Napisao sam poduzi post o svojim razmisljanjima na temu i uporedjivanju dva pojacala. Medjutim na kraju sam odlucio da ne davim i da svedem na sledece. Razlika izmedju 2 pojacala je u tome sto Marshall "razgovetnije" pojacalo kako god da ga odvrnes (lampe) dok Mustang IV (bar na ovom setovanju) ima relativno mali raspon korekcije tona. Gain kontrola se jako lepo ponasa ali treb, mid i bass slabo i cine pojacalo skoro mutavim, pa mora da se ulazi u deep editing i da se jos doteruje "sag" i "bias" nepostojecih lampi. Ipak i pored te male komplikacije u okviru tog malog manevarskog prostora koji ima, Mustang IV moze da dobije jako lep zvuk koji se meni svidja. U stvari svidja mi se do te mere sam u jednom momentu naizmenicno palio oba, jer sam poceo da tripujem da nesto mora da ne valja jer pise Fender i jer je modeling (poceo sam da slusam ocima). Dakle, dokle god se ne izlazi iz tog malog opsega korekcija, pojacalo je sasvim zadovoljavajuce. Imajuci u vidu da ja na svirke kad iznajmljujem JCM800 dolazim namesten kao u studiju, gore navedeno ne smatram za veliki problem jer ja i zelim da namestim pojacalo jednom i ga zaboravim.
Takodje, za razliku od Zoom G5 koji ima uzasno nesrecno uradjen stimer, Mustangov jako lepo radi + uz njega ide i footswich sa 4 prekidaca koji rade ili kao zasebne pedale ili kao preseti (ista filozofija kao Zoom g5). Za ono sto meni treba DSL-40 trenutno ne opravdava 35 hiljada razlike. A i da imam para verovatno bih jurio JCM800 ili 900 jer je DSL u stvari JCM2000 koji se (po meni) rasipa kad ga odvrnes.
Dalje, kao i svi Mustazi i ovaj pati od "fizz" sindroma. Kada se okine nota na cistom pojacalu, pre nego sto utihne cuje se digitalni fizz. O tome postoji gomila tema na fenderovom forumu i zbog toga su ljudi masovno vracali sva njihova pojacala. Ja sviram na prljavom tako da mi ne smeta.
Poslednje - V1 serija Mustanga (Ovaj koji sam svirao) je uzasnog zavrsnog kvaliteta. Kao da su ih lepili sirokom izolir trakom. Mustang V2 serija vec izgleda dosta ozbiljnije jer je koriscen drugi materijal za oblaganje..
I eto, sutra idem da duzmem to cudo ...
Opet sam napisao poduzi komentar..