Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
nenadnenad

Re: Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija

Post by nenadnenad » 11 Feb 2010, 19:01

:mrgreen: :bow: :bambi:
Ja se nesto ne obazirem mnogo na muke preprodavaca, mnogo sam bezosecajan :)

sub_zer0
MF veteran

Post by sub_zer0 » 11 Feb 2010, 19:13

Jesi, nije ni njima lako. Oni samo pokusavaju da nahrane svoje preprodavacke porodice :mrgreen:

faks
Badmotorfinger

Post by faks » 11 Feb 2010, 19:14

da li su oni svesni da se mi ovde sprdamo sa njihovom pohlepom :rlol:

nikolic025

Post by nikolic025 » 11 Feb 2010, 20:38

mika(kako li se vec zove)

Mislim da je bezobrazno da prodajes neproverene informacije!!

Moje pojacalo je JTM60 i to sa 2x12" model 622 i ni u jednom trenutku nisam stavio cenu nizu od 650E,a taj o kome si ti mislio je neki lik iz Rume koji prodaje JTM30 koji je budzen,menjan zvucnik i slicno!!!Moje pojacalo je novo(iz devedeset i neke) u fabrickom stanju!Nebih ga prodavao da mi nije preveliko,a da ga probas,znao bih zasto ga nebih prodavao!

Nemam zasto da se pravdam,jer covek koji prati oglase manje-vise neka moja stvar je stalno tamo,nazalost nisam mogao iz prve da kupim Gibson,pa sam kupio jednu gitaru i stekao kintu,prodao tu,dodao lovu,kupio skuplju i tako dok nisam kupio Gibsona i USA Fendera,te gitare su bile kod mene svaka duze od godinu dana i prodao sam ih kako bih kupio nesto bolje,nazalost kod nas nemozes da prodas skoro nista za kes,pa sam prihvatao i jeftinije stvari jer se lakse prodaju....

Problem je sto ne mogu dugo da se zadrzim na jednom instrumentu(pri tom mislim i na menjanje gitara,a i na izbor instrumenta,posto sviram par),ali daleko od toga da kupujem gitare i opremu da bih preprodavao,jer od toga nema leba ako se nebavis svercom ili kradenim gitarama,a za to niti imam vremena niti obraza!Kod mene je dosao kraden Gibson jer sam bio lakoveran,covek iz Indjije (svi znamo o kome se radi) se kunuo da je legalan da mu je covek doneo iz Bankoka (ni manje ni vise) i da su se menjali za MM Luke itd,posle dve godine resim da ga prodam i kako sam ga stavio u oglas,javilo mi se jedno 10 ljudi koji su imali tu gitaru (isti s/n) u posedu,a gitara je 2007.,a ja je kupio 2008. u novembru i ja coveka kontaktiram i on me ubedjuje da s.ru i da ce on da ih tuzi bla,bla,hoce samo da mi obore cenu da je dam za dz it...pa kako znaju s/n?
Takva situacija mi se nikad nije dogodila!Niti ce,jer ja iskljucivo nabavljam opremu za sebe i kad skupim nesto kinte,to prodam,kupim drugo itd..!

I zbog takvih ljudi nisam ostao na Gibsonu koji je bio odlican,jer ne zelim da mi neko dodje u lice i kaze,pa to je kradena gitara,prodao sam je i rekao coveku da nemam papire,da je verovatno kradena sve u lice coveku da nedodjem u situaciju kao doticni preprodavac i otisao u mitros i uzeo novog Fendera Deluxe da znam da imam papire i racun!

Ako cemo tako,vecina vas je na oglasima veoma cesto,ali pod drugim imenom!Ja na svakom forumu i sajtu koristim isti nick!

Opet ti kazem,mani se corava posla i prvo proveri informacije!

LifelessDead

Post by LifelessDead » 12 Feb 2010, 09:48

Ja stvarno ne vidim koja je svrha ove teme. Umesto da se ljudi upozoravaju na sumnjive preprodavce (jos ni jedan nije pomenut) ovde se ljudi prepucavaju oko nekih gluposti i daju linkove nekakvih glupavih oglasa samo zato sto imaju smesan tekst ili nerealnu cenu.
Ajd' i ja cu onda malo da spamujem :XD: , salim se, da kazem samo u vezi ovog strata sto ga je Nikolic prodavao. Poprilicno sam siguran da je taj strat prodavao neki lik iz Cacka, za nekih 600E da bih ga nakon nekih mesec dana Nikolic prodavao za 900E. Mala je verovatnoca da je to druga gitara posto se radi o specificnom modelu. Mozda je gitaru i uzeo za sebe pa mu se nije svidela i odlucio da ju proda pa malo i zaradi,ajd' i to ne moze da mu se uzme za zlo. U svakom slucaju gitara nije bila kod njega godinu dana kao sto kaze.
Stvarno ne mora da znaci da je covek preprodavac,kao i mnogi ovde koji se dosta pojavljuju u oglasima. Jednostavno ljudi koji sviraju vole da uzmu nesto novo od opreme,opet nesto staro im nije potrebno,dosadilo im, kupili pa shvatili da su se zeznuli,tako da se dosta vrte po oglasima a ne mora da znaci da su tu da zarade. Ja znam da je i meni neki lik rekao da nesto mnogo prodajem a ja imao mozda 3,4 oglasa od kada sam poceo da sviram gitaru.

nikolic025

Post by nikolic025 » 12 Feb 2010, 11:36

Stratocaster kupljen u Sapcu od nekog Gorana koji je pukao pricu da je radio u USA i imao svoj studio i da ima krsa fendera i da ova jeftina sr.nja prodaje,uzeo sam ga za 650E bez kofera u martu 2009. prodao ga u januaru 2010. sa koferom za 750E ni dinar nisam zaradio,jer ne prodajem zato.Stavio sam cenu 900E jel ljudi se cenkaju,Goranova cena je prvo bila 800E bez kofera.Mozda je on kupio od tog iz Cacka.U glavnom dok sam je odneo kod Kikija,jer je bila prilicno zapustena (pragovi odlicni i elektronika,kao i nista nije korodiralo,ali je skroz rastelovana,vrat ne nastelovan,kobilica legla na nazad prljava...Kad je sredjena,kupim kofer za 100E,no opet kad sam cuo ono za Gibsona da je kraden,shvatio sam da nemam papire ni za Stradzu i lepo ga bacio u oglase da ne bude ista prica,otisao u MM i kupio Deluxa novog i znam sta sam kupio (mislim nadam se,bar imam racun)...

I u pravu si,nije bila godinu dana kod mene nego 10 meseci,a gibson je bio dve godine i tri meseca,tako da ono...

LifelessDead

Post by LifelessDead » 12 Feb 2010, 12:50

U pravu si,jeste iz Sabca ja sam pobrkao i da, zove se Goran. Znam da je bila aktuelna negde u maju prosle godine jer sam ja tada hteo da uzmem strata. Uzeo sam vintage strat nekoliko meseci kasnije od nekog lika iz Bg-a koji mi je stvarno bio dosta sumljiv,mada ne mogu da kazem nista posto je gitara OK,bar za sad :D Inace sto se tice tog Gorana bas pre nekoliko dana je stavio oglas da prodaje nov Gibson Les Paul Supreme kupljen u Americi za 1000E i jos ostavio opciju za ponude. Odmah sam pomislio da je fake gitara jer je nemoguce da ju daje tako povoljno,pa na musicianfriends-u kosta preko 3000$ a maloprodajna cena je oko 5000$. Medjutim oglas je ubrzo obrisan,pretpostavljam da je neko od ovih preprodavaca bio vrlo brz u slucaju da je genuine :D

Sava

Post by Sava » 12 Feb 2010, 18:28

nikolic025 wrote:,,, shvatio sam da nemam papire ni za Stradzu i lepo ga bacio u oglase da ne bude ista prica,otisao u MM i kupio Deluxa novog i znam sta sam kupio (mislim nadam se,bar imam racun)...
Znači sada si završio posao i više te nećemo viđati po oglasima :D !

Ma šalim se, naravno, baš me pa briga da li trguješ ili ne.

majtimika

Post by majtimika » 13 Feb 2010, 02:01

nikolicu poznajemo se i odlicno znam da kupujes i preprodajes sve sto ti dodje pod ruku, zaboga imao si zajedno sa acom sopstvenu stranicu za oglase na metal forumu.

samo se ti vadi ali gori si od cove

Kill surf city

Post by Kill surf city » 13 Feb 2010, 03:51

Image

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 13 Feb 2010, 09:26

:lol: bez konkurencije najzabavnija tema na forumu :lol:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 13 Feb 2010, 09:32

A zasto preprodavci moraju da se pravdaju i tvrde kako nisu preprodavci? :?: To mi je posebno zanimljivo. :)
samo se ti vadi ali gori si od cove
Ahhahahaha, nemoj tako, pa Cova se jos nije aktivirao na netu. Jedan njegov oglas sam samo video, davno, za onaj ''skalpirani'' Squier. :ziveli:

maceyouth

Post by maceyouth » 13 Feb 2010, 14:40

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 13 Feb 2010, 14:41

I to pesto evra brate!

Locked