Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
sl0e

Re: Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija

Post by sl0e » 11 May 2009, 02:53

Ban? :grummel_2: :grummel_2: :grummel_2:

Bulatovic

Post by Bulatovic » 11 May 2009, 02:54

Ja sam napisao bese "budi Bog s nama"?

E, pa jos jednom

BUDI BOG S NAMA!!!

A da se ljudi malo opuste, popiju pivce za zivce, ono, malo, duboh udah, dubok izdah, i iskuliraju se?
I, lepo sledeci put kad hoces da kupis nesto, fino i kulturno pocnes sa "dobar dan, interesuje me to i to povodom oglasa ili toga i toga... ...kad bih mogao da dodjem da probam..." i ostalo, i onda lepo pogledas da znas sta kupujes, posto obicno neces dobiti racun za tu transakciju, e pa onda nece biti problema da ovaj ovome preti jer ne radi pickup ili ne znam sta.

Ljudi se zale kada krenu u kupovinu, totalno glupo, neobavesteni, naivni, lakomi i tako dalje, i onda kao posledica svega toga, naravno, budu predjeni (ispaljeni, za****ni, izradjeni, "pokradeni" i ostalo).
Meni iskreno nije zao kada neko tako ode kupi nesto polovno i na kraju to ne valja. Ni najmanje! Imam protiv prevaranata koji kazu da prodaju jedno a uvale ti nesto trece - ali tebi kao kupcu - ako ti je stvarno stalo do toga sta kupujes - trebalo bi da bude nomalno da se lepo i temeljno upoznas sa tom stvari koju kupujes, da ne bi doslo do "podvaljivanja".
Ljudi pljuju preprodavce opreme... ne razumem... Jeste, podignu cenu robe... I? Pa, brate, ako je skupo - a ti nemoj da kupis! Ja nisam preprodavac opreme, niti bilo cega, prodao sam sada par gitara na ebay-u koje ne koristim vise, i lepo je sve jasno - cena visoka? Ne kupis. Kruze price o prodavcu (los feedback)? Ne kupis. Nema dovoljno podataka o proizvodu? Ne kupis. Ne znas dovoljno o tome sto kupujes, i moze da te zezne neko? Ne kupujes polovno i "ne provereno" dok ne naucis sta i kako da gledas, ili kupis u prodavnici i dobijes fiskalni racun, upakovan proizvod, garanciju i slicno.

Zalosno je kakva je situacija danas, da svako svakoga gleda da zavrne, da se - direktno kod gitara i opreme - prodaje GOMILA falsifikata pod ubedjenjem da je original i to za ogromne pare - ali jos je zalosnije da neko ne razume to, ne veruje u to, i totalno glupo se zaleti i udje u transakciju bez ikakvog znanja sta kupuje i sta je mogao da kupi! Posle, brze bolje izvuci pare nazad, preti, tuci i ostalo - jer shvata da to sto je platio vise nego sto treba ili da je kupio falsifikat, a nije primetio na vreme je njegov problem, i treba okriviti drugoga.
Ponavljam, ja bih svakog prevaranta prijavio, ako ne nadleznim organima, ovde bih objavio - sa kim sam imao posla, sta i kako. Ali mislim da bih ja bio kriv da odem da kupim Gibson Les Paul za 2000 eura i dobijem Mymusia kinesku gitaru.

Zasto je normalan ljudski kontakt, pristojan razgovor i komunikacija danas raritet - ugrozena vrsta?! :grummel_2: :ma bravo:

EDIT: POVRACA MI SE OD OVAKVIH TEMA

sl0e

Post by sl0e » 11 May 2009, 03:03

Edituj post, da ne bi zakljucali topic zbog slike pls. Ontopic: Ne znam tacno sta se desilo, ali mi je ovo instant-ban situacija. :grummel_2:

Bulatovic

Post by Bulatovic » 11 May 2009, 03:24

sorry druze - isteklo vreme edit-a...
nisam znao da bi bio problem

molim moderatora da edituje i obrise img.

Hvala! i izvinjavam se!

sinisake
The original one

Post by sinisake » 11 May 2009, 07:26

Ali mislim da bih ja bio kriv da odem da kupim Gibson Les Paul za 2000 eura i dobijem Mymusia kinesku gitaru.
Pa sto bi onda prijavio prevaranta? :)

bokicasa

Post by bokicasa » 11 May 2009, 08:57

au tyler batice...iskuliraj malo..

The Mask AE

Post by The Mask AE » 11 May 2009, 09:18

PREprodavci postoje. Nebitno je da li bi trebalo ili ne... Kako je gore neko napisao tvoje je da probas, pipnes, vidis, informises se. Ljudi varaju. To prosto tako funkcionise. Takodje je nebitno zbog cega.

Momci nemojte spamovati temu i prosipati mudrosti ovde. Ja (kao jedan od mnogih) se nisam uclanio ovde da citam kako se svadjate (sad mislim na pricu o ekonomiji :O.o: ), a hteo bih citanjem ove teme da unapredim sebe. To mi ne dozvoljavate.

Iako zivimo u istom gradu ja nemam pojma ko je oi_ilija, tako da mogu da budem objektivan (izuzetak je da je decko (verovatno) "Cacanin") i moje misljenje je sledece:

1. rocket roll - se zajebao sto se upustio u sve ovo jer mu realno to u zivotu nije trebalo
2. vbraca - ne zna dovoljno pa juri druge za reference u koje i nije preterano siguran. Pogresio (grdno ako mogu da dodam) pozivanjem porodice, familije, pretnjama, praznim pricama, uglednim familijama, sicilijanskim pricama, konjskim glavama u krevetu etc.
3. Srba - pogresio sto nije ucestvovao u celoj situaciji (ili jeste minimalno)
4. oiilija - pogresio sto je izabrao da se bavi ovim sportom. Pritom NISAM rekao da je pogresan vec da moze doci upravo do ovakvih situacija, pa te prazne pretnje pomesane sa relativno visokom kintom u trenutku mogu mnogo da kostaju.

Obratite paznju da ukoliko se proveri autenticnost te gitare, i potvrdi cifra o kojoj se govori vi dobijate mnogo CUPANJEM kompletne elektronike ili skraceno drvo vredi te pare. Naravno uslov je da ne jurite relic vec kvalitetan ton.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 11 May 2009, 10:08

Funkomat wrote:Evo cisto da podelim s vama poruku koju sam pre 10 min dobio od naseg uvazenog kolege sa foruma...
Bilo je i za očekivati od mladića kojem je, između ostalog, "peder" pogrdna reč... skrenuta je pažnja nadležnima, a podsećam i da je - van Interneta - pretnja nasiljem krivično delo.

To je život i ovakve teme su zato potrebne: recite šta vas muči i skrenite pažnju kolegama na nepravilnosti u muzičkom svetu.

Negde to mora da se napiše, jer muzičari to itekako žele da pročitaju.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 11 May 2009, 10:15

a podsećam i da je - van Interneta - pretnja nasiljem krivično delo.
To mozda negde van Srbije, recimo u zlocinackoj Americi, gde se za takve stvari zaglavi zatvor... Ovde bi te gledali kao kretena da odes i prijavis pretnju... :(
Oj, Srbijo, buno medju narodima!

Nego, da se vratimo na temu - stalno se pominju falsifikati... I sam sam dobio upozorenja od nekih clanova foruma na ogromnu kolicinu falsifikata koja cirkulise...
Da li su imena javna tajna, ili je to uopstena tvrdnja?

The Mask AE

Post by The Mask AE » 11 May 2009, 10:21

sinisake wrote:Da li su imena javna tajna?
Voleo bih da nisu. Tim clanovima restrikcije i zdraviola.
Ja ne mogu da verujem da neke sitne obmane zvuce ovako: prodajem fender gitaru model skvajer bla bla bla... To upali na svakog recimo 20og.

Mali off: Ljudi jel se to vama dvojici iznad pokvario brojac za postove? :ma bravo:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 11 May 2009, 10:30

Ma ne, naivno je ocekivati iznosenje imena preprodavaca koji su hm... skloni valjanju falsifikata, javno, ali bilo bi dobro da oni koji znaju skrenu paznju, barem preko PP-a, djeci koja su odlucila da kupe neku fensi haj-end, a relativno povoljnu gitaru. :)

Mali off: Ljudi jel se to vama dvojici iznad pokvario brojac za postove? :ma bravo:
Meni se pokvario mozak, postao sam zavisnik od interneta, posebno od kojekakvih foruma.
Radim na tome, fala na upozorenju... :ziveli:

The Mask AE

Post by The Mask AE » 11 May 2009, 10:35

Nije bre naivno. Trebalo bi uraditi bas to. Predlazem temu sa nickovima i sajtovima gde je dokazano da likovi cheatuju (ne counter strike vec muzicka oprema ::ranting:: ). Neka ga nek se nadje. Da 100 postova pomognu jednom coveku ponovo super.

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 11 May 2009, 10:37

jbg, covek se ovom pretnjom totalno iskompromitovao i izblamirao, tako da je sada definitivno izgubio potencijalne kupce na ovom forumu. prvo mene. onaj koji je u stanju da rpeti batinama i sacekusama u stanju je da vara i krade. pretnje i seljacenja - cao!!! taman i da dzabe deli vintage pojacala. ::ranting:: trajni ban, ako na ovom forumu ima ikakvih principa.

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 11 May 2009, 11:14

Cekaju se jos nadlezniji..

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 11 May 2009, 11:28

Kapiram ja da je preprodavaca uvek bilo i da će ih uvek biti, i u teoriji nije nužno preprodavac i prevarant. Međutim, moje iskustvo je da nisam sretao preprodavce koji baš nikako nemaju razloga da se stide. Eto ja sam kad sam bio srednjoškolac imao fenomenalnu saradnju sa jednim preprodavcem, nikad me nije uradio, valjda sam mu u onim nesrećnim devedesetim bio donekle simpatičan što se lomim oko svirke. S druge strane, budući da smo imali redovnu saradnju, bio je povremeno otvoren da mi prizna neke svoje prilično bezobrazne prevare. Mislim, hvala mu što je mene toga poštedeo, ali nisam mogao nikako sa odobravanjem da posmatram muvačinu. I on je pritom bio najbezazleniji, ne mogu da vam opišem na kakve sam ajkule nailazio. Preko telefona se laže i maže samo da te ikako namame u "jazbinu", a onda kreće ludilo od ubeđivanja i cenkanja i priča od kojih se prevrće želudac. Najsmešnije je što se oni uglavnom međusobno znaju, i uglavnom jedni druge optužuju za prevarantsko ponašanje, a u suštini mrtva trka...

Istina je da ima brzopletih kupaca, i istina je da postoji mogućnost da se čovek bolje informiše o robi koju kupuje, ali to ne znači da je oprošteno svakom trgovcu koji je uvalio robu neinformisanom kupcu. Čekaj, šta mu to sad dođe - moraš biti informisan koliko i trgovac da bi imao pravo na ljudski tretman u kupovini? Neće biti. Trgovac koji ima zrnce ljudskosti mora da se stara o obostranim interesima. Prevara je prevara, nepošten trgovac je nepošten trgovac, nema opravdanja za to! Ako moraš da se spremaš za kupovinu kao da si krenuo u rat, onda tu nešto ne valja. A našim trgovcima je borba za redovnu mušteriju spaljena i zakopana knjiga. Ljudi zaboravljaju da se daleko više zaradi od mušterije koja se redovno vraća, pa makar da kupuje i sitnice, nego od mušterije koja se jednom prevari i više se nikad ne pojavi.

Jedna anegdotica iz mojih adolescentskih dana. Javljao se ja redovno na oglase, da se informišem o cenama, i uočim da sam čuo sigurno 2 ili 3 puta jako sličnu priču. Kaže čovek da je gitara odlična, pa kad je on nju kupio za svog sina, šta tu ima da se priča? Nego klinac bitanga, ne ume da poštuje to što je dobio dobru gitaru, pa ne vežba, i eto, sada mora da prodaje gitaru... Zapišem ja broj pošto sam čuo tu priču u reprizi, pa počnem redovno da zovem taj broj kad se pojavi u oglasima. Donekle sam beležio recke kad god čujem tu priču, pa sam posle izgubio evidenciju, ali preko 30 puta mi je isti lik pričao tu priču! Mora da ima sina koji je jako spretan na rečima, kad ga je preko 30 puta navukao da mu kupi gitaru, a ovaj "mučenik" posle mora da je prodaje :lol: Čudo su preprodavci...

Locked