Maxles pedale handmade

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
maksabass

Re: Maxles pedale handmade

Post by maksabass » 08 Nov 2012, 17:25

A sta je sa gubljenjem signala usled svih ovih zavrzlama.Velika vecina pedala,koja ima ovaj sistem pate od toga.Neredak je slucaj da su mi se obracali ljudi i trazili resenja poput loopera sa truebypass-om,upravo iz ovih razloga.Imao sam prilike da cijem ili probam 3-4 bosovih pedala u lancu.To na kraju rezultira stvarnim gubitkom signala.Kod nekih je manje,a kod nekih vise.Pa onda se stavljaju bufferi za pojcavanje istog.I opet komplikuje...
Sto se mene licno tice ako ovi prekidaci mogu da izguraju 2, :ziveli: 3-4 godine stalnog gazenja-onda su dobri za te pare.nakon toga servis ,za male pare,i guraj dalje.

Nedalm
Urednik

Post by Nedalm » 08 Nov 2012, 19:18

Meni je najjednostavnije i najelegantnije rjesenje relej. Moze biti upravljan mikrokontrolerom, CD40XX prekidacima, trandzama..
Kod releja je pouzdanost manja od elektronske varijante, ali je linearan (signal prolazi kroz mehanicki spoj 2 zice), zato ne uvodi nikakva izoblicenja u signal.
Ali ono.. za pare za koje maksa nudi pedale - ne znam koliko je isplativo njakati se sa alternativama
Za skuplje pedale - nema opravdanja koristiti trule DPDT i 3PDT prekidace.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 08 Nov 2012, 19:53

o relejima ne znam apsolutno nishta :hide: aj neki primer ako imash neki projekat gde bi se koristio relej za switching u gitarskoj pedali. ne tipa ta i ta pedala koristi to vec daj neku shemu, layout, i sl, ili josh bolje sajt sa objashnjenjem za laike :mrgreen: tnx :ziveli:

Nedalm
Urednik

Post by Nedalm » 08 Nov 2012, 20:20

@ Cortex
evo nove teme, da se moze lako naci kasnije :D
viewtopic.php?f=43&t=21033

miljanpravnik

Post by miljanpravnik » 10 Nov 2012, 16:54

maksabass wrote:ponovo ECHO BASE...Verzija 2.
Image
Image
Ovo je delay (echo base sa modom) koji je Maxa radio za mene, odlican je , JAKO mi se svideo, po meni nesvakidasnji delay,razlicit, posebno u kombinaciji sa modom.

mateuspoz

Post by mateuspoz » 21 Nov 2012, 17:59

:1:

maksabass

Post by maksabass » 22 Nov 2012, 03:47

Pa gde si Mato :cao: -druze.
E pravicu uskoro neki fuzz tipa bonamasa-oces da probas.Znam da uzivas u fuzz-evima pa reko ajd malo na test :ziveli:

yovanovicdragan

Post by yovanovicdragan » 22 Nov 2012, 18:55

Ako oni nece ja znam ko hoce bonamassu!!! :bow:

mateuspoz

Post by mateuspoz » 23 Nov 2012, 09:19

EEEj, moj Makso,
naravno da sam zainteresovan, pošalji što pre...ona Oktavia je..be..ke..vu.., znači kada skinem Gain skoro na min. i prebacim na neck pickup, single coil tu bolje prolazi...e, dobije se ton kao da se vrti u nekakvom nepravilno izuvijanom crevu (recimo za zalivanje bašte)...znači,tvoja oktavia je čist "Who Knows" voodoo...jebe kevu Winetu....

Neko je negde na ovom MF zapisao da efekat tipa FUZZ prikriva nedostatke u svirci itd...
Ne znam zašto ograničavati zvuk instrumenta, ja sam pristalica pedala koje menjaju strukturu tona...ono što bih tebi predložio kao sledeći izazov to bi bila neka Maxles UNIVIBE spravica...
Time bi tvoj asortiman bio prilično zaokružen, eventualno i neki Maxles Wah ali da ide ka Morley wah tonu... pre dvadesetak godina imao sam Morley i to se stvarno razlikuje od ovog unificiranog Cry Baby sounda.....i tako to..... :ziveli:
[img][IMG]http://imageshack.us/a/img443/6751/dscn7555t.th.jpg[/img]
[/img]

Ova sličica je interesantna samo zbog tvoke Octavie, ona mi je najdraža od silnih spravica koje imam... :D

Fullton ima onu sjajnu Plimsoul, dodao bih i Soul Bender...ne razumem zašto su se naši ljudi tako masovno zalepili za OCD....

E, moj Makso, toliko posla pred nama a život juri i curi....jbg...a i kriza jebe kevu....možda je kriza tvoja šansa....mislim, kada se pogledaju cene brendiranih pedala po radnjama i oglasima, da se smtzneš...
Mislim da treba da se otisneš u sopstvene modele sa vrhunskim komponentama, u tim pedalama najskuplje su ruke i reklama, ostalo je boranija....
Pozdravljam te, pošalji Bonamasin fuzić da ga probamo pa da objavimo snimke na MF. Ja sada imam uslova da to kvalitetno zvučno usnimim sa svojim prijateljima...

:ziveli: :ziveli: :ziveli:
Last edited by mateuspoz on 23 Nov 2012, 09:35, edited 1 time in total.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 23 Nov 2012, 09:22

Zhuti fejzel induktor zvukom vuche malo na Morley stranu, samo shto je vishe lo-fi, i ima taj povracajuci [vomit] zvuk. Ako budesh pravio neki wah Makso, preporuchujem ga zdushno.

mateuspoz

Post by mateuspoz » 23 Nov 2012, 09:40

Cortex wrote:Zhuti fejzel induktor zvukom vuche malo na Morley stranu, samo shto je vishe lo-fi, i ima taj povracajuci [vomit] zvuk. Ako budesh pravio neki wah Makso, preporuchujem ga zdushno.

Cortex, dugijem ti Octafuzz sa Radulovićem i EMG activ....nije loše, ali ne jebe k. kao sa single alnico.... :ziveli:

Boogie Woogie je napisao:sve što ne jebe kevu - ne valja

:ziveli:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 23 Nov 2012, 09:49

single alnico zauvek!
kao i gretsch filtertron.
kao i p90.
kao i stock pickupi iz mog SG-a :mrgreen:

mateuspoz

Post by mateuspoz » 23 Nov 2012, 10:05

Cortex wrote:single alnico zauvek!
kao i gretsch filtertron.
kao i p90.
kao i stock pickupi iz mog SG-a :mrgreen:
:1:

koji su u SG-u ?? :mrgreen:

lakir

Post by lakir » 25 Nov 2012, 21:04

Imao sam prilike ovih dana da testiram 2 Maxles pedale,ts808 i purple tiger (riot klon)
Sto se tice zvuka obe pedale bio sam prijatno iznenadjen,bez obzira sto sam ocekivao dobar ton citajuci sve pohvale o majsoru,opet sam se prijatno iznenadio!
Maksin TS sam probao "jedan na jedan" sa mojim Ibanez TS9 i ibanez mu uopste ne bezi sto se tice tona...
Purple tiger nisam poredio jedan na jedan posto nemam riot ali ono sto se culo meni je bilo sasvim dovoljno...
Sa maksom vec pregovaram za xotic bb preamp i riot uz male modifikacije
Sto se tice same izrade,tj. mehanickog dela tu nisam nesto fasciniran,pedale ne odaju utisak ozbiljne pedale (kako ustvari rade) ali u svakom slucaju vredi svaki euro,a zvuk vredi i 2-3 puta vise...
Sve ovo sam napisao zbog ljudi koji nisu imali priliku da probaju pedale a dvoume se sta im je ciniti...ko ne "robuje" brendovima (koristi usi a ne oci) i nema dovoljno novca da eksperimentise sa pedalama ovo je prava prilika!
Samo da napomenem da sam pedale testirao prethodna 3 dana,dve svirke,jedna proba i danas u studiju kod drugara (koji je poprilicno skeptican sto se tice handmade stvari domace proizvodnje i uopste jeftine opreme)
Testirano na pojacalu Mesa Boogie Lonestar sa gitarom Music Man Luke...

ps. ovo je sve moj licni dozivljaj i ne tvrdim da sam 100% u pravu i nisam Maksin drugar pa da ga reklamiram,cuo sam se sa covekom 2-3 puta u zivotu...

Pozdrav
Laki

http://soundcloud.com/lakir

maksabass

Post by maksabass » 27 Nov 2012, 02:54

Zahvaljujem se Laki.... :ziveli:

Post Reply