Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
Milanares

Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Post by Milanares » 09 Apr 2014, 19:48

Happy new phaser day ! :ziveli:
Kod mene je na koriscenju Boss PH-1r i sad kad treba da ga vratim javlja mi se vec ta "no phaser" patnjica :cry:
Last edited by Milanares on 09 Apr 2014, 19:54, edited 2 times in total.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 09 Apr 2014, 19:50

Hvala! :ziveli:
Milanares wrote:javlja mi se vec ta "no phaser" patnjica :cry:
Onda potpuno kapiras o cemu pricam. :lol:

Reckoner78

Post by Reckoner78 » 09 Apr 2014, 22:52

Baba Slim wrote:klon MXR Phase 90 (Script verzija), koji je pravio nas cenjeni kolega forumas, graditelj pedala - whosyourdaddy. Nekim cudnim kupujem-prodajem-putevima-gospodnjim™ je taj phaser zavrsio kod mog drugara pre par godina, i secam se da sam ga koristio na par svirki dok je bio kod mene na cisto informativnom isprobavanju - i bio sam odusevljen kako radi.
Ako se ne varam to je Dušan "Fish" iz Novog Sada , i ja sam pazario njegov 45/90 Uniphase i prezadovoljan sam :ziveli:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 09 Apr 2014, 23:20

The one and only. :) :ziveli:

Gagi

Post by Gagi » 10 Apr 2014, 08:19

tommytigh77 wrote:Gagi, hvala na opisu. Ako mu je Leslie tanak, onda ništa, bolje da planiram zaseban vibe i/ili tremolo.
Ako ti znači mogu da ti pošaljem TR-7 pa probaj na miru.
Sve da pitam kako radi tap tempo na Flash Back-u? Da li je princip kao kod Line 6?

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 10 Apr 2014, 09:07

cestitam brate.
ovo sto si napisao tap tap tap je potpuna pobeda. :)

Bili D Kid

Post by Bili D Kid » 10 Apr 2014, 09:27

Gorf wrote:Da, da... za malo više para, verovatno ima Strymon ili Hardwire - Supernatural

Da li zna neko da li ima kod nas da se kupi?
Nisam našao drugi način osim da se naruči iz usa.

Milanares

Post by Milanares » 10 Apr 2014, 09:33

Tidy as ever :)

Image

-->tu2>plexi drive by fish>big muff pi by marjan>boss ph-1r>proto-pre-amp by marjan>vox pathfonder 15r preamp>digidelay> --

rock action

Post by rock action » 10 Apr 2014, 10:11

fejzer je jedan od onih efekata/pedala za koji si cesto u fazonu, ma ne treba mi ne treba mi a onda dodje momenat kad samo on odradi osecaj za filing ^^

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 10 Apr 2014, 10:38

+1000 E upravo to, suva sustina. :ziveli:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 10 Apr 2014, 11:40

Cestitke svima na ponovima!
:ziveli: :ziveli: :ziveli:

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 10 Apr 2014, 13:20

Gagi wrote:
tommytigh77 wrote:Ako ti znači mogu da ti pošaljem TR-7 pa probaj na miru.
Sve da pitam kako radi tap tempo na Flash Back-u? Da li je princip kao kod Line 6?
Gagi, hvala od srca, ali ima još puuuno da se čeka dok dođe vibe i tremolo na red za nabavku. Kontam da ima u Mitrosu ili u Artistu da se proba, pa te svakako neću cimati za toliko, ali je svakako lepa stvar, i retka, u današnje vreme susresti se sa takvom dobrom voljom i drugarskim stavom, kao što sam i Baba Slimu ovde rekao jednom sličnom prilikom.
Što se Flashbacka tiče, možda se varam, ali mislim da nema tap tempo u klasičnom smislu (da odtapkaš nogom tempo), ali zato ima podešavanje tempa pomoću sviranja - pritisneš i držiš prekidač, a onda na gitari odsviraš 4 stakato tona, akorda, ili ''denfa'', šta god; nakon toga, delay ide u tempu u kojem si svirao. Da li je to sviranje dok podešavaš tempo čujno ili ne, nisam siguran, proveriću danas na probi, pa ću ti podneti izveštaj sa terena. Problem je što sam, ako mi veruješ, potpuno zaboravio na tu funkciju - kromanjonski gitarista Tommy Tigh, iako ponosni vlasnik jedne od najsavremenijih delay pedala, se već godinu i po dana revnosno saginje da pomeri delay pot između pesama. :hide:

Gagi

Post by Gagi » 11 Apr 2014, 09:32

Taj princip tapkanja je onda dosta različit od Line 6. Na Digitechu na primer je fora da sve obavljaš nogom, uključiš ga pritiskom od par sekundi, otapkaš, i on šljaka, mada ga uglavnom koristim isto kao i ti Flashback :lol: I pored svih tih opcija izgleda da dobro staro saginjanje ne gine :)
Ipak mi je najbolji najjednostavniji Line 6, ovo sa proračunima i u sred pesme deluje malo :roll:
Bože ponekad se pitam kako li delujemo ljudima koji nas slušaju/gledaju dok se savijamo, izvijamo, tapkamo, cupkamo po pedalama i ostalom...
Spoiler:
Image

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 11 Apr 2014, 15:10

Izveštaj sa terena: na Flashbacku, tap tempo se podešava onako kako sam gore opisao, dakle, pritisneš prekidač, držiš ga, nakon sekundu-dve zadaš tempo trzanjem, i to je to. Dobra vest je da, dok ga držiš pritisnutim i zadaješ tempo, pedala ide u ''mute'', dakle ne čuje se to trzanje kojim zadaješ tempo. Jbt, kakav svemirski brod od pedale. Vidim da ovo polako ide ka posebnoj temi, moraću da napravim jedan lep review Flashback-a.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 11 Apr 2014, 17:17

tommytigh77 wrote:Dobra vest je da, dok ga držiš pritisnutim i zadaješ tempo, pedala ide u ''mute'', dakle ne čuje se to trzanje kojim zadaješ tempo.
Meni je recimo taj citav "audio tap" princip mana, jer to znaci da nema korekcije tempa u toku sviranja, a da pri tome ne prestanes da sviras, i da samim tim nestanes iz pesme. :? A budimo realni, uvek treba korekcija u toku pesme. :lol:

Locked