Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Margos

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by Margos » 02 Dec 2013, 12:49

Pitao sam druga da li se seca kome je prod gitaru.Kaze da se ne seca imena ali da je lik iz Zrenjanina i da ima jedno 50ak gitara i da ih sredjuje,sklapa pa prodaje dalje.A ovaj je sad iz Bg?Ma to je taj.O tome sam i pricao,dzaba prijava.Na KP mozes da budes iz kog grada hoces,da iimas 5 imena itd..znamo svi par takvih primera

komil

Post by komil » 02 Dec 2013, 13:41

Margos wrote:@komil,jeste za Novi Sad,Tama Swingstar.Sto pitas?Znas nesto?
Kako je svet mali. Ti bongosi su čak kod mene bili na pozajmici mesec dana, a koristili smo ih na jednoj akustičnoj svirci. Znam njegovu verziju priče. Osobu o kojoj pričaš poznajem kao prijatelja od prijatelja, ali družim se nešto i sam sa njim, i ne mogu za njega reći da je prevarant. Naprotiv.

Njegova verzija priče, koju mi je bez nekog povoda ispričao usput, letos na roštiljanju na plaži, je:
Dogovorili ste se za zamenu, on je primio tvoje bongose i oni mu izgledaju baš prilično sumnjivo, em su katastrofalno loši em je nalepnica Tama Swingstar amaterski zalepljena, internet pretraga mu potvrđuje sumnje. On tebi šalje pedalu brzom poštom na adresu koju je dobio - paket mu se vraća, da je nepostojeća adresa. Posle konsultacije sa tobom (valda tobom), rečeno mu je da pošalje još jednom. Poslao je još jednom i opet mu se vraća paket. Tu on popižđava zbog tolikih neplaniranih poštanskih troškova i gubljenja vremena sa primanjem/slanjem, i prelomi da kod sebe zatvori slučaj, pre svega zbog toga što se oseća prevarenim zbog toliko lošeg kvaliteta bongosa za koje smatra da nema šanse da imaju ikakve veze sa Tamom (izgledaju jeftino-kinesko). On inače rado pozajmljuje te bongose svima, jer neće da ih gleda :) oni od letos verovatno nisu ni bili kod njega. Daleko sam od bilo kakvog stručnjaka za bongose ali ovi se ni meni ne sviđaju. :bambi: Trebalo ih je malo zategnuti, nije stvar u tome...

Nemam nadalje želju da se uplićem u vaš slučaj, ni cenim ko je u pravu, ovo je njegova verzija priče (ako sam je uopšte dobro i zapamtio!), a ne verujem da ja sad tu mogu da pomognem nekome od vas dvojice.

Margos

Post by Margos » 02 Dec 2013, 14:17

Pa da,danas je bas tesko da se paket posalje na pravu adresu.I to ni iz drugog puta da ne stigne.Ja mozda zivim na kraju Srbije ali nismo mi tolika vukojebina ovde pa da niko ne zna za nas.Nije Srbija samo centralna Srbija.Pa u Zambiji bi stigao iz prve.
Nema veze sad to
Te bongose sam dobio u trampi za box.Jedan jazz/fusion bubnjar odavde mi je potvrdio autenticnost.Cak je imao iste takve pre dosta godina.Par dana pre nego sto su mi stigli on je kupio Sonor,i kaze da je znao da cu ja da dobijem Tamu,odmah bi ih kupio od mene.Koze su bile stare,to sam i naveo u oglasu,da se zamene koze i to je to.Mislim cak da nikada nisu ni bile menjane,da su bile prve.A i ako se toliko iznervirao mogao je lepo da ih vrati,ja bih platio postarinu.Ja sam ostao kratak za pedalu/5000 din a on se inzervirao?.Cist bezobrazluk
A to je sad proslo.Moras nekad i da se opeces jbg.Pozdravi ti njega ako ga sretnes :ziveli:

Margos

Post by Margos » 02 Dec 2013, 14:38

Nije da se branim,znam sta je i kako je,Evo tih bongose,ovo su moje slike

Image

Image

A ovo je Tamin katalog iz 80ih

http://www.tamadrum.co.jp/anniversary/e ... d=39&now=3

http://www.tamadrum.co.jp/anniversary/e ... d=45&now=1

Ima jos dosta slika u njihovim katalozim kroz godine

komil

Post by komil » 02 Dec 2013, 15:08

Ako se sećam priče nije samo adresa bila problem nego i dati broj telefona. Nije naravno da nema veze, ima veze, samo ja tu ne mogu ništa. Nije ti nikakva uteha, ali ako te je on i oštetio pre će biti da je bio naduvan, pijan ili zbog tako nečeg nije dobro sagledao situaciju, nego da je to uradio prevare radi. Mislim da imam i ja negde slike bongosa sa svirke na nekom drugom kompjuteru, pa ću proveriti i ja. Koliko se ja sećam, kože su izgledale dosta gore od ovoga na slici, ovog Tama visuljka nije bilo, ali i generalno su oni bongosi malo drugačije izgledali, makar potrošenije.

komil

Post by komil » 02 Dec 2013, 17:11

Ustvari, ako ikad svratiš za Novi Sad, ti mi se javi, možda i mogu da pomognem. Jer ovako pitanje "zašto nije poslao bongose" nema puno smisla kad su mu se AKS-om čak dva puta vraćali paketi (mislim da AKS tada naplaćuje poštarinu u oba pravca, znači ukupno 4 puta za dva slanja, možda je to čak i pola cene bongosa).

Margos

Post by Margos » 02 Dec 2013, 20:03

Mozda banem oko nove godine,javicu se kad god dodjem :ziveli:
Ma nisu bas toliko ocuvani,moj aparat slika mnogo dobro :)

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 03 Dec 2013, 20:20

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 03 Dec 2013, 20:33

:banana: fino fino. :ziveli:

Reckoner78

Post by Reckoner78 » 03 Dec 2013, 22:22

Čitam u oglasu za efekat : "bio u racku" ; nisam siguran da li je stajao u rack-u ili je bio u k****u :mrgreen:

alucard_earl

Post by alucard_earl » 04 Dec 2013, 08:00

Reckoner78 wrote:Čitam u oglasu za efekat : "bio u racku" ; nisam siguran da li je stajao u rack-u ili je bio u k****u :mrgreen:
:1: :rlol:

nesharm

Post by nesharm » 05 Dec 2013, 00:02

Metalika je njegov dobar drugar...

fattwang

Post by fattwang » 05 Dec 2013, 08:26

Jel može ovaj VOX box za taj originalni tremolo blok?
Image

Post Reply