Izrada, održavanje, saveti...
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Duschmanov
jagoda wrote:
To nije tacno.
U Mitrosu je trenutno od 920 - 1070 eur.
Ima li u Mitros radnji ili samo na njihovom sajtu? Opšte je poznata da ono što nemaju u radnji na sajtu prodaju jeftino
I da je 1070 eur. sa 30% manje za polovno bi bio 700 eur. a ne 500
-
Kristijan
- Uvaženi član
Guitar_thrill wrote:Meni sad baš obrnuto...mislim šta je pravi telac, tu ne bih zalazio, ali sam počeo više gotiviti ove sa rosewood-om, a ranije sam mislio samo maple na telcu

Мени није ни обрнуто, ни било како. Просто ми је та прича о правим и неправим гитарама мало климава. У крајњој линији - зашто се исто тако не говори о Страту, који је исто као и Теле рађен прво са вратом од једног комада јасена? Или о Лес Полу, када нема П90 магнете као на првој верзији? Телекастер дефинитивно има врло карактеристичан тон у разним варијантама. Наравно да постоји ралика између оваквих и онаквих верзија, али рећи да Телекастер није Телекастер ако нема врат од једног комада јавора по мени напросто нема смисла. Лично више волим тон Телекастера који има врат начисто од јавора (истовремено ме баш много иритира начин на који се офуца од употребе предња површина таквог врата), али то је стварно ствар укуса, нема никакве везе са правим и неправим тоном. Постоји онолико правих тонова колико постоји гитариста. Свака част блаженопочившем господину Фендеру, али не сматрам да смо дужни да се у сваком аспекту придржавамо његовог основног дизајна. То може да буде исправан приступ за музејски експонат, али не и за музички инструмент који је у свакодневној употреби.
-
jagoda
Duschmanov wrote: Opšte je poznata da ono što nemaju u radnji na sajtu prodaju jeftino
Meni to nije poznato. Poznato mi je da imaju 4 radnje , a da u beogradskoj imaju 500 gitara od cega bar 200 Fendera.
I poznato mi je da sam kod njih na snizenju (koje je bilo 30-50%) kupio desetak gitara i 4 pojacala + zice na snizenju (200 din , stajale nekoliko godina),
i 3 basa i nekoliko kofera i nekoliko gig bagova , sve to po snizenim cenama, + neke kablove , sitne delove, pedale.... Tacno je i to da nisu uvek imali sve sto sam video na sajtu, ali tacno je i da mi je puna kuca gitara , a pola sam kupio kod njih.
Last edited by
jagoda on 16 Jan 2014, 14:02, edited 1 time in total.
-
jagoda
nemanjavelimirovic wrote:Meni nije isto jasno, posto takva boja trenutno ne postoji na fender sajtu. Mozda je postojala ranije al jbg, treba isproveravati sve.
Honey blonde ?
-
nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
-
by nemanjavelimirovic » 16 Jan 2014, 15:20
Po katalogu iz 2006te, koji sam proverio jer je gitara iz te godine po serijskom, ovo moze biti iskljucivo Fender Ash Standard Tele, posto je obican alder standard nije pravio u toj boji. E sad jos ne mogu da nadjem sa rosewood-om nigde taj ash model.

-
Guitar_thrill
- MF veteran
Kristijan wrote:
Мени није ни обрнуто, ни било како. Просто ми је та прича о правим и неправим гитарама мало климава. У крајњој линији - зашто се исто тако не говори о Страту, који је исто као и Теле рађен прво са вратом од једног комада јасена? Или о Лес Полу, када нема П90 магнете као на првој верзији? Телекастер дефинитивно има врло карактеристичан тон у разним варијантама. Наравно да постоји ралика између оваквих и онаквих верзија, али рећи да Телекастер није Телекастер ако нема врат од једног комада јавора по мени напросто нема смисла. Лично више волим тон Телекастера који има врат начисто од јавора (истовремено ме баш много иритира начин на који се офуца од употребе предња површина таквог врата), али то је стварно ствар укуса, нема никакве везе са правим и неправим тоном. Постоји онолико правих тонова колико постоји гитариста. Свака част блаженопочившем господину Фендеру, али не сматрам да смо дужни да се у сваком аспекту придржавамо његовог основног дизајна. То може да буде исправан приступ за музејски експонат, али не и за музички инструмент који је у свакодневној употреби.
Ne znam što si mene citirao, ja sam upravo i rekao da ne bih zalazio šta je pravi, a šta ne, već da mi više leži rosewood na telcu

-
Kristijan
- Uvaženi član
Па некако ми се чинило да се ово што сам хтео да кажем наставља на ову твоју причу.
-
abogicevic
jagoda wrote:Duschmanov wrote: Opšte je poznata da ono što nemaju u radnji na sajtu prodaju jeftino
Meni to nije poznato. Poznato mi je da imaju 4 radnje , a da u beogradskoj imaju 500 gitara od cega bar 200 Fendera.
I poznato mi je da sam kod njih na snizenju (koje je bilo 30-50%) kupio desetak gitara i 4 pojacala + zice na snizenju (200 din , stajale nekoliko godina),
i 3 basa i nekoliko kofera i nekoliko gig bagova , sve to po snizenim cenama, + neke kablove , sitne delove, pedale.... Tacno je i to da nisu uvek imali sve sto sam video na sajtu, ali tacno je i da mi je puna kuca gitara , a pola sam kupio kod njih.
Koliko bre ti imaš instrumenata?
Jesi li profesionalac ili hobista?

-
jagoda

Hvala na pitanju, desetak.
Uglavnom hobista.
Nekad odsviram nesto i za pare , ali nije vredno pomena.
-
abogicevic
Svaka čast!
Elem, zašto sam te ovo pitao. Setio sam se jednog intervjua sa Radomirom Mihajlovićem Točkom. Mislim da je u pitanju bila emisija Rokumenti. Emitovala se na RTS-u devedesetih. On u jednom delu intervjua kaže otprilike ovako: "Žao mi je što nemam para da kupim neku dobru gitaru. Gledam mlade, koji su amateri, a imaju bolju opremu i instrumente od mene. Stvarno im zavidim na tome."
Podsetio si me postu koji sam citirao na taj intervju.
-
komil
Ok, ali tu priču treba uslovno shvatiti. Devedesetih je otprilike svima normalnima falilo svega. Točak je naravno i tada imao dobrog pre-CBS Stratocastera koji vredi fine pare, sam ga je birao u Ameriki, a to su svirali i njegovi uzori. Tako da...
Ta priča o opremi klinaca je bila u kontekstu njegovih časova gitare gde mu dolaze klinci sa mnogo dobrom i skupom opremom a malo nekih drugih stvari, dok je Točak prve albume (valda prva dva) snimio na nekoj krš gitari...