Maxles pedale handmade
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Maxles pedale handmade
Majti, imas PP, Makso izvini za off 

i meni. zachudjujuce da mi je ovde najbolje zvuchao OCD, koji mi je ovako inache nishta posebno...
OCD zakon.
Hvala MakonyMarkony wrote:Srecna godisnjica!
OCD je zakon...podrzavam stav.razlog je njegova jednostavnost,i siroki spektar gain-a i Eq-a. mislim onako je najuniverzalniji,popririlicno za svaku vrstu svirke moz da bude.Funkomat wrote:OCD zakon.
Sto se mene tice, ne postoji podesavanje u kom radi lose dok gomila pedala ima jedan mali opseg u kom radi kako valja.
Vecinu pedala drzim na, manje vise, istim podesavanjima dok ih kod ocda stalno menjam.
Vecinu pedala drzim na, manje vise, istim podesavanjima dok ih kod ocda stalno menjam.
Niko ne spori da je zaista fenomenalna pedala.
Međutim, ja sam je uvek koristio u setapu pored još neke drive pedale (Fulltone Fulldrive, Bad Monkey, i ne znam šta još), i problem je što mi se uvek činilo kad pređem sa nekog drugog drajva na OCD, da me jednostavno ima značajno manje u slici benda. Moram naglasiti da sam koristio OCD kao jači drive, sa pojačanim gainom na 3/4 bar. Jednostavno, čini mi se da se izgubi ta količina srednjih koja je u neku ruku neophodna. No, možda je sve to prosto tripovanje, nemam pojma.
Znam samo da, u kratkom periodu neposredno pre nego što sam ga prodao, koristio sam ga kao low gain drive, jer sam tek tad ubacio potove sa pravim taperom, pa sam mogao fino da podesim i te niže gainove, i tu me je prosto oduvao. Otuda i ono podešavanje na Telecaster samitu - u to vreme sam ga tako koristio, i nisam mogao da se odlepim od takvog podešavanja.
Ko zna, možda sam ga sve vreme koristio u pogrešnoj ulozi - jačeg drajva. On i tu super radi, jako mi se sviđa zvuk, ali nikako da se otmem tom prokletom utisku da me u tom momentu prosto ima manje u miksu.
Sada trenutno tražim nešto drugo, i mislim da za tu namenu, Riot je daleko bolji izbor - zato rekoh da definitivno ide Riot.
EDIT:

Međutim, ja sam je uvek koristio u setapu pored još neke drive pedale (Fulltone Fulldrive, Bad Monkey, i ne znam šta još), i problem je što mi se uvek činilo kad pređem sa nekog drugog drajva na OCD, da me jednostavno ima značajno manje u slici benda. Moram naglasiti da sam koristio OCD kao jači drive, sa pojačanim gainom na 3/4 bar. Jednostavno, čini mi se da se izgubi ta količina srednjih koja je u neku ruku neophodna. No, možda je sve to prosto tripovanje, nemam pojma.
Znam samo da, u kratkom periodu neposredno pre nego što sam ga prodao, koristio sam ga kao low gain drive, jer sam tek tad ubacio potove sa pravim taperom, pa sam mogao fino da podesim i te niže gainove, i tu me je prosto oduvao. Otuda i ono podešavanje na Telecaster samitu - u to vreme sam ga tako koristio, i nisam mogao da se odlepim od takvog podešavanja.
Ko zna, možda sam ga sve vreme koristio u pogrešnoj ulozi - jačeg drajva. On i tu super radi, jako mi se sviđa zvuk, ali nikako da se otmem tom prokletom utisku da me u tom momentu prosto ima manje u miksu.
Sada trenutno tražim nešto drugo, i mislim da za tu namenu, Riot je daleko bolji izbor - zato rekoh da definitivno ide Riot.

EDIT:
Funkomat wrote:Sto se mene tice, ne postoji podesavanje u kom radi lose dok gomila pedala ima jedan mali opseg u kom radi kako valja.

Bravo zemo, sve si bolji i bolji, samo tako nastavi...

Ne tripuješ, ima dosta manju njonju od 90% drajvova, a ni meni nikada nije bio nešto preterano zanimljiv sa drajvom preko 12h.Baba Slim wrote: No, možda je sve to prosto tripovanje, nemam pojma.
Baba Slim wrote:Funkomat wrote:Sto se mene tice, ne postoji podesavanje u kom radi lose dok gomila pedala ima jedan mali opseg u kom radi kako valja.

Prica o DOMINATOR-u.
Dakle ,kao sto rekoh napravio sam pedalu,fin zvuk...no medjutim umesto tranzistora Bf 245A,stavio sam J201,te zvuk nije u potpunosti zadovoljavao kriterijume ovakve pedale.Dominator je vracen nazad,na dalju doradu...Nasao sam nekako te famozne BF 245A,postavio,doradio malo
ono sto je verujem, ljudima koji su je pre mene radili promaklo.
Ovako mi se cini da zvuci odlicno i da zadovoljava kriterijume ovakvih heavy distortion pedala.Sad im dovoljno DZ...DZ...DZ.
Evo malog video priloga...u tome mi je pomogao moj prijatelj gitarista-obozavatelj dobre muzike-Dragan,inace clan ovog foruma.
uzivajte
[youtube]fnMDE0oCQj4&feature=channel&list=UL[/youtube]
Dakle ,kao sto rekoh napravio sam pedalu,fin zvuk...no medjutim umesto tranzistora Bf 245A,stavio sam J201,te zvuk nije u potpunosti zadovoljavao kriterijume ovakve pedale.Dominator je vracen nazad,na dalju doradu...Nasao sam nekako te famozne BF 245A,postavio,doradio malo

Ovako mi se cini da zvuci odlicno i da zadovoljava kriterijume ovakvih heavy distortion pedala.Sad im dovoljno DZ...DZ...DZ.
Evo malog video priloga...u tome mi je pomogao moj prijatelj gitarista-obozavatelj dobre muzike-Dragan,inace clan ovog foruma.
uzivajte

-
DOMINATOR Boga mi opasno DOMINIRA
Odlično radi
Samo maksabass je zaboravio da napiše da je DOMINATOR bio prikljucen na Fender frontmanu (makso ispravi me ako grešim) pojačalu, a gitara je Yamaha pacifica 812w sa 2 seymour duncan antiquity texas hot for strat magneta (neck i middle) i seymour duncan '59 hum! Pa možda zbog toga i nije izašao baš ono HEAVY sound
Bravo maksabasss samo napred!

Odlično radi

Samo maksabass je zaboravio da napiše da je DOMINATOR bio prikljucen na Fender frontmanu (makso ispravi me ako grešim) pojačalu, a gitara je Yamaha pacifica 812w sa 2 seymour duncan antiquity texas hot for strat magneta (neck i middle) i seymour duncan '59 hum! Pa možda zbog toga i nije izašao baš ono HEAVY sound

Aha,jos i da kazem da je snimano bez mikrofona...line out+di box(podrazumeva se da je red box)u laptop.Dakle nije profesionalno i visoko budzetno,al radi posao.
Nije mi bas jasno sta je ovo zapravo ali je zanimljivo. 

Sta ,sta?Funkomat wrote:Nije mi bas jasno sta je ovo zapravo ali je zanimljivo.
**** ga, kad na marshall jcm ... prikljucis i ds 1 zvuci super. Gitara je po meni okyovanovicdragan wrote:DOMINATOR Boga mi opasno DOMINIRA![]()
Odlično radi![]()
Samo maksabass je zaboravio da napiše da je DOMINATOR bio prikljucen na Fender frontmanu (makso ispravi me ako grešim) pojačalu, a gitara je Yamaha pacifica 812w sa 2 seymour duncan antiquity texas hot for strat magneta (neck i middle) i seymour duncan '59 hum! Pa možda zbog toga i nije izašao baš ono HEAVY sound![]()