Kupujete li Reverb pedale

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
tocilj

Re: Kupujete li Reverb pedale

Post by tocilj » 31 Dec 2015, 10:22

Historik wrote:
clapton wrote:razmisljao sam ovih dana da zamijenim DL8 za TC HOF. glavu za glavu.
Ne znam kakav je DL8, ali brat ima HOF i veoma je zadovoljan. Cak i bez upotrbe onih tone print opcija imas gomilu preseta koji zvuce stvarno profi i bogato.
HOF je mini verzija, tako da bez tone printa nema preseta:-)

Ja sam imao Hall of Fame standardni...odlican reverb, ali mislim da je malo previkan, cuo sam i bolje reverbe, nekako je uvijek malo mracan,

Fenderica

Post by Fenderica » 31 Dec 2015, 13:58

tocilj wrote:HOF je mini verzija, tako da bez tone printa nema preseta:-)
,
Koj je qrac taj tone print? Pitam jer sam video pedalbord nekih svetski poznatih faca koje koriste "mini" verziju. Ako je njima dobra bez tone printa..

tocilj

Post by tocilj » 31 Dec 2015, 14:40

Fenderica wrote:
tocilj wrote:HOF je mini verzija, tako da bez tone printa nema preseta:-)
,
Koj je qrac taj tone print? Pitam jer sam video pedalbord nekih svetski poznatih faca koje koriste "mini" verziju. Ako je njima dobra bez tone printa..
Ma to je Softverski editor koji instaliras na kompu ili telefonu i tamo imas detaljne opcije podesavanja reverba, do u sitne tancine....pa taj preset snimis i ucitas na pedalu preko bluetooth ili usb kabla.

Ali poenta toga je da je dovoljno da priblizis telefon magnetu od gitare i da ucitas bilo koji preset u pedalu....dobro je sto imas mnogo opcija da napravis idealan reverb, ali samo ucitavanje nije bas prakticno za live varijantu...

Fenderica

Post by Fenderica » 31 Dec 2015, 14:59

Jao da, te pedale imaju ulaz za kompjuter. :povrac: ne znam da li je onda bolji onaj i konektor, iStomp beše, i njemu možeš preko kompa, telefona i te fore da menjaš boje?

Overdrive

Post by Overdrive » 31 Dec 2015, 17:26

tocilj wrote:

Ali poenta toga je da je dovoljno da priblizis telefon magnetu od gitare i da ucitas bilo koji preset u pedalu....dobro je sto imas mnogo opcija da napravis idealan reverb, ali samo ucitavanje nije bas prakticno za live varijantu...
iiidupiččšš..oću to..! :D

clapton

Post by clapton » 31 Dec 2015, 20:40

mislio sam na obicnu verziju HOF-a, ne mini. prodaje je jedan za 80e.

DL8 je odlican nekog bih reverb vise koristio cini mi se.

Historik
MF veteran

Post by Historik » 01 Jan 2016, 01:12

clapton wrote:mislio sam na obicnu verziju HOF-a, ne mini. prodaje je jedan za 80e.

Meni deluje kao dobar deal.

tocilj

Post by tocilj » 01 Jan 2016, 03:39

clapton wrote:mislio sam na obicnu verziju HOF-a, ne mini. prodaje je jedan za 80e.

Naravno da je to dobar deal, HOF je skuplji za 30-40 evra od Hardwire...plus sto je HOF jako popularan a Hardwire se vise ne proizvodi...

clapton

Post by clapton » 01 Jan 2016, 16:22

volio bih da imam oboje pa cu jos da razmislim. :)

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 01 Jan 2016, 16:33

Pazi, ako ganjaš neki specifičan zvuk reverba, onda sad sa besplatnim editorom za toneprintove ja ne bih puno razmišljao. Umesto da gataš u pasulj da li će da ti se svidi zvuk neke pedale ili ne, ovde imaš priliku da sam namestiš zvuk kakav hoćeš do najsitnijih detalja. Ja sebi pravim printove za Flashback i prezadovoljan sam kako to funkcioniše. Naravno, ograničeno njegovim dsp dometima. Trakaški eho naprimer ne zvuči uverljivo kao El Capistan, ali mu je zato cena daleko uverljivija. :)
S druge strane, ja nisam toliko zaludjen za neki specifičan reverb, ali mi se ne svidja stock spring reverb na PC30. Verovatno ću u dogledno doba uzeti MOD reverb koji mi se po snimcima mnogo više svidja od Accutronicsa ili šta već ubacuju stock unutra. Plus što je prava stvar, a dosta jeftinije od pedale (mislim da košta tu negde oko 25-30 eura). Još jedna stvar za razmotriti za ostale koji imaju spring reverb na pojačalima.

Fenderica

Post by Fenderica » 01 Jan 2016, 17:04

tommytigh77 wrote:Pazi, ako ganjaš neki specifičan zvuk reverba, onda sad sa besplatnim editorom za toneprintove ja ne bih puno razmišljao. Umesto da gataš u pasulj da li će da ti se svidi zvuk neke pedale ili ne, ovde imaš priliku da sam namestiš zvuk kakav hoćeš do najsitnijih detalja..
Dobro je to za poigrati se u sobici, ali ozbiljne muzičare zabole patka da se zajebavaju sa kompjuterima, oni sviraju. Baš sam u Kraljevu 2014. gledao Tito Larivu sa svojim bendom svima poznatim, i obratio pažnju na njegov pedalbord, tamo je imao mini HOF i Carbon Copy. Pa kada je njemu dobar taj bez tonprintova,.. :metal:

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 01 Jan 2016, 17:48

Pederice, raspitaj se malo bolje pa onda jaši. Ustvari, nemoj. Sladje je ovako kad javno pokazuješ kolika si predubedjena zatucana magarčina koja dolazi na forum isključivo da bi prosipao svoje ničim utemeljeno mišljenje i smatrao idiotima sve one koji se ne slažu s tvojim suludim stavovima. Pa ako ti većina foruma ćuti zato što je ''uzaludno raspravljati se sa budalom jer te spusti na svoj nivo i dobije na iskustvo'', ja neću, veruj mi. Postoji razlog zašto te pola foruma zeza da si Trzalica, ali ako nisi dosad ukapirao zašto, da ti dočaram: postojao je neki delija sa tim nickom koji se po nivou drkadžijstva i govnarstva mogao meriti jedino s tobom. Na kraju je otišao ili je banovan, svejedno. Kad smo kod toga, znaš šta mi je smešno? Likovi poput tebe se stalno žale na nekakvo ''jednoumlje'' na MF, ali je zapravo to jednoumlje ništa drugo do dobri, stari zdrav razum. Kad na utakmici nabiješ krampone nekome u koleno, sudija te nije poslao napolje zato što postoji neka tajna zavera izmedju igrača, već zato što si idiot kojem nije mesto na terenu. Isto važi i za mene, ja sve ovo pišem čak i po cenu da popijem ban, ali mi je muka da gledam kako se pristojan svet polako udaljava ili apstinira od pisanja na forumu zbog neodgojenih magaraca poput tebe (a i mene u ovom slučaju).
Inače, Mini HOF funkcioniše JEDINO uz pomoć Toneprintova, tj. nema svoje fabričke presete kao veće TC pedale, dakle moraš da učitaš Toneprint preko kompa da bi pedala funkcionisala. U prevodu, te tvoje ''ozbiljne muzičare'' zapravo ne boli patka da se zajebavaju sa kompjuterima, već ljudi koriste blagodeti trenutno dostupne tehnologije, kao što je oduvek i bio slučaj.
Ovo je inače poslednji put da sam odvojio vreme na tebe, tako da nadalje i ubuduće odjebi od mene.

Fenderica

Post by Fenderica » 01 Jan 2016, 18:32

Ja ne znam zašto se ti ljutiš?
Što se tiče mini HOF pa malopre ste pisali da on nema taj "toneprint" pa sada ima, pa hebem li ga kome da verujem. :O.o:
Eto, a tebi srećna nova i da ti kažem evo baš ću da pročitam postove trzalica da vidim po čemu se ja i on slažemo na ovome forumu! :ziveli:
tommytigh77 wrote:ali mi je muka da gledam kako se pristojan svet polako udaljava ili apstinira od pisanja na forumu zbog neodgojenih magaraca poput tebe (a i mene u ovom slučaju). .
Tomice, taj pristojan svet se udaljio od ovog foruma mnogo pre nego si ti postao njegov član:
Čomi iz Ritma Nereda, Koma - Last active: 5 Oct 2012, 10:26
Duda Bezuha iz Zone B, Djordje Balašević Bend, itd. - Last active: 07 Jan 2010, 00:54
o kom to pristojnom svetu ti pričaš? O osobama sličnim tebi koji psuju i pjuju druge jer neće u jednoumlje?
Zbog tebe je forum propao ne zbog mene, ja ne pljujem nikoga, samo postavljam pitanja, a tome forumi i služe. Ako vi mislite da ste bogom dani da je vaša zadnja i istinita, onda se zapitajte zašto vam niko ozbiljan ne postuje već ja i slični sobni svirači?
Ajd tako, a tebe ću svaki put da citiram kada izlupiš nešto, no hard feeling! :ziveli:
Ej da, zovem te Tomice, zato što si i mene nazvano detencetom. Ako ti možeš, što ne bih i ja! :ziveli:

Fenderica

Post by Fenderica » 01 Jan 2016, 19:08

Lele zato vas drma trzalica sindrom:
Fenderica wrote:
Trzalica wrote:
andrej] wrote:aupickumaterinu vise, pa se posle neko pita sto gomila ljudi vise ne dolazi na forum...
Zato što je forum zaposeo ČOPOR dobro organizovanih kućnih (ne)svirača (rokenrol bend: "Skupili Smo Se U Stanu") koji sve ostale članove koji se ne slažu sa njihovim stavovima PROTERUJE, i to uz nesebičnu pomoć MODERATORA (koji su se iz čoporativnog udruženja i uzdigli u tako visoke i cenjene urednike), kakvi su Trooper, Kristijan i sl. "zakonodavci". :hide:
To je odgovor. :bow: :ziveli:
Da su kojim slučajem na ovom forumu prisutne SLOBODNE INTERNET DISKUSIJE ... možda bi i cenjeni M U Z I Č A R I (Duda & Co.) a ne samo no name luzeri ... nešto i napisali u proteklih par godina!! Kako da dopru do muzičara ... pored čopora koji brani neke svoje imaginarne stavove?!? :grummel_2: :hide:
Ovako ispade da SRBI radije pišu na hrvatskom forumu nego na svom sopstvenom. Zašto?!? Da nije razlog, ČOPOR koji udruženo proteruje svakoga ko se ne slaže sa tim da je hand made gitara nekog Gorana iz Zemuna najbolja gitara na svetu i da ORIGINAL kakvi su Gibson ili Fender ne vrede ništa jer se serijski prozvode?!? Da ne spominjem HAND MADE lampaška pojačala Pece (P&K Audio) koja su bolja od Fendera i Maršala zajedno (bolje rečeno VIŠE koštaju od original Fendera ili Marshall-a - bože pamjati)?!? MOŽDA je to razlog što niko normalan NE JEBE ovaj forum 3%?!? :?
Pa sam MIRKO TASIĆ jedan od najboljih srpskih lutijera gostuje i piše na HR forumu, a ne na ovom MF-u. Zašto je to tako? Zbog srpskog gostoprimstva? Smeta mu prevelika pažnja na MF-u? Preveliko učešće mainstream muzičara Srbije na ovom forumu??? Ili zato što ovde pišu tj. smeju da napišu komentar koji neće biti obrisan, cenzurisan, ili pak banovan ... SAMO oni koji su privrženi čoporu ovog foruma i oni koji su niko i NIŠTA u svetu mainstream muzike Srbije i sveta?

Ne shvatam, šta vama smeta to što neko ima Les Paul ORIGINAL, pa ga pljujete do te mere da čovek jednostavno valjda i sam ne shvata šta se dešava? Ljubomora, zavist, .. šta li je? Ima čovek pa šta? Možete da mu pljunete pod prozor, jer i vi niste ništa dalje od njega. Gde su ti vaši bendovi u kojima svirate ili koje poseduje na tlu ove bivše YU? Dajte vaš klip. Ako nemate klip, po čemu ste vi privilegovani da pljujete nekog drugog koji je isti vi tj. bolji od vas, jer ima mogućnost koju vi nemate?
Znam da bi bubreg prodali za takvu gitaru, no šteta što bubreg u Srbiju ne vredi više od cene jedne Squier gitare.
Lele bem ti ... pa ovo je trzalica haha .. ej, lik je :bravo: :ziveli:
Nego, ovaj deo mi je zanimljiv:
Trzalica wrote: Ovako ispade da SRBI radije pišu na hrvatskom forumu nego na svom sopstvenom. Zašto?!?
Pa sam MIRKO TASIĆ jedan od najboljih srpskih lutijera gostuje i piše na HR forumu, a ne na ovom MF-u. .
Kako se zove taj HR forum? Kada je tamo Mirko Tasić, onda mora da ima i pametnih tema.

fattwang

Post by fattwang » 01 Jan 2016, 21:47

Fenderica wrote: Kako se zove taj HR forum? Kada je tamo Mirko Tasić, onda mora da ima i pametnih tema.
Ko bi rekao, zove se "Glazbeni forum".
Što te on interesuje? Taske je predstavnik "hand made" zajednice.

Post Reply