+1majtimika wrote:klasican mentalitet ovih prostora, jedan moj poznanik je tako kupio marsala regularno u radnji dao oko 1000 jura a nije ga ni probao, kaze rekli mu u radnji to je marsal to se ne proba. Na kraju je ispalo da je pojacalo sranje ali to je marsal nema tu sta da se dovodi u pitanje
I ja sam imao slicnih iskustava sa ljudima i opremom. Prvo iz licnog iskustva, kad sam probao neke fender master built gitare kod jednog lika, bio sam u fazonu, ono brate za 4500evra si mogao kupiti bolju gitaru, pojacalo i kola. Jurij shishkov kojem pragovi shtrche i koji zvuci kao klasik vajb. Ono okej zvuk ali nista spektakularno i teshki kiceraj. Isto i za pojacala. Ako je pojacalo matoro, mora da radi do jaja, pa i nije bash tako. Neko ce da za fendera iz 60tih da milion maraka i onda skonta da to na malko jacem drajvu radi ko racq jer nije to za to predvidjeno, vec za bitlse i surf i blagi drajv, a sve osim overdrajvova fuzzira (ruzno) na velikoj vecini tih pojacala, narocito na twincima. Deluxe reverb, skidam kapu, na njemu sve radi odlicno. Isto je i sa novim spravama. Platish mesu mark 2 ili rektumfrajer oko 1500e glavu i hoces na njoj da svirash blues ili shoegaze...npr. Nije to za to jbg. Odlicni rezultati se mogu dobiti sa opremom srednje vrednosti, a svaka djitra pa i ona od 2.000.000 evra hendzina ce se iskriviti ako se sheta iz toplog u hladno ili drzi u losim uslovima (pored grejnog tela, u podrumima, atomcima ili u shpajzu pored shunke i kobaje)..