Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?
A kako svirate Heavy Metal pesme? Bez jedne takve distorzije ne može. JJel vam pojačala daju toliki drajv? Koje pedale za metal koristite?
-
vec duze vreme na probu ponesem laptop,ukljucim mesa,soldano,engl,150(5150) ili orange amp u amplitube 4 i iz laptopa u fender rumble 75 na clean (tranzistorac-bass combo) ,jes niskotonac ali daje bolji sound nego ranije kada sam koristio kojekakve distorzije-pedale i procesore.i free vst ampovi poput le456,7170,8505,emissary,lecto...su bolji preko laptopa od bilo koje metal maniac itd. pedale.ne mogu da ih smislim,varim vise.kada covek kupi jednu glavu kao soldano,engl,mesa onda je za metal potrebna jedino ts808 i neka delay pedala.zaboravio sam da napomenem da snimam takodje preko vst zajebancija i cak ni tamo ne koristim distortion pedale,vec tse 808,neki vst amp,delay-kad treba i red wirez impulse.zasto mrzim distortion pedale?zato sto nema masnoce i tezine,tanak sound...nEsu mjetal
(ode u tezak oftopik sve...)

(ode u tezak oftopik sve...)
Da ne bude zabune, nikada nisam rekao da je neka "metal maniac" distorzija dobra u poređenju sa metal pojačalom. To su potpuno različite kategorije, te metal distorzije idu od groznih vrištavaca do dobrih "za po kući" i zabavljanje se.
Opet, sa treće strane, čak je i tim kategorijama svirač najvažniji (nameštanje tona, snimanje itd). Evo npr. kakav je Dimebag Darell haos napravio, a kad pogledaš pojačalo, neki jeftini tranzistorski Randall koga je svako zaboravio.
Opet, sa treće strane, čak je i tim kategorijama svirač najvažniji (nameštanje tona, snimanje itd). Evo npr. kakav je Dimebag Darell haos napravio, a kad pogledaš pojačalo, neki jeftini tranzistorski Randall koga je svako zaboravio.
- Rockatansky
U to nisam video hahahakomil wrote:Posle onog kada je prodavao praznu kesicu u kojoj su bile žice za gitaru, i to po ceni tog kompleta u radnji, ovo što navodiš nije zanimljivoRockatansky wrote:https://www.kupujemprodajem.com/Vintage ... lter_id=18
Jel ovo rekorder u ceni za ovu/ovakvu pedalu?

ALi 300 evra..

Driver wrote:Isti lik pod više lažnih imena bruka grad....Rockatansky wrote:https://www.kupujemprodajem.com/Vintage ... lter_id=18
Jel ovo rekorder u ceni za ovu/ovakvu pedalu?
Haha ma znam, vec sam i spominjao koji je to prevarant, ja sada kada vidim Arandjelovac automatski imam odbojnost,

- Rockatansky
Koju god imam i samo je odvrnem do kraja, a imam Boss DS1 i DS2, kada ih odpanjim do kraja sve je to taman kako treba...RadeRas wrote:A kako svirate Heavy Metal pesme? Bez jedne takve distorzije ne može. JJel vam pojačala daju toliki drajv? Koje pedale za metal koristite?

-
komil wrote:Da ne bude zabune, nikada nisam rekao da je neka "metal maniac" distorzija dobra u poređenju sa metal pojačalom. To su potpuno različite kategorije, te metal distorzije idu od groznih vrištavaca do dobrih "za po kući" i zabavljanje se.
to je ok,slazem se,ali subjektivno nisam za te metal pedale i ne bih ih koristio.dimebag je bio gitar majstor,sto kazes i na tranzistorcu.ali randall nije bilo sta,potrudila se firma i te kako da taj tranzistor na drajvu bude mastan i dovoljno heavy.bivsi clan naseg benda,gitarista,poseduje randall od 50w,jbm li ga koji bejase tacno,clean mu je sranje a drajv kanal dobar gejn.postavicu slicku tog tranzistora.sto se metal distorzije kao pedale tice ne zelim je ni za po kuci.
evo tog dobrog tranzistora:
http://c1.zzounds.com/media/fit,2018by3 ... 2f0822.jpg
- tommytigh77
Legendarna muzička kuća u Blaznavi (selo na otprilike tromedji izmedju Arandjelovca, Kragujevca i G. Milanovca)... Koja se nalazi iza štale. Ponuda se sastoji ili od švercovanih stvari iz Švabije i Švice, ili od stvari koje su prodate u žurbi, a na koje je sutradan nakačena nenormalna cena.
Npr. (zamislimo SF, fikcija potpuna):
NN: Imam tu i tu gitaru, moram da prodam, realno vredi 600 eura.
Beri: Dam ti 200 i možeš još nešto da uzmeš u vrednosti od 200 (a u realnosti vredi 20).
NN: Evo, jbg, imam kockarske dugove, daj šta daš.
Beri sutradan kači gitaru na raf i stavlja cenu 800 eura.
Zato, kad god vidite na KP ime mesta 'Arandjelovac', izbegavajte u širokom luku. Beri, Rada, Tata i ostali, stalno izmišljaju nove nazive zato što ih ljudi provaljuju vremenom. Žao mi je samo dobrih ljudi iz Arandjelovca koji na oglasima uvek dospevaju na loš glas i niko im ne veruje zbog onih nitkova iz Blaznave.
Beri: Dam ti 200 i možeš još nešto da uzmeš u vrednosti od 200 (a u realnosti vredi 20).
Zato, kad god vidite na KP ime mesta 'Arandjelovac', izbegavajte u širokom luku. Beri, Rada, Tata i ostali, stalno izmišljaju nove nazive zato što ih ljudi provaljuju vremenom. Žao mi je samo dobrih ljudi iz Arandjelovca koji na oglasima uvek dospevaju na loš glas i niko im ne veruje zbog onih nitkova iz Blaznave.
tommytigh77 wrote:Legendarna muzička kuća u Blaznavi (selo na otprilike tromedji izmedju Arandjelovca, Kragujevca i G. Milanovca)... Koja se nalazi iza štale. Ponuda se sastoji ili od švercovanih stvari iz Švabije i Švice, ili od stvari koje su prodate u žurbi, a na koje je sutradan nakačena nenormalna cena.

Jeste Beri "poterao" cene, a do pre par godina je bio bliži realnosti i otvoren za sve dogovore. Ali....
Postoji dosta kvalitetnih metal pedala (ja ih konkretno ne volim, ali sam probao i imao par pristojnih)...jedino sto nema jeftinih.RadeRas wrote:A kako svirate Heavy Metal pesme? Bez jedne takve distorzije ne može. JJel vam pojačala daju toliki drajv? Koje pedale za metal koristite?
Ja sam imao Randall RG13 preamp, odlicna pedala/preamp za metal. Bogner uberschall, T-rex mean machine, Krank Distortus Maximus, MI audio Megalith...Za metal osamdesetih Suhr riot reloaded (jer ima scooped mod), Mi audio crunch box (bustovan) i sl.
Od jeftinijih jedine pristojne metal pedale su bile Metal muff, T-Rex Tonebug Totenschläger i Hardwire metal bla bla....i da sjetih se, nije losa ona Blackstar LT metal.....
Last edited by tocilj on 04 Jun 2016, 19:38, edited 1 time in total.
-
tocilj wrote:Postoji dosta kvalitetnih metal pedala (ja ih konkretno ne volim, ali sam probao i imao par pristojnih)...jedino sto nema jeftinih.RadeRas wrote:A kako svirate Heavy Metal pesme? Bez jedne takve distorzije ne može. JJel vam pojačala daju toliki drajv? Koje pedale za metal koristite?
Ja sam imao Randall RG13 preamp, odlicna pedala/preamp za metal. Bogner uberschall, T-rex mean machine, Krank Distortus Maximus, MI audio Megalith...Za metal osamdesetih Suhr riot, Mi audio crunch box (bustovan) i sl.
Od jeftinijih jedine pristojne metal pedale su bile Metal muff, T-Rex Tonebug Totenschläger i Hardwire metal bla bla....i da sjetih se, nije losa ona Blackstar LT metal.....
ima li lampa u toj Blackstar pedali ili je samo zezancija?
Nisam probao HT verziju metal pedale (pricao sam o jeftinijim metal pedalama), samo LT. A klasicni HT sam imao...ima lampu i dosta je jak preamp, a dosta mu i struje treba. Ne znam princip rada ali se lampa dobro cuje.....medjutim kao i sve jace preamp pedale, nije bas u ljubavi sa drugim OD/Dist pedalama u lancu.metalstringer wrote:tocilj wrote:Postoji dosta kvalitetnih metal pedala (ja ih konkretno ne volim, ali sam probao i imao par pristojnih)...jedino sto nema jeftinih.RadeRas wrote:A kako svirate Heavy Metal pesme? Bez jedne takve distorzije ne može. JJel vam pojačala daju toliki drajv? Koje pedale za metal koristite?
Ja sam imao Randall RG13 preamp, odlicna pedala/preamp za metal. Bogner uberschall, T-rex mean machine, Krank Distortus Maximus, MI audio Megalith...Za metal osamdesetih Suhr riot, Mi audio crunch box (bustovan) i sl.
ima li lampa u toj Blackstar pedali ili je samo zezancija?
Da si blize, zvao bih te do mene da probas Suhr Riot reloaded na scooped modu dok je jos nisam prodao....bilo bi ti jasno koliko dinamike i gaina moze biti u jednoj dist pedali....
-
tocilj wrote:Da si blize, zvao bih te do mene da probas Suhr Riot reloaded na scooped modu dok je jos nisam prodao....bilo bi ti jasno koliko dinamike i gaina moze biti u jednoj dist pedali....
moguce.nisam probao tako nesto.probao sam te jeftinije dist pedale i a u pm sam ih.pedala sa lampom moze da tera i da covek bude,da kazem,zadovoljan soundom.tubeman je dobar i na clean i na crunch i na lead kanalu,jednostavno reze.stvarno sumnjam da sve sto nema lampu a zove se distortion pedala da moze da tera bolje,ne bih bacao pare na njih,iskreno.
Znas kako....moje iskustvo mi nalaze da pojedem jezik. Naravno da nista ne moze da zamijeni dobro lampasko pojacalo, medjutim kada to kazem mislim na klasu preko 600-700 evra.metalstringer wrote:tocilj wrote:Da si blize, zvao bih te do mene da probas Suhr Riot reloaded na scooped modu dok je jos nisam prodao....bilo bi ti jasno koliko dinamike i gaina moze biti u jednoj dist pedali....
moguce.nisam probao tako nesto.probao sam te jeftinije dist pedale i a u pm sam ih.pedala sa lampom moze da tera i da covek bude,da kazem,zadovoljan soundom.tubeman je dobar i na clean i na crunch i na lead kanalu,jednostavno reze.stvarno sumnjam da sve sto nema lampu a zove se distortion pedala da moze da tera bolje,ne bih bacao pare na njih,iskreno.
Imao sam nekoliko lampaskih pedala i to su u principu preamp sekcije pojacala....sve to radi, samo je stvar ukusa. Ja sam bio ubijedjen da nema drajva bez lampe, medjutim neke pedale su me uvjerile u suprotno. pedale treba znati koristiti, razumjeti princip i tako razmisljati. Bolje je dobra solid state pedala nego jeftino lampasko pojacalo. Takodje dobra pedala u losem pojacalu ne vrijedi mnogo...
Svalka od/dist pedala je u principu preamp, kao i svaki drugi....poenta je samo da sve treba probati pa tek onda stvarati stavove. Nije vazno da li je sa lampom ili bez, nego da li ti dobro zvuci i da li te tjera da sviras....sve ostalo je besmisleno.
Metal dist je jedan od najlaksih zvukova za dobiti iz bilo cega....metal dist NIJE lampaski dist...njemu dinamika i harmonika nije vazna, pa samim tim ni lampa. Da to nije tako nebi vecina metal bendova (velikih i poznatih) svirala na Fraktalima i Kemperima, nego bi vukljarila lampaska pojacala i pedalice za sobom. Midle i brake dist se ne moze dobiti lako i sa jeftinom pedalom, i to je fakat. Ali treba svirati i probati sve....
Uzmes lepo HM2 i cepas Dismember.