stigao mi timeline pre deset dana... jos uvek nisam stigao sve da izvalim ali ubija pedala stvarno. ima sve sto biste ikad pomislili da moze da se uradi sa dilejevima pa jos preko toga. hi pass filteri, stereo dilejevi koji rade u seriji ili paraleli u odnosu 1/1 2/1 3/4 5/4 itd itd... tremolo, 8bit raspad lo fi dilejevi sa sve krckanjem vinila ispod, dbucket i dtape su mi jako lepi pa sam za sada njih najvise rabio...
jedno deset puta je bolji/korisniji od DL4 u smislu da ima 200 preseta koja mozes da koristis (100 fabrickih i 100 svojih ali mogu i ti fabricki da se obrisu ako treba)... jedini detalj koji sam primetio da DL4 ima a da timeline nema na izvol'te je sto u loop sampleru duplo brza/sporija i reverse opcija mogu da se pale samo midijem sto me iskreno smara da vezujem samo zbog toga... dobra stvar kod loopera je sto moze da radi na bilo kom dileju plus sto mozes da menjas dilejeve dok sampler jos uvek radi (prvi sempl snimis sa ovim dilejem i ovim tempom, drugi sa ovim, treci sa onim itd.)
u dual i pattern modovima moze da se dobije reverb tako sto se jedan od dilejeva skrati dosta... trem mod je lep isto, biras tremolo u kom odnosu hoces da ti radi na dilejevima (osmine, triole, sesnaestine...), ice seting ima malo shimmer smek uzet sa blue sky reverba, plus sto mozes da biras da li hoces da ti pitch bude oktava ili kvinta ili bilo koji drugi interval... stvarno im svaka cast. ono sto sam morao da primetim je da neke zvukove koje sam provaljivao godinama ova pedala ima na izvol'te

jedino sto jos nisam uspeo da potrefim nigde je DM2/DM3 eho na koji sam se navikao sa DL4, mada mi space echo radi nesto priblizno. dtape je jako blizu ali ima neku drugaciju foru (setinge za tape bias, wow/flutter, tape age)...
pedala uzme puno vremena da provalis kako sve radi ali brzo se ulazi u fazon. puno novaca jeste ali mislim da vredi. da li je najbolji dilej na svetu ne znam, jer svako voli nesto drugo (DMM ce uvek imati taj neki svoj fazon), ali da su zvukovi dovoljno blizu - jesu, i da ima najvise opcija - to sigurno.