Baš bih voleo da vidim fino i kreativno dekupažiranu pedalicu.
Ove destrukcije, kiseline i to, to mene ne radi, jbg

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Davent je lik koji je to radioNedalm wrote:ja vidjeh post, ali nemam pojma nista o dekupazu
Ali evo kako moze da izgleda na pedali:
evo iskopah autorov post na diysb:
http://www.diystompboxes.com/smfforum/i ... #msg848156
ovaj lik radi i dekupaz na samom pcbu (na gornjoj strani), i koristi ga kao silkscreen. Ima postupak na diysb, al me mrzi da kopam. Izgleda fantasticno.
Juce sam pokusao svoj prvi etch. Samo sam koristio pvc foliju koju koristim za slova kao sablon i onda akrilni sprej preko, kada se osusilo podigao sam foliju. Nasao sam 30% hidrogen u mojoj apoteci, i naravno hcl u maksiju. Dosao kuci, stavio 3:2 odnos hemikalija u posudicu ( hcl:hidrogen ), ostavio 10 minuta i voila fina brazda. Danas, isto to samo drugi sprej. Mislim isto je akrilni, ali nije hepi, koristio sam molotov. 12 minuta u kiselini ni jedna jedina brazda xD. Mislim da sprej nije dobro sacuvao i da je kiselina prodrla sa svih strana. Posto kutija sada deluje kao da ima "novu kozu", kao kada ocistite slavinu od kamenca. Ovih dana treba da nabavim stampac pa cu probati stampa+pegla etch.Nedalm wrote:Taj tutorial je strava, taj lik sto ga je pravio je stvarno ludak za etch, on radi sa pegla metodom :O
5. Kiselina!!!Koristim HCL+hidrogen 12%. za 5-10 min se napravi veoma duboka brazda
kad se kutija ukiseli, onda uzmem cetkicu za zube, i njom nasilno protrljam kutiju. Posle toga izgleda ovako:
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest