Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
merk

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by merk » 07 Feb 2016, 15:55

gitara mora da je cca 70's, a njena realna cena oko 2300-2700 eura.
znači:
za mene u tom slućaju postoje samo te četri mogućnosti:
1. ili je taj mirko iz sente totalno lud
2. ili je "stigla iz nemaćke"
3. ili je gitara totalno u qrcu
4. ili je greška u kucanju (recimo 1600 eura?)

ali, ako je sve o.k., onda je neko dobio na LOTU!!! čestitke sretniku!

OVCA

Post by OVCA » 07 Feb 2016, 17:00

abogicevic wrote:
nenadg wrote:... Nije mi jasno, . . u svakom slučaju treba ga nazvati.
Neko je već, izgleda, pozvao... Oglas obrisan.
Pozvao inspektor SUP-a :lol:

nenadg

Post by nenadg » 07 Feb 2016, 17:07

OVCA wrote:
abogicevic wrote:
Ako uskoro na nekom 'bir festu ugledamo inspektora SUP-a kao frontmena nekog bluz benda kako prži LP Rikordinga, znaćemo o čemu se radi :metal:

OVCA

Post by OVCA » 07 Feb 2016, 17:14

nenadg wrote:
OVCA wrote:
abogicevic wrote:
Ako uskoro na nekom 'bir festu ugledamo inspektora SUP-a kao frontmena nekog bluz benda kako prži LP Rikordinga, znaćemo o čemu se radi :metal:
Upravo :D

abogicevic

Post by abogicevic » 07 Feb 2016, 19:02

OVCA wrote:
abogicevic wrote:
:XD:

S obzirom da broj telefona nije bio vidljiv u oglasu (moglo se kontaktirati samo putem KP poruke), nije daleko od istine da je neka šapolovina u pitanju.
Nije nemoguće, ali nema logike da napišeš u oglasu "HITNO", a da ne ostaviš kontakt telefon.

nenadg

Post by nenadg » 07 Feb 2016, 22:44

Ја колико се сећам, при регистрацији је постојала обавеза да упишеш број телефона, личне карте и матични број. То што изгледа, можеш ладно да упишеш шта ти падне напамет, . . tто не пружа никакву сигурност купцима.

Rockatansky

Post by Rockatansky » 07 Feb 2016, 23:19

nenadg wrote:Ја колико се сећам, при регистрацији је постојала обавеза да упишеш број телефона, личне карте и матични број. То што изгледа, можеш ладно да упишеш шта ти падне напамет, . . tто не пружа никакву сигурност купцима.
Nisam bas siguran za LK ali znam da je JMBG morao. I to ne neki izmisljeni ja probao da slazem - ne moze. Pitanje ostaje kako mogu da provale...

veljapa

Post by veljapa » 08 Feb 2016, 00:14

Klikni na opsirnije na ovom linku: http://jmbg.brmbrm.com/provera-detalji- ... check-more

Videces formulu za neku kontrolnu cifru kojom moze da se proveri ispravnost maticnog broja. Dakle ako znas kako da ga izmislis sigurno da mozes da registrujes lazan maticni broj.

abogicevic

Post by abogicevic » 08 Feb 2016, 10:32

nenadg wrote:Ја колико се сећам, при регистрацији је постојала обавеза да упишеш број телефона, личне карте и матични број. То што изгледа, можеш ладно да упишеш шта ти падне напамет, . . tто не пружа никакву сигурност купцима.
Tako je. Ali, ako odeš na podešavanja naloga i izbrišeš broj telefona, možeš da sačuvaš promene bez ikakvog problema.

Nego da se vratimo na oglase.
Već neko vreme je na oglasima ovaj fender mim (viđam ga sigurno par meseci) http://www.kupujemprodajem.com/Fender-S ... d=63115599
Cena nije visoka, gitara mi ne deluje "fake", pa me čudi zašto se tako dugo vucara po oglasima...?

veljapa

Post by veljapa » 08 Feb 2016, 11:27

Ni meni ne deluje fejk. Nasao sam par MZ4 gitara na netu i poklapa se sve sto sam pogledao.

hipihill

Post by hipihill » 08 Feb 2016, 12:15

abogicevic wrote:Već neko vreme je na oglasima ovaj fender mim (viđam ga sigurno par meseci) http://www.kupujemprodajem.com/Fender-S ... d=63115599
Cena nije visoka, gitara mi ne deluje "fake", pa me čudi zašto se tako dugo vucara po oglasima...?
A što je ti ne kupiš kada cena nije visoka i ne deluje ti fake!?
To je realna cena, čak malo iznad realne (65,000 je nova), realnije je nešto oko 300 e! Navikli smo da je normalno da se traže previsoke cene pa nam normalna ponuda izgleda jeftina! Ne vidimo da se ništa ne prodaje i jedino ono što je relano ima neku šansu da ode.

veljapa

Post by veljapa » 08 Feb 2016, 13:51

300 evra je ralna cena za meksickog strata (pogotovo te starije) ako te juri lav i moras da mu das 300e ... i prodajes ga u roku od 1 dan za te pare.

Realna cena cakum pakum gitare (i kozmeticki) je 450 evra, a sve ostalo sto je u funkcionalnom i originalnom stanju proteze se do 350e min.

Moram ovo da napisem, jer postoji mogucnost da neko vidi ove nerealne procene pa proda svoju gitaru u bescenje.

NI u USA ne kostaju 300e.
Ja da potpomognem svoju procenu stavljam:
1. cene u nasim oglasima
2. Cene na ebay http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=fe ... o&_sacat=0

Smatram da gitara mora da bude skuplja ovde nego u USA.

Rockatansky

Post by Rockatansky » 08 Feb 2016, 14:56

I to jos sa koferom?! Ipak jeste zaista povoljno, ali ljudi ocigledno nemaju para pa tako na kraju ispadne da dugo stoji...
Jedno sto je cudno su ove neke kao fleke po fretboardu, zar ne?

abogicevic

Post by abogicevic » 08 Feb 2016, 15:11

Rockatansky wrote:I to jos sa koferom?! Ipak jeste zaista povoljno, ali ljudi ocigledno nemaju para pa tako na kraju ispadne da dugo stoji...
Jedno sto je cudno su ove neke kao fleke po fretboardu, zar ne?
Slične fleke postoje i na ibanezu koji posedujem neko vreme, takođe je u pitanju maple vrat. Na mojoj gitari su fleke još izraženije.

hipihill wrote: A što je ti ne kupiš kada cena nije visoka i ne deluje ti fake!?
To je realna cena, čak malo iznad realne (65,000 je nova), realnije je nešto oko 300 e! Navikli smo da je normalno da se traže previsoke cene pa nam normalna ponuda izgleda jeftina! Ne vidimo da se ništa ne prodaje i jedino ono što je relano ima neku šansu da ode.
Nisam rekao da je gitara jeftina, već da cena nije visoka. Nema potrebe za sarkazmom. :ziveli:
A, u pravu si, čim vidim realnu cenu, odmah pomislim da je neka muljaža u pitanju. Zato sam i postovao oglas.

alucard_earl

Post by alucard_earl » 08 Feb 2016, 15:37

300 eura je max koji se moze dobiti za meksikanca. Ameri se krecu do 550 i 600. Sve preko toga je Srbija i nema vise sta da se prica.Svako moze da ceni i da precenjuje mada kod nas ovo drugo igra jedino ulogu pa zato i stoje dugo na oglasu,da ne spominjem sto raspade malo prepravljene cene slicno originalima nazivajuci ih rucnim radovima ili kako god...

Post Reply