Narucivanje opreme iz inostranstva i procedure...
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Re: Narucivanje opreme iz inostranstva i procedure...
hvala za info 

nisam ni ja siguran. Nekad mi sibnu oko 30% koji god da je iznos...npr, naplatili mi 600-700 kinti za trzalicu koju je covek deklarisao kao vrednost 20$.dejankuki wrote:E da.. nisam siguran da do 50 evra u Srbiji ne naplacuju carinu...
trzalicu ti pošalju u koverti na kućnu adresu? I sa kovertom stiže i račun da se nešto plati pa tek da preuzmeš kovertu? To naši stavili?
onda sam ja dobro prošao
onda sam ja dobro prošao
Da. Jedna trza u koverti. Kocka je. Nekad ne naplate, ali u mom iskustvu retko.RadeRas wrote:trzalicu ti pošalju u koverti na kućnu adresu? I sa kovertom stiže i račun da se nešto plati pa tek da preuzmeš kovertu? To naši stavili?
onda sam ja dobro prošao
eo Fulltone ima neki popust na tzv blem artikle - http://fulltone.myshopify.com/collectio ... onds-blems
OCD za 100$
Deja Vibe za 110$
OCD za 100$
Deja Vibe za 110$
Rezimiram moj novi nacin nabavke delova. Nisam shvatio da mogu bukvalno svaku sitnicu, od dolar dva da, narucim od preko , recimo iz Kine i da mi to stigne u postansko sanduce kao bilo koje pismo. Nema taksi,besplatna isporuka za Srbiju, nista bolje. Narucio sam iz zezanja lot J201 tranzistora, preksinoc nasao kovertu u posti sa tranzistorima. Sad narucih lot of 50 tranzistora 2N5088 za svega 1,30 dolara. 50 tranzistora za 150 dinara i to iz daleke Kine. Da sam narucio kod nas 300 dinara bi me odrali samo za postarinu a gde su jos tranzistori koje prodaju za 50 dinara komad.
Dzabe. Alal cufta kinezima. od sada sve sto mi treba samo od preko.
Dzabe. Alal cufta kinezima. od sada sve sto mi treba samo od preko.
- Kauto Labs
2n5088 je obican N silikonac, mesto njega moze bilo koji bcxxx ili 2n3904 koji su 5 dinara, kao da upaljac i selotejp ne kupis na trafici nego narucis iz kine
za redje komponente je ok opcija verovatno
pa da.narucio sam ja te iz MGElektroniksa. i postarina je bila 300 dinara plus tranzistor jedan kosta 5 din.Kauto Labs wrote:2n5088 je obican N silikonac, mesto njega moze bilo koji bcxxx ili 2n3904 koji su 5 dinara, kao da upaljac i selotejp ne kupis na trafici nego narucis iz kine
Iz Kine dobijam 50 tranzistora za 150 dinara svega. meni je sad vise nebitno odakle narucujem, samo da je jeftinije. narucujes pa narucujes. jedino cekanje od dve tri nedelje ali stize.drasticno jeftinije jbg.
-
upravo tako.slazem seRadeRas wrote:pa da.narucio sam ja te iz MGElektroniksa. i postarina je bila 300 dinara plus tranzistor jedan kosta 5 din.Kauto Labs wrote:2n5088 je obican N silikonac, mesto njega moze bilo koji bcxxx ili 2n3904 koji su 5 dinara, kao da upaljac i selotejp ne kupis na trafici nego narucis iz kine
Iz Kine dobijam 50 tranzistora za 150 dinara svega. meni je sad vise nebitno odakle narucujem, samo da je jeftinije. narucujes pa narucujes. jedino cekanje od dve tri nedelje ali stize.drasticno jeftinije jbg.
Dok me ne napenale sa nekom taksom kao Banciku za trzalicu, onda neću više da se tako radujem hehe. Al dok stizu koverte u pošti, ima da naručujem sitnice pa makar bile one od sto dinara ako mogu što da ne i to iz daleke Kinemetalstringer wrote:upravo tako.slazem seRadeRas wrote:pa da.narucio sam ja te iz MGElektroniksa. i postarina je bila 300 dinara plus tranzistor jedan kosta 5 din.Kauto Labs wrote:2n5088 je obican N silikonac, mesto njega moze bilo koji bcxxx ili 2n3904 koji su 5 dinara, kao da upaljac i selotejp ne kupis na trafici nego narucis iz kine

Evo ovo bih možda i naručio: LINK! Cena 2 dolara je 220 dinara. Deset ovih čipova za delay pedale iz Kine za 220 dinara je džabe. Da sam ih naručio iz Srbije samo bi poštarinu naplatili više da ne računam čipove koji u ProElectronic iz Niša 170 dinara koštaju jedan komad. Stvarno povoljno
Videcemo koliko si ustedeo kad napravis nesto sa njima. J201 se cesto falsifikuju. Taj delaj chip takodje kruzi po kineskim sajtovima kao jeftina kopija. Vidi ovo http://www.diystompboxes.com/smfforum/i ... c=100004.0
Ono sto hocu da kazem je...ne moz' praviti tortu od govana
kad tad ce da zavrsi to na kp i posle ne valja rucna izrada...
Ono sto hocu da kazem je...ne moz' praviti tortu od govana

Bancika, u pravu si ti za za mačku u džaku ali ovo su sitnice od 200 do 300 dinara. To je poštarina koju poklonim pošti ili kuririma kod nas. Nije šteta i da ne rade. Ovako imam čime da se poigram kasnije. Probaću ove kineske j201 u mesa klonu, pa ako rade super ako ne idemo napred.
Ovi čipovi za dilej su 200 dinara komplet od 10 komada. Ako ih naručim imam gde da ih probam u ovoj dilej pedali koju sam uradio. Ako rade super ako ne nemam za šta da se sekiram propustio sam jedno pivo u kafiću.
Gledam ono što sam kupovao kod nas u MGelectronik i tako, kvalitet nula. zavrtnji na džekovima nemaju nareze, potenciometri izgore čim spustiš lemilicu jače na njih, ne žalim nije skupo, ali ako kod nas plaćam oko 50 dinara komad, zašto da to ne naručim od preko ako je tamo mnogo jeftinije jer znam da gore neću dobiti. Plašim se da nije ista priča i sa tranzistorima i čipovima.

Gledam ono što sam kupovao kod nas u MGelectronik i tako, kvalitet nula. zavrtnji na džekovima nemaju nareze, potenciometri izgore čim spustiš lemilicu jače na njih, ne žalim nije skupo, ali ako kod nas plaćam oko 50 dinara komad, zašto da to ne naručim od preko ako je tamo mnogo jeftinije jer znam da gore neću dobiti. Plašim se da nije ista priča i sa tranzistorima i čipovima.
nisam rekao ni da je MG dobar izbor, mehanicke komponente su im uzas...ni ovo ostalo nije mnogo bolje. Cene su visoke, usluga nikakva. Ali nisam siguran ni da je resenje da ides na najjeftinije komponente na svetu...ili najjeftinije bilo sta na svetu 
Sta znam, ako imas tonu vremena i zivaca da debugiras probleme, ispitujes svaku komponentu i poredis je sa proverenom...onda super. Mozda ustedis 300-500din po pedali. Ako napravis milion komada obogatices se
Meni nije bitno koliko je nesto jeftino, koliko mi je bitno koliko ce zivaca da me kosta i sta ce na kraju da ispadne od svega toga. Ako cu da izgubim par sati na to da mi pedala proradi, radije bih dao 50 din po komponenti nego 3. Nije vredno toga. A jos kad uzmes pouzdanost i dugotrajnost u obzir...

Sta znam, ako imas tonu vremena i zivaca da debugiras probleme, ispitujes svaku komponentu i poredis je sa proverenom...onda super. Mozda ustedis 300-500din po pedali. Ako napravis milion komada obogatices se

Eee vidiš to u pravu si ti. Ja sam za najjeftinije moguće jer imam želju da probam sve živo a da me ne bije po džepu. Ali iskristalisalo mi se par pedala koje bih stvarno uradio ponovo ali sa boljim delovima da ih imam kao svet. Kad to rešim ispratiću malo koji su dobri potenciometri i takve mehaničke komponente, isto me interesuje neki dobar elektrolit jer kažu da dobri drastično smanjuju šum pedale, to bih naručio i lepo sklopio par pedala da mi služe.

e to...i onda kad jednom kupis dobre delove i napravis opet, imas dva problema: 1) bacio si pare na njesra delove i podstakao njihovu proizvodnju i 2) posto tebi vise nece trebati, neko ce da zavrsi sa pedalom od njesra delova...ok, verovatno ce da je kupi neko kome je isto usteda bitnija od kvaliteta, ali opet, nisi ucinio veliku uslugu covecanstvu...istina, poigrao si se malo i naucio nesto...ali na kraju i povecao broj losih pedala na ovom svetu za 1RadeRas wrote:li iskristalisalo mi se par pedala koje bih stvarno uradio ponovo ali sa boljim delovima da ih imam kao svet. Kad to rešim ispratiću malo koji su dobri potenciometri i takve mehaničke komponente, isto me interesuje neki dobar elektrolit jer kažu da dobri drastično smanjuju šum pedale, to bih naručio i lepo sklopio par pedala da mi služe.

skoro sam se snabdeo dobrim elektrolitima iz Nemacke (musikding.de), mogu da ih preporucim. Nichicon FW je model. Podjednako dobri su i Panasonic FM, imam i njih u nekim pedalama/pojacalima i ni jedan problem. Njih ima vise banzai. U pedalama dobri elektroliti smanjuju sum samo kad su losi toliko losi da ne rade to sto treba da ne rade. Glavna prednost im je pouzdanost i dugotrajnost. Kupovao sam i Sanyo solid kondenzatore koji uopste nemaju tecni elektrolit pa su i mnogo trajniji (nema sta da se isusi). Njih koriste za bolje maticne ploce gde treba stabilno napajanje za procesor, memoriju...dosta skupi, al posto idu 2-3 u pedalu nije neka razlika dal si ga platio 3 ili 100din, resava ti pitanje maltene dozivotno.