Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Dushan S

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by Dushan S » 24 Apr 2014, 17:08

groove wrote:KP je olicenje jedne potpuno unakazene drzave u kojoj zive najgori ljudi na svetu i uzivaju u njoj, i mi ostali koji smo prinudjeni biti ovde.
Davanje negativne ocene nekom kvarnom liku na KP ne znaci nista osim sto ce se najverovatnije desiti 2 stvari: primices gomilu pretecih SMS-ova od njega i "njegovih ljudi", pretice ti dolaskom i razbijanjem glave i tebi i zeni i deci i zbog par stotina/hiljada dinara i sl..druga stvar je da ce elegantno napraviti novi profil na KP i nastaviti po starom..cuvaj svoje zdravlje i mani se KP i slicnih sra*a..
Ti to radiš za tog tipa pa pokušavaš čoveka da uplašiš da ne bi dao negativnu ocenu? Jeste... Oteće mu dete i uceniti ga da mu da pozitivnu ocenu inače će mu sina jedinca poslati parče po parče u pet paketa... :D

djomla

Post by djomla » 24 Apr 2014, 17:15

Dushan S wrote:
groove wrote:KP je olicenje jedne potpuno unakazene drzave u kojoj zive najgori ljudi na svetu i uzivaju u njoj, i mi ostali koji smo prinudjeni biti ovde.
Davanje negativne ocene nekom kvarnom liku na KP ne znaci nista osim sto ce se najverovatnije desiti 2 stvari: primices gomilu pretecih SMS-ova od njega i "njegovih ljudi", pretice ti dolaskom i razbijanjem glave i tebi i zeni i deci i zbog par stotina/hiljada dinara i sl..druga stvar je da ce elegantno napraviti novi profil na KP i nastaviti po starom..cuvaj svoje zdravlje i mani se KP i slicnih sra*a..
Ti to radiš za tog tipa pa pokušavaš čoveka da uplašiš da ne bi dao negativnu ocenu? Jeste... Oteće mu dete i uceniti ga da mu da pozitivnu ocenu inače će mu sina jedinca poslati parče po parče u pet paketa... :D
Nije groove nista lose rekao niti je isao da ga odgovori od davanja negativne ocene, samo je rekao sto se u stvarnosti desava na KP. Za nekog je to samo dodatni stres koji se ne isplati ... nista vise.

Џими

Post by Џими » 24 Apr 2014, 18:06

Проблем је ако си поштен и имаш добре намере, па по некој аналогији очекујеш исти третман од других, а на крају се испостави да није требало имати поверења.

У праву су они који кажу да човека треба пријавити сајту или оценити негативно, јер је то увиђавно према другим купцима.
Али да, шта га спречава да отвори нови налог?
:lol: Добро, постоје и мање брутални начини да неко испољи своју озлојеђеност, хостилност, штатијазнам...

jagoda

Post by jagoda » 24 Apr 2014, 18:25

Џими wrote: Али да, шта га спречава да отвори нови налог?
Novi nalog ce biti nedavno otvoren, sa malo ili bez ocena . Dakle , to ce biti prodavac bez rejtinga .
Rejting se stice protokom vremena i kolicinom dobrih ocena.
Za pametnog kupca to je sasvim dovoljno .
A sto se tice internet/sms siledzija i junaka...
Jedan mi je tako sms-om pretio "da ce da me nadje".
A ja imam tu neprijatnu osobinu da sam nekada bas nestrpljiv , i ustedeh mu trud tako sto sam ja pokucao na njegova vrata .
Doduse, pre toga sam bio i u policiji i pokazao im te poruke.
I posle mi vise nije pisao .

djomla

Post by djomla » 24 Apr 2014, 18:34

Kakve veze tamo ima rejting? I Trifun i ekipa imaju dobre ocene pa opet ...

parker

Post by parker » 24 Apr 2014, 18:53

i obrnuto, prodao sam svasta tamo, sve bilo ok i nikad nisam trazio da mi zalepe neki plus.. i ni nemam ih.. i nikom nista, sve je to kod nas imitacija..

Dushan S

Post by Dushan S » 24 Apr 2014, 19:06

Џими wrote:Проблем је ако си поштен и имаш добре намере, па по некој аналогији очекујеш исти третман од других, а на крају се испостави да није требало имати поверења.

У праву су они који кажу да човека треба пријавити сајту или оценити негативно, јер је то увиђавно према другим купцима.
Али да, шта га спречава да отвори нови налог?
Izgubiš sve pozitivne ocene. A ja mislim da ima veze, jer sam u principu oprezan prema ljudima koji nemaju pozitivne ocene i od njih nikad ne bih nešto dogovorio preko pošte, niti kupio dok ne probam i ne vidim.

Џими

Post by Џими » 24 Apr 2014, 20:26

Е, овај лик има добре оцене. Нешто типа 9 позитивних, нула негативних.
Зато сам и збуњен. Кад сам лику тражио да ми пошаље део који фали, ту гуму, његова реакција је била потпуно у фазону ког ђавола уопште тражим то, као да то иком треба, као да се подразумева да се то не шаље. :D Притом има одличне оцене. Навео ме је на размишљање о томе да нисам можда ја у целој причи блесав.
i obrnuto, prodao sam svasta tamo, sve bilo ok i nikad nisam trazio da mi zalepe neki plus.. i ni nemam ih.. i nikom nista, sve je to kod nas imitacija..
Ја имам само једну позитивну, нула негативних, и то ми је та једна једина позитивна оцена као купца. Неколико ствари сам продао на КП, али никад нисам инсистирао на томе да ми дају оцене, а ти људи су заборавили да ми дају позитивну оцену, иако су сви до једног били задовољни и продатим предметом и мојом ажурношћу. Тако да -- да. Дискутабилно је колико је оцена мерило поузданости продавца. А требало би да буде.

Dushan S

Post by Dushan S » 24 Apr 2014, 20:38

Џими wrote:
Е, овај лик има добре оцене. Нешто типа 9 позитивних, нула негативних.
Зато сам и збуњен. Кад сам лику тражио да ми пошаље део који фали, ту гуму, његова реакција је била потпуно у фазону ког ђавола уопште тражим то, као да то иком треба, као да се подразумева да се то не шаље. :D Притом има одличне оцене. Навео ме је на размишљање о томе да нисам можда ја у целој причи блесав.
Možda jesi ali i nisi. Jeste istina da možda nekome ne treba. nije te on zeznuo da ti je poslao spravu koja ne radi Ali onda treba da se slika da toga nema. Ako imaš ogrebotinicu, slikaš je. U smislu toga da li si dobio funkcionalnu stvar - jesi, to te nije zeznuo. Ali u smislu toga da li je to što piše u oglasu i što je na slici nije - a ti nisi jedini koji recimo voli da ima stvari tako da su očuvane blizu fabričkog stanja, čak i ako su korišćene. A konačno svi danas imaju neki fotoaparat, pa to što je okačio fotku koja je drugačija na oglas, znači da mu je priča šuplja. Najverovatnije jeste znao da će neko da se buni, ali je verovao da je stvar svršenog čina i kad neko dobije pedalu da će biti u fazonu "E jbg, šta sad, to je samo guma, nema veze". Možda i grešim ali ne vidim drugi razlog za to da se stavi slika koja ne odgovara osim ako ne želiš da obrlatiš kupce i nešto lakše prodaš, makar za nešto sitno. Moja lepša polovina prodaje i kupuje dosta krpica online, i isto, uvek se kaže za najsitniju stvar, ako ima nevidljivu rupicu od pola milimetra slikaš baš tu rupicu da to vide ljudi, ne samo zbog poštenja nego i da ne bi došao posle u situaciju da te neko smara "Prodao si mi majicu a ona kod rukava ima rupicu 0.5 x0.5 milimetra. dakle nije pitanje gume koja ne vredi ništa nego toga da je ili pošteno ili nije, onaj ko me prevari za sitnicu, taj će me prevariti još više za nešto krupno. Ja to tako nekako vidim, možda sam i preoštar i sitničar, ko zna.

Kill surf city

Post by Kill surf city » 24 Apr 2014, 22:20

Kriticni komplet savet za postavljanje oglasa :

obnavljajte oglase jednom ili dva puta dnevno, samo zato sto ste u mogucnosti™.

komil

Post by komil » 25 Apr 2014, 11:49

Dushan S wrote: Možda jesi ali i nisi. Jeste istina da možda nekome ne treba. nije te on zeznuo da ti je poslao spravu koja ne radi Ali onda treba da se slika da toga nema. Ako imaš ogrebotinicu, slikaš je. U smislu toga da li si dobio funkcionalnu stvar - jesi, to te nije zeznuo. Ali u smislu toga da li je to što piše u oglasu i što je na slici nije - a ti nisi jedini koji recimo voli da ima stvari tako da su očuvane blizu fabričkog stanja, čak i ako su korišćene. A konačno svi danas imaju neki fotoaparat, pa to što je okačio fotku koja je drugačija na oglas, znači da mu je priča šuplja. Najverovatnije jeste znao da će neko da se buni, ali je verovao da je stvar svršenog čina i kad neko dobije pedalu da će biti u fazonu "E jbg, šta sad, to je samo guma, nema veze". Možda i grešim ali ne vidim drugi razlog za to da se stavi slika koja ne odgovara osim ako ne želiš da obrlatiš kupce i nešto lakše prodaš, makar za nešto sitno. Moja lepša polovina prodaje i kupuje dosta krpica online, i isto, uvek se kaže za najsitniju stvar, ako ima nevidljivu rupicu od pola milimetra slikaš baš tu rupicu da to vide ljudi, ne samo zbog poštenja nego i da ne bi došao posle u situaciju da te neko smara "Prodao si mi majicu a ona kod rukava ima rupicu 0.5 x0.5 milimetra. dakle nije pitanje gume koja ne vredi ništa nego toga da je ili pošteno ili nije, onaj ko me prevari za sitnicu, taj će me prevariti još više za nešto krupno. Ja to tako nekako vidim, možda sam i preoštar i sitničar, ko zna.
Mislim da si prevideo neke bitne stvari. Ovo što očekuješ kao kupac je za mene potpuno razumljivo kada se kupuje od, recimo to tako: profesionalnih i poluprofesionalnih prodavaca/trgovaca. Mali oglasi su po definiciji ipak nešto drugo, predviđeni su pre svega za neko povremeno adhoc rešavanje stvari. Takvi prodavci ne samo da ne znaju mnogo o trgovini kao takvoj, nemaju umeće prezentacije proizvoda :), nego često prodaju stvari upravo zato što za njih nisu lično zainteresovani (pa sve do toga da nemaju pojma šta prodaju).

Primera radi nekome je šurnjaja pre dve godine ostavila nešto u podrum i sad je čovek rešio da se toga reši, a ne zna ni šta je.

Drugi primer, ako neko napiše da je nešto skoro novo i to još proda ispod cene (a iz iskustva znam da najviše sitničare na kraju upravo ljudi kojima nešto prodaš dosta ispod cene) - čovek je možda potpuno iskreno ocenio proizvod, iz svoje perspektive, u skladu sa svojim verovanjem. Sad, ako je objektivno pogrešio, i to tako da tebi baš smeta - oceni ga kako misliš da treba, traži pare nazad ili štaveć. Ali, u dosta velikom broju slučajeva nije u pitanju prevara, već više: nezainteresovanost, loše trgovačke sposobnosti i sposobnosti prezentacije stvari, lenjost i komplikacija postupka da se napravi aktuelna slika itd.

pedja 81

Post by pedja 81 » 25 Apr 2014, 13:59

komil wrote: Mislim da si prevideo neke bitne stvari. Ovo što očekuješ kao kupac je za mene potpuno razumljivo kada se kupuje od, recimo to tako: profesionalnih i poluprofesionalnih prodavaca/trgovaca. Mali oglasi su po definiciji ipak nešto drugo, predviđeni su pre svega za neko povremeno adhoc rešavanje stvari. Takvi prodavci ne samo da ne znaju mnogo o trgovini kao takvoj, nemaju umeće prezentacije proizvoda :), nego često prodaju stvari upravo zato što za njih nisu lično zainteresovani (pa sve do toga da nemaju pojma šta prodaju).

Primera radi nekome je šurnjaja pre dve godine ostavila nešto u podrum i sad je čovek rešio da se toga reši, a ne zna ni šta je.

Drugi primer, ako neko napiše da je nešto skoro novo i to još proda ispod cene (a iz iskustva znam da najviše sitničare na kraju upravo ljudi kojima nešto prodaš dosta ispod cene) - čovek je možda potpuno iskreno ocenio proizvod, iz svoje perspektive, u skladu sa svojim verovanjem. Sad, ako je objektivno pogrešio, i to tako da tebi baš smeta - oceni ga kako misliš da treba, traži pare nazad ili štaveć. Ali, u dosta velikom broju slučajeva nije u pitanju prevara, već više: nezainteresovanost, loše trgovačke sposobnosti i sposobnosti prezentacije stvari, lenjost i komplikacija postupka da se napravi aktuelna slika itd.
Ti zelis da opravdas i da relativizujes nesto sto niti moze i niti sme da se opravdava.
1.Pricas o nekim profesionalnim i polu profesionalnim trgovcima.Da li je garancija da me neko nece prevariti to sto ce biti profesionalni trgovac sa zavrsenom trgovackom skolom?Da li treba trgovacka skola da bi covek znao kako izgleda neka reciomo BOSS pedala ili je dovoljno da bude polu pismen i to pogleda na internetu?Druga tvoja teza je da on nema pojma sta prodaje,pa zasto onda to nije naveo u oglasu,da mu je to ostalo sto ti kazes od surnjaje ili koga vec?Ne on je u oglasu naveo da je kao nova.
Cela ova prica ne bi bila prevara ako on zeli da mu vrati novac i troskove postarine,onda bi ti bio u pravu.U suprotnom on i te kako jeste prevarant jer je coveka doveo u zabludu svesno ili nesvesno.
2.Ponovicu jednu pricu o kojoj sam vec pisao na ovom forumu neka mi ne zamere ljudi koji su vec citali.Jednom je na televiziji Misko plavi pricao o svom radu i dozivljajima iz Japana,i ono sto ga je fasciniralo kada je otisao u Japan je postenje tih ljudi.Kada Japanac sa severa okrene telefonom nekog Japanca na jugu Japana,a pritom se ne poznaju,i nesto mu obeca ovaj to ne dovodi uopste u pitanje da li ce ga prevariti-ne pada mu na pamet(od severa do juga Japana ima valjda nekih 3000km).To je posten narod nije kao ova nasa stoka,moze i ovako i onako.Nema bre ili je kao novo ili nije!

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 25 Apr 2014, 15:03

daj bre sta se cimate oko gumenih nogica.. :lol:
Nisam skapirao koja pedala je u pitanju, ali bi me tako nesto zanimalo samo da je neka ultra vintidz, neprocenljiva pedala.

Ti kad budes prodavao, napisi lepo da mu fale nogice, i nema sanse da ce se neko buniti.

Sa druge strane, uvek sam spreman da platim vise za pedalu u kutiji, ali i to vredi samo za neke starije vrednije pedale.. za boss mi se je'e.

Џими

Post by Џими » 25 Apr 2014, 15:43

aj bre sta se cimate oko gumenih nogica.. :lol:
Nisam skapirao koja pedala je u pitanju, ali bi me tako nesto zanimalo samo da je neka ultra vintidz, neprocenljiva pedala.

Ti kad budes prodavao, napisi lepo da mu fale nogice, i nema sanse da ce se neko buniti.
Ах, ништа без слика изгледа. :D

Није винтиџ педала, у питању је Диџитек Диџидилеј. Капирам да се ти због њих не би цимао, али ето, ја рецимо волим да ми педала не шета по паркету док је газим, било она винтиџ или не, а да то што јој даје трење буде њен саставни део који је заједно с њом изашао из фабрике, а за који сам ја поштено платио. :)

Елем, нисам рекао да су у питању ногице, већ оно што покрива цео доњи део педале.

Овако треба да изгледа, ово је слика једне друге моје педале:

Image

Ово је слика из огласа на КП, тј. оно што сам очекивао да ћу добити:

Image

А ово је оно што сам добио:

Image

Ништа нисам пипао, нити ћу, док се не рашчисти ситуација, пошто још нисам добио тај део.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 25 Apr 2014, 16:02

matori, ako si popizdeo toliko, odes, iskasapish njega i familiju, silujes psa i macku, pojedesh mu sve iz frizidera i zapalis kucu. :mrgreen: :XD:

Salim se ofkors. Ako ti ne odgovara, trazi mu da ti vrati pare, posaljes mu pedalu i cao. Ako nece to, opizdis mu kritiku na KP eto ovde si obavestio ljude, rasiricemo ko je i da je spreman da zayebe na sitne gluposti i eto, to je sve sto mozes da uradis, osim ako ne posegnesh za agresivnijim metodama, odlaskom na gajbu, svadjom, policijom i na kraju gubljenjem vremena i jos novca bez potrebe... Ili mozda najjednostavnije, kupish parche gume i jedan super lepak (investicija cirka 100din)

Evo uzecu ja tu pedalu od tebe (daj neki popust fin), ako je tebi gadna bez te gume :mrgreen: :ziveli: ...pa ti sebi kupi istu sa gumom. :D

Post Reply