Maxles pedale handmade
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Maxles pedale handmade
to je to.
DOUBLE DRIVE... ocd+crunch box

DIABLO DRIVE... klon okko diablo

DIABLO DRIVE... klon okko diablo

Do jaja su!!!
Jesi gledao semu za Dominatora?

Super!
Kakav ti je Diablo?
Kakav ti je Diablo?
semu za DOMINATORA pogledao samo onako u prolazu...pogledacu i malo ozbiljnijeAvlijaner wrote:Do jaja su!!!
![]()

DIABLO-je pravi diablo,da ne preterujem al mislim da je od svih drivea koje sam pravio najkarakteristicniji.Cortex wrote:Super!
Kakav ti je Diablo?
Kad ovo kazem mislim na zvuk pedale,koji je skroz prirodan i onako zivahan.Sema ne poseduje kliping,tranzistori su J201.layout sam radio ne bi li sve to bilo spakovano onako kako sam zamislio.Toplo preporucujem ...
Bravo zemo, radis ko emancipovani americki crnac...
A i dizajn pedala je sve bolji i bolji, bas izgledaju mocno.
Nego, da priupitam ja tebe nesto. Sta bi sa semom onog Wampler Triple Wreck Distortion, jel posedujes istu i jel si radio tu pedalu???
Kako bi bilo da se odradi jedna takva samo bez Boost-a...???

A i dizajn pedala je sve bolji i bolji, bas izgledaju mocno.
Nego, da priupitam ja tebe nesto. Sta bi sa semom onog Wampler Triple Wreck Distortion, jel posedujes istu i jel si radio tu pedalu???
Kako bi bilo da se odradi jedna takva samo bez Boost-a...???

Pozdrav zemo,kako je ovih dana u mojoj tasbini
?
Nisam jos uvek napravio klon Wampler Triple Wreck Distortion,al osecam da ce naredna biti bas ta-cisto iz entuzijazma
Evo povodom ovog javljanja nesto drugo- ECHO BASE -delay+modulation.
PCB je verzija 1 sa dodatim modovima sa verzije 2.Prvobitno planirana da stane u malu kutiju,medjutim u zadnjem trenutku se predomislim i dodam footswitch za on/off modulation,i tako sve smestim u vecu kutiju.Da je odmah planirano za vecu bila bi druga plocica,no tu je sta je.Malo vise kablova ...
Ja sam pravio nekad verziju 1 i nisam imao problema sa sumovima,medjutim vidim neki se zale,pa za svaki slucaj da sprecim to zlo uradih ovako.E ,da promenio sam pot za repeats(feedback)sa 100K na 1M.razlog je bolja kontrola tj iskoriscenje istog.Sa potom od 100K pri minimalnom okretanju se javlja poprilicno velika repeticija,sto sa 1M nije slucaj.

Nisam jos uvek napravio klon Wampler Triple Wreck Distortion,al osecam da ce naredna biti bas ta-cisto iz entuzijazma

Evo povodom ovog javljanja nesto drugo- ECHO BASE -delay+modulation.
PCB je verzija 1 sa dodatim modovima sa verzije 2.Prvobitno planirana da stane u malu kutiju,medjutim u zadnjem trenutku se predomislim i dodam footswitch za on/off modulation,i tako sve smestim u vecu kutiju.Da je odmah planirano za vecu bila bi druga plocica,no tu je sta je.Malo vise kablova ...
Ja sam pravio nekad verziju 1 i nisam imao problema sa sumovima,medjutim vidim neki se zale,pa za svaki slucaj da sprecim to zlo uradih ovako.E ,da promenio sam pot za repeats(feedback)sa 100K na 1M.razlog je bolja kontrola tj iskoriscenje istog.Sa potom od 100K pri minimalnom okretanju se javlja poprilicno velika repeticija,sto sa 1M nije slucaj.

Na terenu stanje redovno...maksabass wrote:Pozdrav zemo,kako je ovih dana u mojoj tasbini?
Aj smuti tog Wamplera pa da vidimo kako radi, samo sto bi meni bila potrebna, da ponovim, verzija bez boost-a.
Inace, sinoc sam imao svirku, i pedale su imale svoje vatreno krstanje u "live" varijanti. Sve je radilo super, i iz mix-a je izlazilo kako treba, tako da bi i ovom prilikom hteo da pohvalim rad gore navedenog majstora.

Prebačeno sa teme o pedalboardu nemanjavelimirovic-a:
Super zamisao, ja sam u poslednje vreme dosta razmišljao o tome, ali pored toga što smatram da nemam dovoljno ni znanja ni prakse da se upustim u tako kompleksnu izradu, sprečilo me je to što ne bih mogao da se odlučim oko definitivnog izbora pedala koje bih stavio.
E sad, predlog za tebe - super je što želiš da se cimaš oko programabilnosti preseta (da samo jedan pritisak na taster uključi/isključi više pedala), ali pretpostavljam da će ti to sigurno u neku ruku zakomplikovati izradu a samim tim i dići troškove izrade. Isključivo sam u do sada uživo koristio pedalboardove, i mislim da takav, relativno skromni setup od 5 pedala odn. prekidača ni izdaleka nije dovoljno komplikovan da bi se insistiralo na presetima. Ali ako postoji relativno jednostavan način da to sprovedeš u delo, to sigurno nije višak funkcija, naprotiv!
Što se tiče DI Out-a, pretpostavljam da ćeš staviti Red Box simulaciju kabineta?
Šta bih ti još predložio - lik koji je pravio moj Red Box nudi opciju da sa njim ugradi i Super Hard On, koji bi imao funkciju preampa, koji bi faktički ''pravio'' clean zvuk pri direktnom povezivanju boarda na mix bez pojačala (naravno da može SHO da se mimoiđe i da ga koristiš samo kao Red Box standardni)... U tom slučaju bi išli svi efekti redom kako si ih ti naveo, pa na kraju lanca sekcija sa Super Hard On (uvek uključen) + Red Box 4x12 -> XLR OUT. Naravno da to bude na odvojenoj putanji signala i da nema veze sa klasičnim out izlazom koji bi se koristio prema pojačalu.
FX Loop bi za mene bio obavezan u ovakvoj spravi, jer jednostavno pruža mogućnost vezivanja još nekog drajva/modulacije po želji, i loop bih stavio posle drugog drajva u tvom setapu a pre modulacije. Ovako je Carl Martin rešio problem, a verovatno si i ti ovako koncipirao svoj multi-FX...
Jedva čekam da vidim gotovu spravu, samo napred!...

EDIT: Znaš šta ne bi bilo loše? Ako ti uspe ovaj projekat koji si naumio (a verujem da hoće, pedale ti sve bolje i bolje izgledaju
), mogao bi da napraviš ponudu da pakuješ više pedala PO IZBORU u jedno kućište... Cortex je ranije okačio link za te likove koji to rade:
http://www.jampedals.com/custom-multi-pedals/
Pa baci pogled, i razmisli o tome... Bila bi super fora da i ti po dogovoru možeš to da ponudiš.
Koliko sam shvatio, želiš da napraviš nešto na fazon Carl Martin Quattro-a?maksabass wrote:E sad JA...
Objavicu projekat u mojoj temi,al evo malo i ovde da se nadovezem,na ovo o pedalbordovima i raznim problemima-jel te?
Sve je vec u fazi izrade ,stiglo se do nekih 60%...a zamisao je.
U jednoj kutiji ,tako velicine procesora,smestene 5 pedale sa napajanjem i ostalim sto ide uz to.Ono sto ce razlikovati ovu spravu od nekih ostalih u ovom zanru je to sto ce pedale biti LOOP-ovane(jel se tako kaze).Da pojasnim moju zamisao.Jednim pritiskom na taster mozete birati koliko ce se pedlala ukljuciti,jedna ili svih pet,ili mozda dve,tri.![]()
E sad moja je zamisao da stavim COMPRESSOR,DRIVE,DISTORTION,CHORUS,DELAY.Rekao bih da je to neki standard,pa neka tako ostane za pocetak.
Sprava ce imati DI OUT tako da se moze svirati direkto u mix,A za one sa pojacalima i FX send/return.
I tako ... lepo je kad vidim moju pedalu u pedalbordu
Spoiler:
E sad, predlog za tebe - super je što želiš da se cimaš oko programabilnosti preseta (da samo jedan pritisak na taster uključi/isključi više pedala), ali pretpostavljam da će ti to sigurno u neku ruku zakomplikovati izradu a samim tim i dići troškove izrade. Isključivo sam u do sada uživo koristio pedalboardove, i mislim da takav, relativno skromni setup od 5 pedala odn. prekidača ni izdaleka nije dovoljno komplikovan da bi se insistiralo na presetima. Ali ako postoji relativno jednostavan način da to sprovedeš u delo, to sigurno nije višak funkcija, naprotiv!

Što se tiče DI Out-a, pretpostavljam da ćeš staviti Red Box simulaciju kabineta?

FX Loop bi za mene bio obavezan u ovakvoj spravi, jer jednostavno pruža mogućnost vezivanja još nekog drajva/modulacije po želji, i loop bih stavio posle drugog drajva u tvom setapu a pre modulacije. Ovako je Carl Martin rešio problem, a verovatno si i ti ovako koncipirao svoj multi-FX...

Jedva čekam da vidim gotovu spravu, samo napred!...

EDIT: Znaš šta ne bi bilo loše? Ako ti uspe ovaj projekat koji si naumio (a verujem da hoće, pedale ti sve bolje i bolje izgledaju

http://www.jampedals.com/custom-multi-pedals/
Pa baci pogled, i razmisli o tome... Bila bi super fora da i ti po dogovoru možeš to da ponudiš.

sto se tice preseta, razvio sam software i hardware za arduino i napravio sam 70%, ali nikako da stignem da ga zavrsim. Ako je neko zainteresovan da nastavi, poslacu semu i izvorni kod...
Bukvalno sam ga tako zamislio,i tako ce i biti.
Sto se tice pakovanja pedala,to je itekako u ponudi ,ali bar kod mene zainteresovanih kupaca mije bilo,a ja nisam hteo da napravim nesto sto se nekom nebi svidelo-pa je to ostalo samo kao opcija.
Bane hvala na ponudi...Gledao sam i citao onaj tvoj post o tome...To je odlicna stvar,ali rekao bi da je malo skupa,pogotovu kada se radi o eksperimentalnoj izradi.kazem za moj pojam.
Ja sam to zamislio drugacije...sistem prekidaca, true bypass i nista drugo.Ovo jes da malo komplikuje i poskupluje izradu,a ostaje kao opcija koju korisnik moze ,a i nemara da koristi.Opet ja sam ovo testirao sa dve pedale,videcemo kaok ce to da funkcionise sa vise njih.Jedino sto ce se morati da iskljuci prvi preset ,da bi se uljucio drugi(ako ih zelimo potpuno odvojene),a ako ne moze se kombinovati.No videcemo u praksi je sve drugacije...
Bane imas li jos onih J 201?

Sto se tice pakovanja pedala,to je itekako u ponudi ,ali bar kod mene zainteresovanih kupaca mije bilo,a ja nisam hteo da napravim nesto sto se nekom nebi svidelo-pa je to ostalo samo kao opcija.
Bane hvala na ponudi...Gledao sam i citao onaj tvoj post o tome...To je odlicna stvar,ali rekao bi da je malo skupa,pogotovu kada se radi o eksperimentalnoj izradi.kazem za moj pojam.
Ja sam to zamislio drugacije...sistem prekidaca, true bypass i nista drugo.Ovo jes da malo komplikuje i poskupluje izradu,a ostaje kao opcija koju korisnik moze ,a i nemara da koristi.Opet ja sam ovo testirao sa dve pedale,videcemo kaok ce to da funkcionise sa vise njih.Jedino sto ce se morati da iskljuci prvi preset ,da bi se uljucio drugi(ako ih zelimo potpuno odvojene),a ako ne moze se kombinovati.No videcemo u praksi je sve drugacije...
Bane imas li jos onih J 201?
Moram da pogledam, trebalo bi da imam jos 10-ak komada viska. Btw, video sam danas novi PCB za pinnacle, izgleda da je vreme da ga napravim pa ce mi trebati J201.
A za presete, mogao bi da se doooosta smanji trosak time sto bi radio svoje arduino plocice. Recimo, ja sam napravio 5-10 komada koje imaju samo izlaze i ulaze i nista vise, velike su otprilike 20x50mm.

Ne mogu da se koriste za programiranje, ali za to imam ovu veliku Arduino plocu sto sam kupio. To je jednokratna investicija od 30$ i nju mozes da koristis da programiras procesore za sve ostale pedale. Tako da je jedini trosak atmel procesor koji je oko 500din kod nas i onoliko prekidaca, relay-ova i LED-ova koliko preseta i efekta planiras da imas. Za 5 efekta je dosta recimo 3 preseta, sto je trosak od 3 prekidaca/led-ova/relaya + 500din preko onoga sto bi imao da nemas presete. Razmisli, odlicna stvar sa tim je sto mozes da ponudis kao opciju, pa ko hoce da plati visak moze da ima, ko nece ne mora. Zgodno je sto mozes da koristis SPST tastere pa mozes da smanjis tu trosak umesto da uzimas 3PDT, ili da povecas kvalitet timo sto ces uzeti kvalitetniji SPST switch po ceni nekog tajvanskog 3PDT.

A za presete, mogao bi da se doooosta smanji trosak time sto bi radio svoje arduino plocice. Recimo, ja sam napravio 5-10 komada koje imaju samo izlaze i ulaze i nista vise, velike su otprilike 20x50mm.

Ne mogu da se koriste za programiranje, ali za to imam ovu veliku Arduino plocu sto sam kupio. To je jednokratna investicija od 30$ i nju mozes da koristis da programiras procesore za sve ostale pedale. Tako da je jedini trosak atmel procesor koji je oko 500din kod nas i onoliko prekidaca, relay-ova i LED-ova koliko preseta i efekta planiras da imas. Za 5 efekta je dosta recimo 3 preseta, sto je trosak od 3 prekidaca/led-ova/relaya + 500din preko onoga sto bi imao da nemas presete. Razmisli, odlicna stvar sa tim je sto mozes da ponudis kao opciju, pa ko hoce da plati visak moze da ima, ko nece ne mora. Zgodno je sto mozes da koristis SPST tastere pa mozes da smanjis tu trosak umesto da uzimas 3PDT, ili da povecas kvalitet timo sto ces uzeti kvalitetniji SPST switch po ceni nekog tajvanskog 3PDT.

Ok Bane...u svakom slucaju hvala,medjutim ja neznam nista o programiranju,pa cu za pocetak ipak da se drzim za neto konkretno ,kao sto je prekidac ,a onda cemo videti kao sto rekoh pije li to vodu.