Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
pisac

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by pisac » 23 Nov 2016, 22:19

Prvo,na ,,stranom“sajtu koji iz navike redovno posecujem,cena Classic Vibe-a varira od 250 pa do 320 evra,i ponekad se gornja granica SQuiera CV dodiruje sa donjom granicom cene Fendera Mim.Drugo,i bolji Gibsoni,gde je vlasnik cesto prinudjen da spusti cenu znatno(mozda ne bas 60%)vrte se na oglasima mesecima,iako nisu krsevi,i puste zelje prodavaca.Onaj ko hoce dobar instrument a nije trenutno solventan,kupi ClassicVibe skoro upola cene,nov je 460 a polovan 250.Onaj ko hoce dobar instrument,a ima lovu,nece dati 1500 evra za polovnog Gibsona ako moze za 2200 da kupi novog,u garanciji...njemu ta razlika ne znaci mnogo,ima covek lovu i nisani vrhunski instrument;a prodavac Gibsona obicno najduze ceka kupca,ili se trampi,ili mora mnogo da spusti cenu-sto do sada nisam video...trece,polovnu gitaru u inostranstvu kupiti na nevidjeno,uz dil da je neko trece lice donese otuda,rizik je od koga boli glava.Ni novu gitaru ne bih narucio na nevidjeno,a za polovnu bih zaista cvikao,jer ne postoji siguran nacin da znas sta ocekujes i sta placas,a sta ces videti kad odvezes masnicu i otvoris kutiju...ovo je naravno samo moje skromno misljenje i ne mora da bude tacno,a u vezi gorepomenutog belog ClassicVibe-a bih primetio da nije krs,i predlazem da pratimo koliko dugo ce se vrteti na oglasima,to jest,cekati kupca.

hipihill

Post by hipihill » 24 Nov 2016, 08:57

pisac wrote:Prvo,na ,,stranom“sajtu koji iz navike redovno posecujem,cena Classic Vibe-a varira od 250 pa do 320 evra,i ponekad se gornja granica SQuiera CV dodiruje sa donjom granicom cene Fendera Mim.Drugo,i bolji Gibsoni,gde je vlasnik cesto prinudjen da spusti cenu znatno(mozda ne bas 60%)vrte se na oglasima mesecima,iako nisu krsevi,i puste zelje prodavaca.Onaj ko hoce dobar instrument a nije trenutno solventan,kupi ClassicVibe skoro upola cene,nov je 460 a polovan 250.Onaj ko hoce dobar instrument,a ima lovu,nece dati 1500 evra za polovnog Gibsona ako moze za 2200 da kupi novog,u garanciji...njemu ta razlika ne znaci mnogo,ima covek lovu i nisani vrhunski instrument;a prodavac Gibsona obicno najduze ceka kupca,ili se trampi,ili mora mnogo da spusti cenu-sto do sada nisam video...trece,polovnu gitaru u inostranstvu kupiti na nevidjeno,uz dil da je neko trece lice donese otuda,rizik je od koga boli glava.Ni novu gitaru ne bih narucio na nevidjeno,a za polovnu bih zaista cvikao,jer ne postoji siguran nacin da znas sta ocekujes i sta placas,a sta ces videti kad odvezes masnicu i otvoris kutiju...ovo je naravno samo moje skromno misljenje i ne mora da bude tacno,a u vezi gorepomenutog belog ClassicVibe-a bih primetio da nije krs,i predlazem da pratimo koliko dugo ce se vrteti na oglasima,to jest,cekati kupca.
U konkretnom primeru za Squier prodavac je dao realnu cenu jer hoće da proda, a ne da se igra trgovine. Još malo niže i otići će, ali i ovako će da ode samo mora malo da sačeka. Za razliku od njega onaj jubilarni iz lebana kojeg sam malopre video za 350 e ili onaj za 450 sa nekim drugim magnetima neće otići nikada za keš, možda u zameni.

Gde si video Gibsona za 60%? Uputi me na taj oglas, zanima me. To bi za Standarda bilo recimo nekih do 1.300 e. Govorim o gitarama koje su kao nove, znači bez ulaganja. Ja tako nešto nisam video nikada. Standard po toj ceni otišao bi jako brzo. Gibson od 2.200 nije vrhunski već samo osrednji. Gibson je na ceni svuda, posebno u Americi gde cena polovnih uglavnom ne pada ispod 70% novog. Svakome znaći razlika pa i onima koji imaju dosta para, njima možda najviše. Novog kupuješ kada nemaš dobar izbor polovnog.

Što se tiče probe gitara se ne kupuje na neviđeno u principu, ali baš me zanima ako si recimo iz Vranja da li bi išao u Suboticu da probaš Squier? Ne bi, ili bi ga preskočio ili kupio pouzećem na reč prodavca. Sa inostranim prodavcem takođe možeš da razgovaraš i pregovaraš. Tako možeš da saznaš svaki detalj. Moj poznanik je tako kupio već nekoliko gitara uključujući i akustičnu i sve su bile odlične i po solidnim cenama. Lično ne bih kupio na ovaj način gitaru od 8.000, ali one do oko 1.000 bih uzeo bez velikog zenta.

KP je skroz nerealno tržište po mom mišljenju i jasno je da se skoro ništa ne proda za keš. Nije poenta da nema para već je odnos kvalitet/cena poremećen.

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 24 Nov 2016, 15:42

Ti matori opet pričaš o tih nekih 60%... Ne diktira cenu polovnjaka cena novog instrumenta, nego tržište. A što se to tebi ne svidja, pa ne svidja se ni meni, al' šta da se radi. Ne znam da li si provalio da su na oglasima telci uvek skuplji od stratova u istoj klasi, samo zato što su redji, a isto koštaju u radnji, možda su čak telci jeftiniji novi. Za Classic Vibe strata je odavno utvrdjena preprodajna cena 250 eura, isto tako npr. za Road Worn strat je 700, kakav god da je. KP je odličan sajt ali za one koji imaju strpljenja. Kome treba nešto za danas, ima prodavnica i zalagaonica, pa izvol'te.

OVCA

Post by OVCA » 24 Nov 2016, 18:06

hipihill wrote:
pisac wrote:Prvo,na ,,stranom“sajtu koji iz navike redovno posecujem,cena Classic Vibe-a varira od 250 pa do 320 evra,i ponekad se gornja granica SQuiera CV dodiruje sa donjom granicom cene Fendera Mim.Drugo,i bolji Gibsoni,gde je vlasnik cesto prinudjen da spusti cenu znatno(mozda ne bas 60%)vrte se na oglasima mesecima,iako nisu krsevi,i puste zelje prodavaca.Onaj ko hoce dobar instrument a nije trenutno solventan,kupi ClassicVibe skoro upola cene,nov je 460 a polovan 250.Onaj ko hoce dobar instrument,a ima lovu,nece dati 1500 evra za polovnog Gibsona ako moze za 2200 da kupi novog,u garanciji...njemu ta razlika ne znaci mnogo,ima covek lovu i nisani vrhunski instrument;a prodavac Gibsona obicno najduze ceka kupca,ili se trampi,ili mora mnogo da spusti cenu-sto do sada nisam video...trece,polovnu gitaru u inostranstvu kupiti na nevidjeno,uz dil da je neko trece lice donese otuda,rizik je od koga boli glava.Ni novu gitaru ne bih narucio na nevidjeno,a za polovnu bih zaista cvikao,jer ne postoji siguran nacin da znas sta ocekujes i sta placas,a sta ces videti kad odvezes masnicu i otvoris kutiju...ovo je naravno samo moje skromno misljenje i ne mora da bude tacno,a u vezi gorepomenutog belog ClassicVibe-a bih primetio da nije krs,i predlazem da pratimo koliko dugo ce se vrteti na oglasima,to jest,cekati kupca.
U konkretnom primeru za Squier prodavac je dao realnu cenu jer hoće da proda, a ne da se igra trgovine. Još malo niže i otići će, ali i ovako će da ode samo mora malo da sačeka. Za razliku od njega onaj jubilarni iz lebana kojeg sam malopre video za 350 e ili onaj za 450 sa nekim drugim magnetima neće otići nikada za keš, možda u zameni.

Gde si video Gibsona za 60%? Uputi me na taj oglas, zanima me. To bi za Standarda bilo recimo nekih do 1.300 e. Govorim o gitarama koje su kao nove, znači bez ulaganja. Ja tako nešto nisam video nikada. Standard po toj ceni otišao bi jako brzo. Gibson od 2.200 nije vrhunski već samo osrednji. Gibson je na ceni svuda, posebno u Americi gde cena polovnih uglavnom ne pada ispod 70% novog. Svakome znaći razlika pa i onima koji imaju dosta para, njima možda najviše. Novog kupuješ kada nemaš dobar izbor polovnog.

Što se tiče probe gitara se ne kupuje na neviđeno u principu, ali baš me zanima ako si recimo iz Vranja da li bi išao u Suboticu da probaš Squier? Ne bi, ili bi ga preskočio ili kupio pouzećem na reč prodavca. Sa inostranim prodavcem takođe možeš da razgovaraš i pregovaraš. Tako možeš da saznaš svaki detalj. Moj poznanik je tako kupio već nekoliko gitara uključujući i akustičnu i sve su bile odlične i po solidnim cenama. Lično ne bih kupio na ovaj način gitaru od 8.000, ali one do oko 1.000 bih uzeo bez velikog zenta.

KP je skroz nerealno tržište po mom mišljenju i jasno je da se skoro ništa ne proda za keš. Nije poenta da nema para već je odnos kvalitet/cena poremećen.
Stvarno si se nalupao,samo tako.Ne znam sta ce ti to?Da nisi mozda admin na KP,pa ti je jasno koliko i za koliko se prodaje tamo?I koliko cesto trgujes uopste,da bi nesto tako tvrdio?Ja,recimo, mislim da se polovne gitare prodaju po ceni od 73,756%(+-4%),u odnosu na nove.

hipihill

Post by hipihill » 24 Nov 2016, 18:43

OVCA wrote:Stvarno si se nalupao,samo tako.
Naravno ne moram da budem u pravu, ali tvoj način komunikacije je ružan, ne prija mi. Ja sam samo izneo lično mišljenje.

parker

Post by parker » 24 Nov 2016, 18:47

Dajte par tih stranih sajtova/oglasa da vidimo sta ima

pisac

Post by pisac » 24 Nov 2016, 19:07

Hipihill,ja sam rekao da je prodavac Gibsona prinudjen da spusti cenu (MOZDA NE BAS 60%)...znaci,nismo se razumeli.Znaci,rekao sam da TOGA NEMA.
Instrument od 2200 je vrhunski,to je napisano,ne Gibson od 2200.Pogresno si razumeo.Mislim da je razlika u zvuku izmedju tog standarda od 2200 evra i Gibson True Historic 1959 Les Paul Reissue od 7000 evra skoro nevidljiva,ali je razlika u ciframa itekako vidljiva...ili Gibson Peter Frampton "Phenix" 1954 Les Paul Custom od 20 000 evra(pogledati katalog MUSIC STORE ,Köln)...,sto pokazuje da je instrument od dve hiljade evra vrhunski,sto se tice tona i svega ostalog(posebno ako se uporedjuje sa nizom, i srednjom klasom od 600 evra pa nadalje),ali da,ima modela koji kostaju mnogo vise,samo je pitanje da li i vrede vise,da li je zvuk toliko ,,bolji''.E sad,da nema kupaca,ne bi ni bilo Gibsona sa pet cifara,ali to je samo reklama,pomodarstvo,kolekcionarstvo,izdrkavanje(sorry na vokabularu).

https://www.musicstore.de/nl_NL/EUR/Gib ... 036948-000

To opet pokazuje da onaj ko ima lovu,radije daje za nov Mercedes 40 000 evra nego za polovan 28 000...slicno je i sa kupovinom gitara,po onoj staroj;,,Kad dam 700 evra za polovan Fender,ma cu se nategnem jos za 300 pa cu si kupim nov bre!''Ovo sa natezanjem shvatiti kao naprezanje,bez aluzija na...natezanje.
Ja nisam imao prilike da uporedjujem iste gitare iste marke iste godine proizvodnje,ali mnogi ljudi koji to jesu rekli su da postoje razlike u tonu izmedju istih modela istog godista iste serije gitara koje stoje u prodavnici,ponekad znacajne.Onda je lutrija kupovati na nevidjeno,ne cuvsi i ne probavsi tu gitaru,pa jos polovnu.E sad,mozda su stranci posteniji,pa covek moze malo da se osloni i na taj faktor poslovnosti,i postenje,iskrenost,ne znam.
A ja sam za kupovinu moje gitare pre tri godine presao 800 kilometara u jednom danu,promenivsi pri tom 4 prevozna sredstva.Ali sam je cuo,uzivo,na velikom Blackstar lampasu,i video sam sta kupujem.Nisam se pokajao.
Last edited by pisac on 24 Nov 2016, 19:24, edited 3 times in total.

pisac

Post by pisac » 24 Nov 2016, 19:19

http://www.2dehands.be/muziek/muziekins ... he-gitaar/

http://www.musiker-annoncen.de/l/gitarren-amp-zubehor/3

http://www.2dehands.be/muziek/muziekins ... 16814.html

http://www.2dehands.be/muziek/muziekins ... 13625.html

Ova dva Classic Vibea pokazuju da je cena od 250 evra kod nas na KP-u vise nego prihvatljiva.Inace,cene novih gitara su iste kao u Srbiji,pa su i cene polovnih tu i tamo slicne...ma sve je ovo poceo Rockatansky!Rockatansky,ti si kriv za sve! :ziveli:

hipihill

Post by hipihill » 24 Nov 2016, 19:32

pisac wrote:Mislim da je razlika u zvuku izmedju tog standarda od 2200 evra i Gibson True Historic 1959 Les Paul Reissue od 7000 evra skoro nevidljiva,ali je razlika u ciframa itekako vidljiva...
A ja sam za kupovinu moje gitare pre tri godine presao 800 kilometara u jednom danu,promenivsi pri tom 4 prevozna sredstva.Ali sam je cuo,uzivo,na velikom Blackstar lampasu,i video sam sta kupujem.Nisam se pokajao.
Ja ne bih prešao 800 km u jednom danu zbog gitare puškom da me teraš :D . Jedino avionom, ali onda se kupovina verovatno ne bi mnogo isplatila. Samo sam jednom kupio gitaru na neviđeno i platio je celih 20 nečega!!! Vredela je daleko više. Ponavljam da bih bez pardona smeo da kupim gitaru do oko 1.000 nečega na neviđeno jer bih je dobio po nižoj ceni od ove na oglasima i sutra bih je lako prodao ovde i vratio uloženo. Čak i da izgubim malo šta da se radi, to je rizik trgovine.

O razlici u kvalitetu i odnosa cena ne bih raspravljao jer ćemo doći u začarani krug. Lično sam probao više puta i znam da se recimo Fenderi Speciali, Standardi, Custom Shop, Masterbuild precizno razlikuju po kvalitetu izrade i tona. Isto je i kod Gibsona. Takođe se razlikuju stari komadi od novih. Da li vrede te pare to mora svako da proceni za sebe prema svojim kriterujumima.

hipihill

Post by hipihill » 25 Nov 2016, 08:37

Za mene je etalon eBay. Gledam samo sold listing, za koliko je stvarno nešto prodato. Pri tom gledam nemački, austrijski, italijanski, znači nama bliže i realnije. Evo nasumičnog primera za MIM Stratocaster u Italiji od pre pola sata:

http://www.ebay.com/sch/Musical-Instrum ... 5573.m1684

Sada uporedite sa cenama na KP.

Rocker.
MF veteran

Post by Rocker. » 25 Nov 2016, 09:45

Kakva li je ovo buževina, samo čivije, backplate i kapice za potenciomentre su od jolane:
https://www.kupujemprodajem.com/el-gita ... d=85690585

alfonso

Post by alfonso » 25 Nov 2016, 10:18

Za mene,sve sto ima u sebi naziv JolanDa ne vredi vise od 50€ sta god joj radili i tacka

Margos

Post by Margos » 25 Nov 2016, 15:42

alfonso wrote:Za mene,sve sto ima u sebi naziv JolanDa ne vredi vise od 50€ sta god joj radili i tacka
Ali kad cujem to "dupli magneti"... :grummel_2:

pisac

Post by pisac » 25 Nov 2016, 18:59

Prekjuce je Rockatansky primetio beli Squier Classic Vibe na KP-u,po ceni od 250 evra.Danas ga vise nema,prodat je.Bas sam bio radoznao,ali sam i pretpostavljao da ce neko brzo da reaguje,i kupi ga.Srecnik.

RadeRas

Post by RadeRas » 25 Nov 2016, 19:00

pisac wrote:Prekjuce je Rockatansky primetio beli Squier Classic Vibe na KP-u,po ceni od 250 evra.Danas ga vise nema,prodat je.Bas sam bio radoznao,ali sam i pretpostavljao da ce neko brzo da reaguje,i kupi ga.Srecnik.
Ja sam ga primetio pre 3 meseca i tada je bio 250 evra. Dugo se taj strat vrti po oglasima, mozda ga je prodavac povukao jer nema zainteresovanih?

Post Reply