Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
Rax13
MF veteran

Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Post by Rax13 » 24 Feb 2009, 16:43

friedman wrote:Pitanje za vas koji imate CryBaby GCB95: Posto vidim da nije true bypass, "uzima" li mnogo tona kad je iskljucen? Ne znam kako ovo ide jer mi je prva pedala koju planiram da uzmem, da li mogu ja ugraditi true bypass, sa solidnim znanjem sa lemilicom?
Modifikuj je odma i reshi pitanje vaha za zivot... ;)

muki17
Urednik

Post by muki17 » 24 Feb 2009, 19:00

Jeli Rax,a kako ti se pokazao delay od Digitecha,posto planiram njega da uzmem,i zavrsim moj amaterski lanac? :D

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 24 Feb 2009, 19:05

friedman wrote:Pitanje za vas koji imate CryBaby GCB95: Posto vidim da nije true bypass, "uzima" li mnogo tona kad je iskljucen? Ne znam kako ovo ide jer mi je prva pedala koju planiram da uzmem, da li mogu ja ugraditi true bypass, sa solidnim znanjem sa lemilicom?
Da, prilicno je laka modifikacija. Pogotovo kad imas sve one slike i upuststva sto je xspaceman postavio.

Jedno malo off pitanje... Moj GCB95F je true bypass (zvuk prolazi bez napajanja i sve) ali i dalje malo guta visoke. Ton bude malo mutniji, na neki nacin kompresovaniji. Zbog cega? Jel moze neko to da mi pojasni?

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 24 Feb 2009, 19:11

muki17 wrote:Jeli Rax,a kako ti se pokazao delay od Digitecha,posto planiram njega da uzmem,i zavrsim moj amaterski lanac? :D

To i mene zanima. Po meni je DE7... :bow: ali mi je zao sto nema tap tempo.

muki17
Urednik

Post by muki17 » 24 Feb 2009, 19:29

Funkomat wrote:
muki17 wrote:Jeli Rax,a kako ti se pokazao delay od Digitecha,posto planiram njega da uzmem,i zavrsim moj amaterski lanac? :D

To i mene zanima. Po meni je DE7... :bow: ali mi je zao sto nema tap tempo.
ti si imao mnooogooo dobar delay-carbon copy,i dobar chorus-small clone,i sve si to prodao....!!1 :grummel_2: ....gde ti je bila pamet...sve je meni zao na tvoj red... :cry:

friedman

Post by friedman » 24 Feb 2009, 19:42

Rax13 wrote:
Modifikuj je odma i reshi pitanje vaha za zivot... ;)
Verovatno cu to i uraditi. ;) Samo da ga ja uzmem pa cu ostalo lako. :)
xspaceman wrote: evo ti jedan lep link za modifikaciju tog waha...i good luck! :)
http://www.stinkfoot.se/andreas/diy/mods/dunlop.htm
Hvala puno! :ziveli:

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 24 Feb 2009, 20:13

Sasvim fino... Klasican digitalni delay... Ja sam zadovoljan.
Funkomat wrote:
friedman wrote:Da, prilicno je laka modifikacija. Pogotovo kad imas sve one slike i upuststva sto je xspaceman postavio.

Jedno malo off pitanje... Moj GCB95F je true bypass (zvuk prolazi bez napajanja i sve) ali i dalje malo guta visoke. Ton bude malo mutniji, na neki nacin kompresovaniji. Zbog cega? Jel moze neko to da mi pojasni?
Znace Rocket verovatno... Poshalji njemu da ti ga modifikuje, ja sam prezadovoljan... ;)

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 24 Feb 2009, 20:21

muki17 wrote:
ti si imao mnooogooo dobar delay-carbon copy,i dobar chorus-small clone,i sve si to prodao....!!1 :grummel_2: ....gde ti je bila pamet...sve je meni zao na tvoj red... :cry:
Pusti ti mene da brinem o tome. :wink:
Rax13 wrote:Znace Rocket verovatno... Poshalji njemu da ti ga modifikuje, ja sam prezadovoljan... ;)
Kako da ga modifikuje? Sta da modifikuje?

majtimika

Post by majtimika » 24 Feb 2009, 20:38

Slika pedalboarda sa nekim rucno radjenim pedalama i mean well coperskim napajanjem od 100W

Image
Last edited by majtimika on 24 Feb 2009, 20:49, edited 3 times in total.

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 24 Feb 2009, 20:39

Greshka, obrishite...
Last edited by Rax13 on 24 Feb 2009, 20:40, edited 1 time in total.

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 24 Feb 2009, 20:40

Funkomat wrote:Kako da ga modifikuje? Sta da modifikuje?
Pa sve zivo... :D

Sweep, eq, gain... Ne znam tacno, pitaj ga i sam... ;)

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 24 Feb 2009, 20:41

Rax13 wrote:Pa sve zivo... :D

Sweep, eq, gain... Pitaj ga i sam... ;)
Da modifikuje sweep? :D

Ok je to ali nema veze sa mojim pitanjem. :)

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 24 Feb 2009, 20:46

GCB-95F je dobar wah, ali je ceo urađen u SMD tehnologiji. Jedino što je dostupno modifikacijama je promena induktora (što nije preporučljivo, ipak je u njemu crveni Fejzel), promena potenciometra (mada se za to potenciometar treba naručivati, jedino što je bolje od HotPotza je nešto sa ICAR taperom a toga nema kod nas) i promena prekidača (koja teoretski nema smisla, pošto GCB-95F ima žičani obilazak).

E sad, žičani obilazak. Ponekad se dešava da efekat ima tr00 bypass i da ipak ima razlike između zvuka bez efekta u lancu i zvuka sa efektom u bypassu. Žičani obilazak u teoriji jeste potpuno transparentan, ali u praksi nije. Žica ima svoju kapacitivnost, kalaj ima svoju, prekidač ima svoju... pa zaostali fluks... Razumete, fabrikovanje je jedno a teorija drugo.

Pošto mi se i Guv'nor žalio da čuje kako GCB-95F menja zvuk i pored tr00 bypassa, moram da pretpostavim da neki od delova žiačnog obilaska ipak boji ton. Sumnjam na prekidač.

majtimika

Post by majtimika » 24 Feb 2009, 20:53

Rocket Roll wrote:GCB-95F je dobar wah, ali je ceo urađen u SMD tehnologiji. Jedino što je dostupno modifikacijama je promena induktora (što nije preporučljivo, ipak je u njemu crveni Fejzel), promena potenciometra (mada se za to potenciometar treba naručivati, jedino što je bolje od HotPotza je nešto sa ICAR taperom a toga nema kod nas) i promena prekidača (koja teoretski nema smisla, pošto GCB-95F ima žičani obilazak).

E sad, žičani obilazak. Ponekad se dešava da efekat ima tr00 bypass i da ipak ima razlike između zvuka bez efekta u lancu i zvuka sa efektom u bypassu. Žičani obilazak u teoriji jeste potpuno transparentan, ali u praksi nije. Žica ima svoju kapacitivnost, kalaj ima svoju, prekidač ima svoju... pa zaostali fluks... Razumete, fabrikovanje je jedno a teorija drugo.

Pošto mi se i Guv'nor žalio da čuje kako GCB-95F menja zvuk i pored tr00 bypassa, moram da pretpostavim da neki od delova žiačnog obilaska ipak boji ton. Sumnjam na prekidač.
Sumljam na kablove
i da filozofiras

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 24 Feb 2009, 21:06

"Sumljaj" na šta god želiš da "sumljaš".

Locked