Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
sinisake
The original one

Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Post by sinisake » 31 Jan 2009, 19:17

fala

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 31 Jan 2009, 20:09

Funkomat wrote:Evo kroz sta trenutno sviram:
Image
DE7 se za sad vratio na mesto.
Gde je ispario Carbon Copy?

jcm 800

Post by jcm 800 » 31 Jan 2009, 21:13

Ovo bi otprilike bila moja ergela pedala...
Image

Doduše, nisu svi tu...
Primijeticete da imaju dva prazna mjesta...u gornjem redu je prazno mjesto za Marshall Bluesbreakera (trenutno na pozajmici, igra za ekipu iz komsiluka)...u donjem redu je prazno mjesto za MXR Micro Amp (izvadjena su mu crijeva...trenutno na modifikaciji, ...a jos se ne zna u kom pravcu ce biti modifikovan)

Dakle ja sam klasican slucaj G.A.S. (Gear aquisition syndrom) ovisnika...Ebi ga!

BaalBehrit

Post by BaalBehrit » 31 Jan 2009, 22:20

Matori, šta će ti ovoliko Overdrive/Distova? :)

Ja znam da Mogwai koriste po 4-5 distova i sve uključe, al' sumnjam da toliko glasno sviraš. :mrgreen:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 31 Jan 2009, 23:43

Pa meni se chini da je poenta toliko razlicitih distorzija i overdrajvova raznolikost tonova, a ne da ih sve ukljucis izmuljas i ispadne neka bljuvotina i brdo mikrofonije ili sta ti ja znam...

jcm 800

Post by jcm 800 » 01 Feb 2009, 00:08

mislim_stvarno wrote:Pa meni se chini da je poenta toliko razlicitih distorzija i overdrajvova raznolikost tonova, a ne da ih sve ukljucis izmuljas i ispadne neka bljuvotina i brdo mikrofonije ili sta ti ja znam...
Saplemeniče, ti me prosto znaš kako dišem...

Naravno nikad ih ne koristim zajedno...U mom lancu se nikad ne nađe više od par pedala...Ona crna stvar gore lijevo sa dva prekidača i jednim potom je dvostruka true bypass skretnica koja je zadužena upravo za takve stvari da napravi dva potpuno odvojena lanca efekata...Pa volja ti jedan ili drugi.

Kod mene je poenta u raznovrsnosti...a i imam nekoliko gitara koje su prilično različite pa svaka traži svoju pedalu...
BaalBehrit wrote:Matori, šta će ti ovoliko Overdrive/Distova? :)
Zato što sviram žestoku muziku... :mrgreen:

Šalim se...ali moj zvuk jeste zasnovan na distorziji...kod mene je i clean prilično crunchy...

BaalBehrit

Post by BaalBehrit » 01 Feb 2009, 04:21

mislim_stvarno wrote:Pa meni se chini da je poenta toliko razlicitih distorzija i overdrajvova raznolikost tonova, a ne da ih sve ukljucis izmuljas i ispadne neka bljuvotina i brdo mikrofonije ili sta ti ja znam...
Naravno, mada sam ja navikao da vučem drajv sa pojačala (eventualno zamažem sa SD-1), jer su mi svi distovi zvučali nekako loše.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 01 Feb 2009, 11:33

sinisake wrote:fala
:wink:
Z*Z*Z wrote:Gde je ispario Carbon Copy?
Kod guv'nor-a je. :)

@ jcm 800

Kako nosis ti te pedale? U cemu? Cime ih napajas covece? :D

jcm 800

Post by jcm 800 » 01 Feb 2009, 15:41

Funkomat wrote:
@ jcm 800

Kako nosis ti te pedale? U cemu? Cime ih napajas covece? :D
Nosim ih u rancu...obicno. Ali nikad ne koristim vise od par komada odjednom...Ne volim ja puno pedala u lancu narocito ako nisu true bypass...(srecom, vecina jeste)
Ja nemam neki stalni lanac...zato i nema slike samog lanca...vec pred svaki gig kombinujem zavisno od toga sta zelim da sviram, koju gitaru zelim da sviram, i na kom pojacalu...i kako sam raspolozen...
Maximalni lanac bi bio: Dynacomp (kao kompresija i lagani boost) - Bad Monkey (kao buffer i top boost: gain 0, volume 10, hi 10, low 7) - onda ide skretnica za dvostruku true bypass petlju...
Loop 1: Small Clone (chorus i volume -20%)
Loop 2: ODrive- Dist- X (Odrive: OCD ili Mesa ili Maxon ili SD-1 ili Bluesbreaker ili OD-3 (u ovoj kategoriji bash ima dosta izbora)...Dist: Metal Muff ili Mayhem ili DS-1 ili Guvnor...X:eventualno MXR Dist+ ili Muff Pi)
onda sa skretnice idu...Small Stone Phaser - Delay ( Delay: Echo #1 ili Digidelay...zavisi...digtech ima vise mogucnosti ali je Echo #1 true bypass pa je sa te strane daleko bolji)
I to bi bio kraj lanca...
Rijetko koristim ovako razradjen lanac jer me mrzi da stepujem...
Statisticki najcesce koristena pedala je Bad Monkey...Apsurdno ali u kolekciji vrijednoj (u maloprodajnim domacim cijenama) par hiljada eura najcesce koristena pedala je najjeftinija od njih...placena 38 eura...Na sledecim pozicijama us OCD, Metal Muff, Maxon, SD1, Clone...

Sto se tice napajanja...neke imaju svoje posebno napajanje...recimo Mayhem i Mesa imaju svoje sopstveno napajanje AC 18 i 24 V...
Echo #1 i Digidelay imaju svoj poseban adapter...200mA,
A ostali idu na daisy chain i Korg adapter od 600mA...a imam i Bandridge adapter od 1500mA ali ga rijetko korstim jer je Korg tishi...

A inace kao sto vidis vecina su overdiveovi koji su uglavnom mali potrosaci 3-6 mA tako da se jedan dio njih napaja baterijama...U dynacompu i sd-1 baterija traje i po pola godine, a i tishi su tako...Maxon i Stone takodje idu na bateriju.

To bi bilo to...

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 01 Feb 2009, 16:17

Funkomat wrote:Evo kroz sta trenutno sviram:
Image
DE7 se za sad vratio na mesto.
tako mlad a tako obdaren...

jcm kako te sluzi to zlo majmunche? meni se nekako sve vise i vise svidja... naravno veliki faktor je cena njegova... al ono DigiTech me muchi :D

guv'nor

Post by guv'nor » 02 Feb 2009, 16:38

Funkomat wrote: Image
A ne hvalimo se u čemu nam stoje pedale... Profi, profi! :wink:

jcm 800

Post by jcm 800 » 03 Feb 2009, 13:40

Duane wrote:

jcm kako te sluzi to zlo majmunche? meni se nekako sve vise i vise svidja... naravno veliki faktor je cena njegova... al ono DigiTech me muchi :D
Sluzi me super. Vidis koliko ga nahvalih. Stvarno je fenomenalan. U principu dobar overdrive sa odvojenim kontrolama za HI i LOW sto mu daje super mogucnosti. Filteri su mu bas pravo odabrani...za moj ukus vrlo izbalansirana pedala. U nekim ulogama radi maltene jednako dobro kao visestruko skuplji OCD, i plus ima vise fleksibilnosti. Stvarno ne mogu da vjerujem da ga daju toliko jeftino...ili sam ja (za razliku od inace) imao srece pa sam potrefio bas dobar primjerak.

Sto se tice onog Digitech...nema problema. Gradjena i radjena kao tenk i mislim da bih prije vjerovao njoj nego bilo kom bosu ili marshallu u domenu pedala. Tezi je i to znacajno od svakog bossa (ako je tezina mjerilo kvaliteta) a cini mi se i od onih marshallovih a la T-55 (MainBattleTank) kutija.

Kad bih morao na nabrojim jednu stvar koja mi se ne svidja...morao bih dobro da razmislim...boja? :mrgreen:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 03 Feb 2009, 17:15

bome vidim kako je hvalis mora da je dobra :) verovatno cu nju, dvoumim se izmedju sd-1 i monkeya i ono finansijski gledano monkey pobedjuje, al reko da se raspitam o drugim kvalitetima... tjeo sam guvnoru maznuti tjubskrimera onomad kad je prodavao, al mi je tad falilo dinkica... tako da sam se definitvno namerachio na neku A La TubeSkreamer pedalu, jer ovaj vox ima stvarno predivan clean za bluez i jos kad ga tuber boostuje ima komsije da meshaju kukovima :D jos samo da se skupi jos koji dinar i to je to... tako da jos nije alea iacta est :)

guv'nor

Post by guv'nor » 03 Feb 2009, 18:12

Duane wrote:jer ovaj vox ima stvarno predivan clean za bluez i jos kad ga tuber boostuje ima komsije da meshaju kukovima
Mudro zboris! :wink:
Nego... sta se desilo sa onim Muffinom sto si skoro ispazario? Jesi li ga se odrekao ili samo zelis da imas vise kombinacija?

bokicasa

Post by bokicasa » 03 Feb 2009, 18:32

@duane
ja takodje imam zlog majmuncica,meni stvarno zvuci super i ne mogu da poverujem zasto je to toliko jeftino..viewtopic.php?f=43&t=6058ž
na ovoj temi verovatno imas o svim pedalama koje te zanimaju,pogledaj dobro..pozz

Locked