Imao sam prilike da probam, doduše ovo:
http://www.kupujemprodajem.com/bas-gita ... d=22272498
u pitanju je šklopocija Jolane, nekog skršenog kontrabasa i Creative Inspire zvučnog sistema. Bilo mi je interesantno da sviram to čudo, osećao sam se kao u meksičkim filmovima, gitara ja bila u nekom naselju na kraju grada, meni je samo po sebi Pirot dovoljno egzotičan

Nekako pretpostavljam da ova gitara za 350 evra ima telo koje ide uz vrat gitare koju sam imao prilike da probam i da je slična takva neka budževina.
Verovatno da su ovo Romi u Pirotu izmislili od muke, da ne moraju da secaju kontrabas po kafanama koji i tako ne može da se čuje dovoljno glasno osim ako ga pošteno ne iskašikariš. Ali nepošteno je ovo nazvati ručnim radom, iskorišćeni su već postojeći stari delovi koji su uz to i veoma loši.
A onda su kontali da je sve to još jedno novo čudo koje može da se unovči preko svemogućeg interneta.
Ali opet, u principu nije loša ideja (mada nije ni preterano originalna) ogroman korpus, instaliran zvučnik all in one, daje to neki interesantan sebi svojstven ton, moglo bi to da zvuči sasvim ok, ali kada bi to neko odradio valjano uz bar malo manje izraženo zanamarivanje osnova akustike i elektronike.
EDIT:
P.S. Taj neki rad.