Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Rockatansky
Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?
DA, znam i ja bih tako.... Treba biti fer, ali eto nisu svi takvi.
To sam bas hteo da npaisem e-bay i amazon je to striktno resio i nema zezanja, ali KP nazalost nije.
To sam bas hteo da npaisem e-bay i amazon je to striktno resio i nema zezanja, ali KP nazalost nije.
Pravila igre nisu nigde definisana, očigledno svako ima svoja. Ja se trudim da ljudi sa kojima trgujem budu zadovoljni (ali ni ne prodajem stvari iz nužne potrebe, pa imam prostora za to). Ali nije samo stvar u tome, prosto, svako ima svoj pogled, a kod te trange frange na malo može svašta nepredvidivo da se desi.tocilj wrote:Jbg. vjerovatno ja suviše odgovorno gledam na te stvari i poštujem pravila igre. Dešavalo mi se više puta da u nekoliko minuta pedalu hoce da kupi lik iz Valjeva ili Subotice i Novog Sada. Posto se taj iz Valjeva prvi javio njemu sam slao iako mi je bilo lakse da napisem prodato i dam liku iz NS bez cimanja. To je po meni fer. Očigledno da sam ja utopista.
Evo npr. ja sam prodavao neki mali deo za gitaru za 500 dinara (budala). Javi mi se čovek iz nekog sela, da ja to odnesem na drugi kraj Novog Sada njegovom kumu, jer će on ići na selo. Objasnim mu kulturno da ne mogu, oduzelo bi mi previše vremena. Dobijem posle packu u KP ocenjivanju, srećom ispala je ipak neutralna a ne negativna ocena (a slanje poštom u koverti bi bilo stotinak din).Rockatansky wrote:Ili na primer, vidim u Kragujevcu nesto sto mi se svidja, ali predmet je relativno tezak (vojni kovceg koji bih prepravio da bude kofer za gitaru) i postarina bi me kostala toliko da bih platio duplo...
- Rockatansky
Bar da je ovaj meni tako rekao, pa ajde, nego kao nema frke, moze. I posle... Trt!
- Rockatansky
https://www.kupujemprodajem.com/Strat-3 ... -oglas.htm
Poslednja ponuda za ovu dobru gitaru. Jeftinije nemože. Jedino da vam je pokloni neko a ja nisam taj.
Poslednja ponuda za ovu dobru gitaru. Jeftinije nemože. Jedino da vam je pokloni neko a ja nisam taj.

hehe, troteri ne poklanjaju
- Rockatansky
-
jel onaj Ljubisa jos uvek prodaje vintez sokocala na kp? ( prosetaj te
)

jel može pomoć?
šta biste uradili kad bi vam se nudila dobra jako dobra gitara dosta povoljno ali sa dramatičnim detaljem: ošmirglan je ser. br?
šta biste uradili kad bi vam se nudila dobra jako dobra gitara dosta povoljno ali sa dramatičnim detaljem: ošmirglan je ser. br?
- Rockatansky
Ispala iz kamiona....? 
Pa ne znam ni sam, mozda bih je i kupio (samo moralna dilema) zavisi i gde je ispala iz kamiona...

Pa ne znam ni sam, mozda bih je i kupio (samo moralna dilema) zavisi i gde je ispala iz kamiona...
To moze da bude vrlo "dramaticno" ali ne mora;postoji niz nacina i mogucnosti da se to obrise,narocito ako su u pitanju popravke.Ako nema vidljivih(i nevidljivih) tragova popravke,onda ti ostaje da se pretvoris u Poaroa i da istancanom psihoanalizom pokusas da navedes na tanak led toga sto ti je nudi,da otkrije karte...Ja sam licno imao takvu gitaru,kupio sam je sa oglasa,s tim da je sve bilo ilustrovano sa dosta fotografija,prodavala se danima...Covek je opet kupio sa nekog inostranog sajta,posedovao racune,itd.Moja savest cista.Problem je ako je gitara maznuta na svadbi u susednom selu...Milanares wrote:jel može pomoć?

Na oruzju ,koje se prodaje ilegalno, brusi se serijski broj,iz razumljivih razloga.To je van zakona.Na automobilima se bruse brojevi u nekim slucajevima,sto je opet van zakona.Ne vidim razlog,ijedan opipljiv i prihvatljiv,da se to isto radi na muzickom instrumentu.Osim ako je u pitanju pokusaj da se prikrije nesto.Mozda je neka kopija,ili ,,budzevina'',pa joj se tako ne moze uci u trag i ispitati verodostojnost.Ili je ukradena,ali...vidite,oruzje i automobile policija proverava,naravno,ali gitare ne.U vreme kad se prijavi kradja policija se malo seca kobajagi oko toga,ali to je nesto vrednosti izmedju 500 i 1000 evra,i to nije nesto sto traje dugo,mislim ta potraga.Drugo,i oruzje i automobili se prijavljuju,registruju,kontrolisu,dok ukradena gitara moze da se preproda,menja,trampi,ili cuva doma bez ikakvog rizika da to neko kontrolise,ili da ima spisak gitarista i muzicara koji su potencijalni saucesnici u nekoj kradji,i koji treba da budu ispitani i provereni.A niko nije toliko naivan da drpi instrument i posle nekoliko dana da oglas i proda ga bas coveku kome ga je i ukrao.Tako da...ako su gitaru ,,poplasili''neki nasi momci u Italiji,ili Nemackoj,to je isto kao kad od njih kupujete koznu jaknu,ili motor sa prekucanim brojevima,ili stereo uredjaj.I sam sam vise puta se snabdevao kod takvih preprodavaca,bez pitanja i grize savesti.Da prijavim,nemam razloga,da me grize savest,nema zbog cega,vlasnika ne mogu da nadjem,a i on je vec pokraden,to je gotova stvar,robi se izgubio trag.Ako ne kupim ja,kupice neko drugi,to je zakon trzista.
Ali iskreno,u globalu,ja bih taj instrument mozda i propustio.Pre bih kupio gitaru za koju znam da je ukradena,ali izgleda normalno(pa bih je ja prepravljao ako treba),nego da kupujem prepravljanu gitaru bez objasnjenja.Nikad ne bih bio miran,i siguran sta je kod mene.Posebno smeta to,,dosta povoljno''.Ovo je samo moje misljanja,mozda i pogresno.
Ali iskreno,u globalu,ja bih taj instrument mozda i propustio.Pre bih kupio gitaru za koju znam da je ukradena,ali izgleda normalno(pa bih je ja prepravljao ako treba),nego da kupujem prepravljanu gitaru bez objasnjenja.Nikad ne bih bio miran,i siguran sta je kod mene.Posebno smeta to,,dosta povoljno''.Ovo je samo moje misljanja,mozda i pogresno.
U vezi onih pozitivnih/negativnih ocena na KP
Ja sam skoro nešto prodao (nije ništa u vezi svirke već nešto sasvim drugo ali nebitno) i čovek mi stavi komentar i nahvali me bog zna kako. Ali stvar se tu ne završava, tri puta me je cimao da se i ja njemu revanširam i uzvratim dobrim komentarom i preporukom. Tako da je to - ja tebe vojvodo ti mene serdaru, realno svi prevaranti su zatrpani tim pozitivnim ocenama.
Ne bi ni očekivao da ispadne drugačije u zemlji Srbiji..
Ja sam skoro nešto prodao (nije ništa u vezi svirke već nešto sasvim drugo ali nebitno) i čovek mi stavi komentar i nahvali me bog zna kako. Ali stvar se tu ne završava, tri puta me je cimao da se i ja njemu revanširam i uzvratim dobrim komentarom i preporukom. Tako da je to - ja tebe vojvodo ti mene serdaru, realno svi prevaranti su zatrpani tim pozitivnim ocenama.
hehe nije ti bilo krivo kada te je čovek ocenio pozitivno nego ti je krivo što te cimao da i ti njega oceniš pozitivno?parker wrote:U vezi onih pozitivnih/negativnih ocena na KP

To je deo kulture jedne, ako te čovek oceni pozitivno bio bi red da i ti njega oceniš a ne da se brukaš pa da te čovek moli da ga oceniš. Kako si samo utvrdio da je prevarant ako trazi i on ocenu za sebe? Ja sam taj koji je molio ljude da me ocene jer sam u kupoprodaji naletao na likove koji nisu želeli da šalju ako nemam najmanje 30 pozitivnih. A kako bih stekao tih 30 pozitivnih neko je morao da me oceni kada sam kupovao ili prodavao. Pa ako ja ocenim njega a on neće mene moram da ga cimam za ocenu da stignem do 30. Sad me baš briga ali do sada je bilo cimanja. Verovatno sam naletao na takve kao što si ti, daješ mu ocenu a on te ignoriše.

Mnogi na Kupujem Prodajem neće da posluju sa ljudima koji imaju malo ili nemaju pozitivne ocene. Ocene ulivaju poverenje. Ako je neko prevarant, neko će mu dati minus i ti kada vidiš minus nećeš sa takvim da imaš posla.
Prvo, nije mi krivo sto me je cimao, vise mi je smesno. A drugo, kupovao sam i prodavao svasta, nikad nikog nisam cimao da ocenjuje i komentarise i nemam ni jednu ocenu (pozitivnu ili negativnu) osim ove sad koju sam dobio a ni nju nisam trazio. To me nije sprecilo da sad skoro nesto prodam (vazdusnu pusku konkretno) - dao sam pristojnu cenu i covek se javio i kupio.RadeRas wrote: hehe nije ti bilo krivo kada te je čovek ocenio pozitivno nego ti je krivo što te cimao da i ti njega oceniš pozitivno?![]()
To sa ocenama i komentarima se obesmislilo, naravno da su svi prevaranti dobro opskrbljeni dobrim komentarima.. Ako imas predstavu koji su mozes i sam da bacis pogled a sve je to promuckaj i prospi..
Inace, gde ti vidis u mom postu da ja tog konkretnog kupca nazivam prevarantom? Smatram ga pristojnim kupcem robe koju sam ja prodao a on kupio na obostrano zadovoljstvo - dobio je dobru stvar po dobroj ceni i sve je proslo ok za obojicu.
Sto se tice kulture i moje eventualne nekulture.. Upravo tako nekako i dolazi do tog obesmisljavanja, ja tebi dobru ocenu, ti meni, lepo obojici.. Jel bi bilo nekulturno ako si mi dao dobru ocenu a ja nisam zadovoljan kako je sve proslo da i ja tebi napisem za uzvrat da nisam bas najzadovoljniji, ili da i ja napisem ''sve proslo super'', ili sta?
Naravno da imaš opciju da napišeš u oceni šta ti je smetalo. Evo ove stavke prilikom ocenjivanjaparker wrote: . Jel bi bilo nekulturno ako si mi dao dobru ocenu a ja nisam zadovoljan kako je sve proslo da i ja tebi napisem za uzvrat da nisam bas najzadovoljniji, ili da i ja napisem ''sve proslo super'', ili sta?
1. Predmet odgovara opisu iz oglasa
2. Korektna komunikacija
3. Ispoštovan dogovor
Evo, ako ti je nešto zasmetalo, imaš tri stavke, zaokruži koju treba, napiši obrazloženje svega toga na mesto predvidjeno za to, time si sebe rasteretio pritiska, nemao bi potrebe da se žališ ovde na forumu već tamo gde treba, najbitnije od svega je da Bi tvojom ocenom pomogao budućem kupcu da zna sa kim ima posla.