Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
sirac-šunka
vragolan

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by sirac-šunka » 09 Nov 2013, 22:38

Znam ja! :)
Imao sam prilike da probam, doduše ovo:
http://www.kupujemprodajem.com/bas-gita ... d=22272498
u pitanju je šklopocija Jolane, nekog skršenog kontrabasa i Creative Inspire zvučnog sistema. Bilo mi je interesantno da sviram to čudo, osećao sam se kao u meksičkim filmovima, gitara ja bila u nekom naselju na kraju grada, meni je samo po sebi Pirot dovoljno egzotičan :D dalje, gitara ima ogroman debeo korpus i lagana je zasviranje zbog uskog Jolaninon vrata. Trajalo je to neko vreme, lepo sam se nasvirio i kafu popismo i na kraju nisam imao srca da kažem prodavcu da sve to ne vredi ni 50 evra... :oops:
Nekako pretpostavljam da ova gitara za 350 evra ima telo koje ide uz vrat gitare koju sam imao prilike da probam i da je slična takva neka budževina.

Verovatno da su ovo Romi u Pirotu izmislili od muke, da ne moraju da secaju kontrabas po kafanama koji i tako ne može da se čuje dovoljno glasno osim ako ga pošteno ne iskašikariš. Ali nepošteno je ovo nazvati ručnim radom, iskorišćeni su već postojeći stari delovi koji su uz to i veoma loši.
A onda su kontali da je sve to još jedno novo čudo koje može da se unovči preko svemogućeg interneta.

Ali opet, u principu nije loša ideja (mada nije ni preterano originalna) ogroman korpus, instaliran zvučnik all in one, daje to neki interesantan sebi svojstven ton, moglo bi to da zvuči sasvim ok, ali kada bi to neko odradio valjano uz bar malo manje izraženo zanamarivanje osnova akustike i elektronike.

EDIT:
P.S. Taj neki rad. :D
Image

Gosa

Post by Gosa » 10 Nov 2013, 07:16

E sad,posto znam o cemu se radi,necu da kupim :-D

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 10 Nov 2013, 10:33

Da, da, inače si se baš rešio... :P

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 10 Nov 2013, 10:55

So on with the topic... Meni je i dalje fascinantno kako ljudi pokušavaju do poslednjeg momenta da uvaljaju kinesku šurku kao original. Spazim jednu na oglasima, ko nova za 70 evra. Bacim pogled malo dublje, uporedim slike, fejk. Pustim liku poruku, "da l je original ili kopija", tip krene, pište "made in Mexico", niko se nije žalio, prodao sam ih dosta i td. Ja mu pustim snimak sa jutjuba, i on kao se priseti iznenada "a pa da, pa ipak ja to prodajem bez računo i sl..." :grummel_2:

Bottom line, ne kupujte Shurke na k/p osim ako niste mnogo vešti u razotkrivanju kopija.

bancika

Post by bancika » 10 Nov 2013, 11:08

to sa shure je globalni problem, svi se zale na laznjake.

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 10 Nov 2013, 16:25

Pa jbg, jeste... :(

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 15 Nov 2013, 11:27

Prvo ju je cenio 600e, pa me nesto kontaktirao za zamenu, ja reko druze to za 300e ako ti neko uzme da pevas samo i da mu platis put i s ratluk da ga posluzis kad dodje i sve po redu domacinski. On se naljuti, i kao cao.
Onda vidim naredni dan spustio cenu na 300e.

Evo danas preko hiljadu. Pa stvarno cirkus

ApplePie

Post by ApplePie » 15 Nov 2013, 12:02

rockozaurus wrote: Evo i malo klasike ali sada sa novim textom: :XD:
http://www.kupujemprodajem.com/Ibanez-5 ... d=48459252
Ponovio 500 x "Adler" sto je na švapskom orao :) verovatno je mislio na Alder, što je po naški jova, znalac & ne-znalac :)

bancika

Post by bancika » 15 Nov 2013, 12:05

i Maplle
PAZNJA! ! ! Posto su mi se smucili preprodavci-ne znalci-ucenjivaci! ! ! ZAMOLICU VAS DA ME TAKVI NIKADA U ZIVOTU NE KONTAKTIRAJU! ! ! !

komil

Post by komil » 15 Nov 2013, 13:44

ApplePie wrote:Ponovio 500 x "Adler" sto je na švapskom orao :) verovatno je mislio na Alder, što je po naški jova, znalac & ne-znalac :)
Možda je ispravno rekao, možda je gitara zapravo pravljena od onog bubnjara Gansa, Steven Adler... zato je malo skuplja, od ljudskih kostiju.. Ili, možda je to sa ORO bila aluzija na slučaj one Milice "ORO", pa je Trifun ustvari kritikovao moderno društvo... U svakom slučaju, ovolika višeznačnost ne može biti slučajna - Trifun ispada prorok i u najmanju ruku, veliki umetnik.

ApplePie

Post by ApplePie » 15 Nov 2013, 21:07

komil wrote:
ApplePie wrote:Ponovio 500 x "Adler" sto je na švapskom orao :) verovatno je mislio na Alder, što je po naški jova, znalac & ne-znalac :)
Možda je ispravno rekao, možda je gitara zapravo pravljena od onog bubnjara Gansa, Steven Adler... zato je malo skuplja, od ljudskih kostiju.. Ili, možda je to sa ORO bila aluzija na slučaj one Milice "ORO", pa je Trifun ustvari kritikovao moderno društvo... U svakom slučaju, ovolika višeznačnost ne može biti slučajna - Trifun ispada prorok i u najmanju ruku, veliki umetnik.
:D Samo što sam ja ljubišu-trifuna video kad je pokušavao da uvalja pravljenog marshala ortaku. I za ovaj nesretni RG je prećutao ulomljeni tremolo. Milica ORO je za ovoga znalac a ovaj je mOROn 8)

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 15 Nov 2013, 23:48

Cortex wrote:
Prvo ju je cenio 600e, pa me nesto kontaktirao za zamenu, ja reko druze to za 300e ako ti neko uzme da pevas samo i da mu platis put i s ratluk da ga posluzis kad dodje i sve po redu domacinski. On se naljuti, i kao cao.
Onda vidim naredni dan spustio cenu na 300e.

Evo danas preko hiljadu. Pa stvarno cirkus
Danas pisalo da u zamenu prihvata Gibson standard ili custom, sad promenio na Epiphone

nebeskacarica

Post by nebeskacarica » 16 Nov 2013, 08:38

Na KupujemProdajem se nudi za 205 hiljada din
http://www.kupujemprodajem.com/Fender-A ... d=48625671

a na sajtu ista gitara za 166 hiljada din
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/111 ... rd--Black/

LifelessDead

Post by LifelessDead » 16 Nov 2013, 09:54

Te cene na sajtu im nisu bas precizne a i moguce je da su im to stariji modeli pa su na popustu.

Post Reply