Ja nigde nisam napisao da je gitara u prodavnici bolja od dobre custom shop gitare, već da su bolje od onga što se radi u Srbiji i to tvrdim na osnovu onoga što sam probao. Naravno da su moji zaključci delom subjektivni ali opaske šta nije dobro na gitari su objektivne, i baš zato da neko nebi kmečao nisam ih hteo porediti sa jeftinijim kolegama iz inostranstva koji su bolji..Ja bih prvi bio srećam da odavde izlazi nešto valjašno, misliš li da ljudi nisu pokušavali da proguraju nešto od tih gitara odavde? jesu

a kako su prošli oni to znaju bolje nego ja, ja znam za ono što je završilo u Sloveniji i ko se prešao da je brže bolje prodavao prijatleji mi sami kažu ''ima po Sloveniji puno tih gitara iz Srbije i Hrvatske'' nego da nebude rekla kazala ja se držim svojih utisaka.
Druga važna stvar, problem dobrih majstora u srbiji nisu oni sami nego kupci, naručioci.....s obzirom da se 90% gitara radi po narudžbi krivicu bih ipak svalio na svirce.
Svirači ili naručioci gitara su uglavnom nemaštovite, narcisoidne, isfrustrirane ovce...koje priliku da naprave kakvu god žele gitaru u životu (bukvalno o čemu sanjaju), sa idealnim tijelom, vratom, bojom, drvetom, magnetima, čivijama i sl.
monogi veliki svirači su užasno teške osobe, ja nisam veliki svirač ali naravno da imam mana, nisam baš narcsoidan ali stalo mi je do sebe

, da sam sitničar jesam baš zato jer inače i slikam i onda hteo ja ili ne oči mi traže simetriju....Kako to kada naručim gitaru iz Britanije, ej hteo sa dam izbegnem ovo ali sad moram

, naručim na neviđeno eto procenio sam da mogu da verujem čoveku i tražio strata sa direktno montiranim humbakerima custom motanim 2 komada, 22 praga super jumbo, čivije na zaključavanje, dobar wilkinson tremolo, uljani finiš i da telo ne bude više nego iz 2 komada, kako on to može da napravi za blizu 600E sa sve poštarinom i da bude saliveno bez mane? zanči problem je u našim majstorima...da budem tačan u nekim majstorima, kazao sam čiji rad poštujem.
Živio sam ja dugo preko i probao dosta stranih radova po Svjacarskoj, Austriji pa i Nemačkoj nebo zemlja je razlika.Najveća razlika je ta što pošotju tvoj novac i ako sam nešto tražio on može reći moža nije dobro rešenje itd ali će uvek poslušati mušteriju, drugo ti imaš neku garanciju na rad. Treće ono kako stranci više zarađuju pa nebih baš rekao, kada sračunaš poreze itd za neke stvari naši uzmu više love. I nemam ja nikakv problem sa tim...Ovo oko
nemaštovite, narcisoidne, isfrustrirane
to vala važi i za dobar deo majstora
koriste da naprave stratokastera i telekastera.....kojeg opet porede sa originalom. Ima li tu logike?
ima logike ako je traži drugačiji vrat, nešto drugčije telo da njem u pasuje
nisam ja nigde spomenu custom pa da je vrat debeo itd...već esteski šta štrči
neželim da stvaram neprijatelje već sam tako par puta kada me neko nabeđuje ja kažem pošalji mi sliku i onda sve zaokružim u u sitnicama napišem gde šta štrči bez da sam je uzeo u ruke, na kraju bude '' jeste stvarno'' .....nisam ja sve probao daleko je od toga, ono što jesam prosto tako šam doživeo ne zato što ja mrzim Srbiju ne naprotiv Volim Srbiju i to puno ali sada ja nemogu da dižem nešto u nebesa kada nije tako, na kraju ti si u pravu sve što sam npisao je moj lični doživljaj i ljudi oko mene čije mišljene cenim da stajem nekome na žulj.
Ajde ovako da negeralizujem stvari ono što sam ja video za to pričam, verujem da ih ima ok, u poređenju sa trulim zapadom još kasnimo to je moje mišljenje, neka ljudi kupe šta se njima sviđa ja nemam taj problem, prosto pričamo o kvalitetu i utiscima svi smo različiti.