Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata
Profi bordovi kod sve trojce. Svaka čast!
Danilo, koji je to amp?
Danilo, koji je to amp?
- rock action
kinesko pojacalo, Career 25RG. sredio ga nikola sa miljakovca (mislim da je sada na senjaku), ne znam sta mu je radio ali zvuci odlicno. malo, lagano, ima baseva, lako se napuni zvukom, lep klin... to malo sranjce sviram sa vranjkovicem vec godinu dana i nikakav problem, ozvucis ga mikrofonom i ako imas dobar drajv ne moz provalis da je nesto tako sitno u pitanju. jedino ako je velika buka na bini a ne svira ti pravo u glavu moze da se desi da ga ne cujes uvek ali van toga radi super.

Koliko mi se cini, sasvim je izvesno da ce da padne pravljenje novog pedalboarda (dimenzija recimo 80 x 30 cm, i takodje platforma kao i na ovom desnom za dva reda pedala), jer mislim da necu moci dugo da se zajebavam sa ova dva pojedinacna. No videcu nakon nekoliko svirki kako stvari stoje, pa lagano. U planu je takodje blagovremena nabavka:
- nekog octavera (Behringer US600 koji radi gomilu stvari i uopste ih ne radi lose, stavise... ili recimo EHX Octave Multiplefer),
- nekog dodatnog digitalnog dileja radi bas onih digitalnih kristalnih ponavaljanja pored ovih mutnijih koje vec imam na Deep Blue Delay klonu (verovatno Digidelay, sto da ne, dokazao se vala dovoljno za sve ove godine)
- i cak se nosim mislju da kupim i neki poseban reverb u pedali, ali to je svakako poslednje na listi prioriteta, ikad.
Naravno, mora doci novi daisy chain, patch kablovi. Pakao i horor, obrni-okreni - nikad je*enog kraja.

Poceo si da me plasis matori.
Neka je sa srecom, pedale zauvek.
Neka je sa srecom, pedale zauvek.
Mirise na TC Novu ,onako, bas se oseca ... 
Nek je sa srecom!

Nek je sa srecom!
haha taj fazon... Kupi novu.
Samo napred matori.
pedala nikad dosta

Samo napred matori.

pedala nikad dosta
Baba druže ne daj se iako je t.c. u pitanju
, ako si već prošao agoniju sa prvim pedalbordom (svaki) drugi put je lakše

Hahahaha, hvala, carevi ste sa podrskom.
Sto se Nova Systema tice, sigurno bih ga kupio nekad ponovo, ali mislim da cu sacekati novu generaciju odn. V2 ako ikada izadje. S tim sto verujem, kad/ako bude izasao bice ludilo, jer sigurno mora biti TonePrint enabled, a to je sto se mene tice i vise nego dovoljno za sve sto moze coveku da padne na pamet. Ljudi na TC forumu imaju nekih zaista genijalnih predloga sto se tice stvari i mogucnosti koje bi Nova System V2 mogla/trebala da ima, sad, videcemo da li oni uopste planiraju da naprave tako nesto, i cak i ako naprave, koliko bi to nesto moglo da kosta. Ja se bojim da ipak to necemo videti, jer mislim da smatraju da im to ne bi bio dobar potez - da u jednoj spravi omoguce koriscenje svih zivih toneprintova za sve zive efekte. Kapiram da bi im to verovatno onda u velikoj meri narusilo prodaju pojedinacnih pedala.
Elem, napravio sam nekoliko razlicitih rasporeda na ovom boardu dok nisam dosao do nekog privremenog resenja - da zauzimam manje mesta nego sto je na slici prikazano, a i da mi bitnije pedale koje cesto gazim budu vise na dohvat ruke, odnosno noge.
Naravno, to pravljenje novog veceg boarda ce solidno sacekati, ali u svakom slucaju imam u glavi razradjen koncept sta i kako, s tim sto ne zurim sa realizacijom.
Inace, prokleto sam prezadovoljan sa flangerom - koristim ga u FX loopu, i odlican je i na klinu i na drajvu. Instant Cult zvuk, vec dva dana sviram She Sells Sanctuary, nikako da batalim. Sad mi dodje da sve njihove stvari redom sednem da skidam...
Uvek sam taj efekat posmatrao kao - meh, nemam pojma sta ce mi, ni gde bih ga koristio, ali sad se smejem dva dana neprestano, i jedva da ga iskljucim.
Tako da, defintivno ostaje.
Tremolo je isto ok, ali videcemo u bendu kako se ponasa, da li se gubi u mixu itd. Ni jedna ni druga pedala ne unose dodatne sumove, brumove, ili bilo sta sto inace nije karakteristicno za efekte tog tipa - npr. kad je flanger ukljucen, cuje se ta modulacija u noise-u drajva recimo dok se ne svira, ali tako se i sve ostale modulacije ponasaju, koliko sam do sada imao prilike da primetim.

Sto se Nova Systema tice, sigurno bih ga kupio nekad ponovo, ali mislim da cu sacekati novu generaciju odn. V2 ako ikada izadje. S tim sto verujem, kad/ako bude izasao bice ludilo, jer sigurno mora biti TonePrint enabled, a to je sto se mene tice i vise nego dovoljno za sve sto moze coveku da padne na pamet. Ljudi na TC forumu imaju nekih zaista genijalnih predloga sto se tice stvari i mogucnosti koje bi Nova System V2 mogla/trebala da ima, sad, videcemo da li oni uopste planiraju da naprave tako nesto, i cak i ako naprave, koliko bi to nesto moglo da kosta. Ja se bojim da ipak to necemo videti, jer mislim da smatraju da im to ne bi bio dobar potez - da u jednoj spravi omoguce koriscenje svih zivih toneprintova za sve zive efekte. Kapiram da bi im to verovatno onda u velikoj meri narusilo prodaju pojedinacnih pedala.
Elem, napravio sam nekoliko razlicitih rasporeda na ovom boardu dok nisam dosao do nekog privremenog resenja - da zauzimam manje mesta nego sto je na slici prikazano, a i da mi bitnije pedale koje cesto gazim budu vise na dohvat ruke, odnosno noge.

Inace, prokleto sam prezadovoljan sa flangerom - koristim ga u FX loopu, i odlican je i na klinu i na drajvu. Instant Cult zvuk, vec dva dana sviram She Sells Sanctuary, nikako da batalim. Sad mi dodje da sve njihove stvari redom sednem da skidam...

Tremolo je isto ok, ali videcemo u bendu kako se ponasa, da li se gubi u mixu itd. Ni jedna ni druga pedala ne unose dodatne sumove, brumove, ili bilo sta sto inace nije karakteristicno za efekte tog tipa - npr. kad je flanger ukljucen, cuje se ta modulacija u noise-u drajva recimo dok se ne svira, ali tako se i sve ostale modulacije ponasaju, koliko sam do sada imao prilike da primetim.
Evo i mog polu-konačnog rješenja....nisam stigao još da fiksiram pedale, pošto ja to radim nekim sundjerom (pjenom), izbušim ležišta i sundjer zalijepim za dasku, ne volim vecro zbog uništavanja pedala. I naravno da zamijenim ove kineske pečeve i još par sitnica...
Lanac: Donner štimer - EHX Soul Food - Tc Dark Matter dist - Blackstar HT dual - Hardwire chorus - T-rex Reptile 2 delay - Tc Hall of fame reverb......
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/ ... 4185_o.jpg
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/ ... 7186_o.jpg

Lanac: Donner štimer - EHX Soul Food - Tc Dark Matter dist - Blackstar HT dual - Hardwire chorus - T-rex Reptile 2 delay - Tc Hall of fame reverb......
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/ ... 4185_o.jpg
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/ ... 7186_o.jpg
- LifelessDead
je li ljudi, kako vam sljakaju ove kineske pedale, Joyo, Donner i sl. ?
Ja sam probao skoro sve osim Nux-a moje iskustvo je:LifelessDead wrote:je li ljudi, kako vam sljakaju ove kineske pedale, Joyo, Donner i sl. ?
-Joyo pedale: probao nekoliko i zvuče ok, čak neke i odlično...ali je izrada katastrofa, jako jeftin lim, konektori, svič i sl.
-Od donnera samo probao samo štimer, dobro je napravljen, radi kao štimer na bilo kom procesoru. Probaću još par pedalica od njih, isplati se:-)
-Mooer mini...probao sam nekoliko i mislim da tu ima dosta dobrih pedala, izrada je dosta kvalitetna. Cruncher je odlična pedala, imam Reecho (koji trenuno prodajem/mijenjam na KP:-) po meni radi bolje od digi delay-a.
-Caline isto kao joyo.
-Biyang....po meni ovo su najbolje kineske pedale. Izrada je na nekim serijama bolja od nekih 3 ili 4 puta skupljih pedala, pristojno rade, nisu preskupe ili prejeftine (glupo zvuči ali u kini 5 dolara razlike mnogo znači u kvalitetu). Kada bi neko ko se ne razumije u proizvodjarče pedala uporedio izradu i zvuk Biyang pedala sa recimo MXR jeftinijim pedalama ili bilo kojim drugim pedalama tog tipa nebi našao razliku garantujem. Biyang pravi pedale za AKAI, GFS, FAME i još mnogo firmi. Imao sam nekoliko, sve su radile pristojno ali MAD DRIVER je jedan od najboljih TS pedala koje sam probao u životu, uključujući i originalni TS 808.
Ako znaš tačno šta ti treba, npr. Booster, a nije ti baš toliko neophodan, nego onako, a nemaš mnogo para za RC ili Spark, kupiš kineza i puna kuća sreće:-) Ja bih samo izbjegavao Reverb i multi-kulti pedale. Digitalije još nisu preporučljive zbog pištanja, zujanja i tih strujnih problema....ogromna miliamperaža.
Ne znam koje si ti Joyo pedale probao meni svaka koju sam "gazio" je radila super. Ne znam vrtsu i kvalitet "lima" al' meni to, opet, sasvim dobro izgleda.
Da li rade kao originali? Ne. Uvek ima nesto, neki detalj koji je drugaciji ... al za 30e msm stvarno.
Da li rade kao originali? Ne. Uvek ima nesto, neki detalj koji je drugaciji ... al za 30e msm stvarno.
- LifelessDead
a ja bas gledao da uzmem reverb, konkretno bas Biyang tri-reverb...ali sta znam, mozda je ipak bolje dati 30-40 evra vise i uzeti kvalitetniju pedalu....ne znam ni koliki je zivotni vek tih pedala, ne bih da za 6 meseci ili cak godinu, dve moram da kupujem ponovo...ma sacekacu nesto na KP da se pojavitocilj wrote: Ako znaš tačno šta ti treba, npr. Booster, a nije ti baš toliko neophodan, nego onako, a nemaš mnogo para za RC ili Spark, kupiš kineza i puna kuća sreće:-) Ja bih samo izbjegavao Reverb i multi-kulti pedale. Digitalije još nisu preporučljive zbog pištanja, zujanja i tih strujnih problema....ogromna miliamperaža.

Taj reverb je nahvaljen od strane svih, kazu da je impresivan
Imao sam taj reverb...reverb kao reverb radi fantastično, lijepa boja i fino reaguje na kraćem vremenu....ALI...jede ton. Primijetno jede signal kada se uključi. E sad ista priča je i sa Digitechovim (ne Hardvire) zelenim reverbom. Možda to nekome ne smeta, ali kada ti pojede dinamiku i neke gornje midlove, meni je to loše.....Cortex wrote:Taj reverb je nahvaljen od strane svih, kazu da je impresivan