Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
Baba Slim
MF veteran

Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Post by Baba Slim » 22 Mar 2014, 08:59

Super kolekcija, nekako bih rekao - konkretna, nema zajebancije. :)

Ne znam samo da li je Holy Grail bas najbolja opcija, kapiram ako bi kupovao novo, za tu lovu ima drugih, boljih pedala, barem po misljenjima koja sam citao vezana za Holy Grail.

Gorf

Post by Gorf » 22 Mar 2014, 12:16

Da, da... za malo više para, verovatno ima Strymon ili Hardwire - Supernatural

Distorzija86

Post by Distorzija86 » 22 Mar 2014, 17:02

.... sta kazete za zoom multistomp..

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 22 Mar 2014, 17:57

Zvuci bruka reverb ovaj, samo prakticno nzm koliko je dobro jer ne mozes nogom da menjas presete (posto je vec multi efekt) pa na svirci nije neko resenje, bolje da uzmes procesor (ili naravno vise pedala :D:D ). A za sobu za zezanciju to ok, mada vec to sve imas u DAW-u...

Distorzija86

Post by Distorzija86 » 22 Mar 2014, 19:55

Mogu da se stave tri preseta na red a-b-c, pa da ih biras u krug. Nisam je nasao kod nas u ponudi, zoom MS-100BT je 133e, tako da bi ova trebala da bude tu negde.

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 23 Mar 2014, 03:38

Nogom?

Distorzija86

Post by Distorzija86 » 23 Mar 2014, 07:26

...Image

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 23 Mar 2014, 09:49

Onda ok.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 23 Mar 2014, 11:17

Ja sam se pre nekog vremena namerio bas na taj model Zoom MS70-CDR radi resavanja "sminke" u FX Loopu pojacala, ali posto kraljevi iz Artista nemaju niti jedanprokleti komad u drzavi, a cekao sam 6 nedelja da im stigne pa opet nije stiglo, odustao sam i kupio vecu verziju, Zoom G3, koja nazalost nema sve te algoritme za specijalne reverbe, ali ima druge stvari - ima iste modulacije koliko sam skapirao po spisku efekata, ima osnovne reverbe i vise nego dovoljno razlicitih dilejeva, simulacije pojacala, drajvova, i jos svasta, sto mi u principu i ne treba, skoro uopste..

E sad, ono sto mogu da kazem do sada vezano za Zoom G3 (kao i bas verziju te singl pedale koju sam imao prilike da drzim u ruci) - veoma sam zadovoljan kvalitetom izrade za sad, osecaj pod rukom je dobar, metalno kuciste, solidno robusni tasteri za nogu, svi dugmici odaju dobar utisak, ne cini se kao da ce bilo sta da rikne ubrzo.

Medjutim, do sada sam odradio 3 svirke sa G3, i vidim da mi je bio dobar potez sto sam ipak odlucio da uzmem vecu verziju odnosno sa 3 footswitcha, jer dosta palim/gasim efekte u toku pesme, i bilo bi jaaako nezgodno to raditi sa jednim footswithem, ili praviti posebne redoslede preseta za njihovo "kruzno" menjanje kao sto je predstavljeno gore. Mislim, bio sam i na to spreman, i otprilike sam razradio u glavi kako bih to radio prema svojim potrebama, ali jednostavno je mnogo lakse sa 3 prekidaca.

Ako vam svirka ne nalaze da morate u toku pesme da palite i gasite vise od jednog efekta recimo, ili da vam ta jedna 'kruzna" kombinacija menjanja preseta radi posao (inace, moze da se isprogramira "kruzni redosled" menjanja i do preko 20 preseta, ne samo 3 kako je navedeno u primeru), onda komotno mozete uzeti u verziju sa jednim footswitchem.

I ima jos jedna fora, to je Burghs u svom demou na YT lepo rekao - ako hocete da palite i gasite citav lanac od nekoliko efekata u jednom presetu, sve sto treba uraditi je na prvo mesto u lancu staviti "Line selector" i staviti na njega ekran, da se on pritiskom na footswitch pali i gasi, cime se dobija aktiviranje prolaska signala kroz sve efekte u presetu, ili se svi oni mimoilaze i pedala odlazi u virtuelni "bypass".

I da, pedala je trebala da me kosta 100e, jeftinija bi trebala biti od MS100BT, koji je najskuplji od sve dece sa jednim prekidacem.

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 31 Mar 2014, 14:24

Ibanez DFL Flanger (Made in Japan, Tom Morello ga je svirao), Boss CS-3.

Image

DigiDesign Mbox 1 (originalni). Zmajski radi, samo mi nekada pikuje kada namestim instrument da mi bude source (imam jos mic i line), na line-u je malo mrtav zvuk, a na instrument i kad je skroz smanjen nekada pikuje kad sviram bridge magnet i bas zarijem zice, ovako je ok... Mikrofon jos nisam probao treba da kupim kabl...

Image

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 31 Mar 2014, 17:55

Evo kako zvuci snimak direktno u karticu + Amplitube...

Gagi

Post by Gagi » 08 Apr 2014, 09:11

Spoiler:
Image
guv'nor wrote:Kada budeš imao love/živaca, polako zameniš ove united colors of beneton kablove I neće ti biti jasno šta se odjednom desilo sa tonom. :mrgreen: Been there, done that... :bambi:
guv'nor wrote:I neće ti biti jasno šta se odjednom desilo sa tonom
Pa... Da, upravo se to dogodilo. Razlika je otprilike nebo/zemlja, sa pravljenim patch kablovima prvo sam dobio na jačini (volumenu), treble-u, i jednom rečju transparentnosti. Neverovatno koliko kablovi mogu da utiču (najponavljanija rečenica ever :| ), pogotovu ako je veći broj efekata. Prvo što sam uradio sa novim patchichima je da sam na pojačalu smanjio treble za 15% a presence sa 3 na 0.
E sad da kažem i ovo, odlučio sam se za Proel konektore iz Mitrosa koji su sasvim zadovoljavajući i po robusnosti i po kvalitetu. Što se tiče kablova naručio sam Cordial iz Mega Music-a. Kabl je stigao a na njemu natpis se jedva vidi, hmm sumnjivo. Drugar koji mi je sve to izlemio kaže da je već nailazio na takve loše odštampane. Na svu sreću on je imao neku staru zalihu originalnih cordiala i odmah smo uporedlil. Osim natpisa razlika je u žičanom omotaču lošijeg kvaliteta i centralnoj žici koja je pobakreno gvožđe (po njegovim rečima) a ne bakar, što je novi hit plasiran od braće Kineza.
Možda nisam lepo preneo njegove reči ali suština je da je razlika između kablova veoma uočljiva. Neću dalje da komentarišem :grummel_2: .
Nisam izmislio toplu vodu kad kažem da je prioritet u lancu kvalitetna povezanost između pedala ali džaba nam i svi baferi i tru bajpasovi ovog sveta ako ovo nije kako treba.
Hvala svim kolegama na savetima a posebno tebi pobratime guv'nor-e na podstreku za ovaj bitan apdejt pedalbordza :) , ona gajba piva polako dostiže razmere cisterne :ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 08 Apr 2014, 09:33

Ja koristim iste te dzekove i deluju super, mada bih voleo da probam George L ili Lava pec kablice.

Gagi

Post by Gagi » 08 Apr 2014, 09:47

Ah pa to je već next level :lol:
Slažem se sa tobom za navedeno, mada u srbiji ko zna kada i ko zna od čega (napravljeno)... guv'nor je bio u pravu da veličina ovakvih džekova dosta krade prostor, ali 170,00 je prelomilo :).
Ja bih ciljao ovo:
Image

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 08 Apr 2014, 10:14

da da, na to sam mislio.
ti gore levo su george L, a gore desno Lava, cini mi se. Dopadaju mi se zbog tih njihovih malih dzekova i tankih kablova. Kapiram da bih bez problema mogao da uglavim jos 2 pedale u bord.

http://www.banzaimusic.com/George-L-s-E ... Black.html

Samo mi zao da dajem na pdv i carinu u ***** materinu

Locked