Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
tocilj

Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Post by tocilj » 10 Jan 2016, 22:55

Fenderica wrote:
pisac wrote:Ne preteruj,Boki.Nekog jadnika (mene)koji je hteo da sazna misljenje iskusnijih kolega .
Šta ti zapravo želiš da čuješ? Ajd lebac ti, pročitaj ono što sam gore napisao, ili ako ne kapiraš šta sam napisao, uradi po ovom zadnjem savetu:
tocilj wrote: Mislim da treba narucivati i probati, ne gubi se mnogo...a sa ovom tendencijom predvidjam da ce te pedalice za koju godinu kostati isto kao Boss ,Mxr i sl firme.
Treće ne postoji. Ili, koristi Boss, Digitech, MXR, Ibanez, pedale za svoju muziku koju sviraš, ili naručuj klonove i probaj.
Ne znam šta si navrzo na čoveka Bokija koji ti je još nežnije od ovoga objasnio?

Postoji neka magija u otpakivanju, probavanju i uklapanju novih pedala u bord, koju ti osjecas ili nemas potrebu da je osjetis, samim tim ti je tesko da razumijes poentu toga.
Ti si jedan od onih likova koji pucaju na sigurno i to nije lose, nego je jednostavno drugaciji temperament licnosti. Mene vise uzbudjuje probanje nego sviranje.....o tome se radi.

boki1978

Post by boki1978 » 10 Jan 2016, 22:57

tocilj wrote:Nego Boki sve hocu da te pitam sta bi sa Bognerom.....meni tu fali malo midla, hladunjav je. Je li to razlog prodaje ili?
Bogner... Moja zalost :-( i dalje cuvam slike :-) Kako.da objasnim, sve je on radio fino ali nekako zatvorenije. I onda stavim Tung Sol snagaske i JJ preamp lampe i dobijem zvukcinu na OD Cornforda da kad nakacim Bognera zvuci mi zatvoreno, iseceno, nekad i muljavo. Jednostavno sam tad shvatio da je njegov OD polazna osnova mog zvuka a da je sve drugo samo nadogradnja.

Probao sam i fatboya, ali tu sam imao nevidjeni geg, mrtav umoran nisam obratio paznju da je ukljucen crveni kanal, tacnije bypass pa sam isekao vene na taj zvuk sa reverbom a tek obda shvatih cemu sam se obradovao :lol:

pisac

Post by pisac » 10 Jan 2016, 23:02

Dobro si me procenio,druze.Ja sam takav mentalni sklop,takav temperament-promisljen,usmeren,strpljiv,hladan,bar naizgled,spreman da ceka,da slusa,gleda,uci,upotpunjuje se...Dobro ti to osecas i analiziras,ljudsku prirodu. :ziveli:

Fenderica

Post by Fenderica » 10 Jan 2016, 23:18

tocilj wrote: Postoji neka magija u otpakivanju, probavanju i uklapanju novih pedala u bord, koju ti osjecas ili nemas potrebu da je osjetis, samim tim ti je tesko da razumijes poentu toga.
Ti si jedan od onih likova koji pucaju na sigurno i to nije lose, nego je jednostavno drugaciji temperament licnosti. Mene vise uzbudjuje probanje nego sviranje.....o tome se radi.
Svi bi mi to voleli, ali je kod mnogih problem novac. Dobra stvar je ako ti živiš u nekoj sredini gde imaš srodnike, pa razmenjujete pedale i time ublažiš i finansijki momenat. ALi ako živiš u kraju gde nemaš nikoga sa tim hobijem,ili ne dao bog imaš one koji bi samo uzeli a ne delili,onda je taj sport malo skuplji da bi rizikovao.
Jeste tačno pucam koliko mogu na sigurno.Razmišljam ,ako kupim ovu pedalu i probam, želeo bih da je prodam za isti novac i da probam još neku,jer na drugi način neću moći da isprobam više efekata koji služe muzici koju ja volim, ne sviram i ne zaradjujem od toga,a da veću količinu para iz nekog drugog izvora odvajam za pedale pored svega ostalog, ne mogu, znači, primetio sam da to može ako su u igri poznati brendovi Boss, Digitech, MXr, Ibanez, EHX,ali oko klonova, kineza, butik varijanti,tu je veći rizik.

Neko je lepo prethodno napisao da ga najviše nervira pedala koja mu stoji u bordu a uopšte je ne koristi.

E pa to bi i mene nerviralo.Isprobao bih mnogo efekata iz čistog hira,da ne nabrajam, ali samo isprobao,poigrao se i to bi bilo dovoljno,e ta grana je malo zajeb. tu odlazi para (30 dolara za jednu, 35 za drugu i skupi se) koje nema na žalost.pa kompromisi, pa ostalo. :(
p.s. jedino mi nije žao Behringer pedala ako se uspe kupiti po koja za 2000 do 2500 dinara! :ziveli:
Last edited by Fenderica on 10 Jan 2016, 23:31, edited 2 times in total.

tocilj

Post by tocilj » 10 Jan 2016, 23:18

pisac wrote:Dobro si me procenio,druze.Ja sam takav mentalni sklop,takav temperament-promisljen,usmeren,strpljiv,hladan,bar naizgled,spreman da ceka,da slusa,gleda,uci,upotpunjuje se...Dobro ti to osecas i analiziras,ljudsku prirodu. :ziveli:

Ja sam to napisao Fenderici....ali eto i ti se nadje nekako :-D

Psihologija (do duse djecija) mi je strucna sprema....hahahah, vidis da sve analiziram kao nenormalan :metal: :metal: :metal: :metal:

tocilj

Post by tocilj » 10 Jan 2016, 23:46

Fenderica wrote:
tocilj wrote: Postoji neka magija u otpakivanju, probavanju i uklapanju novih pedala u bord, koju ti osjecas ili nemas potrebu da je osjetis, samim tim ti je tesko da razumijes poentu toga.
Svi bi mi to voleli, ali je kod mnogih problem novac. Dobra stvar je ako ti živiš u nekoj sredini gde imaš srodnike, pa razmenjujete pedale i time ublažiš i finansijki momenat. ALi ako živiš u kraju gde nemaš nikoga sa tim hobijem,ili ne dao bog imaš one koji bi samo uzeli a ne delili,onda je taj sport malo skuplji da bi rizikovao.
Jeste tačno pucam koliko mogu na sigurno.Razmišljam ,ako kupim ovu pedalu i probam, želeo bih da je prodam za isti novac i da probam još neku,jer na drugi način neću moći da isprobam više efekata koji služe muzici koju ja volim, ne sviram i ne zaradjujem od toga,a da veću količinu para iz nekog drugog izvora odvajam za pedale pored svega ostalog, ne mogu, znači, primetio sam da to može ako su u igri poznati brendovi Boss, Digitech, MXr, Ibanez, EHX,ali oko klonova, kineza, butik varijanti,tu je veći rizik.

Neko je lepo prethodno napisao da ga najviše nervira pedala koja mu stoji u bordu a uopšte je ne koristi.

E pa to bi i mene nerviralo.Isprobao bih mnogo efekata iz čistog hira,da ne nabrajam, ali samo isprobao,poigrao se i to bi bilo dovoljno,e ta grana je malo zajeb. tu odlazi para (30 dolara za jednu, 35 za drugu i skupi se) koje nema na žalost.pa kompromisi, pa ostalo. :(
Potpuno pogresna logika prijatelju....ja zivim relativno bijedno, u iznajmljenom stanu, bez ozbiljnog posla i sl. Jeste da imam dosta tolerantnu zenu:-)

Zasto bi uopste bunario po kinezima da imam love za skupe pedale? Nije u tome poenta, poenta je u besciljnom trazenju i bunarenju...
Nikad u zivotu nisam kupio pedalu po redovnoj cijeni, i sve skupe pedale koje sam imao sam istrgovao preko desetina drugih.....prosto trazis ,gledas po netu, bunaris, nadjes jeftino skupu pedalu, kupis je, probas....ako nije to To, prodas za normalnu cenu polovne, pa trazis dalje. To radi vecina zaludjenika u pedale. Samo je vazno da novac koji zaradis od pedale, a to je recimo 10 evra ulazes u drugu pedalu, a ne trosis.....i to tako traje par godina. Kada nema love, onda kups par kineza da probas i tako.

Ako pucas na sigurno, to je samo ulaganje. Zasto bi prodavao nesto sto radi onako kako ocekujes ili si vezan za taj zvuk....znaci stednja, kupovina i kraj. Ja se ne vezem za pedale, sve pedale zvuce dobro, samo su neke po tvom ukusu a neke ne, lijep je proces trazenja i probanja, nesto ostane duze nesto krace na boardu.....

tocilj

Post by tocilj » 11 Jan 2016, 00:02

boki1978 wrote:
tocilj wrote:Nego Boki sve hocu da te pitam sta bi sa Bognerom.....meni tu fali malo midla, hladunjav je. Je li to razlog prodaje ili?
Bogner... Moja zalost :-( i dalje cuvam slike :-) Kako.da objasnim, sve je on radio fino ali nekako zatvorenije. I onda stavim Tung Sol snagaske i JJ preamp lampe i dobijem zvukcinu na OD Cornforda da kad nakacim Bognera zvuci mi zatvoreno, iseceno, nekad i muljavo. Jednostavno sam tad shvatio da je njegov OD polazna osnova mog zvuka a da je sve drugo samo nadogradnja.

Probao sam i fatboya, ali tu sam imao nevidjeni geg, mrtav umoran nisam obratio paznju da je ukljucen crveni kanal, tacnije bypass pa sam isekao vene na taj zvuk sa reverbom a tek obda shvatih cemu sam se obradovao :lol:
Svidja mi se kako razmisljas...meni je mnogo trebalo da ukapiram da moram imati tu OSNOVU zvuka....u mom slucaju dobar i debeo clean, nezavisno od pojacala u koje se stekam....bilo je tu mnogo bustera, kompresora i sl. Onda sam upoznao Soul Food....da se ne ponavljam previse. U svakom slucaju dobra logika. Razumijem poentu.

Uncle Moe

Post by Uncle Moe » 11 Jan 2016, 00:05

fattwang wrote:Dobar ti taj ruski ekvilajzer
http://cheesyguitars.com/effect-lel_ep.html
Indeed. Zanimljiv info na tom linku tnx :>
Historik wrote: Matori svaka cast za Segu, jos ako radi... Ti si moj idol! :lol: :lol: :lol:
Radi. Kao phaser :D
boki1978 wrote:
Uncle Moe wrote:Da zakacim i ja koju slicku

Image
:bravo: :ziveli:
\m/

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 11 Jan 2016, 23:09

Nastavak price o tome ko sta , da li , kako i zasto zasluzuje ili pak ne... ovde: http://www.muzicki-forum.com/forum/view ... 43&t=25090
Nastavak originalne teme "Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata" ovde: http://www.muzicki-forum.com/forum/view ... 43&t=25091
Nova tema je tu zbog tehnickih razloga.

Na zalost neki postovi su bili kolateralna steta podele teme.

Locked