Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
Noisy_jazzmaster

Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Post by Noisy_jazzmaster » 14 Jan 2015, 23:02

Ideja je ili Boss dd2 ili Boss rv3, jos neke dilej, reverb kombinacije dolaze u obzir. Razmisljao sam da zamenim tube screamera i sa OCD ali verovatno cu na kraju da koristim rat kao blagi drive, svidja mi se kako to radi.

clapton

Post by clapton » 29 Jan 2015, 02:22

je li koristio ko Timmy, da mi kaze kakav je u odnosu na TS?

boki1978

Post by boki1978 » 30 Jan 2015, 19:13

Kao sto sam obecao drugari, saljem slike :) Izvinjavam se sto kasnim i sto cu biti prilicno stur i kratak - tome je zazluzna moja trenutna bolest - upala pluca. Nazalost i to se desilo, 16 dana imam temperaturu i na krjau umalo u bolnici da m zadrze na par dana. Da ne smaram, bodu me u venu svaki dna i rokaju antibioticima, do danas nisam bio u mogucnosti da sedim duze od 30 min.na stolici mada i sada mi je to prilican napor. Oporavak ce da traje barem jos 12 dana,a da udjem u formu ce mi trebati izgleda jos vise.
Zato samo ukratko sto sma stigao da zapazim:

1. Eno Crunch (MI Clone) - odlicno radi posao, mada pored ove silne druge masinerije koju imam mislim da ce biti suvisan. Zvuk je zaista jako jako dobar, pravi marshallroliki :)
2. Donner Morpher - Sjajan Suhr Riot klon, zaista sam prezadovoljan zvukom, specifican je dovoljno da i pored drugih zveri ostane na mom pedalboardu
3. Donner Peral Tremor - to mu dodje kao neki osnovni phaser., ima Vintage i Modern switch. Zvuk je jako lep i topao na cleanu ali na distorziji se nesto nisam odusevio, ali videcemo jos posle cackanja
4. Donner Tutti Love Chorus - apsolutno sjajan chorus za ove pare, prezadovoljan
5. Biyang Fuzz Star - jako interesantan fuzz, tek treba da prodje moje ruke kako treba :D

I za kraj, naravno, Bogner Ecstasy Red :) Sta da kazem a da ne slazem :D Ako neko ocekuje od ove pedale, posto je 3.kanal sa istoimenog pojacala, da je za tezak metal i sl., razocarace se. Sa druge strane ova pedala ima apsolutno sjajan zvuk, sto bi se reklo mesnat, dinamican sa dosta predefinisanih modova koji zaista sjajno rade. Od mene ocena 10+, dobio sam zaista sjajnu pedalu :)

Pozz svima, javljam se kad malo zivnem :cao:

Image

Image

Image

tocilj

Post by tocilj » 31 Jan 2015, 01:15

clapton wrote:je li koristio ko Timmy, da mi kaze kakav je u odnosu na TS?
Timmy uopste nije TS tip pedale, znači ne radi se o middle OD/Boost pedali, nego transparentnom OD Boost-u....njega bi prije mogao da porediš sa RC Booster-om, Tc Spark Boostom ili Clone kentaur (EHX Soul Food) tipom pedale.

To su u principu pedale koje bi trebale da ne diraju originalni zvuk gitare i dodaju samo taj spark/gliss dio na njega, eventualno breaking overdrive....za razliku od TS tipa overdrive-a, koji u osnovi dodaju dosta srednjih i debljaju zvuk. Izvini alko ti ovo zvuči kao pametovanje, nije mi to namjera, samo hoću da kaćem da su to dva različita tipa pedale i veoma je poželjno da se nadju zajedno na pedalboardu jer Timmy fantastično bustuje i sam TS.

tocilj

Post by tocilj » 31 Jan 2015, 01:28

boki1978 wrote:Kao sto sam obecao drugari, saljem slike :) Izvinjavam se sto kasnim i sto cu biti prilicno stur i kratak - tome je zazluzna moja trenutna bolest - upala pluca. Nazalost i to se desilo, 16 dana imam temperaturu i na krjau umalo u bolnici da m zadrze na par dana. Da ne smaram, bodu me u venu svaki dna i rokaju antibioticima, do danas nisam bio u mogucnosti da sedim duze od 30 min.na stolici mada i sada mi je to prilican napor. Oporavak ce da traje barem jos 12 dana,a da udjem u formu ce mi trebati izgleda jos vise.
Zato samo ukratko sto sma stigao da zapazim:

1. Eno Crunch (MI Clone) - odlicno radi posao, mada pored ove silne druge masinerije koju imam mislim da ce biti suvisan. Zvuk je zaista jako jako dobar, pravi marshallroliki :)
2. Donner Morpher - Sjajan Suhr Riot klon, zaista sam prezadovoljan zvukom, specifican je dovoljno da i pored drugih zveri ostane na mom pedalboardu
3. Donner Peral Tremor - to mu dodje kao neki osnovni phaser., ima Vintage i Modern switch. Zvuk je jako lep i topao na cleanu ali na distorziji se nesto nisam odusevio, ali videcemo jos posle cackanja
4. Donner Tutti Love Chorus - apsolutno sjajan chorus za ove pare, prezadovoljan
5. Biyang Fuzz Star - jako interesantan fuzz, tek treba da prodje moje ruke kako treba :D

I za kraj, naravno, Bogner Ecstasy Red :) Sta da kazem a da ne slazem :D Ako neko ocekuje od ove pedale, posto je 3.kanal sa istoimenog pojacala, da je za tezak metal i sl., razocarace se. Sa druge strane ova pedala ima apsolutno sjajan zvuk, sto bi se reklo mesnat, dinamican sa dosta predefinisanih modova koji zaista sjajno rade. Od mene ocena 10+, dobio sam zaista sjajnu pedalu :)

Pozz svima, javljam se kad malo zivnem :cao:
]
Čestitam kolega (ne na bolesti, naravno:-) Divno ih je vidjeti na gomili. Bogija neću ni da komentarišem:-)
Nego me interesuje kolika je po tebi razlika izmedju Eno crvenka i Mooer crvenka, zvučno...tj. po čemu ti se zvuk razlikuje kada ih uporediš?

clapton

Post by clapton » 31 Jan 2015, 14:48

tocilj wrote:
Timmy uopste nije TS tip pedale, znači ne radi se o middle OD/Boost pedali, nego transparentnom OD Boost-u....njega bi prije mogao da porediš sa RC Booster-om, Tc Spark Boostom ili Clone kentaur (EHX Soul Food) tipom pedale.

To su u principu pedale koje bi trebale da ne diraju originalni zvuk gitare i dodaju samo taj spark/gliss dio na njega, eventualno breaking overdrive....za razliku od TS tipa overdrive-a, koji u osnovi dodaju dosta srednjih i debljaju zvuk. Izvini alko ti ovo zvuči kao pametovanje, nije mi to namjera, samo hoću da kaćem da su to dva različita tipa pedale i veoma je poželjno da se nadju zajedno na pedalboardu jer Timmy fantastično bustuje i sam TS.
ma nema problema. hvala na pojasnjenju. :)

fuzz mi je glavni OD a kao boost za sad koristim BB2 kojem su stavljene bolje diode. to bih htio da zamijenim jer mi se zvuk Brejkera nikad nije precerano svidjao. :)
i vjerovatno ne bih za pocetak uzeo bas Timmy. mislio sam da probam Caline Pure Sky za tih 30$. :)

tocilj

Post by tocilj » 31 Jan 2015, 14:55

clapton wrote:
tocilj wrote:

ma nema problema. hvala na pojasnjenju. :)

fuzz mi je glavni OD a kao boost za sad koristim BB2 kojem su stavljene bolje diode. to bih htio da zamijenim jer mi se zvuk Brejkera nikad nije precerano svidjao. :)
i vjerovatno ne bih za pocetak uzeo bas Timmy. mislio sam da probam Caline Pure Sky za tih 30$. :)
Ja sam probao (imao) dvije Caline pedale i iskreno nebih ti preporučio...zvuk manje-više, nije to loše, ali izrada po meni najlošije od svih Kineza. Jako loši svičevi, ulazi i problemi sa nus tonovima. Za tako nešto bih ti preporučio Donner Killer boost, nisam probao ali sam pročitao mnoge riječi hvale po forumima...

LifelessDead

Post by LifelessDead » 02 Feb 2015, 11:07

Nesto gledam, uz nizak kurs evra i dadzbine koje moras da platis te kineske pedale ne mozes da nadjes ispod 40 evra. Pa vise mi se isplati da dam 20-ak evra vise i kupim nesto polovno, plus uvek mozes da prodas za slicne pare ako ti se ne svidja.

clapton

Post by clapton » 02 Feb 2015, 11:32

Tih 20ak eura znaci dosta kad sastavljas 'brzi' pedalboard. :)

Je li koristio ko pedale Miloša Popovića? Najviše me trenutno interesuje njegov analogni delay.

tocilj

Post by tocilj » 02 Feb 2015, 14:42

clapton wrote:Tih 20ak eura znaci dosta kad sastavljas 'brzi' pedalboard. :)

Je li koristio ko pedale Miloša Popovića? Najviše me trenutno interesuje njegov analogni delay.

I ja se načitah i nagledah pohvala, ali nisam probao.....pa me interesuje takodje :-)

clapton

Post by clapton » 02 Feb 2015, 19:57

Moze li neka preporuka za delay, kad vec pricamo o tome... :) Treba mi samo za slap back, nista specijalno.

Zagrijao sam se bio za Mooer Echolizer ali sam onda vidio ovaj od Popa pa ne znam sta da radim. A i prije bih uzeo digitalni...

tocilj

Post by tocilj » 02 Feb 2015, 20:59

clapton wrote:Moze li neka preporuka za delay, kad vec pricamo o tome... :) Treba mi samo za slap back, nista specijalno.

Zagrijao sam se bio za Mooer Echolizer ali sam onda vidio ovaj od Popa pa ne znam sta da radim. A i prije bih uzeo digitalni...

Ja sam imao Mooer Reecho, po meni to ima dosta dobar tape delay, od tri moda 2 rade super....moja preporuka.

Citao sam takodje dosta pohvala za Donner žuti Yellow Fall.

Inače mislim da nema poente bacati pare na Mooer pedale kada su Eno i Donner na potpuno istom nivou. Ista kućišta, svičevi i sl.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 04 Feb 2015, 22:19

Image
Update kojeg zovem "zasad". Rat mi se razboleo :( lecenje uskoro..., pa sam PlexiDrive stavio na bord umesto njega i posto je ostalo mesta, i stimer sam ubacio na isti. Zasad je ovo setup. :) :ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 04 Feb 2015, 22:40

zar nisi ti prodao poga?

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 04 Feb 2015, 23:09

Funkomat wrote:zar nisi ti prodao poga?
Nisam josh, ako ga i prodam odmah umesto njega uzimam EhX pitch fork. :) :ziveli:

Locked