Naručivanje žica online

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

muki17
Urednik

Re: Naručivanje žica online

Post by muki17 » 09 Jul 2009, 11:56

ej,izgleda da samo ja koristim :roll:
Image
haha,jebote,meni su 10 vec muka,a kamoli 11.. :D

sinisake
The original one

Post by sinisake » 09 Jul 2009, 12:06

Iz ove perspektive, pitam se kako sam uopste mogao da rabim devetke sve ove godine... :D

Stvarno je velika razlika u zvuku.
A opet, ako neko juri legato-sred fazon, ne trebaju mu debele zice, definitivno...

muki17
Urednik

Post by muki17 » 09 Jul 2009, 12:46

sinisake wrote:Iz ove perspektive, pitam se kako sam uopste mogao da rabim devetke sve ove godine... :D

Stvarno je velika razlika u zvuku.
A opet, ako neko juri legato-sred fazon, ne trebaju mu debele zice, definitivno...
jbg,jeste,ali ipak,ne sviram toliko spore stvari,a (trenutna) gitara,je toliko ocajna,da ako stavim 10-tke,znaci toliko je tvrda da je to cudo..za sada 9,pa videcemo na (buduceg :mrgreen: ) Ibaneza,sta ce mo..

sinisake
The original one

Post by sinisake » 09 Jul 2009, 13:46

A vidi, mozda bi trebalo da probas sa desetkama, navici ces se, veruj, desetke su dobar kompromis izmedju zvuka i svirljivosti. Ja to tako nekako gledam... :)

guv'nor

Post by guv'nor » 09 Jul 2009, 13:49

@Dersu Uzala
Ma šta pričali, ja ga volEm i znam da sam čitao intervju sa Paul Rodgersom, gde je ovaj recitovao hvalospeve o Slash-u, meni je to dovoljno. :mrgreen: Ne, ozbiljno, naglasio sam tamo da se šalim, nema potrebe opet počinjati priču. :ziveli:
Dersu Uzala wrote:Ne bi se prodavale Dzibsonke a ni casopisi.
I to stoji - taj je prodao više Gibsona od celog marketing odeljenja, ikada.
Kristijan wrote:Možda je previše tripovanja oko trzalice, ali to je ipak alat koji nam toliko utiče na dinamiku sviranja, na ton, na način kretanja desne ruke... da mislim da nikako nije zanemarljivo.
:1: :ziveli:
muki17 wrote:jeste,ali ipak,ne sviram toliko spore stvari
:D :bravo: :bow: :metal: :mrgreen:

muki17
Urednik

Post by muki17 » 09 Jul 2009, 13:50

ajd probacu,ne kosta me nista :D ...nego,koje da stavim,nemam bas iskustva sa 10-tkama..da 'turim' isto EB? :? :)

nebojsak

Post by nebojsak » 09 Jul 2009, 13:51

Ja koristim 10-52 Ernie Ball, samo zato što ne mogu da nađem 11-52 kod nas. Tako da razmišljam o 11-54. Ovi ovde se ubiše da objasne kako čika Ernie zapravo ne proizvodi one drugopomenute, al meni to malo sumnjivo.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 09 Jul 2009, 14:00

muki17 wrote:ajd probacu,ne kosta me nista :D ...nego,koje da stavim,nemam bas iskustva sa 10-tkama..da 'turim' isto EB? :? :)
Pa turi koje 'oces, samo nemoj Darco. Tako brzo mi se nisu istrosile nijedne zice. :D
A i sam Satriani koristi desetke za ritam deonice, kako sam cuo, tako da... :ziveli:

A glede trzalice(a)... Uh, pa bila je tema, naravno da nismo sve rekli, mozemo i ovde da nastavimo... :ziveli:

guv'nor

Post by guv'nor » 09 Jul 2009, 14:00

nebojsak wrote:Ja koristim 10-52 Ernie Ball, samo zato što ne mogu da nađem 11-52 kod nas.
Haha, ne verujem, me too! :D
nebojsak wrote:Tako da razmišljam o 11-54
Probao sam i te, ali su potpuni overkill... :(
Soundwise - SRV u najavi :mrgreen: , a i problem nije toliko zbog tenzije i tvrdoće - navikne se stoka (mislim na sebe) na sve.
Od njih sam odustao samo zbog toga što je treća žica .022! :shock:
Em što je nenormalno tvrda, em što se toliko DERE, da je to boles'.
Nikako nisam uspeo da ih namestim da sve imaju sličnu glasnoću - šta god uradio, ona i dalje pokopava e i H.

jcm 800

Post by jcm 800 » 09 Jul 2009, 14:01

dweezil wrote:@jcm800 bile su Skinny Top Heavy (children of ) Boddom u Mitrosu a i u Maricu, kolko se secam
Znam matori,
Kod Marica sam ih i nabavljao evo zadnjih 3-4 godine...MPC 6,57eur.
Proslo ljeto sam u junu zamijenio zice na svih 6 gitara...Puko 80 eur na Ernie Ball zice (3 seta jednih i 3 seta drugih) i za 4 nedelje odmora (citaj, jedino doba intenzivnog sviranja u mom zivotu) sam potpuno sjebao bar 4 kompleta...Znas ono vrucina, zagusljiv prostor, znoj, korozija...i prije polovine avgusta poshle dodjavola sve zice.

A onda sam se sjetio Banzai-ja. I odlucio da pocetkom ljeta stavljam GHS boomers (jeftine su, dobro zvuce...neka potraju do kraja odmora i dovoljno) a zimi Ernie Ball...manje se sviraju, manje se znoji, duze ce da traju...
Tako da sam imam sistem ko sa gumama na automobilu...zimske i ljetnje... :XD:

Inace koristim Hybrid Slinky 9-46 (alternativa GHS CL 9-46) na fenderolikim/tremolo gitarama...sa duzom skalom...za stvari gdje je brzina bitna
a Skiny Top Heavy Bottom 10-52 (alternativa GHS TNT) na explorer/fixed bridge sjekirama...sa kracom skalom...za stvari gdje je tezina bitna

Oba seta su u stvari hibridi, da mogu da nadjem narjadije bih svirao neki 9.5-56 set...Ono, dovoljno lako da se solira...a opet dovljno tesko da izaziva tektonske poremecaje sa rifom iz open E...

I naravno, sve gitare su pola stepena dolje...u Eb. Osim jedne koja je uvijek u drop D minus 1/2...tj. drop C#

I naravno Rock N Roll... :metal:

nebojsak

Post by nebojsak » 09 Jul 2009, 14:18

guv'nor wrote: Probao sam i te, ali su potpuni overkill... :(
Soundwise - SRV u najavi :mrgreen: , a i problem nije toliko zbog tenzije i tvrdoće - navikne se stoka (mislim na sebe) na sve.
Od njih sam odustao samo zbog toga što je treća žica .022! :shock:
Em što je nenormalno tvrda, em što se toliko DERE, da je to boles'.
Nikako nisam uspeo da ih namestim da sve imaju sličnu glasnoću - šta god uradio, ona i dalje pokopava e i H.
A koji štim? Ja sam u Eb, nije valjda toliko strašno sa .22?

guv'nor

Post by guv'nor » 09 Jul 2009, 14:41

nebojsak wrote:A koji štim? Ja sam u Eb, nije valjda toliko strašno sa .22?
Uglavnom u E, ali sam njih spuštao i u Eb. Nije strašna tenzija, u Eb je dosta svirljivo i lepo - sasvim normalno.
Meni je problem bio samo u glasnoći te G-.22. I na suvo se drala ko nenormalna, a pogotovo kada se uključim, jer ja imam one "nazubljene" singlove.
Posle sam malo švrljao po netu i video da i oni koji su svirali 13-58 ili čak 13-60, nikada nisu stavljali G deblju od .20.
U svakom slučaju, dobre su žice, imaju opasan feel na Eb - treba ih probati. To što meni nisu odgovarale... :ziveli:

muki17
Urednik

Post by muki17 » 09 Jul 2009, 15:57

A i sam Satriani koristi desetke
meni je ovo dovoljan razlog :mrgreen:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 09 Jul 2009, 15:58

Al' za ritam deonice... :mrgreen:

http://www.foreverjoe.com/gear.htm

Evo, ovi valjda ne lazu... Al' ipak, ko ga sisa, da rabi desetke, sigurno bi imao jos bolji zvuk... :lol:

sl0e

Post by sl0e » 09 Jul 2009, 19:26

Danas sam opet uzeo jednog strat-a na kome stoji 13 setup... Bruka kako je dobar ton, samo su muke velike :D ...

Post Reply