Podni štimeri

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Tiki the Boyler
Urednik

Re: Podni štimeri

Post by Tiki the Boyler » 04 Jul 2008, 19:27

friedman wrote:Tiki da li bi ti preporucio taj Pitchblack tuner? Svidja mi se izgled a i cena te spravice, samo me interesuje radi li dobro...
Ja mu ne mogu naći mane. Po svemu sudeći unutra je sve isto kao kod DT-10.

Jedino što mene sprečava da ga uzmem je činjenica da mi jedna rekovska visina zjapi prazna i viče: DTRDvijeHIljadeeeeee...

Sava

Post by Sava » 05 Jul 2008, 09:33

Ovako izgleda Korg štimer u sistemu jednog Zagrepčanina ja mislim:

Image

Cilal Najed

Post by Cilal Najed » 18 Jul 2008, 18:29

Kupio sam Behringer TU-100 i vec neko vreme zaboravljam da napisem moje impresije.
Veoma sam zadovoljan kako radi svoj posao. Stimer je skroz dobar, pogotovo za taj novac!!! Jedina mana je sporije reagovanje na najdeblju zicu akusticnog instrumenta. Naravno, ipak malo kraducka ton i to na zanimljiv nacin, kada je ukljucen za stimovanje daje puniji ton! Kada iskljicim stimer, dakle ostane u bypass modu, on daje malo tanji ton i mozda malo, malo tisi. Znaci ako nemate nacin da ga vezete paralelno, drzite ga stalno ukljucenog i to je resilo problem.
Ja sam ga naravno vezao paralelno. :idea:
Nije isljuceno da samo ovaj komad radi tako, jer je to ipak Behringer.
Ovo sam zeleo da podelim sa vama.

Sava

Post by Sava » 19 Jul 2008, 10:24

Cilal Najed wrote:Stimer je skroz dobar, pogotovo za taj novac!!!
Iskopirani Boss je pet puta skuplji, a ovaj nije mnogo lošiji od njega.
Cilal Najed wrote: Jedina mana je sporije reagovanje na najdeblju zicu akusticnog instrumenta.
Jeste, ali već smo pisali o tome da zavisi i od ulaznog signala. Na Stratocasteru besprekorno očitava E6, ali na akustičnoj gitari se muči. Pokušaj da koristiš strobo funkciju ili ga prebaci na bas podešavanja.
Cilal Najed wrote: Naravno, ipak malo kraducka ton i to na zanimljiv nacin, kada je ukljucen za stimovanje daje puniji ton! Kada iskljicim stimer, dakle ostane u bypass modu, on daje malo tanji ton i mozda malo, malo tisi. Znaci ako nemate nacin da ga vezete paralelno, drzite ga stalno ukljucenog i to je resilo problem.
Ne, ne utiče na signal i ne unosi šum. Pokušaj da koristiš samo njega bez drugih pedala pa preslušaj, pokušaj da mu menjaš mesto u lancu moguće je da se neke impedanse ne slažu. Ja ga držim na kraju lanca posle Boss BD-2 i nemam nikakvih gubitaka ušta se uverio i Rocket kada je bio kod mene. Držim ga na kraju jer tako kada prekinem signal mogu da promenim bilo koju pedalu bez isključivanja bilo čega u lancu. E sad, moguće je da je tvoj primerak nešto lošiji od mog.

Dusan
MF veteran

Post by Dusan » 19 Jul 2008, 11:49

I ja sam kupio tog behringera, i u pocetku sam poludeo jer stvarno guta signal, i slabije reaguje na e6. Sad sam ga prespoio na true bypass loop (vise ne guta), i koristim hromatski mod- tu bolje reaguje na e6. Jeste da je jeftin ali mislim da je ipak krs

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 19 Jul 2008, 14:57

Ja imam TU300 i sasvim lepo radi, cini mi se da ne guta signal. Malo mu vise treba da "skonta" B (ili H ... koja je meni ustvari A) zicu na bassu. 300 je navodno poboljsana verzija 100-ke... samo ne znam na koji nacin. Mada kontam da ima veze sa "gutanjem" posto vidim da se na to zalite :)

Cilal Najed

Post by Cilal Najed » 19 Jul 2008, 18:21

Sava je napisao:
"Ne, ne utiče na signal i ne unosi šum. Pokušaj da koristiš samo njega bez drugih pedala pa preslušaj, pokušaj da mu menjaš mesto u lancu moguće je da se neke impedanse ne slažu. Ja ga držim na kraju lanca posle Boss BD-2 i nemam nikakvih gubitaka ušta se uverio i Rocket kada je bio kod mene. Držim ga na kraju jer tako kada prekinem signal mogu da promenim bilo koju pedalu bez isključivanja bilo čega u lancu. E sad, moguće je da je tvoj primerak nešto lošiji od mog."

Da, kao sto rekoh vezan je paralelno i krade. Malo, ali ipak krade. Nema suma definitivno.
Vezan je na nebalansovani izlaz iz L.R.Baggs Para Acoustic D.I.-a, pa u pojacalo koje koristim samo kao monitor. Znaci nije u lancu i ponasa se onako kako sam napisao, daje puniji signal kada je ukljucen da stimuje. Verujem da nisu svi tu 100 takvi, ali ovaj moj jeste, pa sam to zeleo da podelim sa svima.
I dalje ga toplo preporucujem!!!
Da i rekao sam da mi sporije reaguje na najdebljoj zici, a ne da nereaguje. Stvarno mi nije problem da sacekam taj sekund, koliko mu treba da izvali notu i onda drzi prilicno dugo.
Generalno, mislim da je bolja investicija dobre civije, nego skup stimer. Na oktav mandoli imam Schaller civije i stvarno nemam problema sa stimom. Na tenor banju Grover 4:1 i takodje samo reci hvale, tj. dok sam ga intenzivno svirao stimovao sam se stvarno retko...

Sava

Post by Sava » 20 Jul 2008, 09:34

Cilal Najed wrote: Da, kao sto rekoh vezan je paralelno i krade. Malo, ali ipak krade. Nema suma definitivno.
Da, ipak si u pravu! Juče sam sve to lepo testirao i ono što sam preskočio je način upotrebe: kod mene je isključivo vezan na "tuner out". Kada sam prebacio na bypass out primetio sam to slabljenje, ali koje je zaista minimalno. Važno je da ne unosi šum i ne kvari ton kao neke druge pedale.
Cilal Najed wrote: I dalje ga toplo preporucujem!!!
Svakako ga preporučujem jer za 1.500 dinara to je verovatno najiplativiji deo opreme. Zato i ne treba gledati na njegove mane prestrogo.
Cilal Najed wrote: Da i rekao sam da mi sporije reaguje na najdebljoj zici, a ne da nereaguje. Stvarno mi nije problem da sacekam taj sekund, koliko mu treba da izvali notu i onda drzi prilicno dugo.
Ponavljam, pokušaj strobo podešavanje, nema čekanja. Ja ipak koristim prvi način, takođe mi nije problem da malo sačekam.
Cilal Najed wrote: Generalno, mislim da je bolja investicija dobre civije, nego skup stimer. Na oktav mandoli imam Schaller civije i stvarno nemam problema sa stimom. Na tenor banju Grover 4:1 i takodje samo reci hvale, tj. dok sam ga intenzivno svirao stimovao sam se stvarno retko...
Slažem se za čivije. Što se cene tiče imao sam onaj jeftini Korg GA30 koji sam svojevremeno platio 25 evra, a kasnije je bio samo 10 E pa sam ga kupovao i za poklon nnekim drugarima! Nije hromatski, ali je brz i precizan, a ima i mikrofon. Kasnije sam nabavio i Boss TU-12H koji je stvarno besprekoran štimer i nije čudo da ga mnogi umetnici imaju u svom lancu opreme, a na sceni signal prekidaju switch pedalama. Ipak, TU300 koristim svakodnevno i konstantno mi je u lancu.

Što neko napisa gore stvar je krš, ali odličan krš!

Cilal Najed

Post by Cilal Najed » 20 Jul 2008, 13:07

Xa, xa, xa, 'ladno sam provalio da imam TU-300...
Savo, probao sam vec strob funkciju, ali iskreno navikao sam na ovo "normalno" stimovanje i sacekacu kao i ti sekund ili dva... Posto mi je stalno ukljucen strob mi odvlaci paznju... Imam i neki casio stimer koji neverovatno brzo i tacno reaguje, plus u uglu pokazuje koliko centi si u plusu ili minusu..

Jackson

Post by Jackson » 14 Aug 2008, 19:45

Moze li neko od vas da mi objasni modove stimanje, strobe i sve ostale... Planiram da kupim Korg Pitch Black, posto je cena od 40E primamljiva, a deluje mi kao dobra spravica... Takodje ulaze u obzir DT10, ili Planet Waves-ov podni stimer, ima neko preporuku?

dimmu
MF veteran

Post by dimmu » 15 Aug 2008, 02:32

vidim ovde ima par vlasnika begringer shtimera,mozhete mi reci koliko koshta taj TU-300 I TU-100?

Blingo

Post by Blingo » 15 Aug 2008, 10:37

Oko 20e,čini mi se.Imaš ih u Artistu i Mitrosu...

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 15 Aug 2008, 13:02

Iskreno, ako ovaj spomenuti Korg kosta 40 evra bolje kupi njega nego tu300.

friedman

Post by friedman » 15 Aug 2008, 13:59

Ja uzimam Korg Pitchblack cim dodjem u BG, za 10-ak dana. Mnogo dobra spravica, sudeci po review-ima.

Jackson

Post by Jackson » 15 Aug 2008, 14:53

To i ja kontam, ali niste mi objasnili modove stimanja...?

Post Reply