Kupovina opreme preko oglasa

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
Milanares

Re: Kupovina opreme preko oglasa

Post by Milanares » 16 Feb 2011, 13:24

Pa ako je kuna 14 dindzi, totalno se isplati neka grupna porudzbina, samo sto su prodavci iz raznih gradova/sela Hrvatske,
pa bi to vise bila onako kupovna tura ... nesto kao harac :D

kwiss

Post by kwiss » 16 Feb 2011, 14:52

Milanares wrote:Pa ako je kuna 14 dindzi, totalno se isplati neka grupna porudzbina, samo sto su prodavci iz raznih gradova/sela Hrvatske,
pa bi to vise bila onako kupovna tura ... nesto kao harac :D

Mnoge su stvari jeftinije nego ovde.Samo carina :?:

umart

Post by umart » 16 Feb 2011, 16:02

kontam da u nekoj grupnoj varijanti nema sanse da bi pustili.ja sam vise u fazonu da nadjem nekog od povjerenja da mi sprave posalje busom za cg,dolje znam da nema frke sa carinom.

momcha

Post by momcha » 16 Feb 2011, 18:59

treba se samo malo raspitati. na svakom granicnom prelazu postoje ljudi koji prenose te da kazemo legalne stvari za neku nadoknadu. sto bi rekli to im je posao.

DJ_MY_SOUL

Post by DJ_MY_SOUL » 18 Feb 2011, 17:58

http://www.kupujemprodajem.com/bas-gita ... _id=794410
Danasnji pobednik!

Pocetkom 1980-ih se pravio ovaj special edition. Bio je poznat po tome sto je imao zlatni bridge i zlatne civije i sto je imao matching headstock. Mislim da je jos imao zlatne kapice potenciometra ali nisam siguran. I da obavezno aktivna elektronika! Ovde se vidi da je osmirglan u natrual i da je sve poskidano. I jos cena je woow. Za te pare se moze naci 70`s jazz bass u originalnom stanju a ne ovaj koji je daleko od originalnog stanja.

Nisam pogesio!
Image

muki17
Urednik

Post by muki17 » 19 Feb 2011, 13:50

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 19 Feb 2011, 14:04

Mislim da je to super ponuda, ako je sve ok sa pojacalom, jer je vec duuuugo u oglasima....
Kazem da je dobra jer sam i ja razmatrao taj oglas kad sam uzimao pojacalo, i nisam uzeo jer nisam mogao da dodjem do BG-a da probam, a i cale je dodavao novac, i on nema poverenja u polovna pojacala :?
Inace prva stvar koju bih ja uradio na mom blues deluxe-u su upravo te dve, zamena zvucnika i low power switch.....jer na svirkama nikad nisam otisao preko pola, cak ni blizu pola.....a zvucnik je ok na cleanu, ali ima neke neprijatne visoke frekvencije koje se posebno cuju kada se koristi drive(mada moguce da je ovo i do lampi), ima gomila snimaka na youtube-u kako pojacalo zvuci kad mu se stavi bolji zvucnik.....nije ni ovaj stock tako los, ali je celestion ipak mnogo bolje resenje...
S obzirom da pojacalo vec dugo stoji u oglasima, mozda bi i spustio cenu malo, mada secam se ja kada sam ga zvao, cena je bila fiksna :)
E sad ne znam da li si i dalje u Satriani fazonu, tj. koliko bi ti onda ovo pojacalo radilo posao :P mada ja sa bendom sviram Extremista i zvuci ok :mrgreen:

muki17
Urednik

Post by muki17 » 19 Feb 2011, 14:06

ahahahhaha,volEm ja njega,ali sad trazim nesto za Fendera sto bi odgovaralo..kakav mu je drajv,cuo sam da se dosta ljudi zali bas na to? :ziveli:

progg

Post by progg » 19 Feb 2011, 14:42

muki17 wrote:kakav mu je drajv?
odlican, ali za blues, light rnr moments...za sve ostalo nije...jbg, samo ime mu kaze cemu je namenjen - Blues... mada, ja sam na clean kanalu koristio sa ranijim (cover) bendom OCD sa drive potom odvaljenim do daske (da napravi neki dist kind of sound) u kombinaciji sa teletom koje ima hum u bridge-u i rezultati su bili daleko od blues-a... ono, nije talme, ali jeste tvrda rokachina (think about soundgarden tip dista)...

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 19 Feb 2011, 14:45

Sa hambakerima je meni drive skroz ok, stvarno, ima dovoljno drive, ja ga na svirkama i koristim kao glavni drive....medjutim na singlovima je problem, tada se vise ponasa kao boost nego kao drive, dobijes malo cruncha i to je to, sto naravno nije problem ako sviras neki blues-rock....medjutim ja trenutno ne sviram puno toga, i treba mi vise gaina, zato strata uglavnom ni ne sviram na svirkama :cry: na drugom stratu, koji ima lil' screamin deamon, pojacalo peva i na drive-u, al ono to se ipak ne racuna u singlove, veceras bas nosim tu gitaru na svirku :D
Znaci kao glavni drive + singlovi, ne ide, osim ako ne zelis samo blago da zaprljas zvuk :)
I da u sobi drive i nije nesto, ali kad sviras sa bendom zvuci mnogo bolje, nego u sobi, za razliku od raznih pedala ili onih pojacala sa emulacijama koja u sobi zvuce odlicno, a uzivo te nigde nema :)

muki17
Urednik

Post by muki17 » 19 Feb 2011, 14:49

da,da ali razmatram njega i Hot Roda,ali u poredjenju sa njim,hot rod mi zvuci nekako moderno,hi-fi type of sound..a jurim taj vintage ton,tako da mi se cini da je BD bolje resenje.e sad,hot rod ima 3x vise gaina,ali on je meni katastrofa :(

progg

Post by progg » 19 Feb 2011, 14:55

muki17 wrote:hot rod mi zvuci nekako moderno,hi-fi type of sound..a jurim taj vintage ton,tako da mi se cini da je BD bolje resenje
upravo tako...
mada ni hot rod nije lose pojacalo...stvar ukusa

muki17
Urednik

Post by muki17 » 19 Feb 2011, 14:57

imate po pivce :D :ziveli: :ziveli:

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 19 Feb 2011, 14:58

Ja kad sam kupovao probao sam hot rod deluxe, deville i blues deluxe, deville..... i iskreno, samo gitara u pojacalo, meni blues serija ima hiljadu puta lepsi i topliji zvuk... nekako mi deluje da je ova obicna hot rod serija predvidjena za pedale i to, to sto ti kazes "hi-fi" zvuk...nema neki svoj karakter.... :?

guv'nor

Post by guv'nor » 19 Feb 2011, 14:59

Muki, matori, a za koji tip svirke ti treba pojačalo? Ono, uzimati Fendera samo zbog drajva je onako malo... :mrgreen:

Locked