Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
MIKI-DJORDJE

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by MIKI-DJORDJE » 19 Feb 2017, 21:18

Čuo sam od više ljudi da im to smeta, čuo sam i za neku gitaru koja je otišla tako u Sloveniju. Po mojim merilima bi majstoru to trebalo bar toliko da smeta da u dva klika zamoli KP sajt da skine pogrešan oglas, ili prosto zamoli čoveka sa kojim je u jako dobrim odnosima da takve oglase ne stavlja.
to je istina mogu da kažem nešto malo iz svog iskustva, a čuo sam i za druga nego da se držim ličnog, ja sam pisao liku koji je nakačio oglas sa gitaram gde očigledno hardver nema veze sa Gotohom a piše ''harver Gotoh'' i to se vuklo dugo da ne razvalačim šta je dalje bilo nije fer...naravno nisam pisao svima samo 1 i to jedan put :D

viđao sam gitare sa lažnim hardverom a ljudi su platili živeći u ubeđenju da je harver pravi. Ko je tu muljao nisam policija niti inspektor...Ali sa ovim napisanim da zatraži da se skine oglas potuno se slažem!

kako bilo ja ga ne poznajem čuo sam da je kulturan fin itd.... Ovo sve što si napisao Komile je sasvim na mestu i ja se lično slažem 100% sa izloženim

da mnogi to rade takođe je istina, Žan gitare Boston hardver i cena astronomaska po meni je to daleko od tog nivoa tj cenovnog ranga.

na kraju KP je prepun lažnih oglasa i mene lično to dovodi do besa jer država sedi skrštenih ruku.

kao što si kazao i ti, tako mislim i ja da im svima zaista želim sreću i da prave što bolje gitare, ali za sada niko nije zaslužio da dobije moj novac. To je kažem moje mišljenje. Vićemo u budućnosti. :ziveli:

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 19 Feb 2017, 22:02

da ne kvotiram nikoga, što se tiče gitara Made in Serbia to je po mom mišjenu sve daleko od sveta , na kraju meni bi lično a verujem i mnogim muzičarima bili oni pro, tezgarili, svirali samo kući više nego drago da se ovde prave dobre stvari..ne ulazim samo u cenu, ako je nama problem lova ima ljudi preko koji imaju lovu pa nešto ne trče da kupe ovde, neko će reći dikriminacija hahaha pa žašto trče u Grčku, u Mađarsku i Poljsku npr :D

Do pre 10 godina nije imao ko da mi zameni pragove na gitari sada bre sve sami majstori veliki poznavoci materije, mislim da neko dugo treba da radi da dođe do nivoa da potražuje pri 1000evra za gitaru.

kažem moje je iskustvo takvo. Od majstora da mi srede Gitaru cenim čoveka u Novom Sadu , što se finiša tiče to je čovek iz Šida, a gitara koja mi se dopala LP jeste bila od čoveka sa školom iz BG-a svi znaju verujem ko je ko pa da ne reklamiram... :bambi:

tvrdim da su bolje gitare u prodavnici i to one do 500e od 99,99% made in Serbia, svakom bih uvek predložio da je bolje da kupi neku gitaricu od 150-300 evra pa u nju uloži nego da mu prave od početka ovde. gde su loše naše gitare?
finiš, nisu lepo vratovi nacentrirani npr tačke na sredini vrata nisu u osi sa sredinom tremola,veliki je jaz između vrata i tela da može stati bez frke debeo list papira- to je za bolt on gitare to redovno kod svih viđam, često čivije nisu u redu tj liniji to se vizulne stvari koje verujem utiču na sviranje, nisu simetrične, ako su neke originalni rad nemi smeta za oko u glavnom.
kao dopuni ovoj priči da ignorišemo iz koliko je koja gitara delova, eto Cort g250 košta pri 300e nisam probao bolju kod majstora a koštale su i to dobrano iznad 1000E, za HM LTD bilo šta iynad serije 100 odlične gitare, da ne pominjem seriju 1000 LPije i Vipere mislim zaista ima li ko da mi uradi bolju? ne bih reko :D , za Akustare kupio sam Epiphone Aj 220SCE može da izađe na ''megdan'' bilo kad :D koštala je malko iznad 200 evra! a o Epiphone super jumbo EJ 200 stvarno je gitarčina zaljubio sam se u nju ali nije bilo i mrzelo me da čekam...

tako da budemo realni, pogledajte šta nudi Vintage, LTD, Cort stvarno ima odličnih gitara, a ko je pri lovi a hoće custom a da bude ime iskreno radije bih kupio u Warmoth-u, ili DY guitars ima da se bira, da ponešen lokalpatritizmom bacam pare nije moj stil, nekad mi je žao drveta...mislim da su mnogi potrčali u celu priču videvši da postoji prostor da se napravi novac.

nije tačno da ljude na Zapdu brine poreklo da li je ova ili ona zemlja, evo legenda čovek koji je učio mnoge ladno svira gitaru iz Grčke i ako je to naljutilo mnoge Amere zato što je napustio PRS ali Bože moj znači može se kad se hoće , isto priča o cenama imate na njegovom sajtu neke leve gitare od tipa 200$ i odlične su znači u današnje vreme mnogi prave dobre gitare i priča da ti treba 1000e za dobru gitaru ne drži vodu , živim za dan kad će Thoman ili neko takav otvoriti radnju ovde https://www.youtube.com/watch?v=plZ5MXxHVgQ :bambi:

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 19 Feb 2017, 22:08

ista Grčka Dimis gitara ali kako to zvuči u studiju , sa ovom gitarom je snimano. (naravno video deo je dodat)..tako da napred naši! Mi i Grci smo braća te mi je drago ...LM Troy ga truje koliko je dobar :metal: https://www.youtube.com/watch?v=rRmi0dYTfJQ jesam malo izašao iz teme da se cenzurišem sam :off-topic: , ali ima i ova đitra preko oglasa samo stanih...bez ovih besnih magneta i nije toliko šokatno skupa sa magnetima jeste . bar za mene :ziveli:

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 19 Feb 2017, 22:16

Gitara izgleda i zvuči jedinstveno.
taj deo je tačan :lol:

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 19 Feb 2017, 22:22

kwiss wrote:
18 Feb 2017, 07:49
mohikanac u magli wrote:
18 Feb 2017, 00:02
Шта све неће да буде ручни рад...

http://www.kupujemprodajem.com/Boha-Han ... -oglas.htm

Melodija,hiljadu eura :D
bio si blizu ali dobro isti đavo, dobro si ga provalio, ako neko to plati soma evra voleo bih da ga upoznam :D evo ga rešenje konačno za đitru sas Aždahom surovom pa to je Jolana - meni liči da je to to, sad Jolana ili Melodija to je isti rang :D https://www.kupujemprodajem.com/Jolana- ... -oglas.htm

tocilj

Post by tocilj » 19 Feb 2017, 23:57

komil wrote:
19 Feb 2017, 20:32
tocilj wrote:
19 Feb 2017, 01:22
nije baš čist ručni rad (jer koristi CNC), ali je vjerovatno bolje od gitara iste vrijednosti iz radnje. Ali ljudi ovde kada kupuju instrument, kupuju da ga mogu prodati, a ne da bi im služio i to je veliki problem
Jesi ti video taj CNC? Pošto ja stvarno mislim da on nema CNC. Ne bih sada da detaljišem šta mi se sviđa a šta ne u njegovoj izradi gitara (u principu podržavam svaki rad domaćih majstora i njega), ali ne bih se složio da je njegov rad (još uvek) neka visoka klasa. Želim mu da bude i želim da uspe u tome da živi od ovoga, nemam sa tim problem.
Ono što meni najviše smeta je da se njegove gitare valjaju sa lažnim opisima, npr. piše za hardver da je mnogo skuplji nego što jeste. To rade uvek bar dvojica na KP, jedan baš konstantno. Čuo sam od više ljudi da im to smeta, čuo sam i za neku gitaru koja je otišla tako u Sloveniju. Po mojim merilima bi majstoru to trebalo bar toliko da smeta da u dva klika zamoli KP sajt da skine pogrešan oglas, ili prosto zamoli čoveka sa kojim je u jako dobrim odnosima da takve oglase ne stavlja.
Nisam vidio, on mi je rekao da ima neki dil sa drugarom/prijateljem/saradnikom ili šta već....dobije tijela i dalje radi sam. Ako je on meni lagao i ja lažem. Ali to je i manje-više bitno, testera kao testera. Nadam se da me nisi shvatio pogrešno, lik je dobar skroz, mislim kao tip. Probao sam na izložbi 5-6 njegovih gitara i 2 su bile odlične. Samo sam rekao da ima grešaka u finišima, kao da nema strpljenja za detalje. Ali grešaka u finišima ima i u industrijskoj proizvodnji, tako da ništa strašno.

komil

Post by komil » 20 Feb 2017, 00:17

Kapiram, nema CNC nego mu neko drugi to uradi, uslužno ili kako već. Mada, otkud onda recimo ti mali problemi sa kopanjem rupa za magnete, na svakom projektu.

tocilj

Post by tocilj » 20 Feb 2017, 00:26

MIKI-DJORDJE wrote:
19 Feb 2017, 22:02
tvrdim da su bolje gitare u prodavnici i to one do 500e od 99,99% made in Serbia, svakom bih uvek predložio da je bolje da kupi neku gitaricu od 150-300 evra pa u nju uloži nego da mu prave od početka ovde. gde su loše naše gitare?
finiš, nisu lepo vratovi nacentrirani npr tačke na sredini vrata nisu u osi sa sredinom tremola,veliki je jaz između vrata i tela da može stati bez frke debeo list papira- to je za bolt on gitare to redovno kod svih viđam, često čivije nisu u redu tj liniji to se vizulne stvari koje verujem utiču na sviranje, nisu simetrične, ako su neke originalni rad nemi smeta za oko u glavnom.
kao dopuni ovoj priči da ignorišemo iz koliko je koja gitara delova, eto Cort g250 košta pri 300e nisam probao bolju kod majstora a koštale su i to dobrano iznad 1000E, za HM LTD bilo šta iynad serije 100 odlične gitare, da ne pominjem seriju 1000 LPije i Vipere mislim zaista ima li ko da mi uradi bolju? ne bih reko :D , za Akustare kupio sam Epiphone Aj 220SCE može da izađe na ''megdan'' bilo kad :D koštala je malko iznad 200 evra! a o Epiphone super jumbo EJ 200 stvarno je gitarčina zaljubio sam se u nju ali nije bilo i mrzelo me da čekam...
Miki mislim da ti je polovina argumenata subjektivna. Naravno da ručno pravljena gitara nije apsolutno precizna, centrirana, simetrična (ako pričamo o tačkama, detaljima i sl.) jer je pravljena rukom a ne robotizovanim mašinama kao jedna u traci od milion. To što tvom oku smeta nije objektivan argument, naravno ako ne utiče na zvuk instrumenta. Cort je Rihanna ili Beyonce...proizved vezan za umjetnost, ručni rad je nečiji talenat, ljubav i vrijeme, kao neki vrhunski jazz muzičar iz siromašne provincije.
Naravno da svaki majstor nije dobar, niti je svaki instrument dobrog majstora isti...baš zato što je ručni rad. Ali je svaki jedinstven i poseban, a to nekome znači.
Druga važna stvar, problem dobrih majstora u srbiji nisu oni sami nego kupci, naručioci.....s obzirom da se 90% gitara radi po narudžbi krivicu bih ipak svalio na svirce.
Svirači ili naručioci gitara su uglavnom nemaštovite, narcisoidne, isfrustrirane ovce...koje priliku da naprave kakvu god žele gitaru u životu (bukvalno o čemu sanjaju), sa idealnim tijelom, vratom, bojom, drvetom, magnetima, čivijama i sl. koriste da naprave stratokastera i telekastera.....kojeg opet porede sa originalom. Ima li tu logike?

Lično sam prisustvovao bar 6-7 slučajeva gdje lik naruči telekastera (ali potpuno drugačijeg od svega što postoji) sa jako debelim vratom, ili gibsonovim inlejima, jer mu mašta samo toliko seže. Dobije gitaru, skonta da je glupo posle mjesec dana i onda je prodaje kao ručni rad majstora tog i tog. Kupac samo vidi ime majstora i nezgrapnu vratinu....ko je kriv?

tocilj

Post by tocilj » 20 Feb 2017, 00:32

komil wrote:
20 Feb 2017, 00:17
Kapiram, nema CNC nego mu neko drugi to uradi, uslužno ili kako već. Mada, otkud onda recimo ti mali problemi sa kopanjem rupa za magnete, na svakom projektu.
Nemam pojma, ne poznajem ga toliko dobro. Družim se sa likovima kojima je on drugar....ništa više. Ja sam vidio loše obradjene pragove, malo grešaka u lakiranju i sl. Na rupe nisam ni obraćao pažnju....generalno mrzim hamove bez prstena ili kako se zove. Meni to ruđno izgleda i na Music man gitarama, a o ručnim radovima da ne pričam. Ali to su već neke moje frustracije očigledno :-D

tocilj

Post by tocilj » 20 Feb 2017, 00:44

I da, još jedno pitanje Mikiju.

Kako može Cort, Fender ili šta god. da bude bolji instrument za tebe od onoga što si ti napravio da tebi odgovara? Ako je tako onda je vjerovatno problem u tebi (ne mislim lično tebi) zar ne?

Eventualno ako bi poredio čistu kopiju recimo les paul-a od strane Corta ili tako neke firme i ručno rađenu kopiju toga, onda si možda i u pravu. Ali koja budala pravi kopiju les paula kod majstora kada može da kupi les paul, taj dio ne kontam.

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 20 Feb 2017, 01:20

Ja nigde nisam napisao da je gitara u prodavnici bolja od dobre custom shop gitare, već da su bolje od onga što se radi u Srbiji i to tvrdim na osnovu onoga što sam probao. Naravno da su moji zaključci delom subjektivni ali opaske šta nije dobro na gitari su objektivne, i baš zato da neko nebi kmečao nisam ih hteo porediti sa jeftinijim kolegama iz inostranstva koji su bolji..Ja bih prvi bio srećam da odavde izlazi nešto valjašno, misliš li da ljudi nisu pokušavali da proguraju nešto od tih gitara odavde? jesu :D a kako su prošli oni to znaju bolje nego ja, ja znam za ono što je završilo u Sloveniji i ko se prešao da je brže bolje prodavao prijatleji mi sami kažu ''ima po Sloveniji puno tih gitara iz Srbije i Hrvatske'' nego da nebude rekla kazala ja se držim svojih utisaka.

Druga važna stvar, problem dobrih majstora u srbiji nisu oni sami nego kupci, naručioci.....s obzirom da se 90% gitara radi po narudžbi krivicu bih ipak svalio na svirce.
Svirači ili naručioci gitara su uglavnom nemaštovite, narcisoidne, isfrustrirane ovce...koje priliku da naprave kakvu god žele gitaru u životu (bukvalno o čemu sanjaju), sa idealnim tijelom, vratom, bojom, drvetom, magnetima, čivijama i sl.
monogi veliki svirači su užasno teške osobe, ja nisam veliki svirač ali naravno da imam mana, nisam baš narcsoidan ali stalo mi je do sebe :D , da sam sitničar jesam baš zato jer inače i slikam i onda hteo ja ili ne oči mi traže simetriju....Kako to kada naručim gitaru iz Britanije, ej hteo sa dam izbegnem ovo ali sad moram :D , naručim na neviđeno eto procenio sam da mogu da verujem čoveku i tražio strata sa direktno montiranim humbakerima custom motanim 2 komada, 22 praga super jumbo, čivije na zaključavanje, dobar wilkinson tremolo, uljani finiš i da telo ne bude više nego iz 2 komada, kako on to može da napravi za blizu 600E sa sve poštarinom i da bude saliveno bez mane? zanči problem je u našim majstorima...da budem tačan u nekim majstorima, kazao sam čiji rad poštujem.

Živio sam ja dugo preko i probao dosta stranih radova po Svjacarskoj, Austriji pa i Nemačkoj nebo zemlja je razlika.Najveća razlika je ta što pošotju tvoj novac i ako sam nešto tražio on može reći moža nije dobro rešenje itd ali će uvek poslušati mušteriju, drugo ti imaš neku garanciju na rad. Treće ono kako stranci više zarađuju pa nebih baš rekao, kada sračunaš poreze itd za neke stvari naši uzmu više love. I nemam ja nikakv problem sa tim...Ovo oko
nemaštovite, narcisoidne, isfrustrirane
to vala važi i za dobar deo majstora
koriste da naprave stratokastera i telekastera.....kojeg opet porede sa originalom. Ima li tu logike?
ima logike ako je traži drugačiji vrat, nešto drugčije telo da njem u pasuje
nisam ja nigde spomenu custom pa da je vrat debeo itd...već esteski šta štrči

neželim da stvaram neprijatelje već sam tako par puta kada me neko nabeđuje ja kažem pošalji mi sliku i onda sve zaokružim u u sitnicama napišem gde šta štrči bez da sam je uzeo u ruke, na kraju bude '' jeste stvarno'' .....nisam ja sve probao daleko je od toga, ono što jesam prosto tako šam doživeo ne zato što ja mrzim Srbiju ne naprotiv Volim Srbiju i to puno ali sada ja nemogu da dižem nešto u nebesa kada nije tako, na kraju ti si u pravu sve što sam npisao je moj lični doživljaj i ljudi oko mene čije mišljene cenim da stajem nekome na žulj.

Ajde ovako da negeralizujem stvari ono što sam ja video za to pričam, verujem da ih ima ok, u poređenju sa trulim zapadom još kasnimo to je moje mišljenje, neka ljudi kupe šta se njima sviđa ja nemam taj problem, prosto pričamo o kvalitetu i utiscima svi smo različiti. :ziveli:

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 20 Feb 2017, 01:26

I da, još jedno pitanje Mikiju.

Kako može Cort, Fender ili šta god. da bude bolji instrument za tebe od onoga što si ti napravio da tebi odgovara? Ako je tako onda je vjerovatno problem u tebi (ne mislim lično tebi) zar ne?

Eventualno ako bi poredio čistu kopiju recimo les paul-a od strane Corta ili tako neke firme i ručno rađenu kopiju toga, onda si možda i u pravu. Ali koja budala pravi kopiju les paula kod majstora kada može da kupi les paul, taj dio ne kontam.
pa baš zato je kopiraju drug, ima kao i pokušaja originalnosti pa mi se sve čini da sam to nege video kad opa jesam Hamer radio odavno imaju tu ove neke sa kružićima po sebi...

iskreno onako ima li neka da je originlano urađena a da se tebi sviđa sa naših prostora? ne računamo Tasića i Radulovića, Tasić je ajde naš čovek radi odlične LPije stvarno jako lepo...Nego ovaj originalni dizajn bilo ko da je napravio. ja nisam našao, možda nisam video. Ko će pa sve da pregleda.

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 20 Feb 2017, 01:50

ovo za umjetnost, volim ja umjetnost, ali eto kontam oko cijena, hajde Gorge Lynch čovek je mega rock legenda i sada rad njegovih ruku svaka je unitakatna možeš da biraš, on ti mota magnete uključeni su neki od najboljih gitarskih tehničara i ta gitara u redu košta 3500$ to je 3000E to mogu da shvatim i računaj da će 30% + odatle pojesti porez
znači njemu ostaje ajde neka je 2000E

http://www.mrscaryguitars.com/gl56/

neće svakome biti po ukusu ova gitara, ali šta ovde dobijam za 2000e a ne libe se traže mnogi...Znači ako si posvetio 30+godina svirajući po halama, okružen si najboljima pa u redu traži tu lovu, ali na osnovu čega traže ovi naši?

a pazi ovo počinje od ako se ja dobro sećam 450evra, pa momak razvaljuje relikovanje ne za ovaj cenovni rang već za prilično viši, hoćemo da poredimo neki relic od ovih naših? http://dyguitars.yolasite.com/

eto ima čak i slika sa tankim tremolo blokom na jednoj nema laži i prevare, naravno imaš i sa masivnim treba pogledati na FB strani šta radi momak i cene su sa uključenom poštarinom, šalje bilo gde u svetu. pogledaj da li ima nekih loših ocena i šta misle ljudi koji imaju x gitara.....

ko voli vintage zvuk ceo set magneta 68 $ ! sa Rusijom imamo neki deal, ja probao meni se sviđaju samo tako a možeš pitati da ti namota nešto drugo http://www.priborapickups.com/

a ovaj ih Kralj u nemačkoj radi za 340 evra stratove doduše nemaju tremolo, znaš kako lepa gitarica... pa koliko njemu ostane od tih 340 evra? on to lakira montira, i cela je ideja vljda bila da se ne kupuju krševi iz Kine....https://www.facebook.com/nontremguitars ... 1487551457

a ovo je ladno svetska klasa izađe sa carnim pri 400 evra , ja bih za moju lovu ovu kupio , Kina? jeste pa šta ali je prelepa gitara a i u razgovuru sa par njih koji ih sviraju više od 1 godine sve je OK http://www.badcatinstruments.com/electr ... ric-guitar

ja navijam za naše ali sad ko zna moguće je da ja očukejem previše, kao svirači imamo pravo da tražimo najbolje za naše novce i to je valjda u redu :ziveli: :bambi:
Last edited by MIKI-DJORDJE on 20 Feb 2017, 01:55, edited 1 time in total.

tocilj

Post by tocilj » 20 Feb 2017, 01:55

[/quote]

pa baš zato je kopiraju drug, ima kao i pokušaja originalnosti pa mi se sve čini da sam to nege video kad opa jesam Hamer radio odavno imaju tu ove neke sa kružićima po sebi...

iskreno onako ima li neka da je originlano urađena a da se tebi sviđa sa naših prostora? ne računamo Tasića i Radulovića, Tasić je ajde naš čovek radi odlične LPije stvarno jako lepo...Nego ovaj originalni dizajn bilo ko da je napravio. ja nisam našao, možda nisam video. Ko će pa sve da pregleda.
[/quote]

Jako malo ima toga jer ljudi žive od narudžbina, koje u glavnom nisu originalne ili mnogo drugačije. Npr. Na teritoriji NS i okoline, poznajem trojicu majstora, od toga mi je jedan prijatelj...sva trojica rade isključivo naručene gitare, jer od toga manje-više žive. Ne želim da me neko shvati kao reklamu, ali ću morati da spomenem tog prijatelja, jer je odgovor na par tvojih pitanja. Napravio je par originalnih gitara (tačnije gitara i bas), ali to nema kome da proda, jer je uložio previše dobrog materijala i dao love za hardver da bi bile jeftine, a naš čovjek kada bira izmedju Strata i handmade gitare (za koju garantujem da je bolja po svim mjerilima) za približno iste novce...naravno da će izabrati strata. Razloge sam već ranije objasnio.

Odgovor na tvoju konstataciju da instrumenti domaćih majstora ne vrijede u inostranstvu ću ti dati u par linkova:
http://www.notreble.com/buzz/2016/10/24 ... llow-bass/

http://www.notreble.com/buzz/2015/12/28 ... fret-bass/

Poenta je...ako želiš strata, a nemaš love, kupi SkvaJer....ako želiš les paul a nemaš love, kupi epiphone i sl. Ali ako želiš svoju gitaru, onakvu kakvu ti želiš i dobro znaš šta je to....siguran sam da će uz dobrog majstora zvučati bolje od bilo čega što imaš da kupiš.

tocilj

Post by tocilj » 20 Feb 2017, 02:12

Znam ja da ima domaćih majstora koji cijene svoje gitare previše, pogotovu za naš standard....ali znam i ove druge. Drvo se u glavnom i kreće oko 300 evra sa pragovima, tako da taj švabo nije konkurencija našima.

A što se tiče magneta...već pisah na forumu, svoje iskustvo. Kontaktirao Nicos USA pickups (u tom trenutku su koštali 52 dolara po komadu), pitao me lik kakav zvuk volim, ispisao mu par bendova, tip gitare i sl. I meksikanac rekao namotaćemo ovih dana i poslati kao gift (zbog carine)...takodje free shipping. Naravno magneti su Alnico 2 pafovi, zvuče savršeno, bolje od ijednog dimarzia koji sam probao za 104 dolara komplet. I svima sam to rekao, ali se opet većina plašila da naruči i prije bi išli na "sigurno" za više para.....zašto, nemam pojma?

U međuvremenu Nicos USA promijeni ime u Prestige pickups i poskupi....sad više nije ni bitno, jer sad tek niko neće vjerovati u bolje magnete.

Post Reply