Narucivanje opreme iz inostranstva i procedure...
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Re: Narucivanje opreme iz inostranstva i procedure...
Ha, ha, moram da se nasmejem. U poslednje vreme stiglo mi je više pošiljaka iz Kine i Nemačke i nijednom nisam platio ništa (vrednost poslednje pošiljke iz Nemačke je bila 72 e). Danas mi stiže pošiljka iz USA u ukupnoj vrednosti 56 e i platio sam 1.200 dinara. Ranije takođe nisam plaćao na pošiljke iz Nemačke, a na ove iz USA obavezno!
pogledah ovaj sajt sta ima i naletim na http://www.musikding.de/RockPower-NT19-18VDC-2000mA_1bancika wrote:e to...i onda kad jednom kupis dobre delove i napravis opet, imas dva problema: 1) bacio si pare na njesra delove i podstakao njihovu proizvodnju i 2) posto tebi vise nece trebati, neko ce da zavrsi sa pedalom od njesra delova...ok, verovatno ce da je kupi neko kome je isto usteda bitnija od kvaliteta, ali opet, nisi ucinio veliku uslugu covecanstvu...istina, poigrao si se malo i naucio nesto...ali na kraju i povecao broj losih pedala na ovom svetu za 1RadeRas wrote:li iskristalisalo mi se par pedala koje bih stvarno uradio ponovo ali sa boljim delovima da ih imam kao svet. Kad to rešim ispratiću malo koji su dobri potenciometri i takve mehaničke komponente, isto me interesuje neki dobar elektrolit jer kažu da dobri drastično smanjuju šum pedale, to bih naručio i lepo sklopio par pedala da mi služe.
skoro sam se snabdeo dobrim elektrolitima iz Nemacke (musikding.de), mogu da ih preporucim. Nichicon FW je model. Podjednako dobri su i Panasonic FM, imam i njih u nekim pedalama/pojacalima i ni jedan problem. Njih ima vise banzai. U pedalama dobri elektroliti smanjuju sum samo kad su losi toliko losi da ne rade to sto treba da ne rade. Glavna prednost im je pouzdanost i dugotrajnost. Kupovao sam i Sanyo solid kondenzatore koji uopste nemaju tecni elektrolit pa su i mnogo trajniji (nema sta da se isusi). Njih koriste za bolje maticne ploce gde treba stabilno napajanje za procesor, memoriju...dosta skupi, al posto idu 2-3 u pedalu nije neka razlika dal si ga platio 3 ili 100din, resava ti pitanje maltene dozivotno.
jel to slicno onom 1spot-u?
pa ne bas, ovo je 18V i nema daisy chain.
imam ja daisy chainbancika wrote:pa ne bas, ovo je 18V i nema daisy chain.

Da podelim i ja moje iskustvo prvog porucivanja sa Ebay-a.
Porucio sam Tone Emporium TE-01 Testify Blues magnete iz Kanade(pobedio na aukciji).
Poslati su mi 04.7, a stigli juce.
Postar ih je doneo i nije bilo ni carine ni pdv-a, a placeni su 70$ sa postarinom.
Porucio sam Tone Emporium TE-01 Testify Blues magnete iz Kanade(pobedio na aukciji).
Poslati su mi 04.7, a stigli juce.
Postar ih je doneo i nije bilo ni carine ni pdv-a, a placeni su 70$ sa postarinom.
moguce da zavisi preko koje poste carinjenja ide. Ne bi me cudilo da su ovi u Nisu najgori u univerzumu, posto je ovde cela administracija skroz sjebana (pasosi, licne karte, saobracajne...)
Definitivno nema pravila. Moram priznati da sam bio prijatno iznenadjen cinjenicom da mi nisu naplatili nista. Citajuci iskustva drugih ljudi, ocekivao sam svasta.
- LifelessDead
Manji paketi mogu i da prodju. Otkad je stigao PP takvih paketa stize na tone. Verovatno nisu ni obratili paznju na vrednost paketa. Ja narucujem gomilu nekih sitnica iz Kine. Sve nesto za po dolar, dva, sa sve postarinom
Sad sam narucio neki stimer za 15$, ce da vidimo sta ce da bidne.

ja uzeh onaj OCD sa Fulltone linka koji sam postavio prije neki dan. narucio ga u USA pa ce mi ga donijet za nedjelju dana - free shipping = 90 jura. 

- LifelessDead
Stigao mi stimer. Nista nisam platio. Doduse, Kinezi napisali vrednost 4.5$
Inace, paket stigao za manje od deset dana, kao i jos neke druge stvari koje sam narucivao. Ne znam da li je zbog toga sto je manji promet, zbog godisnjih odmora, ili su povecali efikasnost. Do sad su mi stvari stizale za mesec dana u proseku.

Inace, paket stigao za manje od deset dana, kao i jos neke druge stvari koje sam narucivao. Ne znam da li je zbog toga sto je manji promet, zbog godisnjih odmora, ili su povecali efikasnost. Do sad su mi stvari stizale za mesec dana u proseku.
danas mi poslali iz kine nesto u vrednosti 40ak $ (sa postarinom), aj bas da vidimo. Ja sam ocekivao da bude jos sporije zbog godisnjih odmora
Pogledaj na sajtu preko koje pošte je poslato. Verovatno nije iz Kine nego iz Singapura (stiže za do dve nedelje) ili čak Švedska, Svajcarska.LifelessDead wrote:Stigao mi stimer. Nista nisam platio. Doduse, Kinezi napisali vrednost 4.5$![]()
- LifelessDead
Kineska posta, i jedna iz Hong Konga. Bas me je iznenadilo kako je brzo stiglo.komil wrote:Pogledaj na sajtu preko koje pošte je poslato. Verovatno nije iz Kine nego iz Singapura (stiže za do dve nedelje) ili čak Švedska, Svajcarska.LifelessDead wrote:Stigao mi stimer. Nista nisam platio. Doduse, Kinezi napisali vrednost 4.5$![]()
Iz Hong Konga isto uvek stiže za oko dve nedelje. Iz Kine bar duplo duže ide, može jednom u 50 puta da stigne za dve nedelje. Tako nešto sam ja primetio.LifelessDead wrote:Kineska posta, i jedna iz Hong Konga. Bas me je iznenadilo kako je brzo stiglo.komil wrote:Pogledaj na sajtu preko koje pošte je poslato. Verovatno nije iz Kine nego iz Singapura (stiže za do dve nedelje) ili čak Švedska, Svajcarska.LifelessDead wrote:Stigao mi stimer. Nista nisam platio. Doduse, Kinezi napisali vrednost 4.5$![]()