Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
komil

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by komil » 25 Apr 2014, 17:31

pedja 81 wrote: Ti zelis da opravdas i da relativizujes nesto sto niti moze i niti sme da se opravdava.
1.Pricas o nekim profesionalnim i polu profesionalnim trgovcima.Da li je garancija da me neko nece prevariti to sto ce biti profesionalni trgovac sa zavrsenom trgovackom skolom?Da li treba trgovacka skola da bi covek znao kako izgleda neka reciomo BOSS pedala ili je dovoljno da bude polu pismen i to pogleda na internetu?Druga tvoja teza je da on nema pojma sta prodaje,pa zasto onda to nije naveo u oglasu,da mu je to ostalo sto ti kazes od surnjaje ili koga vec?Ne on je u oglasu naveo da je kao nova.
Cela ova prica ne bi bila prevara ako on zeli da mu vrati novac i troskove postarine,onda bi ti bio u pravu.U suprotnom on i te kako jeste prevarant jer je coveka doveo u zabludu svesno ili nesvesno.
2.Ponovicu jednu pricu o kojoj sam vec pisao na ovom forumu neka mi ne zamere ljudi koji su vec citali.Jednom je na televiziji Misko plavi pricao o svom radu i dozivljajima iz Japana,i ono sto ga je fasciniralo kada je otisao u Japan je postenje tih ljudi.Kada Japanac sa severa okrene telefonom nekog Japanca na jugu Japana,a pritom se ne poznaju,i nesto mu obeca ovaj to ne dovodi uopste u pitanje da li ce ga prevariti-ne pada mu na pamet(od severa do juga Japana ima valjda nekih 3000km).To je posten narod nije kao ova nasa stoka,moze i ovako i onako.Nema bre ili je kao novo ili nije!
Promašio si temu, totalno. Ja sam odgovarao Dušanu, na priču gde je slučaj koji pominješ bio samo šlagvort.
1. Pa evo pojednostaviću ti: da li od svakog ko nije baletan/fizičar itd. očekuješ da ima umeće iz tih oblasti? Ne. Onda nemoj da očekuješ da svako ko NIJE trgovac treba da ima umeća, sposobnosti, znanja iz te oblasti... Ako se nekom ne sviđa to što ima oglasa gde je nešto loše prezentovano, mali oglasi nisu za njega..

Ne znam za konkretan slučaj o kojem bi ti da pričaš, a ni ne želim da znam, niti sam sudija niti je druga strana iznela ovde nešto svoje. Zato znam za mog prijatelja koji je popio neke 3 negativne ocene na KP sajtu i za svaku znam zašto i kako je dobio, ni u jednom slučaju se ne radi o prevari. Jedan slučaj je bio: hitno mu je trebao novac za kiriju, nešto što je novo 200+ eura, prodao je na brzinu za 30-. U takvim situacijama ti se nakače "ljubazni" iskorišćavači, koji ucenjuju na razne načine. Negativna ocena je stigla zbog nekog jeftinog delića koji nedostaje, veze nema sa prevarom, već brzinom i frkom kojom je postavljan oglas.

jagoda

Post by jagoda » 25 Apr 2014, 18:57

Jaaaooo jadni prevaranti !!! Sve tako nesto u brzini , pa prevare coveka , a onda jadni dobiju negativnu ocenu , a oni to sve slucajno , mukice...
Ma bre ! Ajd nek neko prevari Nemca za 1 cent ! Obozavam EU ! Tamo te majmune jako brzo nauce lepom ponasanju ! Ili nauce , ili isteraju stoku nazad , ovde kod nas !

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 25 Apr 2014, 20:05

http://www.kupujemprodajem.com/Lepotica ... ilter_id=4
Platish 100e, prodash za 24.000 :D
Lepotica!
Bio je ovaj telac za 100 i Jazzbass Squier CV za 160e. Ja zvao posle 20 minuta je i jedno i drugo otislo...evo sad ce biti na oglasima za puno love. :D

jagoda

Post by jagoda » 25 Apr 2014, 21:31

nemanjavelimirovic wrote:http://www.kupujemprodajem.com/Lepotica ... ilter_id=4
Platish 100e, prodash za 24.000 :D
Lepotica!
Bio je ovaj telac za 100 i Jazzbass Squier CV za 160e. Ja zvao posle 20 minuta je i jedno i drugo otislo...evo sad ce biti na oglasima za puno love. :D
I drugi su "dezurni" na KP. Nismo samo mi , nevinasca/strucnjaci/ljubitelji/hipsteri/preprodavci ...

rockozaurus

Post by rockozaurus » 26 Apr 2014, 07:47

Problem nije u ljudima koji prodaju na oglasima...I na Zapadu i na Istoku postoje nezainteresovani,nekompetentni,glupi i bezobrazni trgovci...Mi volimo da mislimo da smo u svemu original ali nije tako."Topla voda" je izmisljena mnogo pre,nego sto je Srbin zakoracao planetom Zemljom.Elem,problem je u sluzbama koje vrse dostavu posiljke;svuda u okruzenju, u manje ili vise kulturnijim drzavama od nase, postoji prilikom dostave opcija "pregled i test" robe...Dodje ti posiljka,platis cenu dostave,pregledas stvar i u zavisnosti od toga da li je stiglo ili nije to sto ste se dogovorili da stigne,lepo vratis posiljku nazad ili platis i ostatak nova i produzis kuci srecan i zadovoljan.U tom slucaju ostajes u minusu par stotina dinara(cena dostave) ali zato ti je par hiljada ostalo jos uvek u dzepu.Dostavljaca zabole da li ces ti da preuzmes ili neces,on je svoje pokupio,cak sta vise,kada vrati posiljku posiljaocu,opet naplati dostavu.Dupli car!Samo ovi nasi kreteni to ne dopustaju i siguran sam da ni sami ne znaju zasto... :ziveli:

jagoda

Post by jagoda » 26 Apr 2014, 08:28

Ja za ovo prvi put cujem.
Mozes li, molim te , da mi kazes koja kurirska sluzba ima tu opciju da primalac otvori paket i pregleda / testira stvar , i ako moze neki link ? Koji su uslovi takve usluge , naprimer koliko minuta kurir mora da ceka dok ja probam gitaru ? Da li kurir zajedno samnom proba gitaru , da li to radimo ispred vrata ili moram da ga pustom u kucu ? Ako ga pustim u kucu , da li sam duzan da mu skuvam kafu ? Bio bih zahvalan na odgovoru , zaista me interesuju detalji takve usluge.

rockozaurus

Post by rockozaurus » 26 Apr 2014, 10:11

Pa,citaj malo pazljivije...Govorim o zemljama u okruzenju,recimo Bugarska i Rumunija(za njih znam 100%),zatim Britanija i jos neke druge drzave,za koje nisam sasvim siguran i ne zelim da ulazim u izlisne polemike.Vazno je da se objasni princip rada..Vidim da zadajes pitanje u sarkasticnom tonu ali to sto ti nisi cuo(i probao),ne znaci da ne postoji.Objasnio sam i proceduru al ajde opet da ponovim(malo prostije):Zelis da kupis stvar x od osobe y,javljas mu se i sa njim se dogovaras da ti isprati stvar x na tvoju adresu ili do ofisa doticne firme(koju si izabrao za dostavu)...Napominjes mu da se u nalogu upise ta opcija(pregled ili pregled i test),kurir ti donosi stvar x(na kucu ili na ofis kurirske firme),placas cenu dostave,otvaras predmet x i pregledas koliko hoces,ako moze da se proba,probas...Ako predmet ne odgovara opisu ili ima nesto drugo sto nije spomenuto u dogovoru sa osobom y,kazes kuriru da ne zelis da primis stvar x i kurir uzima stvar i vraca osobi y.Osoba y je duzna da plati takodje postarinu,da bi dobila stvar x nazad...Imas i dopunske opcije;ako posiljalac zaboravi da naglasi da stvar x moze da se pregleda,kurir moze da mu se javi i da ga naj ljubaznije zamoli da on tu opciju odobri...Mozes,isto tako,da kazes da nisi zadovoljan i da ne zelis da platis dogovorenu sumu,vec neku manju i ako je posiljalac saglasan,da je dobijes po umanjenoj ceni,jer, nekad je bolje za obe strane da se smanji otkup,nego da se placaju visoke postarine,itd. itd.U svim tim slucajevim,kurirska sluzba ne gubi nista,naprotiv,zaradi i duplo.Da ne govorimo o tome da vam pakuju pakete bez i uz minimalnu nadoknadu,placas stopostotno osiguranje posiljke 1%(!) od vrednosti posljke,sto uslovljava sa njihove strane pazljivo rukovanje vasom posiljkom.Ako ti neki mamlaz,kojem si poslao paket,ne preuzme isti,sluzba u datom gradu pazi paket 7 dana i ako u medjuvremenu prodas ponovo istu stvar,oni je salju potpuno besplatno na to drugo mesto...Ima dosta toga i procenat prevara je sveden na nulu.Ako te interesuje jos nesto, pitaj. :ziveli:

P.S.Mozes da mu skuvas i kafu,mada bi se on(kurir) vise radovao da mu das napojnicu... :D

jagoda

Post by jagoda » 26 Apr 2014, 13:33

Hvala.
Znaci, Bugarska i Rumunija .
To me je interesovalo . Zato sto sam na ebay mnogo stvari i kupio i prodao .
Stvari su se slale iz Austrije u Nemacku , Svajcarsku , Francusku , Italiju , Norvesku i jos poneke zemlje EU i iz tih zemalja su stizale u Austriju.
Tamo kada bi kuririma spomenuo da hoces u svojoj kuci da pregledas stvar koja ti je stigla, a on da priceka , ili da ti primaocu ostavis takvu mogucnost ,
verovatno bi zvali hitnu pomoc. A tek da telefoniramo posiljaocu i da se "pogadjamo" ??? Tamo nema nikakvog pogadjanja .
Kao prvo , postarina je vec placena (a i roba).
Drugo , donose ti stvar, i ako si kod kuce , preuzimas je . To , uz tvoj potpis, traje 10 sekundi i kurir ide dalje.
Trece , ako nisi kod kuce , ostavljaju ti obavestenje da ides kod njih i preuzmes stvar.
Cetvrto , ako se ne pojavis u roku od nedelju dana , stvar se vraca nazad.
Peto , kafu ne kuvas , niti traze.
Nisam hteo da budem sarkastican , nego mi ovde odgovornost neodgovornog prodavca/prevaranta hocemo da prebacimo na kurirsku sluzbu, i jos da kurira ukljucimo u proces kupoprodaje i formiranja cene. Naravno da ni jedna sluzba nije toliko luda da to prihvati i jos za sitne ili nikakve pare.
Osim toga , ja kao posiljalac nikad ne bih pristao da mi neko otvata paket pre nego sto otkupnina bude placena . Zasto ? Ako ti ne verujes meni - onda ni ja ne verujem tebi (otvorices paket i ukrasces lampe iz pojacala , a onda ces da ga vratis jer toboze nisi zadovoljan) , i onda necemo nikakav posao ni da radimo.
A ako si mi ti nesto poslao , odgovornost je samo TVOJA , a kuriri su odgovorni jedino ako nesto polome ili ostete.
Ako si me prevario , mene i ne zanima da li si to uradio namerno ili slucajno , 'ocu moje pare nazad !!!

djomla

Post by djomla » 26 Apr 2014, 18:30

rockozaurus wrote:Pa,citaj malo pazljivije...Govorim o zemljama u okruzenju,recimo Bugarska i Rumunija(za njih znam 100%),zatim Britanija i jos neke druge drzave,za koje nisam sasvim siguran i ne zelim da ulazim u izlisne polemike.Vazno je da se objasni princip rada..Vidim da zadajes pitanje u sarkasticnom tonu ali to sto ti nisi cuo(i probao),ne znaci da ne postoji.Objasnio sam i proceduru al ajde opet da ponovim(malo prostije):Zelis da kupis stvar x od osobe y,javljas mu se i sa njim se dogovaras da ti isprati stvar x na tvoju adresu ili do ofisa doticne firme(koju si izabrao za dostavu)...Napominjes mu da se u nalogu upise ta opcija(pregled ili pregled i test),kurir ti donosi stvar x(na kucu ili na ofis kurirske firme),placas cenu dostave,otvaras predmet x i pregledas koliko hoces,ako moze da se proba,probas...Ako predmet ne odgovara opisu ili ima nesto drugo sto nije spomenuto u dogovoru sa osobom y,kazes kuriru da ne zelis da primis stvar x i kurir uzima stvar i vraca osobi y.Osoba y je duzna da plati takodje postarinu,da bi dobila stvar x nazad...Imas i dopunske opcije;ako posiljalac zaboravi da naglasi da stvar x moze da se pregleda,kurir moze da mu se javi i da ga naj ljubaznije zamoli da on tu opciju odobri...Mozes,isto tako,da kazes da nisi zadovoljan i da ne zelis da platis dogovorenu sumu,vec neku manju i ako je posiljalac saglasan,da je dobijes po umanjenoj ceni,jer, nekad je bolje za obe strane da se smanji otkup,nego da se placaju visoke postarine,itd. itd.U svim tim slucajevim,kurirska sluzba ne gubi nista,naprotiv,zaradi i duplo.Da ne govorimo o tome da vam pakuju pakete bez i uz minimalnu nadoknadu,placas stopostotno osiguranje posiljke 1%(!) od vrednosti posljke,sto uslovljava sa njihove strane pazljivo rukovanje vasom posiljkom.Ako ti neki mamlaz,kojem si poslao paket,ne preuzme isti,sluzba u datom gradu pazi paket 7 dana i ako u medjuvremenu prodas ponovo istu stvar,oni je salju potpuno besplatno na to drugo mesto...Ima dosta toga i procenat prevara je sveden na nulu.Ako te interesuje jos nesto, pitaj. :ziveli:

P.S.Mozes da mu skuvas i kafu,mada bi se on(kurir) vise radovao da mu das napojnicu... :D
Divne zemlje ta Bugarska i Rumunija ... nikad cuo za takve opcije. To "vani" ne postoji. Procedura je tacna kako je jagoda opisao. Kako crno zivkanje, pregledanje etc. To je jako zanimljiv "modus operandi" ne znam samo kako se tu ikom isplati, od kurirske sluzbe koja mora da izigrava neki nadzorni organ, a za koju sumu novca? Mislim oni posalju kurira pa ovaj jadnicak da ceka dok ti otvoris i analiziras sve do u sitna crevca, i aminujes da je sve ok. Pri tom u kolima ima jos jedno 50ak drugih stvari za dostavu ... Zna se kako se resavaju takvi slucajevi, pravna drzava :)

rockozaurus

Post by rockozaurus » 26 Apr 2014, 19:20

@djomla,nikad ne budi kategorican ako nisi siguran a ocito nisi!

https://www.youtube.com/watch?v=SVj0qVvX-SU#t=41

Ako nesto nisi razumeo,pisi mi poruku i objasnicu ti.Da,Bugarska i Rumunija,brate,koliko god ti to bilo mrsko...A,nekada su bili daleko iza nas...

djomla

Post by djomla » 26 Apr 2014, 20:43

rockozaurus wrote:@djomla,nikad ne budi kategorican ako nisi siguran a ocito nisi!

https://www.youtube.com/watch?v=SVj0qVvX-SU#t=41

Ako nesto nisi razumeo,pisi mi poruku i objasnicu ti.Da,Bugarska i Rumunija,brate,koliko god ti to bilo mrsko...A,nekada su bili daleko iza nas...
Nisam siguran jedino za Bugarsku i Rumuniju ... a za sve ostalo sam poprilicno siguran. Znam ja jako dobro kakva je situacija tamo imam ih ovde koliko hoces ... i jos uvek su daleko iza nas kriminal svuda (gore nego kod nas) - Rumunija pogotovo. Pricaju mi samo ljudi stvari koje se desavaju na cestama dok prolaze kroz istu, znaci sve zivo u rasulu al' kurirske sluzbe su do jaja ... izvini al' tesko mi je poverovati u to.

jagoda

Post by jagoda » 26 Apr 2014, 21:32

djomla wrote:To je jako zanimljiv "modus operandi" ne znam samo kako se tu ikom isplati, od kurirske sluzbe koja mora da izigrava neki nadzorni organ, a za koju sumu novca? Mislim oni posalju kurira pa ovaj jadnicak da ceka dok ti otvoris i analiziras sve do u sitna crevca, i aminujes da je sve ok. Pri tom u kolima ima jos jedno 50ak drugih stvari za dostavu ... Zna se kako se resavaju takvi slucajevi, pravna drzava :)
:1:
A u ovom YT videu se govori o cipelema , mozda i vise od toga , bugarski bas ne razumem ...
Anyway , moguce je zaista da se tako i radi u Bugarskoj i Rumuniji , u obe drzave samo sam bio po jedanput i nije mi se svidelo .
Nekako nemam zelju da se ugledam na njih, malo ima drzava koje su gore od ove nase , ali oni bas jesu , bez obzira sto su u EU.
A ta sklonost ka bizarnim resenjima verovatno je posledica dugogodisnjeg komunizma koji je bio jos i mnogo suroviji od naseg.
p.s. Ova gospodja je obelezila 3 para cipela , i na kraju izabrale jedan par . Daleko je to od situacije sa KP. A taj sto prodaje cipele , sigurno da deo zarade daje kurirskoj sluzbi za trud .

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 27 Apr 2014, 04:06

http://www.kupujemprodajem.com/elektric ... _id=496617
El Ninjo katanom se sigrao malko, odsekao donji rog, ali i dalje je to skvajer, vredi 150e. Al u nekoj drugoj dimenziji, naseljenoj iskljucivo nojevima. :XD:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 27 Apr 2014, 04:18

Evo ja mogu da potvrdim i za Amerigu. Kurir deliveruje, ali tek posto potpises primopredaju. Posto si sve ionakop platio, i na kraju kako vidimo potpisao, mos da otvoris paket. Kurir ode, jebe se njemu. Ako je nesto polomljeno a posiljalac ima dokaze (slike) kako je to sve lepo upakovao onda tuzis kurirsku sluzbu i to ide kako vec ide. Najbolje da osiguras posiljku jel. Tojest onaj koji salje je osigura a tebu moze ili ne mora da uracuna u cenu.

Post Reply