Kako ste rešili napajanje za pedale?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Kako ste rešili napajanje za pedale?
Upravo sam zvao Kanibal i rekoše mi da imaju Kineske adaptere od 1500mA koji su transformatoski stabilisani,ali čovek reče da nemju nikakvo ime, tj. da nisu firmirani i koštaju 2 372 din.
E sad, mislite li da je ovo dobra kupovina ili ne? Takodje, (ovo pitanje sam beć postavio na predhodnoj starni ali ste ga verovatno prevideli) kako jedan laik (kao ja) može da zna da li je adapter čoperski ili transformatoski stabilisan?
E sad, mislite li da je ovo dobra kupovina ili ne? Takodje, (ovo pitanje sam beć postavio na predhodnoj starni ali ste ga verovatno prevideli) kako jedan laik (kao ja) može da zna da li je adapter čoperski ili transformatoski stabilisan?
Niko nema nikakvo mišljenje, stav...? 

Ma kupi zoom-ove adaptere od 300mA i cao. Rade odlicno a kostaju 500-600 din. Bar su toliko kostali kad sam ih ja kupovao.
Vidi lepo koliko koja pedala vuce i izracunaj koliko ti mA treba ali ce ti najverovatnije i 300 biti vise nego dovoljno. Bolje je imati 2-3 adaptera sa po 3-4 pedala nego 1 sa 10 jer ce verovatno zujati ako napajas vise od 3-4 pedale jednim adapterum, bez obzira koliko mA ima. Bar po mom iskustvu...
Ili jos bolje, izdvoj 100ak e za napajanje, kupi dc brick ili nesto slicno i miran si.
Vidi lepo koliko koja pedala vuce i izracunaj koliko ti mA treba ali ce ti najverovatnije i 300 biti vise nego dovoljno. Bolje je imati 2-3 adaptera sa po 3-4 pedala nego 1 sa 10 jer ce verovatno zujati ako napajas vise od 3-4 pedale jednim adapterum, bez obzira koliko mA ima. Bar po mom iskustvu...
Ili jos bolje, izdvoj 100ak e za napajanje, kupi dc brick ili nesto slicno i miran si.
Najjednostavnije receno razlika je u masi i velicini (za primer uzmi punjace za mobilni i sve ce ti biti jasno). A pravu sliku dobijes ako uzmes srafciger u ruke i otvoris adapter onda ces kod transformatorskog videti "veliki" transformator, a kod coperskog nema tog "velikog" transformatora.Blingo wrote: kako jedan laik (kao ja) može da zna da li je adapter čoperski ili transformatoski stabilisan?
Re: struja
Blingo wrote:Dodjoh i ja u situaciju da imam više pedala i dami treba adapter!![]()
Našao sam dva moguća rešenja(obzirom da Boss isključujem kao mogućnost jer je bezobrazno skup),ali kako se zaista niašta ne razumem u struju, moram vas da pitam jeste li imali iskustva sa ovim adapterima,šta generalno mislite o njima i koji bi bio neki vaš predlog.
Prva ponuda je : http://en.woodbrass.com/KORG+KA189+9V+4 ... COMPATIBLEKorg, Ima ga u Skymusic-u i košta 10e.
A druga je: http://www.guitarcenter.com/DigiTech-PS ... 1124237.gcDigiTech koji u Mitrosu košta oko 20e.
Takodje,hteo bih i da vas pitam još nešto...
Kod kuće imam jedan "Kung-Fu-NoName" adapter na kome piše da ima 1000mA koji sam uredno koristio kada sam imao samo Zoom i prilikom uključivanja samo jedne pedale. Kada sam kupio daisy-chain, adapter je radio, ali kao da nije radio daisy-chain,odnosno izgledalo je kao da struja ne prolazi kroz daisy-chain. Isti taj daisy-chain sam posle priključio na DigiTechov adapetr PS200r-230 (ovaj drugi predlog) i sve je radilo apsolutno normalno. Može li iko iz opisanog bar da nasluti rešenje ove misterije?
Uporedio sam oba ova adaptera i nemojte bacati pare na Korg - bruji. DigiTech je sasvim ok, ništa ne bruji,ne zuji...Sasvim solidan adapter i mislim da je dobra alternativa sa Boss adapter.
Eto, čisto da javim iskustvo, pa možda nekome bude valjalo.

Pozdrav!
- rock action
dok sam nekad davno imao samo Boss RV3, napajao sam ga nekim obicnim adapterom (kupljen u onoj radnjici preko puta 3.gimnazije)... radio je ok. s tim da verovatno nije bio bas stabilisan, jer je imao onaj "klizac" da menjas od 1.5 do 12v. kad sam ga drzao na 9v (koliko pedali treba) pedala je svetlela jace nego sto treba, pa sam klizac vratio na 7.5 i pedala je svetlela (i radila) normalno.
kad se nakupilo pedala problem je resen Bossovim adapterom koji se dobije uz kofer (BCB60 je oznaka valjda)
za Line 6 DL4 delay, uz koji tada nisu pravili evropsku struju, pravio sam trafo u Trafku (u juznom bulevaru), po njegovim karakteristikama tacno (1200 mA, 9V naizmenicne struje). oni su trafo napravili na 3 ampera i nisam imao nikada problema sa njim, radi kao sat.
Whammy mi i sto trosi mnogo (oko 900mA ja mislim), ali sam uz njega dobio neki trafo... radi ok.
kad se nakupilo pedala problem je resen Bossovim adapterom koji se dobije uz kofer (BCB60 je oznaka valjda)
za Line 6 DL4 delay, uz koji tada nisu pravili evropsku struju, pravio sam trafo u Trafku (u juznom bulevaru), po njegovim karakteristikama tacno (1200 mA, 9V naizmenicne struje). oni su trafo napravili na 3 ampera i nisam imao nikada problema sa njim, radi kao sat.
Whammy mi i sto trosi mnogo (oko 900mA ja mislim), ali sam uz njega dobio neki trafo... radi ok.
Mean Well Switching Power Supply 1.67A 20 eura nepostoji nista bolje za te pare
Može nešto malo opširnije? Šta,kako, gde nabaviti u Srbiji,kako ugraditi?majtimika wrote:Mean Well Switching Power Supply 1.67A 20 eura nepostoji nista bolje za te pare
viewtopic.php?f=43&t=6720
***** li ga nek mi neko objasni kako se ubacuje link prema nekom topic-u
nov sam glup sam
***** li ga nek mi neko objasni kako se ubacuje link prema nekom topic-u
nov sam glup sam
- Powerslave[NS/HC]
Ha...eo procitah ja sve iz ove teme...ali i dalje ne nadjoh odgovor (viewtopic.php?f=43&t=8470&p=101938#p101938)..
Jedino sto mi je mozda palo na pamet citajuci ovo je da uzmem 2 adaptera na 4-5 pedala! mada i dalje nije tako stabilno i sigurno (mada treba izracunati tacno).
Zanima me jos po nesto vezano za stabilizatore...gde se mogu nabaviti, cena i sama svrha..
Jedino sto mi je mozda palo na pamet citajuci ovo je da uzmem 2 adaptera na 4-5 pedala! mada i dalje nije tako stabilno i sigurno (mada treba izracunati tacno).
Zanima me jos po nesto vezano za stabilizatore...gde se mogu nabaviti, cena i sama svrha..
Imam problem.Originalno napajanje za moj Digitech RP150 je pergorelo(bolje receno nije ni radilo dobro od kako sam ga dobio).Posto procesoru treba 1300mA a ne bih da uzimam neko preskupo napajanje jer stvarno nisam pri novcu.Da li imate neki predlog?hvala unapred 

Napravi napajanje sam recimoSkyHero94 wrote:Imam problem.Originalno napajanje za moj Digitech RP150 je pergorelo(bolje receno nije ni radilo dobro od kako sam ga dobio).Posto procesoru treba 1300mA a ne bih da uzimam neko preskupo napajanje jer stvarno nisam pri novcu.Da li imate neki predlog?hvala unapred

Hehe...msm to bi bilo cool,samo kad bih imao upuststva neka.Jel imas mozda neki link za to?
whammy 4 trosi 1300 mA. 9 volti naizmenicne struje. a ti imas XP100 on trosi 500 mA 9 volti naizmenicne (ako nekome zatreba taj podatak)rock action wrote:Whammy mi i sto trosi mnogo (oko 900mA ja mislim), ali sam uz njega dobio neki trafo... radi ok.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
meni je crko original adapter za whammy 4. uzeo sam neki hand made ima skoro 10 volti i sad nece da mi se kalibrise..

nadam se da je zbog toga
msm da cu morati da cimam trafko ili trafomatik
takodje da pohvalim obe firme. imam par komada njihovih trafoa,svi su torusni. zaista rade besprekorno
jel bih mogao da koristim neko napajanje sa vise od 1300mA za digitech procesor?