Uh... Sta bih sve dao za jedan Supa-Trem.Guitar_thrill wrote:i ja da imam novaca,i ja bih ga hvalio

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Uh... Sta bih sve dao za jedan Supa-Trem.Guitar_thrill wrote:i ja da imam novaca,i ja bih ga hvalio
I, eto, ovakvim recima si pozdravio moje otkrovenje.Ma ajde!![]()
Pa to, doslo mi da bacim sve pedale, (samo modulacije da ostanu) i Skreddy nije dao ono sto obicno daje na Pajviju... jbg...Imao sam slično iskustvo pre jedno 4 godine sa istim pojačalom. Tj nije isti komad, ali je u pitanju takođe bio JCM800 50W (model 2204) i Maršalov kabinet 2x12 (ali full dimenzija - kao 4x12). Nisam stavio preamp na panj nego malo ispod, na otprilike 3 sata i to je bilo to - sve pedale sam spakovao, sem wah-a.![]()
E, a jesu to ejtiz? Super, taj mi sound treba za ovaj tezga bend.Welcome to the eighties
Hej sinisha brate...vidim imao si providjenje...e pa, dobrodoshao u plemesinisake wrote:E, ljudi... NASAO SAM SAVRSENI DRAJV! Potraga je zavrsena.
Danas, na probi, imao sam priliku da svirim jednog JCM 800 macora iZ '87. To je to! Nema dalje!![]()
![]()
![]()
![]()
Drajv pedale su, same po sebi, generalno, sranje (ako cedite svu mast iz njih).
Savrseni drajv - recept:
GAIN na drajv kanalu JCM 800 DO PANJA + kasicica-dve tubescreamera ili tako vec neceg, pitomog i finog.
Nema drajva, dok ga ne da PRAVA laNpa. Znam da su mnogi od vas to vec i ranije znali, i da je ovo otkrivanje tople vode, za mnoge, ali danas sam doziveo tako drasticnu potvrdu tog stava, da mi jos uvek nije dobro.![]()
I da, 2 zvucnika i 50W, najmanje, STA GOD ko iz sveta akustike i elektronike pricao.
EDIT: 100 w, ipak.![]()
Da, izlgeda su svi Marsali koje sam nekoc probavao/svirao bili ili tranzistorci, ili u ocajnom stanju (probao sam i pre JCM 800, nisam bio odusevljen; inace, pljuckao sam po tim, marsalskim pojacalima vec godinama), ali OVO... cak i sa matorim lampama pred menjanje... ovo jebe keve. Kraj price, nema dalje!
Da, jos jedna zanimljiva stvar. Jedini upotrebljiv, realno upotrebljivi drajv na Amplitube trojki dobio sam koriscenjem simulacije Marshalla i Boss SD keca... Mozete zamisliti moje decje odusevljenje kad sam pritisnuo danas foot switch i TS9... i shvatio, u magnovenju, kao Golub, da je TO TO, samo 100 puta grandioznije!
Jos jedna pohvala za Amplitube, eto, onako uzgred.
Pa, ja bih rekao da je taj drugi...Koji je JCM800 bio? 2204/2203 ili 2205/2210. Posto pominjes footswitch pretpostavljam da je u pitanju ovaj drugi...split channel varijanta sa jednim ulazom. Am i right?
Hahaahaha, fala, ali cekaj... moraju utisci da se slegnu...Jos jednom, dobrodosao medju pravovjerne
Ma znaš da je bilo dobronamerno.sinisake wrote:I, eto, ovakvim recima si pozdravio moje otkrovenje.Ma ajde!![]()
![]()
![]()
e, pa vidis... nisam... mislim da je to deo problema... ne daju dusmani da se pojacam na svirkama, a ne nosim ga na probe (nemam kola, ne vozim, ***** ti zivot)... a i ja sam nesto utripovao da bi mi bilo puno, da pored svih onih pedala, klikcem jos i na footswitch (realno, i bilo bi mnogo, jedva ukjucim/iskljucim pedale i bez toga, posto moram i da zapjevam, katkad)guv'nor wrote:
Nego, pretpostavljam da si i Pivija svirao na dovoljnom otpanju u nekom drajvu. Koje su ono Vs utisci?
Pretpostavljam da je jedan veći deo onaj fizički doživljaj zvuka - skoro duplo veća vataža, velika zatvorena kutija sa duplo više zvučnika i sl, pa kada krene da trese po kolenima i stomaku...Nego, sem toga, koliko su karakterno drugačiji, jer pretpostavljam da se trudiš da na svemu namestiš sličan ton, kao i većina?
To je bar jednostavno, koristiš samo otpanjen drajv kanal sa drajv potom blizu minimuma, plus pedale naravski.sinisake wrote:e, pa vidis... nisam... mislim da je to deo problema... ne daju dusmani da se pojacam na svirkama, a ne nosim ga na probe (nemam kola, ne vozim, ***** ti zivot)... a i ja sam nesto utripovao da bi mi bilo puno, da pored svih onih pedala, klikcem jos i na footswitch (realno, i bilo bi mnogo, jedva ukjucim/iskljucim pedale i bez toga, posto moram i da zapjevam, katkad)
Hoćeš li mu ikada oprostiti!sinisake wrote:Pa taj fizicki dozivlja zvuka je meni jako vazna stvar (kad se zatrese salo ispod kosulje, TO JE TO, NE SME TISE, ako vec svirate elektricne gitare!!!), ne znam kako to prosto ne osecaju muzikanti koji menjaju velika i mocna pojacala za pojacala od i ispod 20W.
Tu bi sada već valjalo da se isproba par kombinacija. Moguće da ti samo nenormalno mnogo prijaju zatvoreni kabineti, moguće da je nešto skroz deseto po sredi.sinisake wrote:A karakter... pa kao sto znas... Marshall je jebeno prezentan (mada sam ja odmah skinuo presence i visoke na razumnu meru ), TU JE, udara u glavu, udara i Pivi, ali nekako drugacije, suptilnije, kutijastije... I, da, NEMA PIVI TAKO KREMAST drajv, i mislim da ni otpanjivanjem necu dobiti to...
Moje sumnje potvrdio je i koleza, vlasnik pojacala, koji je jedno vreme imao Classic 30...
Ufff, znam trip, odličan osećaj. Sada barem znaš šta da juriš. Još kada probaš neki dobar pre MasterVol... Što bi rekli ljubitelji - k'o najbolji Fender, samo još bolje.sinisake wrote: Jbg, znas onaj osecaj, kad nezagrejan, nefokusiran, kako to obicno biva na probi, u pauzama izmedju pesama opicis par bluz fraza, sa, naravno, zavrsnim vibratom, nervoznim... i cujes ton koji ti se vrti u glavi vec godinama... i pomislis: Da, pa to mi zapravo treba.
![]()
Zapravo, prvi put sam cuo sebe i svoje sviranje kao sviranje nekog drugog, you know what i mean. Uvek dok sviram, nisam u potpunosti svestan sounda koji izlazi (to smo Nemanja i ja apsolvirali nedavno), i BOLJE cujem kako moja oprema zvuci, kad neko drugi uzme gitaru u sake... E, vidis, sad sam, na trenutke, cuo sound, raw power of ejtiz... kao da je neko drugi radio test moje gitare...
Cista poezija.![]()
![]()
![]()
Naravno docnije kupi JCM800 neki sa mojo-m
A, ne, nije ovo prica o fazu... Ne bih se ja odrekao ova dva koja imam tek tako...Kad ja pricam tebi ...
Ma faz rula
Ma kakve igrackice, idemo na stadione! Kide, Dersu i ja u koznim gacama!To sto si dobio na probi neces moci tek tako u klubu osim ako nije neki veliki prostor. Mislim da bi prva investicija uz takvo pojacalo koje ima svoj "sweet spot" morala da padne jedna od ovih igrackica -
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest