Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
clapton

Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Post by clapton » 05 Feb 2015, 01:07

tocilj wrote:
clapton wrote:Moze li neka preporuka za delay, kad vec pricamo o tome... :) Treba mi samo za slap back, nista specijalno.

Zagrijao sam se bio za Mooer Echolizer ali sam onda vidio ovaj od Popa pa ne znam sta da radim. A i prije bih uzeo digitalni...

Ja sam imao Mooer Reecho, po meni to ima dosta dobar tape delay, od tri moda 2 rade super....moja preporuka.

Citao sam takodje dosta pohvala za Donner žuti Yellow Fall.

Inače mislim da nema poente bacati pare na Mooer pedale kada su Eno i Donner na potpuno istom nivou. Ista kućišta, svičevi i sl.
sacekacu jos malo, pa ako bude para mozda uzmem nesto kvalitetnije poput Spark Booster Mini-a.

stigo je :)

Image

boki1978

Post by boki1978 » 05 Feb 2015, 10:02

tocilj wrote:
boki1978 wrote:Kao sto sam obecao drugari, saljem slike :) Izvinjavam se sto kasnim i sto cu biti prilicno stur i kratak - tome je zazluzna moja trenutna bolest - upala pluca. Nazalost i to se desilo, 16 dana imam temperaturu i na krjau umalo u bolnici da m zadrze na par dana. Da ne smaram, bodu me u venu svaki dna i rokaju antibioticima, do danas nisam bio u mogucnosti da sedim duze od 30 min.na stolici mada i sada mi je to prilican napor. Oporavak ce da traje barem jos 12 dana,a da udjem u formu ce mi trebati izgleda jos vise.
Zato samo ukratko sto sma stigao da zapazim:

1. Eno Crunch (MI Clone) - odlicno radi posao, mada pored ove silne druge masinerije koju imam mislim da ce biti suvisan. Zvuk je zaista jako jako dobar, pravi marshallroliki :)
2. Donner Morpher - Sjajan Suhr Riot klon, zaista sam prezadovoljan zvukom, specifican je dovoljno da i pored drugih zveri ostane na mom pedalboardu
3. Donner Peral Tremor - to mu dodje kao neki osnovni phaser., ima Vintage i Modern switch. Zvuk je jako lep i topao na cleanu ali na distorziji se nesto nisam odusevio, ali videcemo jos posle cackanja
4. Donner Tutti Love Chorus - apsolutno sjajan chorus za ove pare, prezadovoljan
5. Biyang Fuzz Star - jako interesantan fuzz, tek treba da prodje moje ruke kako treba :D

I za kraj, naravno, Bogner Ecstasy Red :) Sta da kazem a da ne slazem :D Ako neko ocekuje od ove pedale, posto je 3.kanal sa istoimenog pojacala, da je za tezak metal i sl., razocarace se. Sa druge strane ova pedala ima apsolutno sjajan zvuk, sto bi se reklo mesnat, dinamican sa dosta predefinisanih modova koji zaista sjajno rade. Od mene ocena 10+, dobio sam zaista sjajnu pedalu :)

Pozz svima, javljam se kad malo zivnem :cao:
]
Čestitam kolega (ne na bolesti, naravno:-) Divno ih je vidjeti na gomili. Bogija neću ni da komentarišem:-)
Nego me interesuje kolika je po tebi razlika izmedju Eno crvenka i Mooer crvenka, zvučno...tj. po čemu ti se zvuk razlikuje kada ih uporediš?
Iskreno, Mooer crvenka nisam probao jer su to pedale koje su sjajne ali cenom vec ulaze u neku visu kategoriju.
Ja polako slazem pedalboard, novi raspored, pa evo par utisaka. Bogi sa Marshallom na zelenom kanalu i Gibson LP gitarom cuda pravi, to je taj zvuk za moje usi :D Eno Crunch i Morpher (Suhr Riot) su se takodje odlicno snasli sa Marshallom. Ove pedale su negde i slicne, kod jaceg gaina se i razlikuju, ali je super varijanta da jedna bude podesena vise za crunch a druga sa vise gaina ili recimo Vintage mode, tada dobijem bas versatilan pedalboard. Kopija Wampler Triple Wreck-a je DALEKOOO od originala ali ima neki svoj zvuk koji mi se jako svidja, cist je, malko tamniji ali jako lepo zvuci. Umalo da je isutiram sa pedalboarda,a sada sam na mukama :D
Biyang Fuzzstar... Da li sam ja ocekivao vise hi-gain fuzz ili je problem u mojim usima... Ne znam, bas nam ne ide nesto druzenje... Probao sam ga na svim mestima u lancu, nigde me nije impresionirao.
Dok se Donner Chorus sjajno snasao imam ogroman problem sa Pearl Tremor Phase-om. Jednostavno na effects loopu pojacala se i ne cuje. Ja sam samo zbog njega pojacao loop na +5dB pa jos i balans send/return i nista. Zvuci kao govance. ne kapiram, na Cornfordu je fino zvucao na cleanu. Ovde nikako.
Inace mi odlaze lampe na Cornfordu, skupa je rabota zamena i stelovanje biasa, tako da sam se za neko vreme presaltao na JVM 205C marshalla na Pecinoj 212 kutiji i opet osetio cari Marshall zvuka :D A i Kemper je naravno tu :)

:ziveli:

tocilj

Post by tocilj » 05 Feb 2015, 15:32

Iskreno, Mooer crvenka nisam probao jer su to pedale koje su sjajne ali cenom vec ulaze u neku visu kategoriju.
Ja polako slazem pedalboard, novi raspored, pa evo par utisaka. Bogi sa Marshallom na zelenom kanalu i Gibson LP gitarom cuda pravi, to je taj zvuk za moje usi :D Eno Crunch i Morpher (Suhr Riot) su se takodje odlicno snasli sa Marshallom. Ove pedale su negde i slicne, kod jaceg gaina se i razlikuju, ali je super varijanta da jedna bude podesena vise za crunch a druga sa vise gaina ili recimo Vintage mode, tada dobijem bas versatilan pedalboard. Kopija Wampler Triple Wreck-a je DALEKOOO od originala ali ima neki svoj zvuk koji mi se jako svidja, cist je, malko tamniji ali jako lepo zvuci. Umalo da je isutiram sa pedalboarda,a sada sam na mukama :D
Biyang Fuzzstar... Da li sam ja ocekivao vise hi-gain fuzz ili je problem u mojim usima... Ne znam, bas nam ne ide nesto druzenje... Probao sam ga na svim mestima u lancu, nigde me nije impresionirao.
Dok se Donner Chorus sjajno snasao imam ogroman problem sa Pearl Tremor Phase-om. Jednostavno na effects loopu pojacala se i ne cuje. Ja sam samo zbog njega pojacao loop na +5dB pa jos i balans send/return i nista. Zvuci kao govance. ne kapiram, na Cornfordu je fino zvucao na cleanu. Ovde nikako.
Inace mi odlaze lampe na Cornfordu, skupa je rabota zamena i stelovanje biasa, tako da sam se za neko vreme presaltao na JVM 205C marshalla na Pecinoj 212 kutiji i opet osetio cari Marshall zvuka :D A i Kemper je naravno tu :)

:ziveli:[/quote]

Izvini, ja sam pogriješio, htio sam da kažem Donner-a crvenka i Eno....nekako mi zvuči tako da Eno ima bolji zvuk.

Što se tiče phasera, dobra većina phasera ne radi kako treba u send-return....ja imam MXR p90 i u send return je prejak i ogavan. Moj ti je predlog da ga staviš prije overdrive-a, pa probaš. Znači posle štimera (oventulno vlean boosta)..kao prvu pedalu u nizu prije OD-a. Ako ti je tu preslab, onda iza dista. Phaser prosto nije pedala za send-return.

boki1978

Post by boki1978 » 05 Feb 2015, 16:21

Tu sam ga i na pocetku stavio ali sve je super dok ne ukljucim one dist mrcine posle njega. Onda jednostavno zvuci jadno... :(
Sto se tice Donner crvenka, tj.Donner Morhper pedale (Suhr Riot clone-a), on ima specifican zvuk i malko je direktniji od Eno Crunch-a. Meni se takav zvuk bas dopao i zato sam ga i zadrzao.
Evo kako ce otprilike izgledati moj pedalboard. Fali mesta za Vox V847 wah dok cu Mesa Boogie Dual Rectifier head (onu veliku crnu) morati izgleda da skartiram ako ne nadjem resenje. Jednostavno u ovakvoj postavci amp front-a i effects loop-a nigde ne moze da se uklopi. To je mrcina koja ne trpi nista ni iza ni ispred sebe. Probao sam da zaobidjem i preamp (Marshall ima i serijsko i paralelno povezivanje) ali nista. Videcu sta cu jos moci da uradim povodom toga. I nemojte da me pjujete zbog toliko OD i dist pedala, svaka zaista ima svoj zvuk, svaka je posebna :)
Naravno, kad budem imao vise snage i vremena sve cu lepo morati da preslozim da bude cakum pakum. Ovo danas je samo proba i zaista sam jako zadovoljan dobijenim :)

Image

p.s. posto je slika sa moba i malo je mutnija, lanac ide ovako :

Front : Gitara - EP booster (klon) - Biyang Fuzzstar - Ibanez TS9 - BB Preamp (klon) - Fulltone Fulldrive 2 (Pecin klon) - Eno Crunch - Donner Morpher - Triple Wreck (klon) - Biyang Metal End - Bogner Ecstasy - pojacalo

Effects loop: Deep Blue Delay (klon) - Donner Tutti Chorus - Biyang Tri Reverb
Last edited by boki1978 on 05 Feb 2015, 16:29, edited 1 time in total.

tocilj

Post by tocilj » 05 Feb 2015, 16:26

boki1978 wrote:Tu sam ga i na pocetku stavio ali sve je super dok ne ukljucim one dist mrcine posle njega. Onda jednostavno zvuci jadno... :(
Sto se tice Donner crvenka, tj.Donner Morhper pedale (Suhr Riot clone-a), on ima specifican zvuk i malko je direktniji od Eno Crunch-a. Meni se takav zvuk bas dopao i zato sam ga i zadrzao.
Evo kako ce otprilike izgledati moj pedalboard. Fali mesta za Vox V847 wah dok cu Mesa Boogie Dual Rectifier head (onu veliku crnu) morati izgleda da skartiram ako ne nadjem resenje. Jednostavno u ovakvoj postavci amp front-a i effects loop-a nigde ne moze da se uklopi. To je mrcina koja ne trpi nista ni iza ni ispred sebe. Probao sam da zaobidjem i preamp (Marshall ima i serijsko i paralelno povezivanje) ali nista. Videcu sta cu jos moci da uradim povodom toga. I nemojte da me pjujete zbog toliko OD i dist pedala, svaka zaista ima svoj zvuk, svaka je posebna :)
Naravno, kad budem imao vise snage i vremena sve cu lepo morati da preslozim da bude cakum pakum. Ovo danas je samo proba i zaista sam jako zadovoljan dobijenim :)

Image
Imaš isti problem kao i ja, imaš gomilu dobrih pedala i vezuješ ih najjeftinijim kineskim peč kablovima i napajaš najjeftinijim kineskim napajanjem...gdje će nam duša:-)?

boki1978

Post by boki1978 » 05 Feb 2015, 16:33

tocilj wrote:
boki1978 wrote:Tu sam ga i na pocetku stavio ali sve je super dok ne ukljucim one dist mrcine posle njega. Onda jednostavno zvuci jadno... :(

Image
Imaš isti problem kao i ja, imaš gomilu dobrih pedala i vezuješ ih najjeftinijim kineskim peč kablovima i napajaš najjeftinijim kineskim napajanjem...gdje će nam duša:-)?
Napajanje je stiglo danas, ja sam pojacao Marshalla na hi-gain vode, ama bas ijedan sumic nisam cuo sto se tice ovog napajanja. U svakom slucaju, mnogo je bolje od daisy chain-a jer nema koji nisam probao da ne pravi probleme i da nemam neke cudne zvukove.
Sto se tice patch kablova, apsolutno si u pravu, no oni rade posao. U planu su kombinacije ozbiljnijih kablova a razmisljam i o onim ulaz/izlaz dzekovima bez ikakvog kabla, ali se plasim kako je tu resena izolacija suma i uzemljenje. U svakom slucaju, radicu na tome :)

boki1978

Post by boki1978 » 05 Feb 2015, 16:39

Mozda ovako nesto?

https://www.kupujemprodajem.com/Rockcab ... filter_id=

Ovo bi meni radilo posao ali se plasim. Jel neko slucajno probao ovakvu varijantu?

https://www.google.rs/search?q=guitar+p ... 174%3B1200

tocilj

Post by tocilj » 05 Feb 2015, 16:42

Napajanje je stiglo danas, ja sam pojacao Marshalla na hi-gain vode, ama bas ijedan sumic nisam cuo sto se tice ovog napajanja. U svakom slucaju, mnogo je bolje od daisy chain-a jer nema koji nisam probao da ne pravi probleme i da nemam neke cudne zvukove.
Sto se tice patch kablova, apsolutno si u pravu, no oni rade posao. U planu su kombinacije ozbiljnijih kablova a razmisljam i o onim ulaz/izlaz dzekovima bez ikakvog kabla, ali se plasim kako je tu resena izolacija suma i uzemljenje. U svakom slucaju, radicu na tome :)[/quote]

Ma nemam ni ja nikakve probleme sa Joyom, nego imam uvijek tripove da sa njim napajam pedale od po 150-200 evra...a i malo je miješno:-)
Znači Donner ti je bolji od Eno? Ja sam oduševljen Eno-m pa zato te i pitam?

boki1978

Post by boki1978 » 05 Feb 2015, 16:50

Pa nije mi smesno :) Kojim kablom napajas kompjuter recimo od 1000 EUR? Pozlacenim ili obicnim? Isto vazi i za TV i druge uredjaje. Jedino kad sam se ispruzio je bilo za napajanje mog Karana integralca (HIFI) koji je mrcina i za njega nisam zalio vrhunski Oyaide kabl koji je nevidjena mrcina koju ne mozes da savijes skoro ni malo na drugu stranu sa utikacima koji su nevidjeno nabudzeni.

Nesto ovako :D

https://www.google.rs/search?q=oyaide+t ... B480%3B360

Ne kazem da mi je zao da dam na napajanje gitare tolike pare i kablove ali u principu malo i jeste. :D recimo oni Fender patch kalovi kostaju 670 din pa to x12, za te pare cudo pedalu mozes da uzmes ili nesto slicno :XD:

Ne kazem da je Eno losiji od Morphera nego da su oba dobra i da Morpher ima neki svoj ton, malko direktniji i agresivniji, mada kad se stavi na Vintage mod opet zvuci mekano i pitomo :)

tocilj

Post by tocilj » 05 Feb 2015, 16:56

boki1978 wrote:Pa nije mi smesno :) Kojim kablom napajas kompjuter recimo od 1000 EUR? Pozlacenim ili obicnim? Isto vazi i za TV i druge uredjaje. Jedino kad sam se ispruzio je bilo za napajanje mog Karana integralca (HIFI) koji je mrcina i za njega nisam zalio vrhunski Oyaide kabl koji je nevidjena mrcina koju ne mozes da savijes skoro ni malo na drugu stranu sa utikacima koji su nevidjeno nabudzeni.

Ne kazem da mi je zao da dam na napajanje gitare tolike pare i kablove ali u principu malo i jeste. :D recimo oni Fender patch kalovi kostaju 670 din pa to x12, za te pare cudo pedalu mozes da uzmes ili nesto slicno :XD:

Ne kazem da je Eno losiji od Morphera nego da su oba dobra i da Morpher ima neki svoj ton, malko direktniji i agresivniji, mada kad se stavi na Vintage mod opet zvuci mekano i pitomo :)
Hvala na informacijama...a po pitanju napajanja se razumijemo:-)
Htio sam na ovu temu da stavim i Biyang reverb, ali ajde da te ne provociram ponovo, pretresli smo to :XD:

tocilj

Post by tocilj » 05 Feb 2015, 16:58

Još jedno razočarenje:

Mooer chorus....nije to toliko loše, koliko je dosadno i obično. naravno, kao i većina jeftinih korusa jede zvuk gitare...

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 05 Feb 2015, 17:00

tocilj wrote: a razmisljam i o onim ulaz/izlaz dzekovima bez ikakvog kabla
Nemoj. Skrcaćeš ženske džekove na pedalama pre ili kasnije, a još ako su ti džekovi zalemljeni na štampane ploče od pedala, eto još većeg prčvajza.

boki1978

Post by boki1978 » 05 Feb 2015, 17:05

tocilj wrote:
boki1978 wrote:Pa nije mi smesno :) Kojim kablom napajas kompjuter recimo od 1000 EUR? Pozlacenim ili obicnim? Isto vazi i za TV i druge uredjaje. Jedino kad sam se ispruzio je bilo za napajanje mog Karana integralca (HIFI) koji je mrcina i za njega nisam zalio vrhunski Oyaide kabl koji je nevidjena mrcina koju ne mozes da savijes skoro ni malo na drugu stranu sa utikacima koji su nevidjeno nabudzeni.

Hvala na informacijama...a po pitanju napajanja se razumijemo:-)
Htio sam na ovu temu da stavim i Biyang reverb, ali ajde da te ne provociram ponovo, pretresli smo to :XD:
Jedva si docekao :-D Kad bi samo znao koliko mi je ova pedala danas pravila problema. Na.kraju sam se igrao sa dry/wet signalom na ampu i uspeo sam da nadjem dobar balans. Kako god, opet mi zvuci bolje nego Marshallov reverb :-D

boki1978

Post by boki1978 » 05 Feb 2015, 17:08

tommytigh77 wrote:
tocilj wrote: a razmisljam i o onim ulaz/izlaz dzekovima bez ikakvog kabla
Nemoj. Skrcaćeš ženske džekove na pedalama pre ili kasnije, a još ako su ti džekovi zalemljeni na štampane ploče od pedala, eto još većeg prčvajza.
Hvala druze na odgovoru i savetu :-) Gledam da imam sto manje kablova gde je moguce pa sam naleteo na takvo resenje.

bancika

Post by bancika » 05 Feb 2015, 17:17

nesto ovako ti treba, napajanje odozdo, imas ove proreze za kablove...uredno kao apoteka :)

Image

Locked