Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
MIKI-DJORDJE

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by MIKI-DJORDJE » 20 Feb 2017, 02:48

Odgovor na tvoju konstataciju da instrumenti domaćih majstora ne vrijede u inostranstvu ću ti dati u par linkova:
nisam kazao da ne vrede već da ih ne kupuju, da imaju mane i da cene nisu realne po meni u većeni slučajeva i spomenuo sam ko se razlikuje. svuda ima izuzetaka, tamo predstavljaju puno radova , koliko vidim lik koji ih svira je naš, poenta ko je to kupio preko? vidim pitali su neki, dobili su i link .....da li ima neki muzičar da aktivno svira da koristi naše gitare, koliko znam nema....

Pa sada koliko će zvučati bolje ne znam probao sam i to , prosto po mojim merilima nije ne za te novce te radije mukom stečenu lovu dajem na drugu stranu , no i dalje stoji da se u prodavnici ima probrati...Squeire nešto ne volim, ali nemam ništa protiv da ih ljudi kupuju kome oni odgovaraju...

mislim da kasnimo puno, kvalitet drveta da li je sa stovarišta da li oni to sami suše...šta god...velike fabrike pa kupuju drvo na određenom mestu traže to što im treba, naši bi i da su tehničari tj inženjeri za preradu drveta, i dizajneri i da dobro rade gitare...to se teško nalazi u jednoj osobi, a pogotovu da se sve to može premostiti za par godina.

meni o samim ambicijama dovoljno govori to što neznam da je iko uložio u školu a ima ih već i u Austriji i Nemačkoj. Po meni je stolarstvo i izrada nameštaja jedno a praviti instrument nešto sasvim drugo. kako bilo nisam ja ekspert u tome neka rade pa neka šalju tamo na samitima, muzičkim vašarima kako ih ja zovem od milošte pa neka čuju mišljenje.

nisam basista, ali ako bih kupovao gitaru kao što radim tih 1000evra radije trošim na drugu stranu. Jedan Charvel Pro Mod sa babroga hradverom ja 800 i nešto evra. Neka je i 1000 iskreno radije bih njega.

u svakom slučaju sve im najbolje želim, kvalitet uvek nađe put tako da tu nema puno zbora. Ako nekog Ameri ne podnose to su Rusi ali će svakako kupiti dobru gitaru, pojačalo ili pedalu odande kao što i rade. kao što rekoh napred naši! i to nije šala. verujem da će već za 5 godina biti bolja situacija. Od srcima svima sve najbolje želim, a ljudi isto tako neka kupuju šta im srce hoće bilo domaće ili strano važno je da su sretni :ziveli:

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 20 Feb 2017, 02:58

U međuvremenu Nicos USA promijeni ime u Prestige pickups i poskupi....sad više nije ni bitno, jer sad tek niko neće vjerovati u bolje magnete.
znam moj drug radi kao endorser za njih , motali su mu nešto a la JB i ispali su koliko čuh super...ja se tu sam snalazim, nemotam nikome već sebi šta mi treba skromno prepravim. Pre par meseci sam se šalio svi motaju samo Lace pravi zato jer je to stara tehnologija nije raketna nauka, a oni su izbacili ove Alumitone manete na totalno drugu foru i jako lepo zvuče. Ne patim od imena stvarno tako da često ja kupim i Artec, i Mighty Might, pa i ko kojeg Kineza ako je dobar...kad bih nešto da menjam otvorim nadovežem i domotam. Naravno da je daleko lepše naručiti i sačekati.....

pa nenaručuju ljudi jer postoji ta sigurnost u velike brendove, a moža i ako im se nesvidi kontaju vratiće neku lovu, ovo oko povraćaja love baš je i čudno jer na oglasima obično traže više :lol:

meni je to što si naručio skroz ok i pozdravljam :ziveli: , masu tih svetskih brendova mota Artec ili G and B pa potpisuju već kako ko traži. di maryio je imao baš skromne početke ...ali dobro to valjda tako ide...Šta reći procenio si dobro situaciju i uspešno naručio i to je super! :ziveli:

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 20 Feb 2017, 03:06

nešto vezano za kupovinu da li je iko imao prilike da proba ovu pedalu i valja li čemu https://www.kupujemprodajem.com/Efekat- ... r_id=13421

isto tako da li je iko probao ove mališane mikro pedalice? https://www.kupujemprodajem.com/Ammoon- ... -oglas.htm

tocilj

Post by tocilj » 20 Feb 2017, 03:13

Svako ima pravo da kupuje šta hoće i da kupuje ono što mu pomaže da svira ili ono što lako može da proda.

Poenta tih bas gitara je sledeća....taj bas sa vratom kroz tijelo nije kopija, to je bio odgovor za originalnije radove.
Taj drugi bas frankeštajn/hollow bas je želja prijatelja koji svira sa mnom u bendu. Napravio kod majstora ono što je želio od vrhunskog drveta, hollow tijelo a fenderova p skala, vintage custom tv jones magnet...neki njegov trip.Sa tim basom zvuči nevjerovatno dobro i od kada svira na njemu stalno dobija ponude da ga proda, ali zašto bi?
Bas ga je izašao oko 500-550 evra. Znao je tačno šta želi i to dobio....u istom trenutku ni jedan kineski hollow body bas nije mogao da nadje da kupi kod nas ispod 450-500 evra (npr.epiphone), sa kineskim hardverom i magnetom. Ali je to smisao svega, nije došao da traži kopiju jazz basa, nego nešto što nema nigdje da kupi...naravno da sa njim zvuči dobro. To je skupo kada se gleda šta sve ima u prodavnici za te pare, ali to u prodavnici postoji u 1000000 primjeraka, a ovakav je samo jedan. Da ne dužim više, neka kupuje ko šta hoće, samo ne volim kada neko podcjenjuje nečiji trud, znanje, rad i talenat u korist masovne proizvodnje....zato se i primam :-) Nebitno...

tocilj

Post by tocilj » 20 Feb 2017, 03:26

MIKI-DJORDJE wrote:
20 Feb 2017, 03:06
nešto vezano za kupovinu da li je iko imao prilike da proba ovu pedalu i valja li čemu https://www.kupujemprodajem.com/Efekat- ... r_id=13421

isto tako da li je iko probao ove mališane mikro pedalice? https://www.kupujemprodajem.com/Ammoon- ... -oglas.htm
Opet moram ja....pedale su mi već jača strana :-D

Tomsline pedale generalno dobro zvuče ali imaju dosta problema sa kvalitetom (svičevi)...nisam probao tu pedalu ali jesam sve ostalo iz tog asortimana i može da prođe, ali ima boljih drugih kineskih firmi svakako.

Taj amon ra :-D Je isto što i Rowin...sa Rowin pedalama imam dobra iskustva, ali generalno još uvijek treba izbjegavati digitalne kineze, preveliki rizik. Treba provjeriti da li je korus digitalan ili analogni, bez obzira šta napišu na Aliju. Kineske firme kojima možeš vjerovati 90% su Biyang, Movall (Tone City), Moen. 60% Mooer, Joyo, Caline, Rowin, Donner, Eno.....sa drugima se procenat smanjuje.

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 20 Feb 2017, 04:40

Kineske firme kojima možeš vjerovati 90% su Biyang, Movall (Tone City), Moen. 60% Mooer, Joyo, Caline, Rowin, Donner, Eno.....sa drugima se procenat smanjuje.
nema frke slobodno odgovori, da znam za ove ostale firme ali nisam ove probao ove micro sve...tomsline nisam probao taj noise bla bla ...zato sve to pitah...Pravim ja sam pedale ali iskreno kada saberem drndanje da sakupim delove itd a kad vidim šta ima za 30ak evra radije kupim ☺. Sad baš ako nema i kad nisam lenj napravim ili modifikujem. Ja volim pedale urađene na štampanoj ploči, moguće kako smo mi učili da je ono sa razvučenim žicama najprimitivnije a i jeste da se nelažemo :D ima tu još nekih nedostataka,kada se žice isprepletu da se javljaju neke zezancije...da nezalazim u to sve staću opet nekome na žulj :mrgreen: :bambi: ali eto sad je to harwire bla bla košta Boga oca meni je smešno ali dobro neka kupuju. Inače Biyang mi je svetinja ima 5 njihovih pedala :) . Lepo si ti ovo u procentima složio pa slažem se poprilično...da nekažem skroz :ziveli:

ma prekidač mi je naj manji problem kad rinke promenim...ali nešto slabo riknjavaju. e sada ovo je mač sa 2 oštrice ebiga ako se rastrubi šta valja dignuće cene :D , neka kupuju ljudi ove duncane, t rexove, bossove stare i nove, ove naši što skidaju sa neta pa kao oni tu nešto napravili :D ...taman se gostim već godinama sa ovim što se izbegava u ne znanju :metal: što se pedala tiče neka su mi Kineščići živi and zdravi samo neka nastave ništa nemam protiv :ziveli:

LifelessDead

Post by LifelessDead » 20 Feb 2017, 08:17

http://www.kupujemprodajem.com/aria-tel ... -oglas.htm

Ovaj telac pre par dana prodavao neki lik dole negde sa juga Srbije, ne znam tacno odakle, uz jos jednu krs gitaru. Verovatno ga je dao za sicu a ovaj sad trazi vintidz cenu :)

howyesno

Post by howyesno » 20 Feb 2017, 13:36

Mislim da je bolje da deo ove diskusije bude prebačen u onu temu o majstorima.

tocilj wrote:
20 Feb 2017, 00:26
Naravno da ručno pravljena gitara nije apsolutno precizna, centrirana, simetrična (ako pričamo o tačkama, detaljima i sl.) ...
Problem je što jeste. Zato te gitare i koštaju koliko koštaju. Kao i bilo kakvi proizvodi po narudžbi. To je poenta.

Ako neko ne ume da napravi kako treba, onda nema pravo da naplaćuje svoj rad kao neko ko ume. Znači može da košta par hiljada evra, ali da iza toga stoji neki kredibilitet i veština. Trenutna situacija je kao u državi, sistem ako prođe prođe.

tocilj wrote:
20 Feb 2017, 00:26
Svirači ili naručioci gitara su uglavnom nemaštovite, narcisoidne, isfrustrirane ovce...koje priliku da naprave kakvu god žele gitaru u životu (bukvalno o čemu sanjaju), sa idealnim tijelom, vratom, bojom, drvetom, magnetima, čivijama i sl. koriste da naprave stratokastera i telekastera.....kojeg opet porede sa originalom. Ima li tu logike?
Mušterija je (skoro) uvek u pravu. Majstor je tu da radi kako mu se kaže, jer on to radi za pare koje idu mušteriji iz džepa. Logika je verovatno u tome da ljudi hoće 'custom shop' varijantu nekog serijski rađenog brenda. Isti tip gitare koja je višestruko kvalitetnija, ali za iste ili malo veće pare. Njihovo pravo.

A što prodaju? Skontali da majstor nema pojma, pa hoće da se reše bede. Možda da oni ne znaju šta hoće, možda bataljuju sviranje i planiraju da se posvete ribolovu...Ko zna...

Ovde je zapravo ključna stvar cena, koju očigledno ne znaju kako da formiraju. Domaći majstori nemaju ime, nemaju brend, nemaju kredibilitet i samim tim nemaju vrednost na tržištu. Dakle, ako njihove gitare ne odgovaraju onome za koga su pravljene, ne odgovaraju nikome. Vrede onoliko koliko vredi hardver na njima, ako može da se proda kao polovan.

metalstringer

Post by metalstringer » 20 Feb 2017, 14:23

Moze li mikrofon shure sm58 posluziti za snimanje gitare? Da li neko ima iskustva i kakav je đo pitanju snimanja u odnosu na sm57?

clapton

Post by clapton » 20 Feb 2017, 14:46

tocilj wrote:
20 Feb 2017, 03:26
MIKI-DJORDJE wrote:
20 Feb 2017, 03:06

Tomsline pedale generalno dobro zvuče ali imaju dosta problema sa kvalitetom (svičevi)...nisam probao tu pedalu ali jesam sve ostalo iz tog asortimana i može da prođe, ali ima boljih drugih kineskih firmi svakako.

Taj amon ra :-D Je isto što i Rowin...sa Rowin pedalama imam dobra iskustva, ali generalno još uvijek treba izbjegavati digitalne kineze, preveliki rizik. Treba provjeriti da li je korus digitalan ili analogni, bez obzira šta napišu na Aliju. Kineske firme kojima možeš vjerovati 90% su Biyang, Movall (Tone City), Moen. 60% Mooer, Joyo, Caline, Rowin, Donner, Eno.....sa drugima se procenat smanjuje.
Ja se mislim da narucim Kokko Space reverb. Da ne znaš ima li neki bolji za slicnu cijenu? To ipak spada u digitaliju pa ne znam kako radi.

Pozeljno je da je mini ali može i standardna velicina.

Margos

Post by Margos » 20 Feb 2017, 15:00

LifelessDead wrote:
20 Feb 2017, 08:17
http://www.kupujemprodajem.com/aria-tel ... -oglas.htm

Ovaj telac pre par dana prodavao neki lik dole negde sa juga Srbije, ne znam tacno odakle, uz jos jednu krs gitaru. Verovatno ga je dao za sicu a ovaj sad trazi vintidz cenu :)

https://www.youtube.com/watch?v=AJYumIDSFqg
Kakav zvuk ima ta Aria :D

tocilj

Post by tocilj » 20 Feb 2017, 16:02

Mušterija je (skoro) uvek u pravu. Majstor je tu da radi kako mu se kaže, jer on to radi za pare koje idu mušteriji iz džepa. Logika je verovatno u tome da ljudi hoće 'custom shop' varijantu nekog serijski rađenog brenda. Isti tip gitare koja je višestruko kvalitetnija, ali za iste ili malo veće pare. Njihovo pravo.

A što prodaju? Skontali da majstor nema pojma, pa hoće da se reše bede. Možda da oni ne znaju šta hoće, možda bataljuju sviranje i planiraju da se posvete ribolovu...Ko zna...

Ovde je zapravo ključna stvar cena, koju očigledno ne znaju kako da formiraju. Domaći majstori nemaju ime, nemaju brend, nemaju kredibilitet i samim tim nemaju vrednost na tržištu. Dakle, ako njihove gitare ne odgovaraju onome za koga su pravljene, ne odgovaraju nikome. Vrede onoliko koliko vredi hardver na njima, ako može da se proda kao polovan.

Ne pričam ja da mušterija nije u pravu nego pričam u drugom kontekstu.....više puta sam vidio da neko kenja po majstoru kada vidi nešto specifično na gitari, a baš to specifično je bila izričita želja naručioca.

A što se tiče brenda i kredibiliteta...po tvojoj logici je bolja subotička rakija ili neki špiritus sa imenom nego dobra domaća rakija. Ima smeća i na jednoj i na drugoj strani.

Što se tiče cijena....mnogo se razlikuju od čovjeka do čovjeka. Ja mislim da uopšte nije nerealno recimo 200-400 evra dati za ručni rad, drvo+pragove, s obzirom da neko radi mjesec dana i više na tome. Kada govore o hiljadama to je onda lupanje.

Niti sam rekao da svi majstori valjaju niti da je bolje ovo ili ono....samo sam rekao da sam probao bolje ručne radove od svih ozbiljnih brendiranih gitara koje sam imao priliku da probam. Neka kupuje ko šta hoće...meni ručni radovi imaju dušu, brendovi imaju vrijednost. Kome šta više znači, ma koliko patetično zvučalo.

tocilj

Post by tocilj » 20 Feb 2017, 16:15

I zaboravih da napomenem....čak i većina fabričkih gitara ima kozmetičke greške. Imao sam 3 Epifona u životu i sva tri su bila prepuna kozmetičkih grešaka. Čak sam imao priliku da držim u rukama američkog strata Standarda kod koga su promašili za centimetar rupu za tremolo i pomjerili je unazad, tako da gitara nije mogla da se istonira. Dobra gitara je dobra gitara, ma ko da je pravi...

RadeRas

Post by RadeRas » 20 Feb 2017, 17:15

o jee proradio vam forum :D :bravo:

RadeRas

Post by RadeRas » 20 Feb 2017, 17:41

tocilj wrote:
20 Feb 2017, 16:02

Što se tiče cijena....mnogo se razlikuju od čovjeka do čovjeka. Ja mislim da uopšte nije nerealno recimo 200-400 evra dati za ručni rad, drvo+pragove, s obzirom da neko radi mjesec dana i više na tome.
i kad dodaš hardver na 400 evra stigne te gitara 800 evra. Nije malo to, tako? Za onog ko zna šta hoće pod uslovom da je komad drveta pravi, pun pogodak, ali za većinu koja naruči tele ili strat jer misli da će proći jeftinije nego da kupi original to je promašaj finansijski. Ja sam bio mišlju da mi se napravi strat, ali kada sam stavio na papir, pa za 700 evra amerikanci u oglasima, prestiž ibanezi, ko će takvu gitaru da mi napravi za 700 evra? Možda bi i moglo, ali od fosne jebiga. :ziveli:
Da prokomentarišem da bih i ja voleo da neko ceni moj ručni rad što radim danima na jednoj kutiji i kapicama potova da od toga ispadne gitarska pedala, ali kada vidim da Shur to izreže za par sekundi CNC-om koga ja da ubedim da samo kutija mora da košta 50 evra bez ičega u njoj?

Ko će da uvaži to što sam ja radio na njoj danima. Ne mogu to ni da uzmem u obzir. Mi u Srbiji imamo generalni problem da gledamo da zaradimo na brzinu što više, da se na prečicu obogatimo, to je ceo naš problem.

Post Reply