Made in Mexico Strat je dovoljno dobar za Eric Clapton-a
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Made in Mexico Strat je dovoljno dobar za Eric Clapton-a
+Strat'd
Spoiler:
To je ta manguparija!dweezil wrote:

-
Neverovatno je kako svaka tema na ovom forumu vrlo brzo ode bestraga i više nema nikakvog smisla. Ali baš svaka koju sam posetio!
Čovek postavi temu u kojoj bi trebalo da se osvrne na kvalitet MIM gitara, ja postavim link ka poznatom muzičaru koji koristi takve gitare na sceni, par postova iza sledi ovo
"Kad mu gledas u ruke izgleda kao neko ko je nevest sa gitarom, i sve neki traljavi tonovi izlaze. I zvuk mu uvek nesto krestavo, tanko bez veze... Me no like, nista nije naucio od brata"
i naredne četiri strane besmisleno raspredanje o tome da li Džimi Von ume ili ne ume da svira!!!
Ko ne valja, Džimi ili Muzički forum?
Čovek postavi temu u kojoj bi trebalo da se osvrne na kvalitet MIM gitara, ja postavim link ka poznatom muzičaru koji koristi takve gitare na sceni, par postova iza sledi ovo
"Kad mu gledas u ruke izgleda kao neko ko je nevest sa gitarom, i sve neki traljavi tonovi izlaze. I zvuk mu uvek nesto krestavo, tanko bez veze... Me no like, nista nije naucio od brata"
i naredne četiri strane besmisleno raspredanje o tome da li Džimi Von ume ili ne ume da svira!!!
Ko ne valja, Džimi ili Muzički forum?
Ko ne valja, Džimi Henderson ili Muzički forum?

-
Baš sam se pitao ko će prvi da nastavi sa uništavanjem teme kad` ono eto ga samo koji minut kasnije!!! Kako se brzo palite i dokazujete napisano! Fantastično, baš mi osvežiste dan. Verujte mi da mi je širok osmeh na ustima dok ovo pišem! Sjajan forum!
izgleda da si se jedino ti upalio ovde. Ako neko kaze "super je gitara jer je ovaj svira", a meni to zvuci kao dupe, skroz je on-topic da kazem misljenje bez ikakvog spustanja ili grubih reci. Nisam se raspravljao niti pokusavao da nametnem svoje misljenje. Sta je lose u tome? Chill down dude.
Savo, zasto bismo limitirali raspravu temom? Pa u digresijama je, kao sto i sami znate, vrlo cesto prava draz razgovora, kao manifestacije verbalizacije duha slobodnih i slobodnomislecih jedinki.Usred Zala wrote:Baš sam se pitao ko će prvi da nastavi sa uništavanjem teme kad` ono eto ga samo koji minut kasnije!!! Kako se brzo palite i dokazujete napisano! Fantastično, baš mi osvežiste dan. Verujte mi da mi je širok osmeh na ustima dok ovo pišem! Sjajan forum!

Tema - da li je i koliko je bolji MIA strat od MIM strata (i sve njene varijacije) smesnija je od ove digresije o Dzimi Vonu, a i otvarana je i silovana vec 100 puta na forumu bez ikakvog validnog™ zakljucka...

Šo se mene lično tiče, pošto sam prozvan, sad osećam da moram da bacim jedan "disclaimer". Elem, nisam imao nikakve specijalne konkretne namere pokretanjem ove teme. Ako bih već morao da kopam po nameri ona je bila otprilike: da se kaže da je MIM instrument vrlo pristojna stvar koje se ne treba stideti, da vlasnici ne bi trebali da se osećaju ograničeno i slično, tj. da dodam samopouzdanja i ponosa vlasnicima MIM instrumenta. Nisam posedovao nijedan takav instrument, ali jesam probao neke u radnji, i neki su mi se baaaš svideli. Pri tome, jesam imao i imam made in usa ekvivalente, pa ne pričam iz pozicije nekog ko je time iskompleksiran. Nije bilo nikakve namere da poredim MIA i MIM Fendere, samo opšti utisak da je MIM dostigao jako dobar kvalitet. Ja sam o takvoj gitari mogao samo da sanjam 90-ih, ono što sam ja imao je totalni krš u poređenju sa MIM.
Ne smeta mi lično da ode tema gde god oćete, a najgore što može da mi se desi na forumu je da mi se diskusija učini nedovoljno zanimljivom pa je ne pročitam
Ne smeta mi lično da ode tema gde god oćete, a najgore što može da mi se desi na forumu je da mi se diskusija učini nedovoljno zanimljivom pa je ne pročitam

komil wrote: da vlasnici ne bi trebali da se osećaju ograničeno i slično

to je to! ja da imam ispravnog mex strata, mogao bi se osjecati ograniceno samo zbog svog ogranicenog umjeca na instrumentu, kojeg sam svjestan ...

-
Nešto si se zbunio oko obraćanja, ali si mene citirao.sinisake wrote:Savo, zasto bismo limitirali raspravu temom? Pa u digresijama je, kao sto i sami znate, vrlo cesto prava draz razgovora, kao manifestacije verbalizacije duha slobodnih i slobodnomislecih jedinki.![]()
Tema - da li je i koliko je bolji MIA strat od MIM strata (i sve njene varijacije) smesnija je od ove digresije o Dzimi Vonu, a i otvarana je i silovana vec 100 puta na forumu bez ikakvog validnog™ zakljucka...
Ma nije ni bitno.
Ovde je limitiran jedino ovaj forum.
Limitiran je znanjem i sposobnošću članova.
Zato su i česte digresije, to je valjda jasno.
Zato je vrlo malo pametnih i kvalitetnih komentara.
Kada neko nema šta da kaže o temi bolje je da ne kaže ništa nego da stavlja kokice i slične detinjarije.
A što se tiče razlike u kvalitetu ona je svakako na strani Amera i to zna svako ko ima takvu gitaru. MIM je stepenica ispod, a Kinez još jedna dole. Ako mislite da u Fenderu rade glupi ljudi varate se. Postoje tri kvaliteta i tri kategorije cena i kvaliteta i svaka ima svoju ciljnu grupu kupaca.
Većina koji imaju Kineza voleli bi da imaju MIM, ovi bi voleli MIA, a poslednji bi da pređu na Custom Shop, poslednji sanjaju o master built gitarama. Sve je to prirodno. Veliki biznis.
A to da dobar svirač može sjajno da zvuči i na metli valjda je jasno.
Pronađite na YT kako ljudi sviraju na instrumentima od recikliranog materijala. Videćete čelo od bureta ili čitav orkestar od tako nekakvog materijala. Zvuče sasvim korektno.
Govorim o kvalitetu proizvoda.
Kada se tiče razlike u ceni, tu već nije merilo.Usred Zala wrote:A što se tiče razlike u kvalitetu ...

Dok ovde na forumu sanjaju ovakvu priču tj. poredak:Usred Zala wrote:MIM je stepenica ispod, a Kinez još jedna dole. ...
Većina koji imaju Kineza voleli bi da imaju MIM, ovi bi voleli MIA, a poslednji bi da pređu na Custom Shop, poslednji sanjaju o master built gitarama. Sve je to prirodno. Veliki biznis..
Squier > Kinez (kopija) > MiM > MiA > Custom Shop > Master Built > Hand Made in Serbia Mirko Tasić Strat with Goran Zemun pickups

U svakom slučaju, ima pristojih i odličnih meksičkih Fender modela, ali to nije onaj Fender Standard koji se u Mitrosu nudio (doduše kada ga nije bilo na lageru

No, ne verujem da ga imaju za 400€.
Kvalitetniji MiM modeli se plaćaju vrlo blizu cene koštanja amerikanaca.

Usput, ne bih da delujem kao osoba koja ne ceni meksičke fendere, cenim, ali za realnu cenu. Ako u radnji nov std. model košta 500€ (Thomann prodavnica za uporedjenje), onda bih očekivao isti taj model u oglasima polovan za <300€ pa da nekome bude zanimljiv za kupovinu. Sve preko 500€ je mnogo za mex fendera osim ako nije road worn ili neki signature model.
Sinoć je bila svirka, ja na svom omiljenom MiM Classic 60' Stratu...baš sam uživao zajedno sa članovima benda...
Svakojake gitare sam preturio ..bla..bla...
Po meni za svakoga ko voli Stratocaster gitaru Fender Classic serija u potpunosti ispunjava očekivanja svog vlasnika...to su gitare u standardima Fender Vintage gitara i omogućavaju unapredjenja po želji vlasnika.
Čivije, potovi, prekidač i tremolo su odlični i tu im se nema šta zameriti, drvo i finiš solidni...pitanje je ukusa radius i pragovi, ko voli 7,25" i vintage frets nauživaće se...
Magneti su bolji od svake azijske keramike, lako se menjaju kvalitetnijim..
Svoje stratove doradio sam kod Ilije u Smederevu, Surf Green 50' ima uradjen 9,5" (7,25" je bio), nove pragove Dunlop 6105, tanke kao vintage a visoke kao jumbo, bone nut, GFS steel tremolo block i Fender Vintage Noisless pickups...
3 tone sunburs 60' ima jumbo pragove a radius je promenljiv ide sa 7,25" na 10", moja ideja, Micarta nut (odlično drži štim), GFS Brass block, Texas Specials pups sa Lindy Fralin base plate na bridge..
U obe gitare je uradjen sheilding bakarnom folijom...
Imao sam Custom Shop i AVR modele, verujte mi na reč na svakoj je bilo ponešto što bih zamenio, ali glupo je to raditi na skupoj gitari, na MiM promeniti nešto nije veliki greh...
Svakojake gitare sam preturio ..bla..bla...
Po meni za svakoga ko voli Stratocaster gitaru Fender Classic serija u potpunosti ispunjava očekivanja svog vlasnika...to su gitare u standardima Fender Vintage gitara i omogućavaju unapredjenja po želji vlasnika.
Čivije, potovi, prekidač i tremolo su odlični i tu im se nema šta zameriti, drvo i finiš solidni...pitanje je ukusa radius i pragovi, ko voli 7,25" i vintage frets nauživaće se...
Magneti su bolji od svake azijske keramike, lako se menjaju kvalitetnijim..
Svoje stratove doradio sam kod Ilije u Smederevu, Surf Green 50' ima uradjen 9,5" (7,25" je bio), nove pragove Dunlop 6105, tanke kao vintage a visoke kao jumbo, bone nut, GFS steel tremolo block i Fender Vintage Noisless pickups...
3 tone sunburs 60' ima jumbo pragove a radius je promenljiv ide sa 7,25" na 10", moja ideja, Micarta nut (odlično drži štim), GFS Brass block, Texas Specials pups sa Lindy Fralin base plate na bridge..
U obe gitare je uradjen sheilding bakarnom folijom...
Imao sam Custom Shop i AVR modele, verujte mi na reč na svakoj je bilo ponešto što bih zamenio, ali glupo je to raditi na skupoj gitari, na MiM promeniti nešto nije veliki greh...