Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?
Нека ме исправи неко ко се боље разуме, мислим да је свака плоча која се састоји од 3 или више слојева фурнира шпер плоча. Ламинат је у суштини непрецизан израз, јер може да представља свашта. Рецимо, препоручује се да се за масивне стубове у ентеријеру који на пресеку имају квадрат који има страницу од, на пример, 20 сантиметара, користи 4 или 5 дасака које лепљењем граде стуб, јер ту мање долази до торзије и појаве пукотина, а и далеко је сигурније да ће даска да се осуши како ваља, греда која је дебела 20 сантиметара се ипак теже суши и резултати су теже предвидљиви. И рецимо и за такав стуб се каже да је ламиниран. Разне табле где се комбинују различити материјали такође се зову ламинати. Једноставно је то назив који покрива много различитих материјала, којима је свима заједничко то да је табла формирана ређањем хоризонталних слојева. Шпер плоча је табла састављена од више слојева фурнира, дакле то је далеко прецизнији назив који савршено описује оно што се види на горе приложеној фотографији.
Slabo ti se ja bavim tim kafanskim pričama i sličnim glupostima jer me to ne zanima baš...a i ne verujem da je bitno na MUZIČKOM FORUMU.Rockatansky wrote:I ja sam jednom smuvao konobaricu u kafani, kada ono debela i mlitava!d-e-x wrote:ja otvarao moj stari bullet pre 10ak godina , kad ono šperka.
ali kvalitetna...by fender!
Ali sam bullet otvarao i video da je šper ploča pa rekoh da napišem proverenu informaciju!
-
Sve to stoji,ali je opet lepse napisati PRODAJEM GITARU OD LAMINIRANOG DRVETA,nego ...OD ŠPERPLOČE.Kristijan wrote:Нека ме исправи неко ко се боље разуме, мислим да је свака плоча која се састоји од 3 или више слојева фурнира шпер плоча. Ламинат је у суштини непрецизан израз, јер може да представља свашта. Рецимо, препоручује се да се за масивне стубове у ентеријеру који на пресеку имају квадрат који има страницу од, на пример, 20 сантиметара, користи 4 или 5 дасака које лепљењем граде стуб, јер ту мање долази до торзије и појаве пукотина, а и далеко је сигурније да ће даска да се осуши како ваља, греда која је дебела 20 сантиметара се ипак теже суши и резултати су теже предвидљиви. И рецимо и за такав стуб се каже да је ламиниран. Разне табле где се комбинују различити материјали такође се зову ламинати. Једноставно је то назив који покрива много различитих материјала, којима је свима заједничко то да је табла формирана ређањем хоризонталних слојева. Шпер плоча је табла састављена од више слојева фурнира, дакле то је далеко прецизнији назив који савршено описује оно што се види на горе приложеној фотографији.
Uz sve duzno postovanje svima koji su komentarisali o Squieru i plywood-u,to jest,sperploci,i hvala vam na razgovoru i sugestijama.

Пази ову фору. Ракију никад да не купујеш од мушких у кући, посебно не тамо где су на тарабу окачили таблу да објаве да продају ракију. Строго од снајки да пазариш! Њима нико никад динар не даје, па оне мало дрпају приватне резерве, ем ти продају најбољу ракију, ем је испод цене. Ето тако. Сад лепо проспи ту брљу, није штета. Или остави да имаш алкохол кад переш прозоре.
Ovo nije u kontekstu muzickih tema.Posto sam shvatio da si ozbiljan covek,porodican,sto duboko postujem,pravicu se da sam ovu insinuaciju prihvatio kao salu.Ali ako procitas nekoliko puta to,videces da nije lepo to sto si napisao.Kakav odgovor ocekivati?
Prvo cu reci da ne pijem.Ovde gde sam sada,posebno je nepozeljno..Drugo,evo povlacim sve sto sam rekao u ovoj temi,tebi se duboko izvinjavam,poklanjam ti se kao vrhovnom autoritetu ovde a i sire,i beskrajno se kajem sto sam te iznervirao,makar na tren.Divim ti se kao jednom jako inteligentnom elokventnom i takticnom coveku.Nadam se da si zadovoljan,kao pobednik.
Meni si rekao sta mislis,ali nemoj nesto slicno drugima,mnogo je ruzno i uvredljivo.Ja tebi to nikad ne bi rekao,prijatelju moj.
Prvo cu reci da ne pijem.Ovde gde sam sada,posebno je nepozeljno..Drugo,evo povlacim sve sto sam rekao u ovoj temi,tebi se duboko izvinjavam,poklanjam ti se kao vrhovnom autoritetu ovde a i sire,i beskrajno se kajem sto sam te iznervirao,makar na tren.Divim ti se kao jednom jako inteligentnom elokventnom i takticnom coveku.Nadam se da si zadovoljan,kao pobednik.
Meni si rekao sta mislis,ali nemoj nesto slicno drugima,mnogo je ruzno i uvredljivo.Ja tebi to nikad ne bi rekao,prijatelju moj.
Iako je ovo nevidljivi,virtuelni svet,neko tacno zna s kim ima posla,a neko nema pojma...
Da li se kaže pravilnije šper ploča, laminirani krš - koga briga kada pričamo o gitari koja vredi tako malo. Svi ti pojmovi su generalno rastegljivi, a još je uobičajeno i da kod nas i u inostranstvu ne znače isto.
Moja prva el. gitara je od nekog materijala sličnijeg briketima
verovatno više lepka nego drveta. I dalje mi je kul, evo juče sam je svirao.
Moja prva el. gitara je od nekog materijala sličnijeg briketima

Нема потребе да се правиш, просто прихвати зафрканцију, јер то и јесте најобичнија зафрканција. И још си приде добио стварно користан савет, који су мени пренели моји другари археолози и пчелари, пошто они много бораве по терену, па су у пракси ово проверили више пута. Ако не пијеш - проследи савет некоме ко пије, не прекидај круг. Кажу да је извесни Торстајн из Норвешке прекинуо круг и у року од 3 дана је, идући на посао... Их, не вреди да довршавам ову причу, ако ме преозбиљно схватиш има опет да се наљутиш.pisac wrote:pravicu se da sam ovu insinuaciju prihvatio kao salu
http://www.kupujemprodajem.com/Gitarske ... lter_id=18
Koji entuzijasta haha, "privatna kolekcija". Menjao bi 3 četiri pedale ni manje ni više nego za Gibsona Les Paul Standard.
Eto, ako neko od vas ima lespola standarda a ne zna šta će sa njim, može da ga utopi za par gitarskih pedala i još dobije koju kintu preko haha
Koji entuzijasta haha, "privatna kolekcija". Menjao bi 3 četiri pedale ni manje ni više nego za Gibsona Les Paul Standard.

Ne ljutim se bre.Po tvojoj slici bi zakljucio da smo tu negde,vrsnjaci,pa nema razloga da ne budemo i drugari.Dobro je kad neko sa smislom za zdrav humor ponekad unese malo duha i entuzijazma na ovaj forum.Jer sta je covek bez duha?A ovo za sper plocu si u pravu,i one stubove.Drugarski pozdrav iz daleka.Kristijan wrote:Нема потребе да се правиш, просто прихвати зафрканцију, јер то и јесте најобичнија зафрканција. И још си приде добио стварно користан савет, који су мени пренели моји другари археолози и пчелари, пошто они много бораве по терену, па су у пракси ово проверили више пута. Ако не пијеш - проследи савет некоме ко пије, не прекидај круг. Кажу да је извесни Торстајн из Норвешке прекинуо круг и у року од 3 дана је, идући на посао... Их, не вреди да довршавам ову причу, ако ме преозбиљно схватиш има опет да се наљутиш.pisac wrote:pravicu se da sam ovu insinuaciju prihvatio kao salu
Last edited by pisac on 19 Dec 2015, 09:59, edited 1 time in total.
Pa,napisao je covek "uz odgovarajucu doplatu"...Fenderica wrote:http://www.kupujemprodajem.com/Gitarske ... lter_id=18
Koji entuzijasta haha, "privatna kolekcija". Menjao bi 3 četiri pedale ni manje ni više nego za Gibsona Les Paul Standard.Eto, ako neko od vas ima lespola standarda a ne zna šta će sa njim, može da ga utopi za par gitarskih pedala i još dobije koju kintu preko haha
Да сам испао из анимираног филма који је режирао Тим Бартон?pisac wrote:Po tvojoj slici bi zakljucio...

Ja tebe ne mogu ozbiljno da shvatim.Nisi ta kategorija ljudi.Izvini,samo sam iskren.Ali opet,kad smo drugari,prihvatam te i takvog.Sve si u pravu,cak i kad kazes da je mahagoni jeftino drvo,u jednoj nasoj diskusiji,i tome slicno.Kristijan wrote:ако ме преозбиљно схватиш има опет да се наљутиш.pisac wrote:pravicu se da sam ovu insinuaciju prihvatio kao salu
Treba te pustiti da se razmahnes ovde,jer te to cini tako srecnim.Ajde sad smiri se konacno,pusti druge da zive.Nisi ti centar sveta,toliko toga ti ustvari ne znas,to se vidi.
Last edited by pisac on 19 Dec 2015, 11:20, edited 1 time in total.
Ма опуштено, све је у реду.