A kupiti ZW za nzm 100e kad mozes da uzmes SD-1 za ono 50e i da ga picnes u isti kad to kosta jos 5-10, pa aj i 20e se ne isplati nikako. Jes' da nece zvucati indenticno, ali isto tako nece ni 2 ZW-a... Jedino ako ne mozes da zivis bez toga da ti je pedala Dunlop MXR ili sta vec, al' to je bagacha debela ako mene pitas
Distorzija za "clean" pojacala?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Distorzija za "clean" pojacala?
Da, ali isto tako jedan TS ne zvuci kao drugi. Ista firma, iste komponente... Svaka komponenta varira ono 1-20% ili koliko vec, zavisi od tipa komponente i firme koja je proizvodi.
A kupiti ZW za nzm 100e kad mozes da uzmes SD-1 za ono 50e i da ga picnes u isti kad to kosta jos 5-10, pa aj i 20e se ne isplati nikako. Jes' da nece zvucati indenticno, ali isto tako nece ni 2 ZW-a... Jedino ako ne mozes da zivis bez toga da ti je pedala Dunlop MXR ili sta vec, al' to je bagacha debela ako mene pitas
slozio bi se sa progom,jer sam imao i sd1 a sad imam zw.razlika je velika u istim rezimima upotrebe.
takodje se slazem da su mxr-ovi novi stvarno skupi,pa se isplati uzeti sd1 i modovati ga u zw,mozda ubaciti koju kontrolu vise ako je moguce (npr. ja bi mom zw ubacio blend kontrolu izmedju originalnog i tona same pedale koja se vidja na bas drajvovima).
ali ako naleti dobar dil (kao sto je meni za zw naletio) cisto zbog samog kvaliteta mxr-a mislim da se treba pazariti prije nego ceprkati boss da bi dosao do istog.da,veliki sam ljubitelj mxr-ove izrade,ne zato sto je to fensi,vec zato sto trpi (zlo)upotrebu fenomenalno.
takodje se slazem da su mxr-ovi novi stvarno skupi,pa se isplati uzeti sd1 i modovati ga u zw,mozda ubaciti koju kontrolu vise ako je moguce (npr. ja bi mom zw ubacio blend kontrolu izmedju originalnog i tona same pedale koja se vidja na bas drajvovima).
ali ako naleti dobar dil (kao sto je meni za zw naletio) cisto zbog samog kvaliteta mxr-a mislim da se treba pazariti prije nego ceprkati boss da bi dosao do istog.da,veliki sam ljubitelj mxr-ove izrade,ne zato sto je to fensi,vec zato sto trpi (zlo)upotrebu fenomenalno.
Ovo svaki dan nakon pranja zuba ponoviti 5x zatim ponoviti u 3 popodne i 5x pred spavanje. Svaki dan!guv'nor wrote: Ono, klin iz 80-tih, 90-tih (minus chorus) pa se onda očekuje da jedna dist pedala dovede pojačalo u masnoću. To teško da može bez više kanala/pojačala.
Poenta moje priče - mora da postoji već zdrava osnova da bi pedala mogla da uradi svoje.
- Guitar_thrill
- MF veteran
Probao Guvnora jaaako fino radi posao, cak ga i TS9 lepo boost-uje, za te pare mislim da nema konkurenciju...
naravno i dalje je to maaalko tanje nego drive sa pojacala, ali nijanse su u pitanju, tako da nije neki ozbiljan problem, razlika je ogromna u odnosu na ts9 koji je bas bio tanak u poredjenju sa drive kanalom (ne mislim na kolicinu gaina, vec na sam karakter tona)
naravno i dalje je to maaalko tanje nego drive sa pojacala, ali nijanse su u pitanju, tako da nije neki ozbiljan problem, razlika je ogromna u odnosu na ts9 koji je bas bio tanak u poredjenju sa drive kanalom (ne mislim na kolicinu gaina, vec na sam karakter tona)
Super, rešio si problem za male pare. Meni takombinacija Gitara --> FD2 --> GV-2 jako lepo radi posao, u svim kombinacijama, na čistackom™ klinu.
MUzzY wrote:Ovo svaki dan nakon pranja zuba ponoviti 5x zatim ponoviti u 3 popodne i 5x pred spavanje. Svaki dan!![]()
![]()
Pokušaću da izbegnem homoseksualne opaske na "isprobavanje Guvnora"Guitar_thrill wrote:Probao Guvnora jaaako fino radi posao, cak ga i TS9 lepo boost-uje, za te pare mislim da nema konkurenciju...![]()
Pa, čestitke matori, nadam se da će te kombinacija služiti bar neko duže vreme.
- Guitar_thrill
- MF veteran
Jos me ne sluzi, cek' prvo da prodam nesto od opreme, pa da imam za pedalu
nemam ja dovoljno para, da platim Guvnora
nemam ja dovoljno para, da platim Guvnora
Mozda moze na rate 
Ček' prvo da vidimo kakve će usluge sve da se traže.
Nego, Trile, ako usput naletim na neki za 30-tak ajvara ću da vičem.
Nego, Trile, ako usput naletim na neki za 30-tak ajvara ću da vičem.
guv'nor wrote:Ček' prvo da vidimo kakve će usluge sve da se traže.![]()
Sve ima svoju granicu
Tj tačku pucanja! 
E ako je tako onda odlicno, bez toga ne bi bilo interesantnoguv'nor wrote:Tj tačku pucanja!