nisam kazao da ne vrede već da ih ne kupuju, da imaju mane i da cene nisu realne po meni u većeni slučajeva i spomenuo sam ko se razlikuje. svuda ima izuzetaka, tamo predstavljaju puno radova , koliko vidim lik koji ih svira je naš, poenta ko je to kupio preko? vidim pitali su neki, dobili su i link .....da li ima neki muzičar da aktivno svira da koristi naše gitare, koliko znam nema....Odgovor na tvoju konstataciju da instrumenti domaćih majstora ne vrijede u inostranstvu ću ti dati u par linkova:
Pa sada koliko će zvučati bolje ne znam probao sam i to , prosto po mojim merilima nije ne za te novce te radije mukom stečenu lovu dajem na drugu stranu , no i dalje stoji da se u prodavnici ima probrati...Squeire nešto ne volim, ali nemam ništa protiv da ih ljudi kupuju kome oni odgovaraju...
mislim da kasnimo puno, kvalitet drveta da li je sa stovarišta da li oni to sami suše...šta god...velike fabrike pa kupuju drvo na određenom mestu traže to što im treba, naši bi i da su tehničari tj inženjeri za preradu drveta, i dizajneri i da dobro rade gitare...to se teško nalazi u jednoj osobi, a pogotovu da se sve to može premostiti za par godina.
meni o samim ambicijama dovoljno govori to što neznam da je iko uložio u školu a ima ih već i u Austriji i Nemačkoj. Po meni je stolarstvo i izrada nameštaja jedno a praviti instrument nešto sasvim drugo. kako bilo nisam ja ekspert u tome neka rade pa neka šalju tamo na samitima, muzičkim vašarima kako ih ja zovem od milošte pa neka čuju mišljenje.
nisam basista, ali ako bih kupovao gitaru kao što radim tih 1000evra radije trošim na drugu stranu. Jedan Charvel Pro Mod sa babroga hradverom ja 800 i nešto evra. Neka je i 1000 iskreno radije bih njega.
u svakom slučaju sve im najbolje želim, kvalitet uvek nađe put tako da tu nema puno zbora. Ako nekog Ameri ne podnose to su Rusi ali će svakako kupiti dobru gitaru, pojačalo ili pedalu odande kao što i rade. kao što rekoh napred naši! i to nije šala. verujem da će već za 5 godina biti bolja situacija. Od srcima svima sve najbolje želim, a ljudi isto tako neka kupuju šta im srce hoće bilo domaće ili strano važno je da su sretni