Magneti su subjektivna stvar, promenio sam ih na Road Wornu bar 5 puta, čim se zasitim zvuka, odmah menjam za nešto drugo, a evo blizu sam da to opet uradim. Što se Callaham tremola tiče, pisao sam u zasebnoj temi:
http://www.muzicki-forum.com/forum/view ... am#p369911
Stojim i dalje iza svega što je napisano, s tim da od snimka nema ništa jer Cope nikako da ga izedituje već dve i kusur godine, jbg.
A što se tvog drugara tiče, skoro svi RW stratovi su ozbiljne gitare koje su uskraćene samo za taj blok i malo bolji fretjob... Definitivno predlažem da zameni blok sa čeličnim, ima itekako razlike. Naravno, ne mora obavezno Callaham,završava posao skoro bilo koji čelični, pod uslovom da nije farban na stranici gde se blok spaja sa pločom od tremola. Fender blok je ofarban i mora da se skida farba, inače nema efekta, naprimer. Takodje valja zameniti sedla na RW, jer su stvarno mekana, brzo se urežu kanalići i pucaju žice, a ionako nisu odgovarajuća - meksikanci stavili sedla koja pašu na tremolo sa 52mm string spacingom, a ostatak tremola, razmer rupa, sve je 56mm, dakle vintage, pa malo ''beže'' sedla prema sredini... Dakle, ako se uzimaju zamenska sedla, obavezno uzeti za 56mm (2 7/32'') SS, pa da vidiš kako onda lepo stoje. Kad sam već kod RW stratova, još par stvari koje bih svima preporučio, jer je ta serija ''hidden gem'' što se mene tiče, uz malo truda može da se dodje do vrhunskog instrumenta:
- obavezno uraditi nivelaciju i dressing pragova, to je na mnogim komadima loše uradjeno, pa je akcija previsoka čak i ako se uzme u obzir 7 1/4 radius;
- obavezno očistiti neck pocket, razbušiti rupe na trupu tako da neck plate šrafovi neometano prolaze kroz trup, i ako je potrebno oboriti ivice vrata na mestima gde uleže u trup zarad što boljeg i neometanog kontakta vrat/trup (mada je ovo stvar koju treba inače uraditi na skoro svakom fabričkom Fenderu);
- zameniti kondenzator koji je fabrički 0.1uF i bezveze muti gitaru za današnje potrebe - čim se stavi 0.047uF cap, odmah i stock Tex Mex magneti prorade, za divno čudo

(takodje nije s goreg prevezati drugu ton kontrolu da radi za bridge magnet, ali to je već stvar lične preferencije).
Eto, toliko zasad, pa probajte, rekoh da ne otvaram novu temu bezveze.