pomozite mi da sastavim lanac efekata

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
BaalBehrit

Re: pomozite mi da sastavim lanac efekata

Post by BaalBehrit » 11 Jan 2009, 01:07

Nyarlathotep wrote:da
jha imam 3 reverba, a nijedan nije na pojacalu.
ja obozavam vestacke beskrajne reverbove.
Podržavam.

Ja imam Verbzillu i oduševljen sam kako radi, najbolja pedala koju sam kupio do sada.

Btw. svaka čast za potpis. :lol:

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 11 Jan 2009, 11:21

:mrgreen:

Blingo

Post by Blingo » 15 Jan 2009, 00:02

Posle nekog razmišljanja, odlučio sam da pomenutih 50e uzmem DS-1. Ipak je to efekat (dist.) koji najviše eksploatišem, pa kontam da bi ipak dist. pedala trebala da bude što kvalitetnija.

E sad... Zašto DS-1 a ne neki Marshall? Probao sam Jackhammer-a i mnogo mi je basovit. Ds-1 je malo zujaviji i nekako fuzzy,ali mislim da bi mi se lepo uklopio u taj neki punk-rock fazon.

Ovih dana bi trebalo da pogledam neku polovnu (za 3500 din),pa ako je pazarim doćiću da se pohvalim.:) Hvala svima na vremenu koje su proveli deleći samnom svoje ideje! :D

Pozdrav!

cccira
MF veteran

Post by cccira » 15 Jan 2009, 10:00

Jackhammera ne koristi na dist modu, vec na overdrive. Nece ti manjkati gaina za to sto ti sviras sigurno

Blingo

Post by Blingo » 15 Jan 2009, 10:15

Primetio sam i ja da je Jackhammer basovitiji na dist. nego na od. modu... Iskren da budem, ne znam ni za šta bih koristio onaj dist. mod.

cccira
MF veteran

Post by cccira » 15 Jan 2009, 10:22

Dist mod je, po meni, totalno neupotrebljiv, mada sam cuo da mogu pristojni rezultati da se izvuku uz pomoc nekog ekvalajzera

Blingo

Post by Blingo » 17 Jan 2009, 22:40

Evo,kao što sam obećo, jedna DS-1 je u mom posedu! :)

Jackson

Post by Jackson » 24 Apr 2009, 16:10

Ej ljudi planiram da kupim neki delay ili reverb pedalu, na umu su mi trenutno Digitech Digidelay i Digiverb! Zanima me kvalitet Digidelaya, u cemu je razlika njega od skupljih delayeva, posto meni treba samo da mi pravi eho, pa kontam da tu nema velike razlike u kvalitetu zvuka!

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 24 Apr 2009, 20:05

Jackson wrote:Ej ljudi planiram da kupim neki delay ili reverb pedalu, na umu su mi trenutno Digitech Digidelay i Digiverb! Zanima me kvalitet Digidelaya, u cemu je razlika njega od skupljih delayeva, posto meni treba samo da mi pravi eho, pa kontam da tu nema velike razlike u kvalitetu zvuka!
Gde nema razlike...? Naravno da ima.
Kao sto ce ti mnogi reci, tu ti je ibanez DE7 van konkurencije. Uzmi njega.

Jackson

Post by Jackson » 26 Apr 2009, 13:55

U cemu se ogleda ta razlika?? Prosvetlite me molim vas! (nisam sarkastican)

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 26 Apr 2009, 14:10

Pa zvuk naravno.
Imao sam priliku da probam puno delay pedala i po mom ukusu, jedina koja drzi mesto pored jedne skupe analogne pedale je DE7.
Digidelay, Bossovi DDovi, pa i mnogo skuplji digitalni delay-evi zvuce ostro, previse digitalno.
DE7 zvuci prirodno, necu reci analogno, ali mnogo blize analognom od mnogo skupljih DD pedala.
Prihvati savet i probaj pedalu. :wink:
Ako nista drugo, poslusaj par demoa na netu.

Jackson

Post by Jackson » 26 Apr 2009, 15:42

Jackson wrote:Slusam sam malopre demo za MXR carbon copy analog delay! Primetio sam da je zvuk koji pedala... da tako kazem "delay-uje", dosta drugaciji od originalnog zvuka gitare... Kao da je blago zamucen, tj nema toliko visokih i kao da se "razbija" kod vise ponavljanja! Jel ovo osobina svih analognih pedala tj delay-a??
dweezil wrote:manje vishe da, kod MXR Carbon Copy-ja su josh i svetlija u odnosu na neke druge analogne dileje.
Ako hoces da kazes da DE7 daje zvuk slican analognim delayevima na nacin koji sam objasnio gore (?), onda ja ne zelim takav zvuk!

xspaceman

Post by xspaceman » 26 Apr 2009, 15:48

Jackson wrote:
Jackson wrote:Slusam sam malopre demo za MXR carbon copy analog delay! Primetio sam da je zvuk koji pedala... da tako kazem "delay-uje", dosta drugaciji od originalnog zvuka gitare... Kao da je blago zamucen, tj nema toliko visokih i kao da se "razbija" kod vise ponavljanja! Jel ovo osobina svih analognih pedala tj delay-a??
dweezil wrote:manje vishe da, kod MXR Carbon Copy-ja su josh i svetlija u odnosu na neke druge analogne dileje.
Ako hoces da kazes da DE7 daje zvuk slican analognim delayevima na nacin koji sam objasnio gore (?), onda ja ne zelim takav zvuk!
onda za tebe nije analogni vec digitalni delay tipa dd3 pa na dalje...ali ipak probaj DE7 pored lepog eha ima i bolji tj. prirodniji digitalni delay od dd6 npr...

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 26 Apr 2009, 16:11

Jackson wrote:
Ti ne zelis da se zvuk muti i razbija kao kod analognog delay-a?
Jesi ti lud?!

Salim se, naravno.
Ne mogu DE7 i Carbon Copy da se porede po tome. DE7 je daleko bistriji, mnogo tacnija/jasnija replika originalnog zvuka nego kod CC-a.

Jackson

Post by Jackson » 26 Apr 2009, 18:03

Funkomat wrote:Ne mogu DE7 i Carbon Copy da se porede po tome. DE7 je daleko bistriji, mnogo tacnija/jasnija replika originalnog zvuka nego kod CC-a.
E bravo care, sad si ubo poentu! To me je zanimalo! Znaci koliko se i kako razlikuje replika originalnog zvuka kod Digidelaya, DE7 i ostalih skupljih deleyeva?

Post Reply