Mozda gresim ali koliko mi je poznato to nema veze sa drvetom vec je "mana" u konstrukciji/dizajnu/ i svi SG-ovi imaju problem sa padajucim vratom. Ja sam sebi taj problem resio pomeranjem kuke za kacenje kaisa sa roga gitare na deo gde se vrat srafi u telo gitare (uz duzi sraf naravno) posto mi promena vrste kaisa nije pomogla. Tako da, u tom smilu, tezina gitare nema vise veze sa svirljivoscu vec sta ko preferira (laksi instrument ili tezi)tommytigh77 wrote:Meni SG ima smisla samo ako je izradjen od laganog mahagonija (kakav su i koristili ranih 60-ih kad su dizajnirali gitaru), inače je užasno neck-heavy. Nisam snob, ali sve te jeftinije varijante su od ultra teškog drveta i meni samim tim potpuno nesvirljive.
Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?
ProfessorBaltazar wrote:'Laganij mahagonij'.
'Mali debil'.
Tommy momce...tommytigh77 wrote:Apiš me za levo, starče. Debil ti tata.

https://hr.wikipedia.org/wiki/Oksimoron
Frostensen wrote:SG-ovi imaju problem sa padajucim vratom. Ja sam sebi taj problem resio pomeranjem kuke za kacenje kaisa sa roga gitare na deo gde se vrat srafi u telo gitare

Ne znam kako ali meni je SG jedna od svirljivijih gitara koje sam imao ... Ali primetio sam (opet mozda tripujem) da je na SG standardu osetniji taj neck dive nego na SG 61 reissue (na kojem uopste i ne primecujem taj izraziti neck dive). Bilo kako bilo svaki put kada uzmem SG-a to je praznik ... bem li gatommytigh77 wrote:Meni SG ima smisla samo ako je izradjen od laganog mahagonija (kakav su i koristili ranih 60-ih kad su dizajnirali gitaru), inače je užasno neck-heavy. Nisam snob, ali sve te jeftinije varijante su od ultra teškog drveta i meni samim tim potpuno nesvirljive.

Na svakom,a mislim i na kopijama SG-a...mozda i gresim,ali konstrukcija je takva da bi dugme-kopca-sraf na samom rogu gitare bilo dégoûté.Mozda ima nekih manje poznatih kopija sa tim dugmetom na samom rogu?fattwang wrote:Frostensen wrote:SG-ovi imaju problem sa padajucim vratom. Ja sam sebi taj problem resio pomeranjem kuke za kacenje kaisa sa roga gitare na deo gde se vrat srafi u telo gitareNa SG-u je dugme za kačenje već na korenu vrata.

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Ja nemam problem sa neck dive na specialu, valjda se tako potrefilo da je vrat koji je bash debeo, ipak lagan dovoljno da ne preteze. A cela gitara je tipa kilu ipo dve maks... Potvrdjujem da je sg najudobnija gitara ikad 

http://www.kupujemprodajem.com/Telecast ... ilter_id=4
Drugar je dugo vremena prodavao ovu gitaru za 300 evra. Na kraju je, čini mi se, dao u zamenu.
U Aranđelovcu sva oprema dobije 3-4 puta na vrednosti, izgleda.
Drugar je dugo vremena prodavao ovu gitaru za 300 evra. Na kraju je, čini mi se, dao u zamenu.
U Aranđelovcu sva oprema dobije 3-4 puta na vrednosti, izgleda.
-
Dobro, mozda nismo bas takticni.tommytigh77 wrote:Apiš me za levo, starče. Debil ti tata.
Poanta je bila da ne postoji lagan mahagoni kao sto ne postoji ni mali debil. Ili si mahagoni ili si debil. Nema tu manji-veci, imenica strogo definise pojam (potreban i dovoljan uslov sto bi neki spomenuli).
Last edited by ProfessorBaltazar on 23 Mar 2016, 02:51, edited 1 time in total.
- tommytigh77
Izvoli, Zwelj, šta si konkretno hteo da kažeš? Velimirović je malopre upravo izneo iskustva sa svoje gitare, a ja sam probao takodje i njegovu legendarnu Maya SG kopiju koja je izradjena od, verovali ili ne, mahagonija, pa opet nema sveukupno dva kila gitara, a radi k'o sat, full rezonacija od body-ja i to. Nisam ja izmislio to da postoji lakši i teži mahagoni - na tu informaciju sam nabasao tek kad sam pregovarao za ručni rad. Znam samo dve stvari: 1) da su se ljudi uvek ložili na težinu, i to je ostalo u svesti i podsvesti, kao shvatanje kvaliteta kroz kvantitet - ''teška gitara, mora da je 'pravo' drvo, a samim tim dobra gitara''; i 2) najbolji Stratovi iz 50-ih i 60-ih, kao i GIBSONI, su težili maksimum tri i po kila. OK, možda četiri za Gibson LP.
Fora je, ako pričamo o vintage instrumentima, to su sve bile lagane gitare. Ko ne veruje, ima gomilu online ispovesti o tome kakvi su utisci kad se uhvati '59 Les Paul - prvi utisak je o tome koliko je to pre svega laka i rezonantna gitara, za razliku od novih LP-ja koji teže i do 7 kila, a ljudi misle da je to to i besomučno ih kupuju (što teže, to bolje, mjetaaaaaaal). Postoje različite težine mahagonija. Kao što postoje različite težine i vrste jove, pa jedan dobar strat od jove ima 3,5kg, a drugi lošiji ima 4,5kg, iako su od istoimenog drveta. MIslim da je to toliko očigledna stvar da zaista ne znam na čiji račun Dersu ima pravo da me opiše onako kako me opisao. (Njegovo nevaspitanje je njegova stvar, od mene je dobio ono što je tražio)
Dakle, Zwelj, ARGUMENTI umesto emoticona, može?
-
Iskuliraj. Ako cemo da pricamo o mahagoniju (a pricali smo ranije) ajd da pricamo o mahagoniju. I nemoj te fore, smrtno si sad uvredjen. Sta, mogo si da mi opalis sljagu da sedimo u kafani, i ajd idemo dalje. Aj recimo kao ustao si da mi opalis sljagu i ja sam starac iskulirao, spaslo me drustvo, kao nemoj ga Tommy, nemoj, vidi ga starac.tommytigh77 wrote:Izvoli, Zwelj, šta si konkretno hteo da kažeš? Velimirović je malopre upravo izneo iskustva sa svoje gitare, a ja sam probao takodje i njegovu legendarnu Maya SG kopiju koja je izradjena od, verovali ili ne, mahagonija, pa opet nema sveukupno dva kila gitara, a radi k'o sat, full rezonacija od body-ja i to. Nisam ja izmislio to da postoji lakši i teži mahagoni - na tu informaciju sam nabasao tek kad sam pregovarao za ručni rad. Znam samo dve stvari: 1) da su se ljudi uvek ložili na težinu, i to je ostalo u svesti i podsvesti, kao shvatanje kvaliteta kroz kvantitet - ''teška gitara, mora da je 'pravo' drvo, a samim tim dobra gitara''; i 2) najbolji Stratovi iz 50-ih i 60-ih, kao i GIBSONI, su težili maksimum tri i po kila. OK, možda četiri za Gibson LP.
Fora je, ako pričamo o vintage instrumentima, to su sve bile lagane gitare. Ko ne veruje, ima gomilu online ispovesti o tome kakvi su utisci kad se uhvati '59 Les Paul - prvi utisak je o tome koliko je to pre svega laka i rezonantna gitara, za razliku od novih LP-ja koji teže i do 7 kila, a ljudi misle da je to to i besomučno ih kupuju (što teže, to bolje, mjetaaaaaaal). Postoje različite težine mahagonija. Kao što postoje različite težine i vrste jove, pa jedan dobar strat od jove ima 3,5kg, a drugi lošiji ima 4,5kg, iako su od istoimenog drveta. MIslim da je to toliko očigledna stvar da zaista ne znam na čiji račun Dersu ima pravo da me opiše onako kako me opisao. (Njegovo nevaspitanje je njegova stvar, od mene je dobio ono što je tražio)
Dakle, Zwelj, ARGUMENTI umesto emoticona, može?
We ok?
-
I Nemanju mi ne diraj. On je prvi prilozio materijal za 'Karneval zivotinja' i to se i dalje cuva in the vault, ceka bolje dane. I Sinisu da spomenem ovom prilikom u istom kapacitetu jel. Ostali volj-no!
Ovo oko opreme, pod razno.
Ovo oko opreme, pod razno.
- tommytigh77
Iskreno izvinjenje za moju naglu reakciju i neshvatanje šale, i naklon glavom za strpljenje i mudrost da se na to sve pismeno odgovori. Jbg, zelen sam pa padam na svaki troll, naučiću od vas prekaljenih forumaša vremenom. Nadam se.ProfessorBaltazar wrote:Dobro, mozda nismo bas takticni.tommytigh77 wrote:Apiš me za levo, starče. Debil ti tata.
Poanta je bila da ne postoji lagan mahagoni kao sto ne postoji ni mali debil. Ili si mahagoni ili si debil. Nema tu manji-veci, imenica strogo definise pojam (potreban i dovoljan uslov sto bi neki spomenuli).
Nego, što se mahagonija tiče, ako ne postoji lagan mahagoni, od čega je onda '59 Les Paul kad je maltene duplo lakši od Les Paula iz 2016. koji je provereno pravljen od mahagonija? 'Ajde, Dersuuuu
- tommytigh77
P.S. Ovo izvinjenje koje sam uputio sam napisao pre nego što sam video da se pozivaš na celu forum kafanu da te brani. Ali, realno, u kafani ti ne bi imao muda da toliko dižeš dževu. Ali ne bih ni ja, da se razumemo.
- tommytigh77
P.P.S. Ko je dirao Nemanju? Ja sam Nemanju pomenuo onako, kao drugara kod kojeg sam imao priliku da probam gitaru, i to je to... Koliko znam, on trenutno ima čopor devojaka koje ga diraju simultano, poslednje što mu treba je da se ja priključim.
Last edited by tommytigh77 on 23 Mar 2016, 03:19, edited 1 time in total.
-
Nisam pozvao bre kafanu, nego pre nego sto bi me srucio rekli bi ljudi ono sto sam reko da bi rekli.tommytigh77 wrote:P.S. Ovo izvinjenje koje sam uputio sam napisao pre nego što sam video da se pozivaš na celu forum kafanu da te brani. Ali, realno, u kafani ti ne bi imao muda da toliko dižeš dževu. Ali ne bih ni ja, da se razumemo.