Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
ivan242

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by ivan242 » 18 Jul 2015, 15:39

majtimika wrote:
pedja 81 wrote:Ma nije tu stvar kurcenja nego nesto drugo.Evo na primer odem u radnju i kupim gitaru novu za 2000e.Dodjem kuci sviram par meseci i primetim nije kako treba,nije kao sto je bilo.Pogledam vrat a on otiso u srednjem delu prema zicama.Ja odem u radnju i kazem-gospodine ovaj vrat se iskrivio,a on meni - pa imas sipku pa je ga ispravi,a ja njemu- da ali ja sam dao 2000e za gitaru i to je mnogo para da bi se vrat iskrivio.Moze on meni danima da drzi predavanje o vlaznosti vazduha ali svi znamo da taj vrat nikad nece da bude prav kako bi to trebalo da bude sa opustenom sipkom.Da je vrednost gitare 100e pa mnogo me briga,ja cu da odvrnem ili da zavrnem sraf i teram dalje,ali za 1000e ili 2000e ja to ne zelim.To je moj pogled na tu stvar ali postujem ako nekome to ne predstavlja problem.
boze.me sacuvaj i sabrani po tebi onda na gitare od 2-3 k eura i iznad ne trebe da se stavlja sipka uopste jer jbg kad si dao vec toliko para sta tu ima da se pomera, i steluje, ne nije problem u pedji problem je u velikom broju muzicara, dosta njih misli da kad kupi gitaru u radnji ,narocito ako na njoj pise fender ili ne do bog gibson da se to ne treba ni brisati, ni zice menjati a kamoli.kod majstora na setup odneti, i onda 90% gitarista koji su imali para da kupe tako nesto sviraju gitare koje su setovane kao ruster iz ideje. ne jednostavno vise ne mogu odo da se polijem benzinom
.Koliko se secam 70-tih i 80-tih Gibson je slao gitare u Evropu sa opustenom sipkom.Mnogi to nisu znali a i nisu dirali.Licno sam pazario jeftino SG sa krivim vratom za male pare jer je vlasnik bio totalno nezadovoljan tonom i podesenoscu gitare (kako i nebi).Kod kuce sam dotegao skoro ceo krug sipku i gle cuda.

majtimika

Post by majtimika » 18 Jul 2015, 16:49

ma nisu slali sa opustenom sipkom nego.kod inicijalnog setupa verovatno nije bilo potrebe da se doteze ali kad je presla okean i lezala u radnji par.meseci na nasoj panonskoj vlazi vrat je popustio to je sve normalno, ali nivo neobrazovanosti vecine gitarista po pitanju instrumenta koji sviraju je zapanjujuca, da ne treba svako da cacka sipku ne bi uz svaku novu gitaru davali i inbus kljuc

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 18 Jul 2015, 16:58

matori nemoguce da te jos uvek inzenadjuju ovakve price

majtimika

Post by majtimika » 18 Jul 2015, 17:22

buraz benzin sam nasao jos samo sibicu :D

pedja 81

Post by pedja 81 » 18 Jul 2015, 17:42

Nemoj molim te da se polivas da te ne nosim na dusi,izvinjavam se i trebi i svima ostalima na neobrazovanosti.Samo jedna sugestija,tako nervozan "majstor" sigurnao ne moze biti i dobar,za izradu instrumenata treba ipak malo smirenosti.U svakom slucaju otvorio si mi oci,ipak forimi nisu mesto za mene,pozdrav.

parker

Post by parker » 18 Jul 2015, 18:05

ahaha, putuj igumane :XD: :XD:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 18 Jul 2015, 18:11

jebo mamu u poslednje vreme kao da ljudi ovde dolaze samo da vredjaju ili budu uvredjeni. hajde iskulirajte koji vam je *****
:ziveli:

zwelj

Post by zwelj » 18 Jul 2015, 18:55

Malo mu je što je neuk i nevaspitan, pa još pride, i osvetoljubiv... a sudeći po godištu, nije baš dječarac...:grummel_2:

brk303

Post by brk303 » 18 Jul 2015, 19:18

brk303 wrote:Da li neko zna prodavca ili kupca Marshala iz 1969 koji je bio do pre par dana na KP ? Oglasa vise nema pa pretpostavljam da je prodat. Moze na private.
Izvinjavam se što bump-ujem sopstveni post, ali rasprava o šipci preplavi forum, pa možda neko nije video.

majtimika

Post by majtimika » 18 Jul 2015, 21:03

pedja 81 wrote:Nemoj molim te da se polivas da te ne nosim na dusi,izvinjavam se i trebi i svima ostalima na neobrazovanosti.Samo jedna sugestija,tako nervozan "majstor" sigurnao ne moze biti i dobar,za izradu instrumenata treba ipak malo smirenosti.U svakom slucaju otvorio si mi oci,ipak forimi nisu mesto za mene,pozdrav.
zasto mislis da sam nervozan, nisam ni malo, a post ili dva nisu bili upuceni u celosti tebi 20% se odnosilo na tebe i tvoju nedoumicu, a ostalo je generalizacija.

@funkomat sta je buraz sta ***** tu nesto pacifices no ti dodjem do feketica :ziveli:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 19 Jul 2015, 02:51

Vidim opet se forum vraca u formu. Super :D :XD:

Btw, svaka gitara ima sipku da bi se stelovala, izmisljena je od strane Thaddeus McHugh-a nekog lika iz Gibsona tipa 1920 i neke. Leo fender je poceo da je koristi od prvog telca, ali prototipi nisu imali sipku.
Image

ivan242

Post by ivan242 » 19 Jul 2015, 10:10

pedja 81 wrote:Nemoj molim te da se polivas da te ne nosim na dusi,izvinjavam se i trebi i svima ostalima na neobrazovanosti.Samo jedna sugestija,tako nervozan "majstor" sigurnao ne moze biti i dobar,za izradu instrumenata treba ipak malo smirenosti.U svakom slucaju otvorio si mi oci,ipak forimi nisu mesto za mene,pozdrav.
Nadam se da moj post nije shvacen kao zlonameran.

komil

Post by komil » 19 Jul 2015, 10:29

ivan242 wrote:
Nadam se da moj post nije shvacen kao zlonameran.
Ma ja sam ovaj put prozvan. Nije mi cilj bio da vređam. Prosto mi je potpuno nebulozno razmišljanje.
"Ej, zamisli, kupio sam tri puta skuplji auto od prosečnog i, zamisli bezobrazluka, kažu mi da mora i u njega da se sipa benzin!!! Ne ide auto bez benzina!"

Pri tome, 2000 EUR u "civilizaciji" je generalno gledano cena još uvek neke serijski proizvedene gitare, a pri tome je i drvo od koliko god hoćeš para i dalje - drvo.

majtimika

Post by majtimika » 19 Jul 2015, 10:53

klasican mentalitet ovih prostora, jedan moj poznanik je tako kupio marsala regularno u radnji dao oko 1000 jura a nije ga ni probao, kaze rekli mu u radnji to je marsal to se ne proba. Na kraju je ispalo da je pojacalo sranje ali to je marsal nema tu sta da se dovodi u pitanje

Post Reply