Pitanje u vezi sa Mitrosom

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
RadeRas

Re: Pitanje u vezi sa Mitrosom

Post by RadeRas » 29 Sep 2016, 19:44

pisac wrote:,,Drumovi će poželjet Turaka, a Turaka nigdje biti neće! ...''?
Jebiga, kada smo podigli putarine i gradimo naplatne rampe :mrgreen:

RadeRas

Post by RadeRas » 29 Sep 2016, 19:53

pisac wrote:,
Jednog lepog suncanog jutra,ako na vratima Mitrosa osvane natpis ZATVORENO-NE RADIMO VISE
sta cete osetiti,i sta cete razmisljati?
Druže, propale su radnje u EU kao ništa. Znao sam u Nemačkoj radnje stare i preko 100 godina, propale, ne postoje više. U Beču i Parizu zatvorene radnje koje su radile kada Fender nije postojao. Cela Evropa je ostala na Thomann i online naručivanju.
Šta ću osetiti kada je propala radnja u Srbiji? Šta sam osetio kada je propala ona u Minhenu? Život ide dalje, ne živi se od tri frtalja patriotizma Pisac, ovde je lova u igri.
Može Mitros da se pravda kojekakvim carinama i dažbinama koje umeće Srbija, ali ne verujem da to nije isto u Nemačkoj + tamo je skuplja radna snaga i do 5x. Kako se njima isplati da prodaju povoljnije a da radnike plaćaju 5x skuplje, da državi takodje plaćaju pdv 20% i carine na uvoz i skupe sajtove za online kupovinu i te stvari?
Kako se osećaš kada vidiš da te domaći trgovci smatraju magarcem jer misle da si zadrti balkanac koji sveta video nije?
Last edited by RadeRas on 29 Sep 2016, 20:04, edited 1 time in total.

ProfessorBaltazar

Post by ProfessorBaltazar » 29 Sep 2016, 20:00

ssmc wrote:
ProfessorBaltazar wrote:......kako gazda uopste radi poslovnu analizu kad podaci niti su accurate niti su up-to-date.....
:mlaof: :rlol:

Chibu bre. :ziveli:

komil

Post by komil » 29 Sep 2016, 20:07

RadeRas wrote:Čovek je napisao ovo:
fattwang wrote:Nisu cene lažne već nema robe. Da ima, bila bi ta cena..
pa sam pomislio da brani Mitros jer ko bi verovao da će Mitros da prodaje robu sledeće godine po trenutnoj ceni koja je danas na sajtu? Plus, cena je uvek veoma niska snižena kada robu nemaju.
Samo je precizirao kako to tehnički funkcioniše i šta bi tu (eventualno) bilo kažnjivo. Lažna cena je da ti napiše da je gitara 100 dinara, ti dođeš da kupiš a ona 100000dinara. Dakle, nije to.
Ovo je situacija kao kada bih ja otvorio pekaru, izreklamirao i napisao svugde da je hleb po 3 dinara vekna. Onda ljudi dođu u pekaru, ja kažem, ,,trenutno nema hleba, evo imate kifle po 50 dinara". Tehnički gledano, diskutabilno je da li ja varam sa cenom, verovatno ne mogu biti kažnjen po tom pitanju.

komil

Post by komil » 29 Sep 2016, 20:09

pisac wrote:Jednog lepog suncanog jutra,ako na vratima Mitrosa osvane natpis ZATVORENO-NE RADIMO VISE
Pa eto, idi u Rumuniju, tamo nema nekog MItrosa, pa vidi jel im bolje :)

ProfessorBaltazar

Post by ProfessorBaltazar » 29 Sep 2016, 20:10

Propali su i Manny's u NYC, Nadine's u Holivudu (i na Havajima) i West L.A. Music u...jel.

Ej bre. Eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej bre, Srrrrbineeeeeeeeeeeeeee! I svi ostali narodi i narodnosti i manjine.

komil

Post by komil » 29 Sep 2016, 20:14

ProfessorBaltazar wrote:Propali su i Manny's u NYC, Nadine's u Holivudu (i na Havajima) i West L.A. Music u...jel..
A Guitar Center? Cveta zar ne? Dakle, može.

ProfessorBaltazar

Post by ProfessorBaltazar » 29 Sep 2016, 20:21

GC je zamalo bankrotirao pre par godina, prosle godine su navodno bili pred zatvaranjem, kupili su ih neki bankari, holding kompanija sta li, otpustili brdo ljudi pa se sad cupaju kako znaju i umeju, videcemo dokle. Dobra prijateljica radi tamo u HQ, popust any time of day :). Al nema tamo nista za mene.

RadeRas

Post by RadeRas » 29 Sep 2016, 20:23

Jel im niže cene nego u Mitrosu?
uzeh ovu pedalu kao primer jer je klon veoma skupe pedale Klon Centaur:

http://www.mitrosmusic.com/proizvod/196 ... Soul-Food/ 13100 dinara
http://www.guitarcenter.com/Electro-Har ... s-Pedal.gc oko 8500 dinara

Stvarno su niže cene u GC-u. :ziveli:

Lele pa i nemci imaju niže cene: https://www.thomann.de/gb/electro_harmo ... l_food.htm oko 10000 dinara.

Mora da samo Mitros plaća veću poštarinu, carinu, PDV, plate radnicima i komunalne dažbine? aaa

ProfessorBaltazar

Post by ProfessorBaltazar » 29 Sep 2016, 20:55

Cek bre, carinu placas ti po uzecu ili Mitros, GC nikako. Oni samo jos mogu da skinu sales tax pre nego sibnu materijal. Postarina je zajebana materija, velike firme imaju dilove sa spediterima koje ti i ja nemamo. Tako i treba. Nego drugi je tu problem.

Na zapadu ako imas biznis, bilo korporativni bilo bakalnicu, profit ili return of investment od 3% je generalno ok. Svi bi voleli vise i ako ti je profit do 7%-8% to je ludilo. L-u-d-i-l-o. Ti si profitabilan do jaja, profitabilniji ne mos biti. Jer u principu, profit preko 7-8% bi trebao da je nemoguc po zakonima tj pravilima kapitalistickog trzista. Internim, ne pisanim, ono 'de facto', ne 'de jure'. Al to je fenomenalan profit. Poslednjih decenija nakotili su se i na zapadu ti sismisi koji svima piju krv i hoce profit od 20% ako ne i jace. Sto je necuveno u istoriji kapitalizma poslednjih 50-60-70 godina. Bilo je tako pre vise od 100 godina kad je trziste bilo monopolizovano i deregulisano (sto se opet desava). ne deregulisano u smislu cena, cene ti ne odredjuje drzava, vec u smislu monopolizacije tj konkurencije.

A nasi likovi se onda pojave, najvece mudrice na svetu i najveci kapitalisti i bez 50% profita ili return on investment nece da pricaju. Treba da odu ti likovi malo na Harvard da objasne onim americkim sirotim MBAs kako se to radi brrre.

RadeRas

Post by RadeRas » 29 Sep 2016, 21:00

ProfessorBaltazar wrote:
A nasi likovi se onda pojave, najvece mudrice na svetu i najveci kapitalisti i bez 50% profita ili return on investment nece da pricaju. Treba da odu ti likovi malo na Harvard da objasne onim americkim sirotim MBAs kako se to radi brrre.
Jeste i još traže da ih slavimo kao patriote neke jer prodaju nešto u zemlji Srbiji? Bedni smo mi u glavi. I dalje imamo titoizam, ono vreme gde si nekome trebao biti zahvalan jer ti prodaje nešto. ***** ti to vreme i te mozgove.

Rockatansky

Post by Rockatansky » 29 Sep 2016, 23:28

pisac wrote:,,Drumovi će poželjet Turaka, a Turaka nigdje biti neće! ...''
Jednog lepog suncanog jutra,ako na vratima Mitrosa osvane natpis ZATVORENO-NE RADIMO VISE
Haha dobro fora :)

Pa nista, secacemo ih se sa setom "ee to su bila vremena, odes u radnju, platis nesto i odmah uzmes, ne cekas na dostavu,... Znas ono, taj fizkcki kontakt, kada kupis gitaru to je 'birani komad' i tako dalje..."

nebojsak

Post by nebojsak » 29 Sep 2016, 23:58

pisac wrote: sta cete osetiti
Svrab. Možda i ojed :|

ProfessorBaltazar

Post by ProfessorBaltazar » 30 Sep 2016, 00:03

komil wrote:
ProfessorBaltazar wrote:Propali su i Manny's u NYC, Nadine's u Holivudu (i na Havajima) i West L.A. Music u...jel..
A Guitar Center? Cveta zar ne? Dakle, može.
Prico sam s tom prijateljicom, ona je nasa cura btw, Zemunka, malopre je bila na odmoru :), prosle godine kad se ona zaposlila, oni su bili u zescoj krizi kako rekoh, dugovali su pare snabdevacima, po sest meseci , godinu dana i jace, preko roka. A oni ionako ne isplacuju odmah, vec po nekom roku. Naruce inventar i plate kad se proda pa jos extra x meseci, zavisi kakav je dil. Micim, imati radnju na zapadu se najvise isplati, daleko vise nego da pravis bilo kakav instrument. I elem, oni su dugovali svojim snabdevacima, firmama cije artikle prodaju u svojim radnjama, milijarde dolara. Pa su poceli da vracaju dugove tako sto su koristili neke tudje pare, neka mahinacija, ne secam se sad sta je bilo ali totalni raspad. I onda su ih kupili valjda ovi sto su ih snabdevali opremom, kojima su najvise dugovali. Tako nesto.

alfonso

Post by alfonso » 30 Sep 2016, 07:17

komil wrote:
RadeRas wrote:Čovek je napisao ovo:
fattwang wrote:Nisu cene lažne već nema robe. Da ima, bila bi ta cena..
pa sam pomislio da brani Mitros jer ko bi verovao da će Mitros da prodaje robu sledeće godine po trenutnoj ceni koja je danas na sajtu? Plus, cena je uvek veoma niska snižena kada robu nemaju.
Samo je precizirao kako to tehnički funkcioniše i šta bi tu (eventualno) bilo kažnjivo. Lažna cena je da ti napiše da je gitara 100 dinara, ti dođeš da kupiš a ona 100000dinara. Dakle, nije to.
Ovo je situacija kao kada bih ja otvorio pekaru, izreklamirao i napisao svugde da je hleb po 3 dinara vekna. Onda ljudi dođu u pekaru, ja kažem, ,,trenutno nema hleba, evo imate kifle po 50 dinara". Tehnički gledano, diskutabilno je da li ja varam sa cenom, verovatno ne mogu biti kažnjen po tom pitanju.
Po zakonu,ako reklamiras nesto za prodaju po toj i toj ceni,moras da imas to na lageru i tacka. Cak i ako si stavio ono cuveno "ili do isteka zaliha" moras onoga trenutka kada nestane da sklanjas to. Poceli su da paze oko toga jer su se bas izbezobrazili pa ih je narod previse prijavljivao inspekciji. E sad,jedno je radnja u koju udje i kupi nesto 5000 ljudi dnevno,a drugo mitros. Premalo ljudi zeli da se bakce. Pusti i idi negde drugo sledeci put,tako se razmislja. Sto je ok. Slobodno trziste pa biraj.
Zalosno je koliko smo zemlja u kojoj zakoni ne vaze. Nisu losi (ako valjaju svedjanima i nemcima,sto ne bi nama)

Post Reply