RadeRas wrote:Zavisi šta očekuješ od njih. DS1 ima distorziju ali ne radi lepo na čistom kanalu, nema ujed kao MT2. Sa MT2 mozes da sviraš Heavy Metal, ali sa DS1 ni Hard Rock neće zvučati lepo ako ne dodaš malo drajva sa pojačala, e onda je dobra. Overdrive pedala SD1 toliko lepih stvari o njoj na internetu i kada je kupiš, ništa posebno, visokih koliko ti ne treba, može da radi kao boost ali toliko pedala ima danas da ne znam da li bi našla mesto.
Stvar ukusa, i zavisi sta zelis da dobijes, meni DS1 radi posao vrhunski, na prvu sam se odusevio, a volim da se cuje distorzija onako bas bas.... , a SD1 sam probao i svideo mi se. S druge strane za MT2 sam uglavnom cuo da se ne svidja ljudima, retko koga znam (bolje reci nikog) da znam da mu se svideo...
Ja sam to isto čitao i naleti mi nov MT2 na oglasima za 3500 dinara. Kao nov da kažem. Ja ne da sam se oduševio, nego nisam mogao da verujem koji raspon zvuka ima. Probaj ako uspeš negde da nadješ i uporediš.
svaka mu čast.
Ja poznajem ovde kod mene nekolicinu majstora koji su nekada radili samo lampaše pa tek tranzistorce i mislim da bi oni tako lako ovo shvatili i imali i neku kintu, ali izgubili volju skroz. Više niko ništa ne popravlja, samo se baci i kupi novo. Šteta što se ne preorijentišu. Pogledajte svet, samo "butik" proizvodnja a to je ništa do baš ovo što ja mislim.
koji napon ima ta tube pedala?da li bi mogla da se napravi lampaska pedala haj gejn?rekao bih da je Bancika pravio bas to,ali nisam siguran,neka valjda mesa boogie pedala,a bas to bi mi trebalo,ako je to to,da taj tube preamp koristim ispred svog tranzistor pojacala.
metalstringer wrote:koji napon ima ta tube pedala?da li bi mogla da se napravi lampaska pedala haj gejn?rekao bih da je Bancika pravio bas to,ali nisam siguran,neka valjda mesa boogie pedala,a bas to bi mi trebalo,ako je to to,da taj tube preamp koristim ispred svog tranzistor pojacala.
To je neka njegova šema pa nema na internetu koji su naponi, piše da ima u sebi toroidni trafo pa predpostavljam da nije išao na neke male voltaže.
Traži nešto kao "hughes kettner tube pedal" za malo masnije tube pedale. Mesa Boogie nema tube pedale, ima kao preamp u racku.
Kad se divani već oko Boss pedala....prije nekoliko dana sam imao priliku da stavljam jednu po jednu OD/Dist bosovu pedalu u svoj pedalboard i uporedim ih sa onim što imam i onim što sam prethodno probao. Meni npr. uopšte nisu jasni ljudi kojima se svidja MT2 pedala...pedala je potpuno smeće i zvuči kao najjeftiniji procesor, čak šta više uz par digitech-ovih metal pedala, vjerovatno najgora pedala koju sam probao u životu. Isto mišljenje imam i o Dyna drive 2 pedali. Jedine dvije pedale koje su mi pristojno (ali pristojno na nivou gomile kineskih pedala koje sam probao) zvučale, bile su BD2 i OD3.
I što je na kraju najzanimljivije...sve mi je odlično zazvučalo tek kada sam izvadio sve boss-ove pedale iz lanca. Prosto je nevjerovatno koliko ti bufferi pojedu zvuka....nije mi jasno kako to niko ne pimijeti ili kako mu ne smeta.....ili sam ja prešao granice boleštine traganja za nekim savršenim zvukom Boss (isključen) ždere sve što je lijepo u zvuku pojačala. Garantujem da je bolje kupovati kineze sa Alija...
metalstringer wrote:ljudi,sve te metal pedale i distorzn sprave nisu ni za q...c. jedino je mozda dobar neki preamp kao sto je tubeman ali skupo u pm
Pa da.
Moja prva pedala je DOD Metal Maniac kojeg sam dobio od tetke 1994. godine. Mora biti da sam zato subjektivan, ali meni evo i posle 23 godine to zvuči značajno bolje od MT2 i sličnih.
metalstringer wrote:ljudi,sve te metal pedale i distorzn sprave nisu ni za q...c. jedino je mozda dobar neki preamp kao sto je tubeman ali skupo u pm
Pa da.
Moja prva pedala je DOD Metal Maniac kojeg sam dobio od tetke 1994. godine. Mora biti da sam zato subjektivan, ali meni evo i posle 23 godine to zvuči značajno bolje od MT2 i sličnih.
1:47 žuta drečava
ja sam imao crvenu DOD supra distortion fx 55.ma nema 'leba od njih.nego,video sam ovo malopre,jel to lampas uopste? :