Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Post by nemanjavelimirovic » 11 Apr 2014, 17:30

Baba Slim wrote:
tommytigh77 wrote:Dobra vest je da, dok ga držiš pritisnutim i zadaješ tempo, pedala ide u ''mute'', dakle ne čuje se to trzanje kojim zadaješ tempo.
Meni je recimo taj citav "audio tap" princip mana, jer to znaci da nema korekcije tempa u toku sviranja, a da pri tome ne prestanes da sviras, i da samim tim nestanes iz pesme. :? A budimo realni, uvek treba korekcija u toku pesme. :lol:
Sve zavisi od sinhronizacije ruku i nogu. Zasto su ustvari gitaristi koji koriste puno pedala sasvim solidni bubnjari? :mrgreen: :XD:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 11 Apr 2014, 23:13

Nismo se razumeli - htedoh reci da je uvek potrebna korekcija u toku pesme, ali jako retko krivicom gitarista. :D :mrgreen:

Gagi

Post by Gagi » 12 Apr 2014, 18:15

tommytigh77 wrote:Izveštaj sa terena: na Flashbacku, tap tempo se podešava onako kako sam gore opisao, dakle, pritisneš prekidač, držiš ga, nakon sekundu-dve zadaš tempo trzanjem, i to je to. Dobra vest je da, dok ga držiš pritisnutim i zadaješ tempo, pedala ide u ''mute'', dakle ne čuje se to trzanje kojim zadaješ tempo. Jbt, kakav svemirski brod od pedale. Vidim da ovo polako ide ka posebnoj temi, moraću da napravim jedan lep review Flashback-a.
Hvala Tomi na informaciji, čini mi se da je dobra ta TC-ova serija kao što rekoh, tap funkcija mi nije baš omiljena ali možda bih se i navikao. Jedino je diskutabilna ta mute fora za razliku od Echo Parka gde se sve radi nogama i u bajpasu što deluje malo jednostavnije.
:ziveli:
Baba Slim wrote:Meni je recimo taj citav "audio tap" princip mana, jer to znaci da nema korekcije tempa u toku sviranja, a da pri tome ne prestanes da sviras, i da samim tim nestanes iz pesme. :? A budimo realni, uvek treba korekcija u toku pesme. :lol:
:1:

rock action

Post by rock action » 13 Apr 2014, 14:23

Image

Image

nodi

Post by nodi » 13 Apr 2014, 14:27

Strymon. Šmekerski, nema šta.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 13 Apr 2014, 14:47

Vidim da je konacno odzvonilo Lin6 DL4 jbg? :) :ziveli:

rock action

Post by rock action » 13 Apr 2014, 14:49

nasao sam druga koji moze da naruci delove i da zameni tastere u normalne sviceve i da zameni pot na DL4 ali to ce da potraje... a svakako sam resio da se apdejtujem :ziveli:

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 13 Apr 2014, 15:41

rock action wrote:Image
Strymon ubija. Bolji Leslie sim od njihovog Lexa dosad nisam čuo. Šteta samo što i cena ubija. :cry:

Audio

Post by Audio » 28 Apr 2014, 17:07

Posle tih sprava mene je sramota i da pitam dal neko zna gde ima da se kupi Behringer ADI21?
Nešto esperimentišem pa da ne dajem previše para.

nodi

Post by nodi » 28 Apr 2014, 17:46

tommytigh77 wrote:
rock action wrote:Image
Strymon ubija. Bolji Leslie sim od njihovog Lexa dosad nisam čuo. Šteta samo što i cena ubija. :cry:
Da, to je vrhunska pedala.
Meni je predobar i onaj Flint. To vredi novca.

rock action

Post by rock action » 29 Apr 2014, 11:07

stigao mi timeline pre deset dana... jos uvek nisam stigao sve da izvalim ali ubija pedala stvarno. ima sve sto biste ikad pomislili da moze da se uradi sa dilejevima pa jos preko toga. hi pass filteri, stereo dilejevi koji rade u seriji ili paraleli u odnosu 1/1 2/1 3/4 5/4 itd itd... tremolo, 8bit raspad lo fi dilejevi sa sve krckanjem vinila ispod, dbucket i dtape su mi jako lepi pa sam za sada njih najvise rabio...

jedno deset puta je bolji/korisniji od DL4 u smislu da ima 200 preseta koja mozes da koristis (100 fabrickih i 100 svojih ali mogu i ti fabricki da se obrisu ako treba)... jedini detalj koji sam primetio da DL4 ima a da timeline nema na izvol'te je sto u loop sampleru duplo brza/sporija i reverse opcija mogu da se pale samo midijem sto me iskreno smara da vezujem samo zbog toga... dobra stvar kod loopera je sto moze da radi na bilo kom dileju plus sto mozes da menjas dilejeve dok sampler jos uvek radi (prvi sempl snimis sa ovim dilejem i ovim tempom, drugi sa ovim, treci sa onim itd.)

u dual i pattern modovima moze da se dobije reverb tako sto se jedan od dilejeva skrati dosta... trem mod je lep isto, biras tremolo u kom odnosu hoces da ti radi na dilejevima (osmine, triole, sesnaestine...), ice seting ima malo shimmer smek uzet sa blue sky reverba, plus sto mozes da biras da li hoces da ti pitch bude oktava ili kvinta ili bilo koji drugi interval... stvarno im svaka cast. ono sto sam morao da primetim je da neke zvukove koje sam provaljivao godinama ova pedala ima na izvol'te :XD: jedino sto jos nisam uspeo da potrefim nigde je DM2/DM3 eho na koji sam se navikao sa DL4, mada mi space echo radi nesto priblizno. dtape je jako blizu ali ima neku drugaciju foru (setinge za tape bias, wow/flutter, tape age)...

pedala uzme puno vremena da provalis kako sve radi ali brzo se ulazi u fazon. puno novaca jeste ali mislim da vredi. da li je najbolji dilej na svetu ne znam, jer svako voli nesto drugo (DMM ce uvek imati taj neki svoj fazon), ali da su zvukovi dovoljno blizu - jesu, i da ima najvise opcija - to sigurno.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 29 Apr 2014, 11:34

Audio wrote:Posle tih sprava mene je sramota i da pitam dal neko zna gde ima da se kupi Behringer ADI21?
Artist ga je imao ranije, probaj po njihovim radnjama da zoves. :ziveli:

@rock action: Cestitke, neka te dobro sluzi! :) :ziveli:

rock action

Post by rock action » 29 Apr 2014, 11:42

hvala, hoce sigurno :ziveli:

evo da sam sebe demantujem :XD: ovaj tip je namestio da zvuce prilicno isto

rock action

Post by rock action » 29 Apr 2014, 11:49

edit:

e da, ima jos jedna mnogo kul opcija, infinite repeats na jedan stisak/hold nogom - ne moram da se saginjem svaki put kad mi to bude trebalo ^^

Audio

Post by Audio » 30 Apr 2014, 15:28

Baba Slim wrote:
Audio wrote:Posle tih sprava mene je sramota i da pitam dal neko zna gde ima da se kupi Behringer ADI21?
Artist ga je imao ranije, probaj po njihovim radnjama da zoves. :ziveli:

Hvala na informaciji al ga nemaju. Niko ga nema, bar ne od ovih što se oglašavaju na KP.

Locked