Behringer pedale

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
cccira
MF veteran

Re: Behringer pedale

Post by cccira » 13 Mar 2010, 03:48

faks wrote:pre par meseci sam kupio boss tu2. jeste da sam platio 80e. ali ne brinem.
generalno imam stav da kad nesto kupujem, kupim kvalitetno. mislim da je to osnovni pojam stednje.
Kvalitet je danas jako relativan pojam... eto, ja kupio electroharmonix polychorus - ozbiljna firma i ozbiljan proizvod, pa mi je pri prvom ukljucivanju u struju vrisnuo adapter koji dolazi uz pedalu, dok behringer gdi kog sam polovnog kupio od Save radi kao sat

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 13 Mar 2010, 09:01

na žalbu ćire, moram reći da sam za rođendan dobio od benda Behringer DC9 kompresor, i da bajno radi (i ne izgleda jeftino kao ostali behringeri koje sam video)
zasad :1: za behringer

Sava

Post by Sava » 13 Mar 2010, 09:17

Kristijan wrote::lol: Ja se sećam!
Eeeeeeeeeee :D :D :D
Šta da radimo kada "niko nije savršen"!!! :lol:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 16 Mar 2010, 20:12

Nedavno sam kupio Behringer TU300 (groove je probao moj primerak odmah nakon što sam ga kupio), i lično, jako sam zadovoljan, i funkcijama, i brzinom odziva i preciznošću. Možda odziv nije odmah trenutan svaki put istog momenta, ali to je kašnjenje zaista zanemarljivog reda veličine, za moje potrebe barem. Nemam problema sa štimanjem bilo koje žice na gitari, a E6 spuštam često na D, i pri tome nisam iskusio nikakav ozbiljniji problem tipa da baš jako dugo moram da čekam, da ne prepoznaje ton, itd. To je sve što meni treba, i za to je 10/10 za sad. Možda ja jednostavno nisam neki zahtevni korisnik...

Što se štimanja groove-ovog basa tiče, sećam se da smo koristili štimer u bass modu, ali se ne sećam kako se ponašao sa H5 žicom. Za ostalo mislim da nije bilo problema, ali o tome je već bilo reči.

Što se promene, gutanja zvuka/tona i sličnih stvari tiče, lično, mrzelo me je da isprobavam pedalu tako što ću je vezati u posebnu petlju i naizmenično puštati signal kroz ugašen štimer, ili mimo njega.
Kad uradim to, javiću utiske.
I ako nakon tog testa utvrdim da nema nikakve značajnije promene zvuka na gore, zbog koje bi bilo opravdano davanje 5-6x više novca za spravu neke druge firme koja u suštini radi istu stvar (a pitanje je koliko ta skuplja ne menja/menja isti taj ton), moje oduševljenje i zadovoljstvo obavljenom kupovinom biće kompletno :D

Generalno, zaista jesam za to da ako možeš, kupiš kvalitetnu i proverenu stvar koja je pouzdana, trajaće, i kod koje nema previše bojazni od nepredviđenih situacija i gluposti. Ali, nisam za to da tako brzo i olako iz nekih predrasuda ispadamo ovce za šišanje, jer smo opterećeni reputacijom i zvučnošću nekih robnih marki.

Poenta je, po meni - isprobaj bez predrasuda, slušaj, proceni, pa odluči da li neka sprava zaista zaslužuje i opravdava trošenje tvog (često teškom mukom) zarađenog/ušteđenog/kako-god-na-pošteni-način-stečenog novca.

Moje skromno mišljenje.

Born_Dead

Post by Born_Dead » 16 Mar 2010, 23:18

Baba Slim wrote:

Poenta je, po meni - isprobaj bez predrasuda, slušaj, proceni, pa odluči da li neka sprava zaista zaslužuje i opravdava trošenje tvog (često teškom mukom) zarađenog/ušteđenog/kako-god-na-pošteni-način-stečenog novca.

Moje skromno mišljenje.
:bravo: :bravo: :bow: :bow: :1: :1: :1: :1: :1: :1:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 17 Mar 2010, 09:45

:ziveli:

kocamaya

Post by kocamaya » 17 Mar 2010, 16:48

Ja sam imao njihovu vah edalu hellbaby i mogu vam reći da sam se slatko nasvirao na njoj i još slađe prodao nekom gastarbajteru za 30€.
svaka pohvala za taj vah.inaće od njihove opreme imam B2pro kondenzatorski mikrofon i zaradio sam na njemu 10 takvih.ti se ljudi stvarno trude da budu brand,nemojmo to nikad zaboraviti.i na kraju imam njihovo vintager ac112 pojaćalo i vrlo sam zadovoljan.bolje radi i ima mekši zvuk od svakog fenderovog tranzistorca koji sam probao.eto toliko o tome.

rock action

Post by rock action » 17 Mar 2010, 17:19

nije bas pedala ali moram da pohvalim jedan behringer mikrofon. u pitanju je XM8500 koji kosta 15-20 evra (!!!) a radi bolje nego neke shurke sm58 koje sam probao. ozbiljno.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 19 Mar 2010, 19:46

Od pre sat vremena vlasnik

Image

:D

Da ne vučem ceo pedalboard samo zbog probe (a i da iz njega ne vadim i vraćam pojedinačne pedale non-stop), kad već svuda u pojačalu ima ugrađen drive, samo ovo fali da se metne u fx loop. A i za neko zezanje ili čak i manje svirke gde nema prostora za full pedalboard će super da dođe.

U planu je i HellBabe... :metal:

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 19 Mar 2010, 20:16

cccira wrote:eto, ja kupio electroharmonix polychorus - ozbiljna firma i ozbiljan proizvod, pa mi je pri prvom ukljucivanju u struju vrisnuo adapter koji dolazi uz pedalu
Ko kaže da su oni ozbiljna firma? Ta firma je sprdnja u kojoj izlapeli matorac, jedan od preživelih jahača prvog esid talasa, zapošljava sisate i guzate meksikanke da bi mu se smeškale po ceo dan dok sklapaju pedale. Zapravo, to je nejneozbiljnija firma za koju sam čuo :D

coca

Post by coca » 19 Mar 2010, 23:22

Dobro napreduje ova tema, samo tako!!!

cccira
MF veteran

Post by cccira » 20 Mar 2010, 00:18

+Hopkins+ wrote:Ko kaže da su oni ozbiljna firma? Ta firma je sprdnja u kojoj izlapeli matorac, jedan od preživelih jahača prvog esid talasa, zapošljava sisate i guzate meksikanke da bi mu se smeškale po ceo dan dok sklapaju pedale. Zapravo, to je nejneozbiljnija firma za koju sam čuo :D
Dobro sad... neozbiljno ozbiljna firma :P

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 20 Mar 2010, 00:27

onda mu sve firme dodju neozbiljne jbg

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 20 Mar 2010, 00:33

Pa nisam siguran da CEO-ovi Rolanda/Boss-a, Behringera ili Dunlop-a imaju jednu zajedničku osobinu sa Mike Matthews-om.

Kill surf city

Post by Kill surf city » 20 Mar 2010, 01:49

+Hopkins+ wrote:
cccira wrote:eto, ja kupio electroharmonix polychorus - ozbiljna firma i ozbiljan proizvod, pa mi je pri prvom ukljucivanju u struju vrisnuo adapter koji dolazi uz pedalu
Ko kaže da su oni ozbiljna firma? Ta firma je sprdnja u kojoj izlapeli matorac, jedan od preživelih jahača prvog esid talasa, zapošljava sisate i guzate meksikanke da bi mu se smeškale po ceo dan dok sklapaju pedale. Zapravo, to je nejneozbiljnija firma za koju sam čuo :D
Plus fakin deset.

Post Reply