Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
tocilj

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by tocilj » 05 Jun 2016, 11:56

E da, zaboravih da ti dam preporuku...

Ako imaš nekoga u Rusiji/Ukrajini....ima Ukrajinska firma BMT koja pravi vrhunske lampaške preampe Tube Wizard, koji po meni rade mnogo bolje od većine preskupih zapadnih lampaških preampa u pedal verziji. Kada se kupuje tamo izadje oko 200 evra, što je prolično dobra cijena za ono što nudi. Pogledaj malo po netu, ma dobrih snimaka:
https://bmtamps.com.ua/magazin/preampy/ ... -wizard-iv

Rockatansky

Post by Rockatansky » 05 Jun 2016, 13:51

tocilj wrote:Da si blize, zvao bih te do mene da probas Suhr Riot reloaded na scooped modu dok je jos nisam prodao....bilo bi ti jasno koliko dinamike i gaina moze biti u jednoj dist pedali....
Sta uopste radi taj scoop mode? Ja to kada ukljucim na pojacalu samo mogu da konstatujem da je zvuk odvratan... :?:

clapton

Post by clapton » 05 Jun 2016, 13:55

Rockatansky wrote:
tocilj wrote:Da si blize, zvao bih te do mene da probas Suhr Riot reloaded na scooped modu dok je jos nisam prodao....bilo bi ti jasno koliko dinamike i gaina moze biti u jednoj dist pedali....
Sta uopste radi taj scoop mode? Ja to kada ukljucim na pojacalu samo mogu da konstatujem da je zvuk odvratan... :?:
skida srednjake. jedan od razloga zasto metalci koriste vece vataze, da bi se culi u miksu.

Rockatansky

Post by Rockatansky » 05 Jun 2016, 14:37

Hvala.

metalstringer

Post by metalstringer » 05 Jun 2016, 16:07

Tocilj:
''Jesmo previse skrenuli, slazem se. Zato i pokusavam da vratim stvari na pedale i pojacala.
Pitao sam te koje hi gain pedale si svirao do sada sa razlogom. Imao sam i Blackstar HT dual i Tubeman-a sam probao. I odustao od ideje lampi u dist pedalama kada sam ih uporedio sa obicnim skupljim hi-gain pedalama...kao sto su Browenie, Riot, Bogner, wampler i sl. Prosto nema razlike osim u količini buke (problemi sa zujanjem lampaških uredjaja) i (opet) dinamike. Blackstar nema dinamički seponse i smanjuje sustejn.
Poenta. Napraviš običan valvecaster (ima shema po netu gomila), to ti je jako jednostavna lampaska boost pedala. Ona prilicno jeftino izadje. Gurni je uz obične OD/Dist pedale i doces isti efekar kao sa tubeman-om u SS ampu. I opet garantujem životom da dobar dist (npr. Angry charlie) bolje zvuči u lampaškom clean kanalu, nego bilo koja lampaska pedala u SS ampu''

Radije cu kupiti lampaski preamp za svoje ss combo pojacalo.slazem se,ako bih imao lampaski amp,da bi na clean mozda dobro zvucalo sa kvalitetnom (skupljom) dist pedalom.realno,prioritet mi je lapaski haj gejn amp za kupovinu, pre toga lampaski preamp dok imam ss amp. dist pedala,koja je kvalitetna, kao sto kazes i sto si dao primere, me ne zanima, jer bi,po mom misljenju, bilo bacanje para i gubljenje vremena,mozda cak i razocarenje onim sto bi cuo iz nje.drugo, sto se tice dinamike, stvarno mi nije jasno sta hoces da kazes.kakvu dinamiku trazis u metalu kada je npr. haj gejn amp vec dovoljno sam po sebi kompresovan.na sta bi licilo da npr. mesa recti bude dinamican amp?objasni sta ocekujes po pitanju dinamike ako to nije sviranje instrumenata, same muzike koja se cuje,slusa, ako nije takav mix npr. ili sta vec...u jazz-u je to najdinamicnije,rekao bih,takodje i u klasicnoj muzici.i bubnjar u metalu je dinamican,nije kompresovan po elementima.da je tako cuo bi se kao robot ili ritam masina u miksu.bass je kompresovan jer drzi taj haj gejn nivo uz gitre,vezano za metal produkciju.gary moore je bio takodje jako dinamican...sviranje i osecaj kroz tu dist pedalu,sta treba da se cuje,sam sound,trzanje,sustain,gain,jace,slabije,tise,glasnije...ne znam i ne razumem koju dinamiku zelis da istaknes? mozda jesu te obicne i kvalitetnije dist pedale za probati,ali za kupovati,po mom misljenju,ne.mislim da se ne isplati.sa druge strane,ako zelis da snimas gitre,uvek ces dobiti bolje rezultate sa eksternom muzickom i vst amps i impulsima od koriscenja dist pedale
Last edited by metalstringer on 05 Jun 2016, 16:15, edited 1 time in total.

tocilj

Post by tocilj » 05 Jun 2016, 16:09

clapton wrote:
Rockatansky wrote:
skida srednjake. jedan od razloga zasto metalci koriste vece vataze, da bi se culi u miksu.
Ali bustuju TS pedalom (mid boost) da bolje izlaze u miksu :-)

tocilj

Post by tocilj » 05 Jun 2016, 16:22

metalstringer wrote:Jesmo previse skrenuli, slazem se. Zato i pokusavam da vratim stvari na pedale i pojacala.
Pitao sam te koje hi gain pedale si svirao do sada sa razlogom. Imao sam i Blackstar HT dual i Tubeman-a sam probao. I odustao od ideje lampi u dist pedalama kada sam ih uporedio sa obicnim skupljim hi-gain pedalama...kao sto su Browenie, Riot, Bogner, wampler i sl. Prosto nema razlike osim u količini buke (problemi sa zujanjem lampaških uredjaja) i (opet) dinamike. Blackstar nema dinamički seponse i smanjuje sustejn.
Poenta. Napraviš običan valvecaster (ima shema po netu gomila), to ti je jako jednostavna lampaska boost pedala. Ona prilicno jeftino izadje. Gurni je uz obične OD/Dist pedale i doces isti efekar kao sa tubeman-om u SS ampu. I opet garantujem životom da dobar dist (npr. Angry charlie) bolje zvuči u lampaškom clean kanalu, nego bilo koja lampaska pedala u SS ampu.

Radije cu kupiti lampaski preamp za svoje ss combo pojacalo.slazem se,ako bih imao lampaski amp,da bi na clean mozda dobro zvucalo sa kvalitetnom (skupljom) dist pedalom.realno,prioritet mi je lapaski haj gejn amp za kupovinu, pre toga lampaski preamp dok imam ss amp. dist pedala,koja je kvalitetna, kao sto kazes i sto si dao primere, me ne zanima, jer bi,po mom misljenju, bilo bacanje para i gubljenje vremena,mozda cak i razocarenje onim sto bi cuo iz nje.drugo, sto se tice dinamike, stvarno mi nije jasno sta hoces da kazes.kakvu dinamiku trazis u metalu kada je npr. haj gejn amp vec dovoljno sam po sebi kompresovan.na sta bi licilo da npr. mesa recti bude dinamican amp?objasni sta ocekujes po pitanju dinamike ako to nije sviranje instrumenata, same muzike koja se cuje,slusa, ako nije takav mix npr. ili sta vec...u jazz-u je to najdinamicnije,rekao bih,takodje i u klasicnoj muzici.i bubnjar u metalu je dinamican,nije kompresovan po elementima.da je tako cuo bi se kao robot ili ritam masina u miksu.bass je kompresovan jer drzi taj haj gejn nivo uz gitre,vezano za metal produkciju.gary moore je bio takodje jako dinamican...sviranje i osecaj kroz tu dist pedalu,sta treba da se cuje,sam sound,trzanje,sustain,gain,jace,slabije,tise,glasnije...ne znam i ne razumem koju dinamiku zelis da istaknes? mozda jesu te obicne i kvalitetnije dist pedale za probati,ali za kupovati,po mom misljenju,ne.mislim da se ne isplati.sa druge strane,ako zelis da snimas gitre,uvek ces dobiti bolje rezultate sa eksternom muzickom i vst amps i impulsima od koriscenja dist pedale[/quote]

Tesko je to i objasniti, mora se probati. Npr. sa dobrom hi gain pedalom, kao i sa pojacalom imas dinamiku sviranja bez tolike kompresije. Ti npr. sa Riot-om u zavisnosti od jacine trzanja (kao i na dobrom hi gain kanalu) mozes rukom (cak i bez koristenja volume pota) da postignes raspon jacine dista od bluzi kranc zvuka do metala. Uz volume pot na gitari kreces se bez problema od klina do hi gaina....i to je najvaznija razlika kvalitetnih i skupih pedala od jeftinih. Zato i jeste vecini ljudi koji su navikli na procesore, jeftine metal pedale i vst-ove veliki problem da se prilagode sviranju visoko dinamicnih pedala ili pojacala (jer miluju zice, trudeci se da razviju brzinu gube na dinamici sviranja). Svaki ozbiljan drive kanal, na dobrom lampasu kontrolises rukom a ne gain i volume potom na pojacalu, ako me kontas?

metalstringer

Post by metalstringer » 05 Jun 2016, 17:57

pokusao sam da razumem to sto si napisao.ne znam, ali kad sviram volume pot na gitri mi je na max,bitan mi je haj gejn sound,ne pojacavanje gaina na max,vec na 6,7 ,negde i na 5 i na 4,bass na 5,6 nekad 4...zavisi od ampa. da taj zvuk ima muda,ne distorzije do neba,vec kad udarim riff da ima snagu,pun zvuk,haj gejn u smislu tezine,masnoce a ne krestanje.i sviram prilicno dinamicno,ustvari jace trzam,ne milujem zice,bar sto se tice ritma.
znaci, bitan mi je sound,da ima snagu kao grom kada cujes sa neba uzivo.salim se malo...primer takvog dobrog sounda imas na youtube,ukucaj how to record heavy guitar ili high gain amps metal...mozda si vec i gledao.nije los taj ruski preamp wizard.u sustini,desna ruka je najbitnija,kako svira covek pre svega,kontrola.ako je to nauceno labavo od metala nema nista.izvinjavam se svima na offtopicarenju...ode sve u majcinu
:krstise:

tocilj

Post by tocilj » 05 Jun 2016, 22:18

metalstringer wrote:pokusao sam da razumem to sto si napisao.ne znam, ali kad sviram volume pot na gitri mi je na max,bitan mi je haj gejn sound,ne pojacavanje gaina na max,vec na 6,7 ,negde i na 5 i na 4,bass na 5,6 nekad 4...zavisi od ampa. da taj zvuk ima muda,ne distorzije do neba,vec kad udarim riff da ima snagu,pun zvuk,haj gejn u smislu tezine,masnoce a ne krestanje.i sviram prilicno dinamicno,ustvari jace trzam,ne milujem zice,bar sto se tice ritma.
znaci, bitan mi je sound,da ima snagu kao grom kada cujes sa neba uzivo.salim se malo...primer takvog dobrog sounda imas na youtube,ukucaj how to record heavy guitar ili high gain amps metal...mozda si vec i gledao.nije los taj ruski preamp wizard.u sustini,desna ruka je najbitnija,kako svira covek pre svega,kontrola.ako je to nauceno labavo od metala nema nista.izvinjavam se svima na offtopicarenju...ode sve u majcinu
:krstise:
Upravo o toj dinamici sam i pisao. To dobre pedale imaju, ne zuje nego rokaju. Sto bi se reklo malo dista ali mnogo gaina, a ne obrnuto...

veljapa

Post by veljapa » 10 Jun 2016, 14:43

Zadivljuju me ovi likovi sto drze ibaneze po nerealnim cenama po par godina. Evo jos jednog kandidata da se pridruzi druzini:
https://www.kupujemprodajem.com/Ibanez- ... -oglas.htm

Nova gitara kosta toliko. Njegova vredi 350 ali posto takodje postoje likovi koji po par godina prodaju 350 RGove po 350e nije nista cudno ni sto ovaj trazi novu cenu gitare.

BTW neko iz Bora je posle godinu dana neuspeha za te pare ili nesto manje prodao prestige RG2550.

tocilj

Post by tocilj » 18 Jun 2016, 12:02

Opet gluposti na KP.

Lik postavio pedalu (Wampler Sovereign) da prodaje dosta jeftino (115 evra) i cim sam vidio posaljem mu poruku:
Nadam se da sam se prvi javio, ako je pedala sve ok, ja bih je kupio....i posaljem mu adresu gdje da mi posalje.

On odgovara:
Baki sorry pogresio sam tj preterao sa cenom javilo se njih petoro, strpicu se dok ne dobijem 135e, pozdrav.

Dalje konverzacija tece:
Ja: Prijatelju trebao si onda da stavis aukciju, jer ovo je protv pravila sajta. Onaj ko ti je rekao prvi da hoce da je kupi po toj ceni koju si napisao, njegova je, kakav je ovo nacin? Od mene imas prijavu...

On: Dobio sam onude manje od 115e...prvi lik mi je nudio 10000 dinara ... pedala kosta 250e u radnji i ti se nisi prvi javio. Chill relax.

Ja: Znam koliko pedala košta, zato sam se i javio cim sam video i bez pitanja ti rekao da kupujem (logicno da po vecoj ceni nebi). Nije važno sto ja nisam prvi, trebao je da je dobije onaj ko je prvi rekao da hoce da kupi po toj ceni koju si ti formirao. Zamisli udjes u prodavnicu da kupis patike na akciji, u pola cene...i doneses na kasu, a onaj ti kaze, jbg. mora bar malo skuplje previse smo jeftino napisali....gluposti.
Ja sam potpuno chill i relaxed...i briga me za dist, samo taj nacin trgovine nema smisla i nije po pravilima, zato sam te prosto prijavio. Pa ako KP misli da je to ok, onda nije ni vayno sta ja pricam.
...................

Jesam li ja nenormalan što mi smeta ovako nešto?

komil

Post by komil » 18 Jun 2016, 12:15

Nisi nenormalan, samo što su to mali oglasi te ne važe nužno pravila iz prodavnice. Imaš pravo da budeš nezadovoljan, i razumem da ti je bilo cimanje, ali to su prosto rizici pazarenja od privatnih osoba. Svako ima drugačiji prag tolerancije, ja na ovo ne bih tako reagovao, ali ista takva situacija gde ja čekam paket jer je čovek rekao da šalje a ne šalje, mi je već uznemirijuća iako ni to ne bih okvalifikovao kao prevaru.
Već sam rekao, pa nisam ovde naišao na razumevanje: ako neko prodaje nešto privatno i ispod cene, može biti da mu gori pod nogama, tipa, mora sutra da plati kiriju. Ne možeš očekivati da će u takvoj situaciji čovek biti srećan ili imati vremena da napravi profi prezentaciju proizvoda, sa onako detaljnim opisom i najmanje ogrebotinice.

tocilj

Post by tocilj » 18 Jun 2016, 12:24

komil wrote:Nisi nenormalan, samo što su to mali oglasi te ne važe nužno pravila iz prodavnice. Imaš pravo da budeš nezadovoljan, i razumem da ti je bilo cimanje, ali to su prosto rizici pazarenja od privatnih osoba. Svako ima drugačiji prag tolerancije, ja na ovo ne bih tako reagovao, ali ista takva situacija gde ja čekam paket jer je čovek rekao da šalje a ne šalje, mi je već uznemirijuća iako ni to ne bih okvalifikovao kao prevaru.
Već sam rekao, pa nisam ovde naišao na razumevanje: ako neko prodaje nešto privatno i ispod cene, može biti da mu gori pod nogama, tipa, mora sutra da plati kiriju. Ne možeš očekivati da će u takvoj situaciji čovek biti srećan ili imati vremena da napravi profi prezentaciju proizvoda, sa onako detaljnim opisom i najmanje ogrebotinice.
Znam da jesam pregrub bio...ali u principu briga mene zasto ti nešto cijeniš koliko cijeniš, napisao si neku cijenu i ako se neko pojavio cao. A lik skontao da moze da dobije vise, pa promijenio misljenje i ispalio pet likova. Naravno, nema on zakonsku obavezu da me ispoštuje, ali ima valjda neku osnovnu moralnu...

Rockatansky

Post by Rockatansky » 18 Jun 2016, 13:13

tocilj wrote:Opet gluposti na KP.

Lik postavio pedalu (Wampler Sovereign) da prodaje dosta jeftino (115 evra) i cim sam vidio posaljem mu poruku:
Nadam se da sam se prvi javio, ako je pedala sve ok, ja bih je kupio....i posaljem mu adresu gdje da mi posalje.

On odgovara:
Baki sorry pogresio sam tj preterao sa cenom javilo se njih petoro, strpicu se dok ne dobijem 135e, pozdrav.

Dalje konverzacija tece:
Ja: Prijatelju trebao si onda da stavis aukciju, jer ovo je protv pravila sajta. Onaj ko ti je rekao prvi da hoce da je kupi po toj ceni koju si napisao, njegova je, kakav je ovo nacin? Od mene imas prijavu...

On: Dobio sam onude manje od 115e...prvi lik mi je nudio 10000 dinara ... pedala kosta 250e u radnji i ti se nisi prvi javio. Chill relax.

Ja: Znam koliko pedala košta, zato sam se i javio cim sam video i bez pitanja ti rekao da kupujem (logicno da po vecoj ceni nebi). Nije važno sto ja nisam prvi, trebao je da je dobije onaj ko je prvi rekao da hoce da kupi po toj ceni koju si ti formirao. Zamisli udjes u prodavnicu da kupis patike na akciji, u pola cene...i doneses na kasu, a onaj ti kaze, jbg. mora bar malo skuplje previse smo jeftino napisali....gluposti.
Ja sam potpuno chill i relaxed...i briga me za dist, samo taj nacin trgovine nema smisla i nije po pravilima, zato sam te prosto prijavio. Pa ako KP misli da je to ok, onda nije ni vayno sta ja pricam.
...................

Jesam li ja nenormalan što mi smeta ovako nešto?
E jbg, tako sam ja krenuo da kupim nesto za 4000 pa je u toku konverzacije, a da nisam ni primetio promenjeno na 40 evra.... Kao slicno je to je to... :roll: Ajde dobro.

Mislim da ipak nisi u pravu tehnicki i da on nema obavezu da je proda, mislim mozda je pogresno ukucao cenu, zamisli zaboravi jednu nulu, i neko kaze, eee nema sada nazad. MIslim mozes da se ljutis, i moze da ti bude zao ali sta je tu je...
komil wrote:Nisi nenormalan, samo što su to mali oglasi te ne važe nužno pravila iz prodavnice. Imaš pravo da budeš nezadovoljan, i razumem da ti je bilo cimanje, ali to su prosto rizici pazarenja od privatnih osoba. Svako ima drugačiji prag tolerancije, ja na ovo ne bih tako reagovao, ali ista takva situacija gde ja čekam paket jer je čovek rekao da šalje a ne šalje, mi je već uznemirijuća iako ni to ne bih okvalifikovao kao prevaru.

Ili na primer, vidim u Kragujevcu nesto sto mi se svidja, ali predmet je relativno tezak (vojni kovceg koji bih prepravio da bude kofer za gitaru) i postarina bi me kostala toliko da bih platio duplo... U tom slucaju to mi nije bas povoljno i ne bih kupio, ali... Drugar radi ovde u Wurthu, i imaju ispostavu tamo, izmedju kojih stalno imaju promet robe i moze mi poslati tom prilikom... I ja odradim da posaljem pare nekom tamo liku koga ni ne znam u Wutrhu, preko ovog drugara, i on ima kesh i ovaj pordavac sa KP treba da mu odnese to u radnju i da uzme pare. I pitam ga jel moze tako, on kaze nema problema. Ja posaljem pare, a ovaj nikako da ode da odense. Ja ga zvao par puta, a on kaze, jao znas to je tesko, ovo ono, odnecu kada budem isao u tom pravcu (jbt kao da ga molim da odnese sa kraja na kraj Beograda, a ne Kragujevca!?) mislim onda je odmah trebalo da kaze - necu to mi je cimanje i nema ljutnje. A ne da ja organizujem druge ljude za mene da mi odrade a on se izgrbavi....

Sta ja tu mogu, mogu da se ljutim na ovog sto me je zeznuo, ali to je sve...

tocilj

Post by tocilj » 18 Jun 2016, 13:40

Jbg. vjerovatno ja suviše odgovorno gledam na te stvari i poštujem pravila igre. Dešavalo mi se više puta da u nekoliko minuta pedalu hoce da kupi lik iz Valjeva ili Subotice i Novog Sada. Posto se taj iz Valjeva prvi javio njemu sam slao iako mi je bilo lakse da napisem prodato i dam liku iz NS bez cimanja. To je po meni fer. Očigledno da sam ja utopista.

Sve ovo je recimo na Ebay i Amazonu jasno definisano...nema predomišljanja, zavlačenja, moša i sl. A i postoje aukcije (postoje i na KP, ali se rijetko koriste) za ove situacije. Treba ti lova hitno, stavi aukciju pa ko vise da....

Post Reply