Switchers

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

fattwang

Re: Switchers

Post by fattwang » 07 Sep 2015, 17:25

Na ovom snimku se vidi kako Neil Young koristi "whizzer".
Radi se o fantastičnom koncertu iz 1991. godine koji je ovekovečen na abumu "Weld"
NY svoj karakteristični veliki i raspadnuti zvuk postiže pomoću majušnog Fender Tweed Deluxe-a od 15-tak wati.
Momenti kada gazi whizzer su, između ostalih, na 1:34 i 2:05
Takođe treba pomenuti i frenetičnu publiku koja pojačava ionako veliki feedback.

andrej]

Post by andrej] » 07 Sep 2015, 21:46

bancika wrote:mesa triaxis i bog da ga vidi :)

Image
Problem sa ovim pojacalom je sto nije celo implementirano potenciometrima i lampama, EQ sekcija je tranzistorska low-voltage (to je lakse za digitalnu kontrolu) i klipuje kad se odvrne preamp. jedan od najvecih promasaja u istoriji hi-end pojacala.

maksabass

Post by maksabass » 08 Sep 2015, 18:23

Suvise komplikovane su ovo sprave...drugo ono sto mene gura od tako toga je ova mehanika...sto je vise iste vece su sanse da nesto zakaze.Meni bi bilo lakse ma koliko zvuvalo apsurdno,dupla elektronika(pedala) za 2-3 podedenja preko switchra.
Jos nesto sto je sustina ,a mislim iskljucivo na zive nastupe pogotovo klupske ili tezga,po jedan clean,drive,dist i sviraj brate neka te taj ton inspirise da sviras nek te nosi i tebe i bend i publiku.Kako ces ga dobiti nije bitno(mada rekoh).Sve ove ce samo da olaksa posao i nista vise.Potrebe su razlicite i netreba generalizovati stvari.

Post Reply