Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
nebojsak

Re: Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija

Post by nebojsak » 03 Nov 2009, 13:10

Kristijan wrote: Golf 2 je u Srba najdraži auto, i kad jednog dana naši potomci svi budu imali hoverkrafte na mlazni pogon, Golf 2 će i dalje da ima nerealnu cenu, iako je star 150 godina. Vlasnik Golfa 2 je nepomerljivo ubeđen u superiornost svog promjetala i druga ne ulaze u kadar, o njima se ne misli i ne govori. Možda, ali mooooožda sme da se pomenu Golf 3, 4 i 5, ali samo ako nisi tr00. Vozači Golfa 2 se jedni drugima javljaju u mimoilaženju u vožnji iako se ne poznaju, daju svojim automobilima imena, i ako slučajno u saobraćaju nekoga treba džentlmenski propustiti, to samo može da se desi ako je u pitanju drugi Golf 2. Mani šta kažu testovi i kataloški podaci - Golf 2 najmanje troši, najbrže ide, ima najviše prostora i ima najubitačniji impact na žensku čeljad, od srednjoškolki do penzionerki. Vozač Golfa 2 nosi njegovu fotografiju u novčaniku, i po toj fotografiji urađenu tetovažu na plećki. Realna cena prateće opreme, spojlera, felni i ozvučenja prevazilazi realnu cenu vozila za oko 20 do 30 puta, ali neka - valja se! Nije šteta bankrotirati zarad Golfa 2!

Ako sam nešto propustio, dopunite me... :ziveli:

I da, da se ne nađe neko uvređen. Nije Golf 2 zgodno porediti sa Stratom, možda nije ni fer to raditi, ali je mentalitet korisnika vrlo često sličan. Čast izuzecima... ali sreo sam ih jako malo.
X

kide

Post by kide » 03 Nov 2009, 13:11

Kristijan wrote:Nemojte ni mene pogrešno da razumete, ja izuzetno cenim Fender gitare i Strata, mada sam više naklonjen Telcu, ili pak Jazzmasteru.
pa da. kad vidiš da neko drži Jazzmastera/Jaguara odma znaš da se radi o underground alternativnom umetniku koji će nam isporučiti svoju dozu depresije + samosažaljena. postoje izuzeci, sigurno da postoje, samo ih ja ne znam :mrgreen:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 03 Nov 2009, 13:16

kide wrote:
Kristijan wrote:Nemojte ni mene pogrešno da razumete, ja izuzetno cenim Fender gitare i Strata, mada sam više naklonjen Telcu, ili pak Jazzmasteru.
pa da. kad vidiš da neko drži Jazzmastera/Jaguara odma znaš da se radi o underground alternativnom umetniku koji će nam isporučiti svoju dozu depresije + samosažaljena. postoje izuzeci, sigurno da postoje, samo ih ja ne znam :mrgreen:
:mrgreen:

E, vidis, zato je strat bolji... Ne znas sta da ocekujes kad vidis gitaristu sa stratom... Moze da padne blues, moze folk, moze rok, moze pop, moze i alternativa, jbg, moze i hard rok, pa i metal, sto da ne...
Versatilna gitara, pa to ti je... :mrgreen:

Uostalom, kide, ti znas da i sam Jeff Beck svira strata... Mislim da nema sta vise da se objasnjava. :mrgreen:

cccira
MF veteran

Post by cccira » 03 Nov 2009, 13:19

sinisake wrote:E, vidis, zato je strat bolji... Ne znas sta da ocekujes kad vidis gitaristu sa stratom...
E, vidis, zato je les paul bolji... Znas sta da ocekujes kad vidis gitaristu sa les paulom, a on te iznenadi pa odsvira nesto drugo... Pa padnes na dupe od iznenadjenja :mrgreen:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 03 Nov 2009, 13:20

Ciro, mnogo je skuplji, tako da ipak gubi ovu tekmu. A volem i ja LP, nije da ne volem... :mrgreen:

xspaceman

Post by xspaceman » 03 Nov 2009, 13:23

kide wrote:
pa evo jednog izuzetka! :mrgreen:

Image

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 03 Nov 2009, 13:28

Tja, meni je taj termin versatilna gitara vrlo maglovit. U stvari, to mi više dođe kao trgovačka prevara. To ljudi jednostavno ne postoji. Ili ako i postoji, onda je suviše "nit smrdi, nit miriše" varijanta, a ja računam da je lepo da instrument ima jasno naznačen "karakter". Takozvane versatilne gitare su zgodne za tezgaroše, ali verujem da i oni vole, kad imaju prilike, da koriste različite instrumente.

kide

Post by kide » 03 Nov 2009, 13:40

Kristijan wrote:... a ja računam da je lepo da instrument ima jasno naznačen "karakter".
Kris, pošto vidim da si raspoložen po ovako lepom vremenu, možeš li da daš neki tvoj pregled gitarskih "karaktera", koja đitra je kolerik, koja sangvinik, a koja flegmatik, itd.?

Kill surf city

Post by Kill surf city » 03 Nov 2009, 14:15

Kristijan wrote:Tja, meni je taj termin versatilna gitara vrlo maglovit. U stvari, to mi više dođe kao trgovačka prevara. To ljudi jednostavno ne postoji. Ili ako i postoji, onda je suviše "nit smrdi, nit miriše" varijanta, a ja računam da je lepo da instrument ima jasno naznačen "karakter". Takozvane versatilne gitare su zgodne za tezgaroše, ali verujem da i oni vole, kad imaju prilike, da koriste različite instrumente.
:1:

nebojsak

Post by nebojsak » 03 Nov 2009, 14:23

Ja volim da gledam versatilne filmove.

Kill surf city

Post by Kill surf city » 03 Nov 2009, 14:29

nebojsak wrote:Ja volim da gledam versatilne filmove.
Film nije dovoljno versatilan ako nema versatilne glumce :mrgreen:

frkadela
MF veteran

Post by frkadela » 03 Nov 2009, 14:35

Kill surf city wrote:
nebojsak wrote:Ja volim da gledam versatilne filmove.
Film nije dovoljno versatilan ako nema versatilne glumce :mrgreen:
Recimo Žika Todorović. Čist primjer versatilnosti... Može da glumi ludaka, narkomana, bivšeg narkomana, đavola-narkomana... Dalje, može da svira bubnjeve, da bude DJ... I u svemu je dobar! :bambi:

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 03 Nov 2009, 17:17

Image

cccira
MF veteran

Post by cccira » 03 Nov 2009, 17:47

Image
:kokice:

Cortex
The Necromancer