Ja sam se pre nekog vremena namerio bas na taj model Zoom MS70-CDR radi resavanja "sminke" u FX Loopu pojacala, ali posto kraljevi iz Artista nemaju niti jedanprokleti komad u drzavi, a cekao sam 6 nedelja da im stigne pa opet nije stiglo, odustao sam i kupio vecu verziju, Zoom G3, koja nazalost nema sve te algoritme za specijalne reverbe, ali ima druge stvari - ima iste modulacije koliko sam skapirao po spisku efekata, ima osnovne reverbe i vise nego dovoljno razlicitih dilejeva, simulacije pojacala, drajvova, i jos svasta, sto mi u principu i ne treba, skoro uopste..
E sad, ono sto mogu da kazem do sada vezano za Zoom G3 (kao i bas verziju te singl pedale koju sam imao prilike da drzim u ruci) - veoma sam zadovoljan kvalitetom izrade za sad, osecaj pod rukom je dobar, metalno kuciste, solidno robusni tasteri za nogu, svi dugmici odaju dobar utisak, ne cini se kao da ce bilo sta da rikne ubrzo.
Medjutim, do sada sam odradio 3 svirke sa G3, i vidim da mi je bio dobar potez sto sam ipak odlucio da uzmem vecu verziju odnosno sa 3 footswitcha, jer dosta palim/gasim efekte u toku pesme, i bilo bi jaaako nezgodno to raditi sa jednim footswithem, ili praviti posebne redoslede preseta za njihovo "kruzno" menjanje kao sto je predstavljeno gore. Mislim, bio sam i na to spreman, i otprilike sam razradio u glavi kako bih to radio prema svojim potrebama, ali jednostavno je mnogo lakse sa 3 prekidaca.
Ako vam svirka ne nalaze da morate u toku pesme da palite i gasite vise od jednog efekta recimo, ili da vam ta jedna 'kruzna" kombinacija menjanja preseta radi posao (inace, moze da se isprogramira "kruzni redosled" menjanja i do preko 20 preseta, ne samo 3 kako je navedeno u primeru), onda komotno mozete uzeti u verziju sa jednim footswitchem.
I ima jos jedna fora, to je Burghs u svom demou na YT lepo rekao - ako hocete da palite i gasite citav lanac od nekoliko efekata u jednom presetu, sve sto treba uraditi je na prvo mesto u lancu staviti "Line selector" i staviti na njega ekran, da se on pritiskom na footswitch pali i gasi, cime se dobija aktiviranje prolaska signala kroz sve efekte u presetu, ili se svi oni mimoilaze i pedala odlazi u virtuelni "bypass".
I da, pedala je trebala da me kosta 100e, jeftinija bi trebala biti od MS100BT, koji je najskuplji od sve dece sa jednim prekidacem.