P&K Audio Novotarije

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
kokamlele

Re: P&K Audio Novotarije

Post by kokamlele » 02 Dec 2012, 19:52

Nije kakamile nego kokamlele moj Matiću ^^
U svom postu nisam hteo da budem neskroman, već da svoje zadovoljstvo podelim sa kolegama koji možda nemogu da sebi priušte ovo što ja imam ili su u dilemi šta rade kada su u pitanju ručno rađena pojačala. Moje je mišljenje da je P&K audio već nadmašio standarde poznatih serijskih modela, tako da toplo preporučujem.
Što se kabineta tiče nisam neodlučan, već sam veoma blizu kupovine Laney LH2x12(2X Celestion G12 Haritage 30w), ali sam želeo da čujem mišljenja članova (zato forumi i služe), posebno onih koji imaju isto ili slično pojačalo.
Slažem se da kad čovek nezna šta je dobro treba da pita šta je skupo.
Ove dve zadnje opcije u varijanti 2x12 koštaju preko 500 eura samo zvučnici (Celestion Gold i Eminence Red Fang).
O njihovom kvalitetu ne treba trošiti reči, posebno što ovaj drugi imam u pojačalu i znam o čemu se radi.
Tako da po pitanju kupovine istih očekujem tvoj primer, koji bi i mi sledili, moj predsedniče ::ranting:: :cao:

mateuspoz

Post by mateuspoz » 02 Dec 2012, 20:21

kokamlele wrote:Nije kakamile nego kokamlele moj Matiću ^^
U svom postu nisam hteo da budem neskroman, već da svoje zadovoljstvo podelim sa kolegama koji možda nemogu da sebi priušte ovo što ja imam ili su u dilemi šta rade kada su u pitanju ručno rađena pojačala. Moje je mišljenje da je P&K audio već nadmašio standarde poznatih serijskih modela, tako da toplo preporučujem.
Što se kabineta tiče nisam neodlučan, već sam veoma blizu kupovine Laney LH2x12(2X Celestion G12 Haritage 30w), ali sam želeo da čujem mišljenja članova (zato forumi i služe), posebno onih koji imaju isto ili slično pojačalo.
Ove dve zadnje opcije u varijanti 2x12 koštaju preko 500 eura samo zvučnici (Celestion Gold i Eminence Red Fang).
O njihovom kvalitetu ne treba trošiti reči, posebno što ovaj drugi imam u pojačalu i znam o čemu se radi.
Tako da po pitanju kupovine istih očekujem tvoj primer, koji bi i mi sledili, moj predsedniče ::ranting:: :cao:

Нешко,
Сувише си захтеван према мени....
Иначе, једва чекам да чујем то твоје и Пецино чедо, па макар било и преко ових мојих звучника....више сам него сигуран да би те овај мој G12H-100 из деведесете у потпуности задовољио, али њих нема већ јако дуго....

From older Celestion catalog:

"A loudspeaker suitable for a wide range of playing styles.The large magnet assembly which this unit boasts keeps the low registers tight and punchy."

Celestion G12H-100 general specs:

Power rating...............100 watt.
Sensitivity..................99 dB/1w.
Chassis type..........pressed steel.
Voice coil diameter............1.75".
Voice coil material...round copper.
Magnet type.................ceramic.
Magnet weight.................50 oz.
Frequency range.......80-5000 Hz.
Resonance frequency,Fs.....80 Hz.
DC resistance,Re............6.8 ohm.
Diameter.......................309 mm.
Overall depth.................135 mm.
Magnet diameter............156 mm.
Unit weight......................4.7 kg.

Мислим да су му данашње замене Т и К серије, ја бих правио комбинацију са Винтаге 30....правити комбинацију са кабинетом друге фирме мислим да је непотребан компромис...у сваком случају.... :ziveli:

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 02 Dec 2012, 20:21

Oversized kabinet sa 2xV30?

kokamlele

Post by kokamlele » 02 Dec 2012, 22:14

mateuspoz wrote:

Нешко,
Сувише си захтеван према мени....
Иначе, једва чекам да чујем то твоје и Пецино чедо, па макар било и преко ових мојих звучника....више сам него сигуран да би те овај мој G12H-100 из деведесете у потпуности задовољио, али њих нема већ јако дуго....

From older Celestion catalog:

"A loudspeaker suitable for a wide range of playing styles.The large magnet assembly which this unit boasts keeps the low registers tight and punchy."

Celestion G12H-100 general specs:

Power rating...............100 watt.
Sensitivity..................99 dB/1w.
Chassis type..........pressed steel.
Voice coil diameter............1.75".
Voice coil material...round copper.
Magnet type.................ceramic.
Magnet weight.................50 oz.
Frequency range.......80-5000 Hz.
Resonance frequency,Fs.....80 Hz.
DC resistance,Re............6.8 ohm.
Diameter.......................309 mm.
Overall depth.................135 mm.
Magnet diameter............156 mm.
Unit weight......................4.7 kg.

Мислим да су му данашње замене Т и К серије, ја бих правио комбинацију са Винтаге 30....правити комбинацију са кабинетом друге фирме мислим да је непотребан компромис...у сваком случају.... :ziveli:
Mnogi koriste različite kabinete u odnosu na glave, tako da nije kompromis već izbor a razlog je sledeći:
It’s hard to escape the sound of the G12H, just listen to any Hendrix recording and chances are you’ll be hearing a whole raft of them powering the guitar out of the mix.
General specifications:
Nominal diameter:12", 305mm
Power Rating;30W
Nominal impedance:8� and 15�
Sensitivity:100dB
Chassis type:Pressed steel
Voice coil diameter:1.75", 44.5mm
Voice coil material:Rounded copper
Magnet type:Ceramic
Magnet weight:50oz, 1.42kg
Frequency range:55-5000Hz
Resonance frequency, Fs 55Hz
DC resistance, Re6.53� & 12.11�
Mounting Information
Diameter:12.2", 309mm
Overall depth:5.3", 135mm
Magnet structure diameter:6.6", 168mm
Cut-out diameter:11.1", 283mm
Mounting slot dimensions:0.31", 7.9mm Ø
Number of mounting slots:4
Mounting slot PCD:11.7", 297mm
Unit weight:10.4lb, 4.7kg

Svojevremeno sam imao Laney L5T koji je u sebi imao G12H i kada sam ga uparivao sa nekim pedalama koje simuliraju Marshall izuzetno je reagovao. Moje Retro JCM 800 P&K Audio pojačalo kao i svaki JCM 800 ima dosta visokih pa bi zvučnik koji ima raspon kao G12H mogao to da iskompenzuje.
Ta tvoja 100-ka je OK zvučnik, ali je nekako neinspirativan, to si video recimo u poređenju sa Red Fangom npr.
Ako ne kupim Laney LH 2x12, možda i sevne neka Red Fang/Celestion Gold kombinacija 8)

kokamlele

Post by kokamlele » 02 Dec 2012, 22:24

Trooper wrote:Oversized kabinet sa 2xV30?
Zanimljivo!!!

Hillybilly

Post by Hillybilly » 02 Dec 2012, 22:28

Been There, Done That :ziveli:

kokamlele

Post by kokamlele » 02 Dec 2012, 23:14

Hillybilly wrote:
Been There, Done That :ziveli:
How much money ?

komil

Post by komil » 02 Dec 2012, 23:18

mateuspoz wrote:
Što se kabineta tiče nisam neodlučan, već sam veoma blizu kupovine Laney LH2x12(2X Celestion G12 Haritage 30w), ali ..
Kutija sa dva zvučnika od po 30w, a pojačalo 50w.. Hm... Mislim da bi ipak trebalo da kutija bude malo jača od toga po w.

Hillybilly

Post by Hillybilly » 02 Dec 2012, 23:23

Da se ja pitam za tvoj amp bi stavio u standard cab 2kom greenback ili par G12H Anniversary ili njihovu kombinaciju...ne treba ti oversized!

Cena...ni premalo, ni previse! :bambi:

kokamlele

Post by kokamlele » 02 Dec 2012, 23:40

Hillybilly wrote:Da se ja pitam za tvoj amp bi stavio u standard cab 2kom greenback ili par G12H Anniversary ili njihovu kombinaciju...ne treba ti oversized!

Pa kažem ja Mati, a on ne veruje.
Ovaj Laney cab koji pominjem ima G12H, ako na njih misliš pod Greenback (ukoliko to nije G12M ) i nominalne snage je 60w, što je sasvim dovoljno po mom mišljenju za ovaj amp.

nebojsak

Post by nebojsak » 02 Dec 2012, 23:45

komil wrote: Kutija sa dva zvučnika od po 30w, a pojačalo 50w.. Hm... Mislim da bi ipak trebalo da kutija bude malo jača od toga po w.
Internet™ kaže da je u slučaju lanpaškog pojačala 1:1 sasvim ok :Teddy:

mateuspoz

Post by mateuspoz » 02 Dec 2012, 23:48

kokamlele wrote:
Hillybilly wrote:Da se ja pitam za tvoj amp bi stavio u standard cab 2kom greenback ili par G12H Anniversary ili njihovu kombinaciju...ne treba ti oversized!

Pa kažem ja Mati, a on ne veruje.
Ovaj Laney cab koji pominjem ima G12H, ako na njih misliš pod Greenback (ukoliko to nije G12M ) i nominalne snage je 60w, što je sasvim dovoljno po mom mišljenju za ovaj amp.

Mata ništa nema protiv Laney kabineta sem estetskih razloga....a, sve što sviri lepo treba lepo i da izgleda, zar ne, Hillybilly?

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 03 Dec 2012, 00:41

nebojsak wrote:
komil wrote: Kutija sa dva zvučnika od po 30w, a pojačalo 50w.. Hm... Mislim da bi ipak trebalo da kutija bude malo jača od toga po w.
IMHO opet treba juriti bar 1:1.2 ili tako nesto, za ne daj boze

kokamlele

Post by kokamlele » 03 Dec 2012, 08:00

Trooper wrote:
nebojsak wrote:
IMHO opet treba juriti bar 1:1.2 ili tako nesto, za ne daj boze
Pa to mu je onda 50:60 (1:1.2) :ziveli:

komil

Post by komil » 03 Dec 2012, 08:06

nebojsak wrote:
Ok je na papiru, ali zvuk postaje malkice muljav.

Post Reply